Atatürk cogu milletten evvel Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verdi. Onların da erkekler gibi hayatın içerisinde bulunmasını istedi ve sosyal hayata, çalışma hayata katılımlarını sağladı. tek eşliliği zorunlu tuttu. kadına boşanma ve miras gibi haklar verdi. zaten özel hayatında da son derece kadınlara karsı kibar davranan bir gentleman oldugu bilinen birşey. o halde neden kadınlardan Atatürkü sevmeyenler pek cok görülüyor?
Bunun cinsiyetle ne alakasi var bu bir düşünce tarzi kadinlar diye genellememelisin bence ben Atatürk'u cok seviyorum. Ne mutlu Türküm diyene ne mutlu bu cografyada doğana.. Ne mutlu tarihimize
3
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kadınlar daha cok sevmeli yaptıkları için demek istedim
Rica ederim size sert çıkismis gibi oldu ksuura bakmayin cinsiyeti baz alan genellemeleri pek sevmiyorum özellikle Ataturk gibi benim icin özel olan bir konuda bu nedenle kizmistim ama yanlis anlamisim
Soruyu yanlış sordum aslında. Atatürkü sevmeyrn bir kadın neden Atatürkü sevmez demeliydim. Kötülemel için değil aksine bu duruma kadınlar namına üzüldüğüm için sordum. Atatürk kadınlara karsı cok saygılı ve nazikti. Bir kadında Atasına öyle saygılı olmalı bu yuzden diye düşünüyorum
Atatürk'ü sevmeyen kadın olur ama o kadın Türk değildir. Türk kadını kahramanını sever. Ama tam bir trajedidir ki yabancı kadınlar Türk kadınlarından daha çok sevgili ve saygılıdır Atamıza karşı.
6 tane de sevmeyen kadın var. Beğenmemişler. O zaman napın siz en iyisi mi Arabistana falan gidin. Çarşafa girin ama peçeli. En tahrik edici yer gözler çünkü gözlerinizi de kapatın saç baş değil. Atatürk'ü sevmiyorlarmış bak sen. Çok tuhafsınız kişiliğiniz otururken sandalyenizi mi çektiler acaba :)
vicdanı olmayanın kişiliğini aramak ne hacet. nankörlük kanında var onları insan diye nitelendirmeyi kanun yapan ulu önderi sevmezler tabi. o şanı yaşamaz yaşayamazlar
3 tane beğenilmemiş bak ya. Gerçeklerin acı olduğu koyuyor bazı kadınlara ya malları şeriat istiyorlar Atatürkü sevmiyorlar ama Avrupa da yaşamak istiyorlar. Zamanı gelince saçınızın teli göründüğünde kırbaçlanacağınız günü bekleyin kızlar :)
Resimlerde bile Latife hanıma karsı nezaketinden nasıl bir erkek oldugu anlaşılıyor ama nasıl sevmezler anlamıyorum. haremde kuma olmak evden dışarı çıkamamak istedikleri hayat bu olsa gerek
Burada bunu açıklamak yersiz olur fikir benimkisi geçmişte yaşamış bir şahsın heleki bilgiler sansürlü ya da şüpheliyse (ben bu kapıdayım) doğruluğunu ya da yanlışlığını idda edemem hayranı değilim düşman gibide görmüyorum nötr olmama etkenlerden biride bu fikrimi söyleyince hain ilan ediliyor olmam
Fazla ileri gidiyorsunuz. AnlaşIlan o ki aklınızı inandığınız dogmatik şeyler esir almış. Açık açık nefret ettiğinizi söyleyin. Annesinin nerde çalıştığını bilmem şeklinde bir rezilliği daha fazla dinlemek istemiyorum
İmalı konusuyorsunuz. Annesinin ne oldugu muamma diyenlerin kimler oldugunu biliyoruz. Genelde sevmedikleri kişilerin soyu sopunu dert edinenlerin kimler oldugunu. annesine iftira atmak için çabaladıklarını. Sadece Atatürk değil herhangi bir sevmediği kişinin annesine orosbuu diyen tipler bunlar. Atatürk'ün annesi kayıtlarda zübeyde hanım olarak geçiyor iken tarihçiler bunu söylerken bir kaç tane kuduruk yobazın iddiaları nedeniyle annesinin kim oldugu muamma nerde çalıştığını bilmiyorum diyorsan burada sevmiyorum ama saygılıyım yalanlarını uyduranlardan biri oldugunu düşünürüm.
Sizin hakkımda ne düşündüğünüz çok umrumda değil ancak birtakım iddialarla kuduruy yobaz v. b ithamlarla yaftalamaya çalışmanız sizin karakterinizi ortaya koyuyor ben kesin olarak bilmediğimi söyledim orda burda çalışıyor demedim ki diyememde geçmişte yaşamış ve hakkında çok şey bilinmeyen şahıs sonuç itibariyle kimseye bişeyler yakıştırmayada çalışmadım belkide çirkinleşmemenizi öneririm ben kimseye hakaret etmedim
Nasıl çok şey bilinmiyor ya? Ayrıca ben size kuduruk yobaz demedim. ATATÜRKÜN annesi hakkında genelevde çalışan ve Atatürke piçtir iddiasını atan genelev çocuklarına kuduruk yobazdır dedim. bu mudur çirkinleşmek?
İmalı konuştuğumu idda ettiniz ve ima ettiğimi idda ettiğiniz şeyleri idda edenleride gömdünüz yani burada bana yakıştırdığınız şeyi kendiniz yapmış oldunuz
Benim Atatürkr bunu diyenlere kudurk yola demem neden zorunuza gitti peki? İmalı konuşuyorsunuz evet. Atatürk'ün annesi belli değildir diyen sadece birkaç tarihçi bile olmayan gazeteci kılıklıların veya kendine alim diyen şahısların iddiasını ciddiye alıp atatürkün annesi kimdir bilemem diyorsanız burda kasıtlı birşey vardır
Birilerini ciddiye alıp atatürkün annesini sorgulamadım ki siz bu tezle giderseniz sizde yanılıyor olursunuz sizin emin olmak için referansınız kim peki ya da o referans aldığınız kişi sizin dediğiniz gibi kıytırık bir gazetecidir bana göre belkide onu ne yapıcaz ben dayısını sorguladım mesela teyzesini ya da herhangi bir amcasını halasını eniştesini kuzenini hiç birine rastlamadım ben rastlamadım diye yok diyemem ama bu tezimi çürütecek bişeyler bulamadım siz olayı şahsileştiriyorsunuz şucu bucu diye yaftalamaya çalışıyorsunuz ama onu kafatasçı atatürkçüler ve kafatasçı Atatürk karşıtları yer ben değil ben sorgularım sadece
Tamam da hala kafatasçı Atatürkçü diyorsunuz ama bunu iddia eden yobazlara birşey diyemiyorsunuz. Tarihçinin sana göre iyisi bana göre iyisi yok. misal kadir Mısıroglu denen fesli şahıs Marx cindi Stalin ayetel kürsi okuyup hitleri yendi Shakespeare asıl adı Şeyh pirdi diyen biri. bu iddiayı ilk ortaya atanda bu şahsa denk tarih bilgisinden yoksun biriydi. bu gibi kişiler sadece kendi gibi fanatik dinci düşünenler tarafından ancak tarihçi olarak görülebilir. Bunlara laf söylememeniz her ne kadar realist yaklaşan biriyim imajı vermenize rağmen asıl düşüncenizin ne olduguna götürüyor bizi
Halen yaftalıyorsunuz ama mısırlıoğlu bana göre tarihçi değil siz bu yobazlardan kimi kastediyorsunuz bilmiyorum ama yobaz dediğiniz kimseler bu küfürcüler ise ben onlarada karşıyım sonuç itibarı ile bahsettiğimiz şahıs iyi ya da kötü bu ülke içün savaşmış birisi ve toplumda karşışıkta görüyor yalan yanlış orasını seven ya da nefret eden düşünsün ben bir taraf değilim ama bu Atatürkçü geçinen tayfanın anlattığı tarih gerçekçi gelmiyor ne kadar mısırlıoğlu giller gerçekçi gelmiyorsa onlarda gerçekçi gelmiyor ama anlatılan tarihte bir çelişki ve sıkıntı olduğuda bir gerçek
Dolna bahce sarayinda ne kadinlar oynatip icip eglendi bunlarida ekle bence
4
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
O. kardeşim şimdi atan fatihti filan dersin. Savaşlarda esir alınan kadınların haremde cariye oldugunu biliyorsun değil mi? Ayrıca Atatürk dolmabahçede iken hastalıgın pençesindeydi. Senin gibi sikkırıkları için , götkılları rahat etsin diye gecesini gündüzünü tarih kitapları ekonomi ve dil kitapları okumaya vermişti, hasta haliyle Hatay meselesi için uğraşıyordu
Murat Bardakçı nın programını izle göRürsün. Velev ki attığın iftira dogru oldsun bu atatürkten je eksiltir? Neden İslamcı oldugunu söyleyenler hep bö yle şeyler peşinde, sevmedikleri birinin kendisini arkadaşım annesini orosbuu gibi tanıtma niyetindeler? Sadece Atatürk değil sevmediğiniz herkes hakkında böyle delilsiz iftiraya dayalı şeylere basvurursunuz? Sen bana annenin benim altıma yatmadığını kanıtlayabilir misin böyle saçma şey soruyorsun bana üstüne?
Ataputmuş lafa bak ya. Gidip mezara karşı namaz kılıyorlar çaput bağlıyorlar dimi Anıtkabre. Türbe ilan ettik ya biz Anıtkabri. Tanrı Türkü Türklere düşman olanlardan Korusun.
Fikrim değişmedi hala sevmiyorum onu :) Ayrıca site bana gizlilik hakkı tanımış bunuda istediğim gibi kullanırım. Sevmiyorum diye ezik, nankör mü oluyorum? Başka insanların fikirlerine, düşüncelerine saygılı olmayı artık öğrenin, ne kadar hoşgörüsüzsünüz, sizin sevdiğinizi sevmemekte na kadarda haklıyım oysa. Bu kadar dar görüşlü ve yobaz olmak zorundamısınız? Artık kendinizi bir aşın yaaa, sizede yazık :)
Sevmiyorsun diye ezik demedim. Fikirlerini söylerken gizleniyordun diye eziksin dedim. Ayrıca Atatürk'ü sevmeyen kadın benim gözümde cahildir bu kadar net okula bile gitmemişsiniz belli ilkokul çocuğu sizden daha iyi anlar.
@poncikbirkiz fikirlerimi gayet açık bir şekilde beyan ediyorum zaten :) Bu kadar tahammülsüz olma tatlım , tahammülsüzlük en çok kişinin kendine zarar verir.
@poncikbirkiz 18 yaşında bir çocuğa ne anlatacaksın ki öğretememişler bişeyi demek. Aklı olan açar okur kitapları bön bön bakarak duyarak inanmaz körü körüne. beyin diye bir organ var ama bazıları hamallık yapıyor :)
Sen benim eğitim aldığım okulun önünden bile geçemezsin. bunlarda kendini okumuş sanıyor.18 yaşında hepinizden daha iyi işler çıkarttım. çok konuşuyorsunuz ama boş konuşuyorsunuz @aiginafairy
En İyi Cevaplar