Çok istediğimiz bişey var diyelim kadir gecesi bunun için dua ettik. Kabul olur mu? Kadir gecesinde dualar kabul olur deniliyor da.Kadir Gecesi dualar kabul olur mu?
her şeyden önce şunu demek istiyorum Allah tan hayırlı olanı dile eğer böyle dersen Allah sana hayırlı olanı nasip edecektir onun için eğer o duada istediğin senin için hayırlı değil ise sana bunu vermez ama eğer sabredersen sana daha hayırlı olanı nasip edecektir.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
ya of. haram lokma yiyenin dileği 40 gün kabul olmazmış. 1 ay önce sevgilimle bir kafeye gidip hesap ödemeden çıkmıştık. :/ sence kabul olmaz mı şimdi
bilmiyorum orasını ancak Allah bilir o zaman duanın kabul olmasını istiyorsan hesabı ödemeden çıkdığın kafeye git ve adama söyle hesabı ödemeyi unuttuğunu söyle ve geçen gün bunu hatırladığını ve ödeyip ödemediğim konusunda çelişkide olduğum için parayı ödemeye geldiğini söyle bu parayı ödemen senin için daha hayırlı olur. sonuçta unutma o insan bir ev geçindiriyor o işten ekmek yiyor.
Yalan atarak mı parayı verecek kardeşim bu seferde yalan söyledi diye belki Allah kabul etmez doğruyu söylemesi daha doğru, bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyelim.
Elbette olur. :) Bu gün dua etme günü, İbadet etme günü.Allah bugün de ''BANA DUA EDİN GERÇEKLEŞTİREYİM'' diye buyurmuştur. :) Ve Şunu Unutma ki , Allah Kabul Etmeyeceği Duanın Ellerini Semaya Açtırmaz .. :)
@Sinnemmy Her dua kabul olacak diye bir şart yok duada kötü bir şeyde isteye bilirsin o zaman Allah gerçekleştirirmi? Allah senin için hayırl olan dua'nı kabul eder.
Edilen her duaya cevap verilir. Hayırlısını istemek gerek. Belki hemen kabul olur, belki istediğin şey hakkında hayırlı değildir daha iyisi nasip olur, belkide istediğin şey senin imtihanındır ahirette kavuşursun.. Allah hakkımızda hayırlı olanları nasip etsin..
5
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Nihat hocaya sorulmuştu böyle bişey. İstediğin dilek hayırlı mı hayırsız mı bilinmediği için Allah'ım hayırsızsa hayırlıya çevir ve bana nasip et demek gerekiyormuş..
tabi ki olur . Allah dua eden kulunu hiç geri çevirir mi . sen dua nı et ve Allah a yönel . bu gece bin aydan daha hayırlı unutma . Allah gönlüne göre verir inşallah
Kadir gecesi dua gecesi. Bende Allahdan hayırlısıyla bir üniversite kazanmayı nasip etmesini dileyeceğim. Aklahım hayırlı değilse bile hayırlıya çevir. Arkadaşlar lütfen sizde dualarınızı esirgemeyin şu kardeşinizden..
Arkadaşlar ben şu an nişanlıyım ve bu zoraki birşey ne yaptıysam bitiremedim nişanı ailem karşı çıktı sizden dua istiyorum lütfen hayırlı dualarınızı bnden esirgemeyin🙏😟
En İyi Cevaplar