Merhaba arkadaslar bir şey sorucaktım regl iken kuran yazabilir miyim yani bir sakıncası veya günahı var mıdır (mecbur kaldığım için yazmak istiyorum) adetliyken kuran ayeti yazılır mı?reglken kuran yazılır mı?
Regl iken kuran yazılabilir mi?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben inançsızım sana net olacağım. Ama sence Allah senin regl olduğunu biliyor, regl olmana yol açan fizyolojiyi yaratan da o. Şimdi sence hak olan dini okumaktan yazmaktan seni alıkoyar mı koymaz mı? Kurallar ne der bilmiyorum ama sen kendi keyfin için regl olmuyorsun bu cünüplük gibi bir şey değil. Sağlığını etkileyecek bir durum da yok yaptığın işte, ne bileyim oruç tutmak gibi değil. Eğer direkt bu yönde bir kural varsa ilahiyatçı olan sensin bilirsin. Yoksa mantığını dinle.
Kur'an'da yazılmayanların sorulmaması gerektiğiyle ilgili bir ayet vardı tam hatırlamıyorum. O geldi aklıma.
Sen inançsızsan başkalarını da düşüncelerinle etkileme lütfen adetliyken insan çok temiz olamadığı için ve Kuran ı Kerim özel bir kitap olduğu için çıplak elle dokunamıyoruz daha detaylı bir nedenide olabilir benim aklıma bu geldi her şeyi çok didiklersen buyuk hatalar yapabiliriz mantiken dusunduğumuzde bir çok nedenden dolayı yaratıcının var olduğunu anlayabiliyoruz seninde kucuk detaylardan dolayı dinden çıkmanı istemem kafana takılan seyleri hocalara vs sormanı oneririm bazi seylerin tam cevabini bazen kendimiz bulamayabiliyoruz hocalar daha detayli biliyo ama ben aklima takilan seylerin cevabini bulamiyorum o yuzden bi şüphem yok
Sakıncalı bir durum. Beklemen daha doğru olur. Tabi hayati bir durum yoksa. Mesela yarım saat içinde iki sayfa yazmazsan öleceğin taktirde neden olmasın. Ancak bunun gibi olağan üstü bir durum yoksa uzak dur. Kendi sağlığınla ilgilen.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yok hayır ilahiyatta okuyorum ve yetiştirmem gereken 1 cüz var bunun için sordum
Haaa yok eğer dersen ki benim hocalarım Erkeği gördüğüm zaman yabani hayvan görmüş gibi kaçmamı kaçamıyorsam yere kapaklanıp yumulup gözümü kapatmamı çünkü erkeğe bakmanın hatta sesini bile duymanın çok büyük günah olduğunu, hatta bir bayan olarak benim erkeği cehenneme götüren bir numaralı lanet pislik bir şeytan olduğumu söylüyorlar diyorsan, yani o denli canım softaların eline düşmüşsen hiç mazaret sunma Allah yardımcın olsun derim.
Bu arada maalesef ki pek kuran okumuyorum ama hayal meyal hatırlar gibiyim kuranda bayanların adetliyken ibadete ve kurana yaklaşmamaları konusunda bir ayet yok muydu? Yani elinde tüm kainatın rehberi varken bir bak araştır derim.
En İyi Cevaplar