Kadir gecesinde edilen bütün dualar gerçekleşir mi?
kişi için hayırsız olanı bile olsa bütün dualar gerçekleşir mi?
kişi için hayırsız olanı bile olsa bütün dualar gerçekleşir mi?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kadir Gecesi'nden Mekke devrinde nazil olan ve Kur'an'ın doksan yedinci sûresi olan beş ayetlik Kadir Suresi'nde bahsedilir. Bu surede Kur’an’ın indirildiği Kadir Gecesi'nden bahsedildiği için bu sureye Kadir Suresi denmiştir. Kadir, 'azamet' ve 'şeref' demektir.[1] Kadir Suresinde Kur’an’ın Kadir Gecesi'nde indirildiğinden, Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğundan, Kadir Gecesi'nin rahmet ve berekete vesile olduğundan, bu sebeple insanlık için taşıdığı değerlerden bahsedilir.
Kur'ân-ı Kerim'de Kadir Gecesi
Kadir Gecesi, Müslümanlara göre çok hayırlı ve mübarek bir gecedir. Kur'ân'da şöyle tanımlanmıştır:
"Şüphesiz ki Biz Kuran'ı Kadir gecesinde indirdik. (Ey Resulüm!)Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler de inerler.O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." (KADİR SURESİ) [2]
Zamanı
Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, Ramazan ayınının 27. gecesinde olma ihtimali yüksektir. İslam peygamberi Muhammed bin Abdullah Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğunu kesin şekilde belirtmemiş, ancak; "Siz Kadir gecesini Ramazan'ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız" demiştir.[3]
İlk vahiy
İslam'a göre Allah Kur'anın ilk ayetlerini Cebrail isimli melek aracılığıyla İslam dininin Peygamberi Muhammed bin Abdullah'a 40 yaşına geldiğinde Nur Dağı Hira Mağarası'nda göndermiştir. İlk ayetler Kadir Gecesi'nde indirilen Alak Suresi'nin ilk 5 ayetidir.[4]
Kadir Suresini okursanız .Orada bin aydan daha hayırlıdır buyruluyor.Ve Kuranı Kerim bu gece nazil olmuştur.İnşallah o gece edilen dualar tabiki samimi bir kalple ederseniz o gecenin hayrını Allahu Teala bildirmiş bize KADİR SURESİ İLE.Bu gecede her zaman ki gibi önce tövbe istiğfar ederek başlamalıyız.Daha sonra Allahu Tealaya zikirlerle ,ibadetlerle ,Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerimi okuyarak şükürlerimizle ve son olarak dualarımızla geçirmeliyiz.İnşallah Allahu Teala da bizlere şah damarımızdan daha yakındır dualarımızı muhakkak geri çevirmeyecektir.
bundan 4 yıl önce bir çocuğu çok seviyodum içki,esrar,sigara,gece hayatı adamda ne ararsan o vardı çok ağladım,çok gözyaşı döktüm,evlenelim diye çok dua ettim Allah'a Kadir gecesi de dahil olmak üzere ama olmadı şimdi başkasıyla tam da kendisi gibi biriyle birlikte ve hiç üzülmüyorum,hayırlı olsa Allah kabul ederdi dualarımı
Senin için hayırlı olan tüm dualar gerçekleşir.
Sen Rabbine el açıp yalvarıyorsun . Rabbim seni görüyor neden hayırsız olanı, seni üzecek olanı gönlüne versin ki ?
Hayırlı ise ettiğin her dua gerçekleşir.
Cevap
29Cevap
Kadir gecesi + tüm gezegenlerin ard arda sıralanması + Mars' ın yükselen burcunuzdan geçmesi + şanslı tavşan ayağı bile dualarınızın kabul olacağını garantilemez. Eğer inançlı biriyseniz size şöyle açıklamaya çalışayım ; istediğiniz dilek o an gözünüze kusursuz gelebilir fakat belkide çok daha olumsuz bir olaya sebep olacaktır. Yani olmaması olmasından daha hayırlı olabilir. Hep bir arabanız olmamsını istersiniz fakat arabayı aldıktan sonra 100m gidemeden kaza yaparsınız. İstediğiniz şeyin olmaması sizi umutsuzluğa düşürmesin.
Bizim Kız onu allah bilir duayı etmeyip etmeyip bir gece etsem olurmu demek yerine her zaman yap duanı o gecede yaparın daha fazla yaparsın duan kabul olmasın istiyorsan sabah karanlıkla güneş doğmaya başladı zamanda yap o zaman kabul daha çok kabul olur
her gün ediyorum zaten.
O zaman Allah görür senin bende ediyorum namazda kıl sabahlar çok rahat edersin allaah kabul etsin dualarını
edilen her dua gerçekleşir.Ama sen doğru olanı yaparsan.İnançlı bir şekilde dua edersen Allah ile aranda olan o duygu seline bağlı olarak emin ol herşey olur.Ama sen yalvar yakar Allahım şu çocuk benim hayatımı zindan etti sende onun ki et dersen öyle bişey olmaz diye düşünüyorum Tabi yine de Allah bilir fakat hiç biyerde yazmıo bu.Allah zaten hakedene hakkediği cezayı verir die düşünüyorum.TAmamen inanç meselesi.
hocamız demişti ki "Kadir gecesi aslında tam olarak hesaplanamıyor, Ramazan içinde bir gün ama hangisi olduğunu bilinmiyor bu yüzden ben Ramazan'ı hergün özenli geçiririm"..
yani ne kadar doğrudur bilmiyorum ama bir şekilde doğru olduğu belli çünkü Kadir gecesi her dua kabul olsaydı herkes zengindi.
zenginlik için dua etmiyorum
ya son 10 gün de diyen var ama bizim hoca net olarak belli değil demişti.
pek çok kişi mali durumunun düzelmesi için dua ediyor.
arkadaşlar.duaların kabul olduğu müjdeleniyor AMA allah (CC) bizim hayır için kendimiz için istediğimiz kabul olan bir çok şeyi.ahirette bizlere sunacağınıda müjdeliyor.burda duam kabul olmadı zannetmeyin.orda daha çok ihtiyacımız olacak birçok şeye,affa ve rahata.elbet ki ALLAH herşeyi dosdoğru hakkıyla bilendir
yo ben böyle birşey duymadım kardeş eger oyle olsa sayet herkez sayısalı tutturur herkez İstanbul unv girer herkez ev sahibi falan olur vs vs işte onu yaratan ne zmaan kabul eder bılınmez
er ya da geç işte olabilme ihtimali
Ben senin ölmen için dua ettim, başka biri etmedi, dualar çarpışır ve fail sdfsagd
Haha.
dua kötü bir şeydir demiyorum. lütfen o tarz anlamayın ama dua etmemek, Allahın kaderine teslim olmak daha iyidir. Allah kişinin kalbinde olanı bilir. sen istemeden gerçekleştirir :)
Allahın izniyle gerçekleşir ama hayırlı değilse bile olsun diye dua etmemeli kişi hayırlısıysa şu dileiğim olsun demek daha iyidir.
Öyle diyorlar..ama sabır lazım hayırsız olan gerçekleşmez ama.
hadi ya inşallah hayırlıdır
cevabını bıle bıle sormuyor musunuz gıcık oluyorum
Cevabını bilmiyorum sen biliyorsan bu ben biliyorum demek değil herkes her şeyi bilmez
3 ve 4 Ağustos tarihleri arasında ne kadar çok dua edersen o kadar sevaptır senin için. her dua kabul olur diye bir şey yoktur. bir bakarsın hayırlı olmayan bir dua bile kabul olur. Ama hayırlı edilen her dua kabul olunur.
Bildiğim kadarı ile evet ama sadece bu 3 aylar geceler kandiller değil ki her gün allahın bir günü her gün dua etmeli insan
belli olmaz sen yine inanarak dua et ben çok dua ettim..
Yilin 365 gecesinden birisine lambadaki cin muamelesi yapan genclik...
kadir gecesi ramazanda saklıdır. hangi gün olduğu bilinmez. bazı şifreleri vardır. o gece gökyüzü berraklaşır.
köpekler hiç havlamazmış
gecenin bir anında deniz suyu tatlı su gibi olur. yani tuzlu olmaz.
birsürü alameti vardır. okuyun öğrenin.
Bütün dualar gerçekleşmez. Hatta çok iyi bir insanın çok iyi niyetli bir duası gerçekleşir diye bir kaide de yoktur. Sadece Allah bilir.
Allaha imanın tam ise içtenlikle yapılan dualar eninde sonunda gerçekleşir Allahın izniyle.
zayıflıyım diye ediyom kaç seferdir ama nafile :(
kaç kilosun
utandım söylemeye :(
söyle problem değil
senden utanmadım etraftan :(
bişiy olmaz
61 :(
boy kaç?
Zayıflıgındanmı utanıyosun ben 179 54 kılıyom hesap et bıde erkegım artık rahatlayabılırsın senden kotulerı var :D
somurtuk :(( önerin varsa çırpındırtma :(
boyunu söylersen bi
161
tamam abi
kodumu göçertir
bükemediğimiz bileği öperiz :D
Bunu Allahtan istiyorsan .Rıskını keser Yöntemi bu olur söylemedi deme
inanmıyorum Yani dualara cevap verdiğine inanmıyorum
Olup olmadığına da şüpheliyim
Ben espirisine yazdım sana
yani yemeni başka türlü engelleyemez
ben inanırken :)kendi yapabileceklerimi hiç ondan istemedim
Yapamadığım ben için imkansız olan şeyleri ondan isterdim .O yüzden hiç bir duam kabul olmadı
Tanrı imkansız olan duaları kabul etmiyor
İmkansız olmayanlarıda insanoğlu zaten kendi yapabiliyor. Zayıflamak imkansız değil. Dua etmene gerek yok
Anlayacağın ben hiç dua etmem .Yapabileceğim varsa yaparım Sende öyle yap
Tipim salak bir adamamı benziyor
Elbette onu Allahtan istemediğini biliyorum .
İstediğin imkanlı olan herşey için söylüyorum
öyle derler ama hayırsızların gerçekleşceğeni sanmam
Sır giderse adalet kaybolur. Adil olan sırrı bulur. Bu ortadayken yorum senin..
Hepsi birden olsun istersen ı ıh yemez. Zamanla illa ki olur bir kısmı.
Eğer Allah seni sevmiyosa hayırsızlar da gerçekleşir.
Allah'ın bizi sevip sevmediğini nasıl anlayacağız? Ona gore dua edelim o halde.
İyide daha 29 gün yok mu Kadir Gecesine?
olsun olmasın
sabırsız :)
Şöyle bir şey var kadir gecesinin zamanı belli değil 27. Gece denilmiş ama kesin değil.. Son 20 yi iyi geçirin dua edin ramazan dua ayıdır
yaptığım istatistiklere göre inanların %65inin duası kabul oluyor onlar zaten mantıklı şeyler istemiş olan heyecanlı kullar!..diğerleri tırtt bırttt
zayıflamakmı istiyon
hayır
gökten brad pitt yağsa bize ajdar düşer.
evet kabul olur sen iste yeterki tövbe et...
onu Allahtan baska kkımse bılemez
Allah bilir biz bilemeyiz
rüyalar swfsi atmaktan ciğerim soldu
denedim gerçekleşmedi
Yok olmaz .Ben inanmıyorum öyle şeylere
eee hani inanmıyodun olmazdı. nasıl kesiceğini düşünüyosun rızkımdan ?
neden engelleyemesin. ona gücü yetenin başka yöntemlere de yeter.
pekala.o işin latife boyutuydu zaten. zayıflıyım diye yakardığımdan değil yani.
tipine bakmadım ki. gayet ciddi yorumlarda bulundun ben de bundan yola çıkarak açıkladım.
Dua ederken herşeyin hayırlısını istemek lazım
kadir gecesi ne zaman
Gerceklesmez diye dusunuyorum
sen yinede dua et Allah kabul etsn inşallah
Kabul olur, ama olmayacak duayada amin denmez :)
kadir gecesi ne zamandı ya
Bunu sadece Allah bilir
Allah bilir.
Allah bilir balım
allah bilir
çok pis hırpalarım:D
buraya da yazıyım madem.
bükemediğimiz bileği öperiz :D
baybay :D
öyle olması lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar