altı çizili sözcüklerden hangisinde yapım eki, eklendiği sözcüğün türünü değiştirmemiştir?
A) Çocuğun ateşi bir anda (yükseldi.) B) Spor yapınca vücudu ip gibi (inceldi.)
C) Zarara uğrayınca şirket (küçüldü.) D) Kamyondan düşen eşyalar yerlere (saçıldı.)
E) Uçak yere doğru yavaş yavaş (alçaldı.)
hangisinde çoğul eki, sonuna geldiği sözcüğe“benzerleri” anlamı katmıştır?
A) Sözler, buz üstüne yazılmış yazılar gibidir. B) Özgürlükleri kazanmak kadar kaybetmemek de önemlidir. C) Adamlar kendilerini her konuda uzman sanıyorlar. D) Toplumların gelişmişlik düzeyleri nasıl anlaşılır? E) Barış Manço’lar kolay mı yetişir sanıyorsun?
hangisinde "-de, -da (-ta, te)" eki almış sözcük, sıfat görevinde kullanılmıştır?
A) Her insan, içinde gelecek kaygısı taşır. B) Sorunun cevabını bu kitapta bulamadım.
C) Dün onu kırmızı bir arabada gördüm. D) Sözde aydınlar, ülkeye daha çok zarar veriyor.
E) Araba kırmızıda durmayınca kaza yaptı.
"İyi" sözcüğü hangisinde isim olarak kullanılmamıştır?
A) İyiler çok yaşamaz, sözüne katılmam. B) İyiden ayrılmamaya özen göstermelisiniz.
C) Onunla iyi günlerimiz olmuştur muhakkak. D) Hiçbir şeyin zararı dokunamaz iyiye.
E) İnsanın iyisi, kötü günde belli olur.
Bzı szcklr, ad aktarması yoluyla tplIluk adı anlamı kznbilir. hangisinde bu açıklamaya uygun birörnek yoktur?
A) Öğrencinin bu hareketine sınıf tepki gösterdi. B) Maçtan sonra stadyum caddelere döküldü.
C) Tüm Rize, başbakanı sevinçle karşıladı. D) Halkın gün geçtikçe durumu iyiye gidiyor.
E) Anonstan sonra köyümüz meydanda toplandı
"sıcak" sözcüğü, sözcük türü yönünden diğerlerinden farklıdır?
A) Böyle sıcak havalarda memlekete gidiyor.
B) Sıcak yemeğin üstüne soğuk ayran içiyor.
C) Karadeniz'in sıcak insanlarını seviyor.
D) Orada herkes bize sıcak davranıyor.
E) Sıcak yaz akşamlarını sahilde geçiriyor
A) Çocuğun ateşi bir anda (yükseldi.) B) Spor yapınca vücudu ip gibi (inceldi.)
C) Zarara uğrayınca şirket (küçüldü.) D) Kamyondan düşen eşyalar yerlere (saçıldı.)
E) Uçak yere doğru yavaş yavaş (alçaldı.)
hangisinde çoğul eki, sonuna geldiği sözcüğe“benzerleri” anlamı katmıştır?
A) Sözler, buz üstüne yazılmış yazılar gibidir. B) Özgürlükleri kazanmak kadar kaybetmemek de önemlidir. C) Adamlar kendilerini her konuda uzman sanıyorlar. D) Toplumların gelişmişlik düzeyleri nasıl anlaşılır? E) Barış Manço’lar kolay mı yetişir sanıyorsun?
hangisinde "-de, -da (-ta, te)" eki almış sözcük, sıfat görevinde kullanılmıştır?
A) Her insan, içinde gelecek kaygısı taşır. B) Sorunun cevabını bu kitapta bulamadım.
C) Dün onu kırmızı bir arabada gördüm. D) Sözde aydınlar, ülkeye daha çok zarar veriyor.
E) Araba kırmızıda durmayınca kaza yaptı.
"İyi" sözcüğü hangisinde isim olarak kullanılmamıştır?
A) İyiler çok yaşamaz, sözüne katılmam. B) İyiden ayrılmamaya özen göstermelisiniz.
C) Onunla iyi günlerimiz olmuştur muhakkak. D) Hiçbir şeyin zararı dokunamaz iyiye.
E) İnsanın iyisi, kötü günde belli olur.
Bzı szcklr, ad aktarması yoluyla tplIluk adı anlamı kznbilir. hangisinde bu açıklamaya uygun birörnek yoktur?
A) Öğrencinin bu hareketine sınıf tepki gösterdi. B) Maçtan sonra stadyum caddelere döküldü.
C) Tüm Rize, başbakanı sevinçle karşıladı. D) Halkın gün geçtikçe durumu iyiye gidiyor.
E) Anonstan sonra köyümüz meydanda toplandı
"sıcak" sözcüğü, sözcük türü yönünden diğerlerinden farklıdır?
A) Böyle sıcak havalarda memlekete gidiyor.
B) Sıcak yemeğin üstüne soğuk ayran içiyor.
C) Karadeniz'in sıcak insanlarını seviyor.
D) Orada herkes bize sıcak davranıyor.
E) Sıcak yaz akşamlarını sahilde geçiriyor
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar