Evin kapısından ayakkabı çalınması !! polise sikayet edilmiştir?

kış yeni bastırdı haliyle dolapta duran ayakkabıyı çıkartıp kapıya koydum 5 dkka sonra baktığımda yoktu. haliyle sinirlenip kamera kayıtlarına baktık sonra çalan kişiyi tespit ettik etraftakilerin de gazıyla polise bildirdik. ilk başta bulunmaz falan deseler de sabahına bir haber geldi ki yakalanmış. neyse itiraf falan kabul etti çaldığını ilk başta şikayetçi olmayıp gidecektim ki sonrasında polisler o kadar uğraştık ettik bulduk ayakkabıyı dediler bir şikayet et bari dediler ve ettik. fakat şimdide genç bir çoçuğun ceza almasını da istemiyorum fakat elemanın 5-6 tane yine hırsızlık dosyası var ayrıca camilerden de şikayet gitmiş polise sürekli ayakkabılar çalınıyor diye. diyeceğim o ki siz olsanız ne tür bir karar verirdiniz? tahminen yaşı 18 den küçük 17 falandır en fazla. botta harley davidson 300 lira falandır işte. niye böyle saçma suçlar işleyip benimde vicdanımı huzursuz edersiniz ki?
Güncellemeler
+1 yıl
gelen cevaplara hitaben çocuğun ihtiyacı var ama paraya gözüne güzel satılacak olanları kestirip alıyor. yani kışın ayakları üşüdüğü için değil öyle olsa can feda (eski yırtıklarını bırakanlardan değil yani). zaten yakalanma sebebi de cami kenarlarında yine elinde iki tane yeni ayakkabıyla gezinmesi olmuş. acaba bu tür şikayetlerde ceza nedir bilen birileri var mı? ne vicdan yapmışım ben :/
Evin kapısından ayakkabı çalınması !! polise sikayet edilmiştir?