Çok fena nezle oldum, nezle nasıl geçer bitkisel yollardan, antibiyotik kullanmadan nasıl geçer yardım eder misiniz? 2 gün içinde tatile gideceğim. Bir hafta tatilim var, hasta hasta geçirmek istemiyorum.
Cevabın nedir?
bıraz rahatsız edıcı ama eger bu soyledıgımı yaparsan gercekten ertesı gune ıyı olarak uyanırsın bana da halam yapmıstı artık her zaman hasta olunca bunu yaparım ben. bı tane kuru soganı temızce yıka ve kabuklarıyla bırlıkte 8 10 parcaya dogra.onu bir cezveye koy su doldur.sonra içine dolu dolu 1 vay kasıgı karabıber koy.bır lımonun da kabuklarını koy ve kaynat.daha sonra onu süzerek su bardagına aktar ve lımonu ıcıne sık.kaynarken sıkmamanın sebebı lımondakı vıtamın olmesın dıye.onu sogumaya bırak,tam sogumadan ılık bır haldeyken kalınca gıyın yataga gır ve onu hızlı bı sekılde ıc.karabıber anıden terletıcek senı,bı sure yataktan cıkma ıyıce terle.sonra kalk sıcak bı dus al ve yenı gıysıler gıy ve yat.ertesı sabah hıc bır seyın kalmamıs olacaktır ınan bana.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBir gecede geçsin istersen eğer bir bardağa limon sık bir tane içine de gripini kırıp tozunu boşalt. Karıştır onu. Üstüne de maden suyu doldur ve iç. Gir yatağa terletir o seni. Sonra çıkıp temiz bir duş al çamaşır değiştir. Mışıl mışıl uyu birşeyin kalmaz. Allah acil şifalar versin.
https://www.youtube.com/embed/Kr9W5G3bcYw14 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim. Çok sık yaptığım birşeydir. Çözüm olmuştur hep.
- +1 yıl
uyguluyorum bak kötü birşey olmaz eminsiniz değilmi?
- +1 yıl
bu çocuk rahmetli olmuştu :(
ılık suyun içine yarım limon,1 tatlı kaşığı bal ekle, iç. bol su da iç ayrıca ki mikrobu atabilesin
05 Yorumla
Dolven hap+calcium sandoz+rihinocort burun spreyi oldu da bitii masallah
012 YorumlaAaa o burun cekilir o akan sumuk gitmee gifmee dercesine yukari vakumlanmaya calisilir resmen agiz acilir yalvarilir bogazlar kurur kiridukca sise gozlerden yaslar inmeye baslar nedensiz sonra yumusak bir selpak alinir ve bu guzel hatira da bembeyaz kefeniyle cope gider
Baya sıkılmisim ben
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
55Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu gece aşırı derecede taylot varsa iç öyle uyu ya da ıhlamur falan sıcak bsyler,kat kat giyin öyle uyu sabah daha iyi olursun güzel bir duş alır tekrardan ıhlamur taylot falan içersin birde pis kokan birşey varya hastayken sürüyorlar burna falan adını uykulu haldeim hatrlmıormda ondan sür
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
- Sağlık konusunda 471 cevap paylaştı.
+1 yılİte-kaka zorlama çözümlerle geçirebilirsin veya iyileşme sürecini hızlandırdığını düşünebilirsin..
Ama vücudunun bağışıklık sistemi ve hatta ağrı eşiğinin ayarlarını da bozabilirsin, beklemediğin zaman, daha hafif rahatsızlıklarla yatağa düşme ihtimalin ortaya çıkar..
Rahat bırak birkaç gün daha vücudunu.. Savaşsın aslan gibi o hastalıkla..
Geçmiş olsun..10 Yorumla kat kat battaniye ört pişir sıcaktan kendini (zor olacak ama) ve bol bol uyu. Ayrıca yediğin her şeyin yanında bol bol maydonoz olsun. Ha bir de içebildiğin kadar su iç yataktan da sadece tuvalete kalkmak için çık :) tatilde sağlıklı olmak için 2 günlüğüne katlanılır derim ben
10 Yorumlabakallarda da satılır ama eczaneden tazesini alman öneririm.. Taylot dediğimiz bir toz ilaç var sıcak suda içiyosun tadı biraz ötü olabilir ama şekerle soğutmadan için 2 3 saat temiz bir uyku cekersen ertesi güne hiç bişeyin kalmaz ;) kesin çözüm
10 Yorumla
+1 yılBir sade soda bir adet gripin ve limonu al. Sodayı bir bardağa dök gripini içine dök limonu bolca sık karıştır günde üç defa iççç 2-3 günde hiçbir şey kalmaz emin ol
110 YorumlaYok gerçekten hep yaparım ve hemen iyleştiriyor sakata gelecek birşey yok bir gripin soda limon
Bol şans yavruuuuu 😀😀😀
Boşver be bir ara anlatırım özelden 😀😀😀
Sus bakm 🙈 maşaaj at bana maşaazzz
+1 yılBir bardağa limon sık bir tane içine de gripini kırıp tozunu boşalt. Karıştır onu. Üstüne de maden suyu doldur ve iç. Gir yatağa terletir o seni. Sonra çıkıp temiz bir duş al çamaşır değiştir. sonrada uyu bir şeyin kalmaz geçmiş olsun
03 YorumlaCok saolun deneyecegim
Bir şey değil
teşekkürler :)
+1 yılkatarin diye bir ilaç var içiyorsun sonra gelip bana dua ediyorsun, yok dersen nane limon, eğer evde varsa biraz zencefil kaynatıp iç, hemen faydasını görürsün, bunun dışında boş sıvı tüket
12 YorumlaAllah razı olsun
sendende önemli degil
+1 yılDışarı çık koş, ter at iyice. Teein uzerinde kirumadan gir duşa, peşinden 1 greyfurt 2 pirtakal 1 limonu bir bardakta karıştır iç. Yat uyu iyice. Sabaha android gibi kalkarsın
01 Yorumla- Sağlık konusunda 405 cevap paylaştı.
+1 yılSinansonic Nezle Grip Tedavisi PART 2365;
-MALZEMELER :
_Limon,
_bıçak,
_ Çeyreği su ile dolu su bardağı---
UYGULAMA:
-=LİMONU YARIYA KESİP ÇEYREĞİ SU DOLU OLAN SU BARDAĞINA SIKIYORUZ BİRAZ KARIŞTIRIP İÇİYORUZ...
GEÇMİŞ OLSUN..02 Yorumla
Gizli Sorandeniye yim bakım
saol sinansonicRica ederim...
+1 yılgit bir işkembeciye bir şırdan tuzlama söyle bas içine limonu sirkeyi acıyı vee özelliklede sarımsağı ilaç niyetine hiçbişeyciğin kalmaz 2 güne bile gerek yok
10 Yorumla
+1 yılnane limon iç üstünede ağrı kesici al doğru yatağa. kalın kalın şeyler giy yatağının yanınada su koy çok terden susuz kalma .
10 Yorumla
+1 yıltheraflu forte iç soğuk algınlığına bire bir ,geçmiş olsun :)
20 Yorumla
+1 yılNezle, alerjenlere karşı vücudun verdiği tepki. Ortam değiştiğinde geçer. Ama sorduğun şey muhtemelen grip. Grip bir haftadan önce geçmez.
00 Yorumla
+1 yılbol bol portakal suyu iç, evinde dinlen ve sıcak duş al
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle geçmiş olsun.İlaç almadan olmaz.Benden sana güzel bir tavsiye;Eczaneden vicks alınır, sonrasında su kaynatılır ve o kaynatılan suyun içerisine bir miktar vicks koyulur, sonrasında içine çekilir.(Cidden burun açar)
00 YorumlaKuşburnu çayi iç iyi geliyor. Bir de bir kaşık zeytinyağınin içine limon sık onu da gece yatmadan önce iç canım annem yapardı bana
13 Yorumla
+1 yılBir kaç gün dinlen olmaz sa doktora git :)
Geçmiş olsun şimdiden :)10 Yorumlaaferin iç kalın giyinip uyu terlet kendini iyileşirsin
10 YorumlaBir bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı bal ve toz zencefil ekle. İyice karıştırarak iç.
13 Yorumla
Gizli Sorançok saol dostum yarına kadar düzelir o zaman değil mi
+1 yılDoktora gitsen 1 haftada , gitmezsen 7 gunde iyilesirsin. Akisina birak
00 Yorumla
+1 yılSuyu kaynat üstüne bir çay kaşığı çörekotu koy sonra süz iç iyi geliyo onaylı :D
00 Yorumla
+1 yıl3 gün önce bende geçirdim doktoro gitti 2 tane hap verdi bir gün sonra geçti ama hala burnum akıo sorun yok herşey cool !
10 YorumlaBol bol su ic toksin at terle gecer ilac fayda etmez
11 Yorumla
Gizli SoranSağ ol güzellik teşekkür :)
- Sağlık konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yıl2 günde geçmesi zor. Mutlaka ilaç al o şekilde geçer
00 Yorumla Bir bardak sıcak suya ;
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı bal ( keçiboynuzu pekmezi'de olur )
- Yarım limonu sık
Hadi geçmiş olsun :)01 Yorumla
+1 yılnane limon, limonlu kaynar suyun buharini icine cek ve sicak suyun icin bi kasik kara biber kat icini disini acar
10 YorumlaZencefil tozuna limon bal karıştır ye sonra defne çayı iç geçmiş olsun
01 Yorumla
Gizli Soranooo ne zencefil nede diyerleri var ya yerleşim merkesinede uzağım ya
tşkler gene
Sağlık konusunda 331 cevap paylaştı. Tylolhot al tadı cok güzel 1 2 güne içersen sabah aksam bişeyin kalmaz...
00 Yorumla
+1 yıllimon ye kabuklu ama üstüne sodanın içine gripin at tamamdır 2 saat sonra zımba gibisin bomba gibi patlarsın
01 Yorumla- +1 yıl
Deneyeceğim
+1 yılTarhana çorbası bildiğim kadarıyla her hastalığa iyi geliyor bacağı kırılan bile bundan içiyor :D bence sende iç
02 Yorumlaönemsiz ^^
Gizli Üye(30-35)+1 yılTylolhot eczanelerde satılır ve günde 1000mg vitamin c.
10 Yorumla
+1 yılıhlamur iç birkaç gün yat dinlen toparlarsın, bol meyve ye
12 Yorumlarica ediyorum
+1 yılboşver bişe yapma kendi kendine geçsin hem bağoşıklık kazanmış olursun :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılnezlenin ilacı yoktur 2 günde de geçmez dikkat edin biraz meyve tüketin
10 Yorumla
+1 yılUzanarak bol c vitamini desteği ve sıcak çorbalar ile
00 Yorumlanezle dınlenerek gecer nane lımon falan ıc ılac kullanma hıc
00 YorumlaGit bir nurofen al eczaneden ilaç almıyosanda git bir duş al yat terle
00 Yorumlabı tane burun ılacı vardı akıntıyı durduruyodu ama adını unuttum sımdı kanks
00 YorumlaSağlık konusunda 443 cevap paylaştı. bende aynı durumdayım bide sınav haftasına denk geldi burnumu çekip duruyomm :((
00 YorumlaBitane binlik igne iyi eder antibiyotik olmadan gecmez :-)
00 Yorumla
+1 yılİlaç kullanırsan 1 haftada
İlaç kullanmazsan 7 günde02 Yorumla- +1 yıl
Guzel aferin cok ii
- +1 yıl
Viral bir hastalık oldugu için ilaçla tedavisi yoktur vücüdü dirençliler hafif atlatır. Direncliler yatak döşsek yatar hemen ayaga kalkamaz bu espiri oradan geliyor.
eczacıdan benical al çok güçlü ilaç gpip 2 günde geçer
00 Yorumla
+1 yılNezle olduysan Ihlamur ya da zencefil varsa onlari kulllanabilirsin dogal yolllarla iyilesmek en iyisi
00 Yorumlakardes grip olmadan iyilesmeye bak. soguk lagublılgı ılacı al.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılLimon suyu veya cayi ic. Corba ic. Terle.
10 Yorumla Theruflw ilacı var iç sbh ogle aksam yarın bomba gıbısın bacım :)
00 Yorumlanane limon hemen ayağna çorap giy ! hemen :@
20 Yorumla
+1 yılAynen bulan bana da soylesin nasıl gecer
10 Yorumlaİhlamur meyve yatak yorgan ter dus
10 Yorumlanez yaşlanmadı mı hala ya :P
03 Yorumla
Soran+1 yıl5 dk önce sadece nezleydim şimdi hayattan soğudum ya :D
+1 yılGeçmez bence.Limon sık.
10 Yorumlatuhaf tuhaf çaylar var onları bir araştır derim
10 Yorumla
+1 yılc vitamini al eczaneden iç
16 Yorumla- +1 yıl
yoo paalı değil
- +1 yıl
aynı şey değil ama
+1 yılSpor yaparak ter atabilirsiniz.
00 YorumlaBol bol c vitamini ve dinlenme
02 Yorumla- +1 yıl
Tamam portakal suyu ve uyku :D teşekkürler
+1 yılİğne iğne şıp diye iyileşirsin
02 YorumlaYok yok ben almiyim saol :D
Koskoca kız iğneden korkmuyordur umarım :) 1 dk'nı almaz ki..
+1 yılGripse bir ayı buluyor.
00 Yorumla
+1 yılTylolhot ic bisey kalmaz :)
00 Yorumla- Sağlık konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılbol bol limon yeeeee :D
00 Yorumla - Sağlık konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılTerlemelisin sabaha birşeyin kalmaz
10 Yorumla - Devamını Gör (28)
Devamını Gör(73)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı