8. sınıfta babam sürekli baskı uyguluyodu. Kapanıcaksın kapanmazsan seni tesettüre boğarım diye. Erkeklerle konuşmama asla izin vermiyor. Çocukken bile kısa kollu giydirmezdi. Hiç istemedim hep zorla kapandım. İş bulamıyorum kapalı olduğum için hiçbi hastane almıyor. Anneme söylediğimde kızıyor. Babama söylemeye korkuyorum çünkü çok sinirli. Sizce babamı nasıl ikna edebilirim. Lütfen saygı çerçevesinde cevap verin..
Cevabın nedir?
öncelikle dini anlayışını merak ediyorum islamsa sorun yok. eğer değilse beni maruz gör ama şöyle anlatmak isterim bende genç bir kızım ve bende üniversiteye gidiyorumm. inan bana senin iteleyip istemediğin hayatı ben istiyorum neden biliyomusun aksine benim ailem çok rahattır açık olsamda farketmez fakat sana bir kaç islamla ilgili sayfalar tavsiye edeceğim sadece izlemen araştırman gerek. sözler köşkü hayalhanem vs bu videolara bak youtubeden. inan bana senin zihniyetinde babanların istediği gibi olacak çünkü kapanmak kadar güzel birsey yok insan aslında kapandıkça daha güzel olur. ve erkeklerle konuşmaya gelince erkeklerle konuşunca ne olacak ki elimize ne geçecek? Rabbim zinaya bile yaklaşma diyor inan ben bu sayfaya öylesine girdim bakıyodum senin bu sorunu görünce üye oldum lütfen o dediğim şeylere bir göz at youtubede izle. çünkü islam konusunda bilgiisizlik olunca böyle senin gibi düşüncelere kapılıyoruz şimdi ben böyle konuşunca beni çarşaflı veya feraceli biri zannedecekler :) öyle değilim malesef keşke nefsimizi yenip öyle bir insan olsak
34 Yorumla
Soran+1 yılYapmadığım şey kalmadı. İstemiyorum
Soran+1 yılÇünkü içimden gelmiyor
- +1 yıl
hmm belkide ailen baskı yapınca soğuyosundur. bende küçükken kapanmıştım yapamamıştım aileme söyleyince tabikide bağırıyolardı ama birden onlara sormadan dışarıya çıkarken açık halde çıkmıştım :D tabii sonra ağlamıştım niye açıldım ben bir daha nasıl kapanacam diye şükürler olsun bu tekrardan ikinci kapanmam oldu halimden çok memnunum
En İyi Cevaplar
+1 yılbaba senin bu yaptığın islama aykırı zorla beni kapattıramazsın koskoca peygamber bile dinde zorlama yoktur demiş sen daha neyin kafasındasın. bu yaptığın günah zorla bana sevap niyetine istemediği şeyler yaptıramazsın allah bunun sana hesabını sorar hem beni üzerek hakkıma da girmiş oluyorsun bilirsin allah sadece kul hakkını affetmez. sana küs göçer giderim bu hayattan diyebilirsin
21 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı bir konuşma aslında bunu konuşmaya cesaret bulduğumda söyliycem çok teşekkür ederim
+1 yılZorla veya değil kapandın mı kapandın onun günahı babanın veya annenin ya da kim zorla kapattıysa senin onun boynuna ama eğer tekrar açılabilecek cürretin varsa açıl. Eğer İslama inanıyorsan kapandıktan sonra açılmanın günahının ve cezasının çok ağır olduğunu bilmelisin bir araştır derim. Sadece bu dünyadaki yönününü düşünme. Ayrıca işinin ne olduğunu bilmiyorum hastahane falan demişsin ama kapalılar gayette güzel iş buluyor bahane bulma.
31 Yorumla
Soran+1 yılHemşireyim ve özel hastanelerin %75i kapalı almıyor.
şu an erkeklerle konusuyorum, makyaj yapıyorum hele ki kapalı yapıyorum bu daha büyük günah.
İçimden gelmiyor ne yapabilirim
+1 yılelhamdülillah bende Müslümanimda yav arkadaşim zorla kapatmak nedir cahil inşanlar malesef çok kardeşim işte bak seni zorladıkları için sen açılmak istyorsun halbuki içinden gelse istemezdin malesef ailende suç büyük
33 Yorumla
Soran+1 yılİçimden geldiğinde yapsaydım asla açılmazdım ama cidden artık bunaldım zerre istemiyorum
- +1 yıl
haklısın ne diyeyim yaptıkları yanlış baban olsa dahi ancak sana dinin gereklerini anlatabilir aklın başında ise uyup uymamak sana kalmış
Soran+1 yılSure bilmiyorum diye bana kızar halbuki bana öğretmedi. Anlatsalar öğretselerdi böyle olmayacaktım
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
30Cevap
+1 yıl8 yıldır kapalısın ve o zaman zarfı içerisinde hiç mi dininin ibadetlerini yerine getirip sorgulamadın? Hadi onu da geçtim babanın bu diretmesinin nedenini de mi merak etmedin? bir kaç hadisin anlamına bakıp okusan, başındakine saygı duyar çıkarmazdın, şimdi boğuluyomuş gibi konuşuyosun. Üstad demiş ki "
13 Yorumla- +1 yıl
bir şair der ki " Onların saçları şiire konuyken, senin başörtün Kur'an-ı Kerim'e ayet"
Soran+1 yılSorgulamak gelmedi içimden. Namaz kılmayı öğretmeden namaz kıl dediler. Eğer adam akıllı anlatsalardı belkide şu an bu durumda olmayacaktım
Soran+1 yılDiretmesinin amacıda ailemiz imanlı gözüksün diye
Diğer konusunda 563 cevap paylaştı. Ya aslında çok şanslısın ne güzel kapalısın ben bu cesareti asla bulamıycağım için kapanmıyorum ne güzel işte cennete gitme biletin var gibi bişey kapalıyken açılmak çok günah bence açılma ve kapalı olmak çok güzel bişey ama sen istiyosan yapçak bişey yok
22 Yorumla- +1 yıl
Bende kapanma cesareti bulamayacağını düşünüyordum ama kapandım arkadaşlarımı çevremi boşverdim Rabbimden onun Emirler'inden daha mı önemli arkadaşlarımın düşünceleri dedim ve kapandım.
Bahane üretmemeliyiz bence hiçbir şey Allah'ın emrinden önemli değil
+1 yılHicbir hastanenin öyle bir tavri olamaz. Hastanede staj yapmis biri olarak soyluyorum. Kapali hemsire ve saglik personeli ciddi manada coktur. Hastane yonetimi buna mudahele edemez. Acilmak icin mazeret ariyorsun. Mazeret yerine "acilmak istiyorum" de canimizi ye.
Gunahi boynuna kimse sana acil diyemez. Evde kiyamet kopar diyorsun. Kendi kendini bil ölç biç.20 Yorumla
+1 yılSeninle varya tamamen aynı durumdayım hiçbie fark yok ergenliğe girdiğimdeb beri babam kapan kapan kapan diye o kadar çok baskı yaptı ki ve kapandım istemeye istemeye şu anda 12. sınıftan mezunum ve üniye gittiğim gibi açılmayı düşünüyorum zorla kapandım yani ben istiyorum ki Allah rızası için kapanayım babam için değil Allah içimi biliyor yani onun rızası için yapmadığımı maalesefff ama öyle o yüzden seni çok iyi anlıyorum ve istediğini yap hevesini al ve kurtul bu iç kemirmesinden çünkü her an içimi kemiriyor bu düşünce evlatlıktan reddedecek beni biliyorum ama yine de yapıcam hakkını da helal etmeyecek annem de öyle ama yapacak bir şeyim yok ben bunu istiyorum
02 Yorumla- +1 yıl
Merhaba, seninle neredeyse aynı durumdayım sanırım. Ben de üniversiteyi bekliyorum. Bir şeyler yaptığında ne olduğunu burdan yazar mısın rica etsem? Ne yapacağımı ya da nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Anneme söyleyebildim ama babamın ne yapacağını kestiremiyorum. Sırf yorumun için üye oldum, yazarsan çok sevinirim.
- +1 yıl
Su an naptiniz
+1 yılBu söylediğin şeyi tasvip etmiyorum fakat babana islam dininde zorlama olmadığını zorla yapılan bir şeyin sana bir şey kazandırmayacağını tatlı dille anlatabilirsin. Zaten bir gün huzurun tesettürde olduğunu anlayacaksın
02 Yorumla
Soran+1 yılTatlı dille anlayacağını sanmıyorum açılmak istiyorum dediğim anda kıyamet kopar zaten
- +1 yıl
Bende küçük yaşta kapandım. Önceleri babam bana tesettürü sevdirmek için konuşmalar yapmıştı bana. Sonra nir yaştan sonra bana açılmak istersen açıl şu saatten sonra bir şey diyemem ben demişti. Şimdi ne durumdayım biliyor musun Kur'an-ı Kerim mealini okuyup üzerine saatlerce düşünen, haramı helali bilen, risale-i nur okuyan, dininden haberdar bir kızım. Bence öncelikle sen kendine açılmayı gerçekten istiyor muyum sorusunu sor. Açıldıktan sonra ne olacak bunları düşün. Sonra babana kalsın iş.
din konusunda baskı yapanları anlamıyorum. zorla güzellik olmaz arkadaş, insan içten istemiyosa isteyerek dine uymuyosa günde 100 kere ibadet etse yine faydasız, nedense dindar olana değil dindarlık konusunda baskıcı olana daha çok kızıyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle bende böyle düşünüyorum ama gelde bunu yobaz bir babaya anlatmaya çalış
- +1 yıl
şimdilik sabretmelisin, başka çaren yok, sırf açılmak için de evlilik düşünme, evleneceğin kişi istediğin karakterde biri olmayabilir, pişman olabilirsin, evlen diyenlere kulak asma, şimdilik yapabileceğin birşey yok, bu durumu çaresini bulana kadar zamana bırak sabırlı ol, düzeltirsin ilerde
+1 yılKardeşim önemli olan Allah'ın sevgisi rızası boşver işi rızkı veren Allah'tır ayrıca sen Allah'a yönel sevmeye çalış tesettürü :)
33 Yorumla- +1 yıl
ALLAH razi olsun... ck dogru... nerde bu zihniyet..
- +1 yıl
- +1 yıl
yaptigin yorumu diyorum... takdir ediyorum ALAHIN RIZASI COK ÖNEM´li
Belki böyle zorlamasa kazanmayı sevebilirdin bütün suç babanda eğer bir sıkıntı çıkarırsa bunu söylersin ona bence şahsen yakışıyor böyle devam derdim ama işin içinde zorlama var o yüzden ne istiyorsan peşini bırakma
04 Yorumla- +1 yıl
egitim de yanlislik yapmis otoriter bir baba olabilir. Ama sonucta Allahin emrini yerine getiren bir insan var burda...
- +1 yıl
@kreyzimurat Allah'ın emri ilk kalbinde başlamalı ameller niyetlere göredir kızı bıktırdıysa babasının büyük vebali var
- +1 yıl
arkadasim ne alakasi var. bilip bilmeden konusmayin. rica ederim.
Basörtü ayettdir. simdi sen ben onlar hangi hakla neye dayanarak cikar acil derler.. O zaman simdi biri ciksin desin ki su soguk namaz kilmasam olur mu? niye babam zorluyor. O zaman kilma mi diceksiniz sonra da gelin deyin ki Allahin emri kalpte basliyor. niyet önemli niye su soguk.. kandirmadir bunlar. oyundur. zarardir. bunlari ben demiyorum ALLAH in emri örtündür. keyfimizi istiyormusun diye sormuyor ki vebali olsun. emir vermis.. kirmizida gecene ceza varsa ayete uymayanin da cezasi var. - +1 yıl
@kreyzimurat dediklerin aynı şeyler değil benim dediğim olayda ilk önce bunu kendisi istemeli yoksa daha kötü olcak emin olabilirsin , senin çevrende hiç mı kapanan kız olmadı? Naptim artık direk tak diye ertesi gün kazandılar mi hayır alışamadım alışamadım insanın bunu istemesi ve kabul etmesi lazım ondan sonra örtünen kızlar bişey olduğu zaman daha kötü laflar yiyorlar örnekleri mevcut
- Diğer konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılne desek boş. babanın iyi anını, suyuna gidecek kelimeleri seçmen lazım ama bilemeyiz babanın karakterini, huyunu vs.
yaptığı yanlış, zorla olmaz o işler. insan dine döneceğine iyice soğur bu şekilde01 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef öyle ne yapıcam gerçekten bilmiyorum uçurumun kenarındayım
Gizli Üye(36-45)+1 yıliş bulacağın kesinse eğer, açıl , kendi ayaklarının üzerinde durduğun için ayrı eve çıkarsın, babanla da görüşmezsin olur biter. korkulu günler biter. ya da babanın adresini ver ben bir temiz döverim, bir daha kadınlara baskı uygulayabiliyo mu görürüz.
01 Yorumla- +1 yıl
insan kelimesini burda tartisirim.. babayi dövmek niye.. ALLAH in emrini kizina uyguladigi icin.. yazik..
- Diğer konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılZamanında baskı uygulamarı iyi birsey degil ama bir kere kapanmışsın zaten bence açılma bir daha ayrıca kapalı insanlar her yerde çalısabiliyor
11 Yorumla
Soran+1 yılHemşireyim. Bazı hastaneler suratına vuruyor kapalı kadın almıyoruz açıl gel.
Zaten istemiyorum kapanmak
+1 yılBu işlerin zorla olmayacağını anlaması lazım. Açıl ne yaparsa yapsın göze al. Önünde sonunda alışacaktır.
04 Yorumla
Soran+1 yılKorkuyorum evden bile kovabilir döver
- +1 yıl
Dövsün kovsun bu kadar basit mi evlattan vazgeçmek. İnançlı biriyse zaten bunu yapmazdı zorla kapatmak olmaz.
Soran+1 yılEvet eğer onun dediğinden çıkarsak evlat demez vazgeçer. bir tarla için karısını evden atan birinden ne bekleyebiliriz
- +1 yıl
ne yapabileceksin bilmiyorum işin zor idare etmeye çalış bir süre evlenince açılmak istersen yine açılırsın. Ama kapalılık kötü birşey değil sevmeye çalış bakalım biraz. Olmazsa artık kovsada dövsede yapman gerekeni yap.
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜç yıldır kapalıyım bende babam beni o kadar kısıtlıyor ki resmen ondan nefret ettim yüzüne bakmak istemiyorum o kadar soğudum ki ondan gerçekten zorla olunca olmuyor her sabah gizliden ağlayarak çıkıyorum evden zaten üç yıldır zaten düzenli olarak konuşmuyoruz da konuşmak istemiyorum çünkü ama hiç umrunda bile değil benim düşüncelerim. O yüzden boşa uğraşma yani izin vermez
13 Yorumla
Soran+1 yılAyni durumu yaşıyoruz. Allah bize sabır versin, dua etmekten başka çaremiz yok 🙏🏻
Cevap sahibi+1 yılAmin
- +1 yıl
Su an naptiniz
+1 yılegitim de yanlislik yapmis otoriter bir baba olabilir. Ama sonucta Allahin emrini yerine getiren bir insan var burda...
10 Yorumla- Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılNe sacmalıyorsun hangi hastane alıyormuş abartmayın kimse karısmıyor artık başörtüsüne filan
18 Yorumla
Soran+1 yılHastane ismi vermek istemiyorum
Hiç gidip konuştun mu peki emin olabiliyorsun bu kadar
Biliyorum ki yazıyorum buraya- +1 yıl
bir çok sosyal ortamda bulundum yapsa bile 1 hastane yapmıstır oda özeldir sanki tüm hastaneler basörtü karsıtı gibi algı olusturmayın diyorum
- +1 yıl
Başörtüsü konusunda haklısın seni zorladığı için başörtüsü seni sıkar zaten ama küçüklüktn başlamış baban pek değişmez gibi duruyor
Soran+1 yıl1 değil 4-5 tane var öyle hastane
- +1 yıl
kardes nerde oturuyon sen nasıl yermiş
- +1 yıl
yurt dışı mı
Soran+1 yılHayır Ankarada yaşıyorum
- +1 yıl
oha birde ankarada bende ankaradayım ne tarafta bu yer?
6 sene dayanmışsın bubüyük bişey asıl olması gereken senin yaptığın o yüzden sevmeye çalış derim
11 Yorumla
Soran+1 yılDenedim ama olmuyor
- Diğer konusunda 642 cevap paylaştı.
+1 yılbilmiyor ki bu baskısı kızını nelere sürükelyeceğini.. umarım yanlış şeyler yapmazsın.
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşAllah herkesin hakkında hayırlısı olsun
+1 yılBaban kızına kıyıp saygı duymamış bizim fikirlemizr hiç saygı duymaz bence 😏
14 Yorumla
Soran+1 yılEn azından konusurken ne demem gerekşyor onu söyleseydin keşke
- +1 yıl
Ben kapanırsaö Allah için kapanacam ne sizden korktuğum için değil / işe yararsa haberim olsum
Soran+1 yılHaber veririm mutlaka
Ama işr yarama gibi be 👐🏻- +1 yıl
Denemek lazım
+1 yılAbi ne alaka nasıl kapalısın diye iş bulamıyorsun? Açılmak için bahane arıyorum demiyorsun da
31 Yorumla
Soran+1 yılHayır bu bir bahane değil. İçimden gelmiyor. Buda bir sebep sadece
+1 yılDurumu ailenize anlatın normal şekilde ama acele etmeyin.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılen sevmedigim aile tipi. kapanırsa kendi istegiyle kapanir zaten
01 Yorumla
Soran+1 yılKeşke öyle bir seçenek sunsalardı
+1 yılBaban seni malesef anlamaz, zorla nedir ya? yas gerçekten 18 mi?
07 Yorumla
Soran+1 yılEvet gerçekten 18 yaşındayım.
İnan arkadaşlarımın babasına imreniyorum niye benim babam böyle savgılı davranmıyor kararlarıma diye- +1 yıl
Bazilari oyle maalesef simdi baban oldugu için bir sey de diyemiyorum ama bu kadar olmaz ya, daha 18 sin , yazik degil mi !!! Sinirlendim yemin ederim, babana bir sey deme, anlamaz seni dover de simdi! Bolumun ne?
Soran+1 yılHemşireyim @Histoire_Naturelle
- +1 yıl
Hmm, bende iyi bir uni'ye git ve kaç diyecektim.. Neyse Allah yardimcin olsun, ne diyecegimi bilemiyorum!!
Soran+1 yılDua etmeniz yeterli cesaret gelmesi lazım, çok teşekkür ederim gerçekten çok saol 😶
- +1 yıl
Ederim tabi :) ! Ama cesaretli olman için degil babanin daha hosgorulu olmasi için edecegim, sorun babanda!
Soran+1 yılDua edilmesi gereken kişi o maalesef 😔
+1 yılAçılmak istiyorsan açıl zorunlu kapalı olmak bişey ifade etmez
01 Yorumla
Soran+1 yılBabam karşı çıkıcak evde kıyamet kopar bu yüzden korkuyorum
Dinle ikna etmeyi dene. Dinde zorlama yoktu herkesin kendi iradesi var.
05 Yorumla
Soran+1 yılNe diyeceğimi inan ki bilmiy
Soran+1 yılBilmiyorum *
Soran+1 yılEminim öyle bir tepki alacağıma
Is icin açılacak kafadaysan o senin için bir giysi olmuş canım
03 Yorumla- +1 yıl
istememiş zaten hiç
Soran+1 yılİstemiyorum zaten kapanmak. İşte bir bahane sadece içimden gelmiyor anladın mı
baban bayağı bir yobazmış
yıllarca din diye yutturdular insanlara bu saçmalıkları
kadınlarda ne özgürlük kaldı ne bişey şu hale bak03 Yorumla- +1 yıl
ALLAH islah etsin bu düsüncedeki insanlari.. amin
- +1 yıl
@kreyzimurat ıslah edilmesi gerekenler soruyu soran kişinin babasıdır
birazcık düşünsen ne kadar büyük bir kötülük yapıldığının farkına varırsın
Allah kelimesini büyük harflerle yazmakla olmuyor bu iş - +1 yıl
gördügüne bagli o, senin ALLAH kelimesini büyük yazmakla olmuyor deyisine evet olmuyor fakat sen kelimeye odaklanmissin arkadasim bu yüzden oraya takilmissin. asil konu '' senin yıllarca din diye yutturdular insanlara bu saçmalıkları'' demen
kimliginde ISLAM yazmasina ragmen dine sacmalik gibi itaaflarda bulunman... evet mevla islah etsin..
Bosuna evde kavga çıkarma gidebiliyorsan yanlarından git bence
00 Yorumlaevlendikden sonra anca olabilir bu, yanlış anlamanı istemem ama hani kızdığımız bir deyim vardırya yobaz insan işte baban bunun net örneği
01 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum maalesef öyle
baban önce o kafayı degistirmeli oda çok zor sadece saçını ortmekle namus lu sıfatı konmamali kimseye.
02 Yorumla
Soran+1 yılOf keşke anlatabilsem
Saygisizlik yapcak bisey yok insanin icinden gelmezi lazim acilmak istiyorsan acil
02 Yorumla
Soran+1 yılBabam sıkıntı diyorum
- Diğer konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılzihniyetin değişmesi lazım, baban senin düşünce ve ibadetine karışarak güya iyi bişey yapıyor hani dinde zorlama yoktu
15 Yorumla- +1 yıl
baba zaten dindar değil sırf fantezi diye kapatmış alala
Soran+1 yılErkekler bakmasın aile imanlı gözüksün kendisinin başı yere eğilmesin diye yaptı zaten
- +1 yıl
@eminee06 erkek bakıcak olduktan sonra bunun acık kapalısı. yok ama dedıgın dogru boyle bı zıhnıyet var kapalı olunca ımanlı oldugunu sananlar var oda dogru bence baban degısmez babana gore dın degıl elalem onemlı bellkı aslında kapalılar artık rahatca calısa bılıo tv kanalındakı muhabırler bıle kapalı artım bılemedım ama sen acılmak istiosan tabı o baska allah yardımcın olsun gonlune gore versın ne dıım
+1 yılCok yakisiyo niye aciliyosunki? Bence boyle cok guzelsin ve cok seksisin :)
00 Yorumla
+1 yılnasıl iş bulamıyorsun ya her hastane alır almayan hastaneyi söyle bimere şikayet edelim.
açılmak için bahane arama kardeşim.20 YorumlaO aileler o babalar yüzündenetrafta bir sürü kapalı müslüman görünümlü kaşar var
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
- +1 yıl
haklisin diyebiliyorsun yani? sende bende Kasr mi olacam olurum diyorsun... Neyin kafasi bu?
O babanın elinden öpüyorum
Sana gelirsek kendi ayakların üzerinde dur ve evlen
O vakitten spnra günah işleme özgürlüğüne baban mani olamaz
Babalık görevi sen evlendiğinde son bulur117 Yorumla
Soran+1 yılEvet beni kapatmak için dövdüğü elleri öpeceksen buyur gel öp ne diyim.
Daha yaşım 18 ne evlenmesi- +1 yıl
Bu nasil bir kafa? Bu yazdigin sozler bastan sona kadar yanlis !
- +1 yıl
@Histoire_Naturelle Müslüman mısın?
- +1 yıl
Muslumanlik ne alaka yaa, embesil sordugun soruya bak!! Simdi bana "sen musluman degilsin" mi diyeceksin? Islam da zorla diye bir sey yoktur !
- +1 yıl
@Histoire_Naturelle hayır Müslüman değilsen
Benim dinim hakkında görüş yapma hakkın yoktur
Şayet Müslüman isen
Dinini iyi bilen biri olmalısın
Dinde zorlama yoktur
İfadesi kesinlikle doğrudur lakin bir hristyan bir musevi bir Mecusi vb ler içindir
İslam hükmüne göre sen diğer bir Müslümandan sorumlusundur
Hele de bir baba kızından ve oğlundan sorumludur
Bir hristyanı hiçbir Müslüman zorlayamaz
Müslümanı ise kırmadan nazikçe uyarır
Kabaca uyarmak bir kişinin ancak ona gücü yetebilmesidir - +1 yıl
Ayy "Benim dinim" yazisini sevsinler!!! Saçmala, Islam'dan zerre kadar anlamiyorsun gelip burda bos laf yazma, sizin gibiler yuzunden millet dininden soguyor be!
Kiz babam beni dovuyor dedi, normal mi bu?
Ayrica ne var yani musluman olmayan biri de gorus yapabilir, sen kimsin ki birisine sirf musluman olmadigi için yorum yapma "hakkin" yoktur diyorsun?
- +1 yıl
@Histoire_Naturelle inanmadığın bir şeyi ne diye tartışsın bir akıl sahibi?
Madem YÖK
Madem buna inanıyor
Ne diye tartışıyor
Yok saysın - +1 yıl
Allahim sana geliyorum!!! Bak sen çok bos ve saçma konusuyorsun, hiç bir bilgin de yok galiba tamam mi? Kiz burada ciddi bir sey yaziyor, babasi zorla kapatiriyor sen burada "elini operim" diyorsun saygisiz! kusura bakma da senin aklindan suphe ederim, aksam aksam sinir ettin yemin ederim, zorla engelletiriyorsun!!
Soran+1 yılEğer bir kadın olsaydın @Necolass birde benim yaşadıklarımı yaşasaydın emin ol çoktan toprağın altına girmek isterdin. Çok önyargılısın. Allah seni ıslah etsin akıl fikir versin sana!
Soran+1 yılBir baba kızının günahkar olmasını istemiyorsa. Alsın karşısına gereken konuşmayı yapsın. Gerekenleri söylesin. Eğer evlat tüm günahları üstlenicekse baba bişey dememeli. Saygı duymalı. Yobazsınız Allah sizin gibileri ıslah etsin
- +1 yıl
Beni öğretmenlerim dövdü
Babam da dövdü
Hepsine sövdüm
Aradan 10 yıl geçti
Şimdi diyorum ki
Elleri dert görmesin azıcık adam olduysak onların sayesinde
Benim arkadaşımın annesi pedagog
Kadın defalarca oğlunu dövmüştür
Niye biliyor musun?
Kızın birine laf attı diye
Dövmese o dövmezdi
Soran+1 yılDövmekle adam olunsaydı keşke
Ne mantıksız düşüncen var senin ya öyle
Sende mi ilerde evlatlarına el kaldırıcaksın? Ne kadar berbat bir durum ya. Sindiriyorsunuz böyle böyle çocukları!!- +1 yıl
yazik sende bir gün anne olunca anlicaksin.. babanin yaptigi egitim tartisilir, ama baban istemiyor senin kapanmani Allah istiyor ve emrediyor. Baban Allahin emrini yerine getiriyor.. Neden kizi cehennemde yanmasin diye. ne diyeyim anlayanlardan olmak dilegi ile
+1 yılİkna edemeyecegini sende biliyorsun. Allah kolaylik versin.
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılBaban kabul etmeyecektir açilicaksan kendin karar verip uygulamalisin
02 Yorumla
Soran+1 yılEvde asla benim kendi kararlarım önemsenmez. Meslek seçerken kendi istediği, okuyacağım okula kadar kendisi seçti. Sence kararıma saygı duyar mı.
- +1 yıl
Duymaz tabikide o yuzden babanla aran baya bir bozulur :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeçen bir kız aynen bana şunu sordu
- Başörtüm yakışmış mı?
__ Yakışsın diye mi taktın?20 Yorumla
+1 yılBaban hiç duymamış gibi zorla güzellik olmaz lafını. Senin içinde olmadıktan sonra kapanmak ne işe yarar ki?
012 Yorumla
Soran+1 yılİşte anlatmak istediğim şeyde bu babama ama vereceği tepkileri çok iyi biliyorum korkuyorum.
Babam bizlere herşeyi zorla yaptırır. Kölesi gibiyiz.- +1 yıl
Yapabileceğin çok bir şey yok aslında , hakkında hayırlısı olsun :/ Ama yani sende ufak ufak babana belirt durumunu. Babacım zorla olmaz de
Soran+1 yılİşten konuyu açıcam hassas noktası yok ki ordan girsem
- +1 yıl
Baba benim mutluluğumu istiyormusundan başla , pat diye söyleme usul usul anlata anlata , bu böyle olucak ve sebebinde ben böyle oluyorum de
Soran+1 yılYardımın için teşekkür ederim hepsini söyliycem duygu sömürüsü artık
- +1 yıl
Duygu sömürüsü değil açık açık söyle , yalanı ağzına alma :( Ben şu şu şu sebeplerden dolayı böyleyim böyle oldum de
Soran+1 yılYalan söylemem doğru üzerinden duygu sömürüsü
Anlatıcam inşAllah herşeyi- +1 yıl
Senin için dua edicem hakkında hayırlısı olsun kız kardeşim
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim Allah razı olsun 🙏🏻
- +1 yıl
Kölesi gibiyiz ne demek.. Aciklarmisin? Sonucta o bir ATA bir BaBa.
Soran+1 yılDüşün eve geliyor baban oturdu başköşeye. Çay doldurun. Çorabımı çıkartın. Gözlüğümü silip verin, şunumu getir bunumu getir. Yatıcak yatağımı hazırlayın. Biz burda köle değiliz de neyiz söyler misin?
- +1 yıl
anlasildi sen fazla dizi izlemissin ve dünyani tamamen baska kurmussun. Tabi ki yapacaksin o senin baban. Yaklasimi farkli olabilir siz cocuklarina karsi fakat bu senin köle oldugun anlamina gelmez. Kölelik demek verdigi ekmege de razi olmak demek. Ama sen sofraya kurulanlari serbest yiyecek kadar özgürsünüz en azindan azda olsa dahi secme ve secilme hakkiniz var.
Bir an önce bu beyninde ki düsüncelerden siyril. sana pisikolog olarak temennim tavsiyem budur..
ben ewlenmek istiyorum demekle başla. bence açılmakta bence aynı şey anlattıklarından!
016 Yorumla
Soran+1 yılDövmekle yetinmez evden kovabilir. Maalesef elimde daha iş yok
Soran+1 yılYapar
Soran+1 yılEvet var maalesef
Soran+1 yılKırşehir
Soran+1 yılArkadaş?
En yobaz memleket orası
Soran+1 yılSevgilim yok hayır
Soran+1 yılHayır Ankara
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaban senin iyiligini dusunyorr evlenince acilirsin kocann dusunur sonraa
13 Yorumla
Soran+1 yılZorla bişey yaptırması iyilik mi?
Cevap sahibi+1 yılSenin cocugun var elini atese sokmaya calisiyor sende onun yanindasin mudahale edermisin yoksa izlermisin?
- +1 yıl
zorla dedigin sey evet. okula gitmek istemeyen bir cok cocuk var. zorla aileleri götürüyor.. niye kötülük mu yapiyorlar simdi islami kanunlara uydugu icin.
okumayip ta cahil kalsan ama kapali kalsan keske..
Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı. iş yüzündenmi açılmak istiyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır o sadece bahane
İstemiyorum içimden gelmiyor
+1 yılRuhum bikini giyiyor de babana.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbende ayniyimm ikna olmazlar zor
12 Yorumla
Soran+1 yılNiye böyle ya 😕
- +1 yıl
Sen naptin su an
+1 yılPeki Allahin emrini ne yapacaksın
04 Yorumla
Soran+1 yılİçimden gelmiyorsa ne yapabilirim
Hergün istemeyerek mi başörtü takayım- +1 yıl
Güle güle günah işleyen ağlaya ağlaya cehenneme girer Allah senin keyfiyetine göre vahiy inditmedi siz bilirsiniz ben uyarır geçerim
Soran+1 yılEyvAllah
- +1 yıl
Size de eyvallah
+1 yılAcil zaten yobaz olma
00 Yorumla
+1 yılAçıl panpa ama fazla açılma bogulursun
01 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah ya saolasın
+1 yılYobazlıktan kurtulmasına yardım et
09 Yorumla- +1 yıl
kapanmak yobazliksa hepimiz yobasiz.
- +1 yıl
@kreyzimurat at gözlüklerini çıkart öyle oku. kapanmak yobazlık değil, Allahın emridir. fakat bunu zorlayarak yaparsan bir anlamı kalmaz. Kız istemiyor, zorla kapatılmış bu tamamen yobazlık. Ha sen yobazsındır bilemem.
- +1 yıl
Tesekkür ederim. Yobazlik nedir? Kuran da var mi? Ayet dedin ayet bana sana ona sormuyor istiyormusun diye? Keyfin nasil diye? Emrediyor.. !
Zorla yapilmis ya da yaptirilmis eylem kisiyi yobazlastirmaz. Otoriterligini yani öyle ya da böyle sözünpn gecmesini sagliyor..
Birileri geliyor Fikih veriyor cikar diye, bu nasil bir zihniyetdir.. sözüm meclisten disari.. LÜTFEN. - +1 yıl
@kreyzimurat sana laf anlatmakla uğraşamam bro. haklısın deyip geçiyorum
- +1 yıl
@kreyzimurat helaaaal 👏👏
- +1 yıl
@Nur750 yeter ama gidip başka yerde konuşup, tartışın.
- +1 yıl
@Nur750 evet sıkıntılıyım ben. Belli olmuyor mu
+1 yılYobazland olmuşuz baya.
00 Yorumla
+1 yılikna edemezsin bence
01 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef:(
- Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılaçılma
10 Yorumla - Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılacil.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılcahil aileler
10 Yorumla
Devamını Gör(38)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?