c11.incisozluk.com.tr/.../429601_o5113.jpg
Bu mübarek günde kudurdum çok pişmanım ne yapmam lazım?
c11.incisozluk.com.tr/.../429601_o5113.jpg

baban namaz kıl diyerek senin iyiliğini düşünmüş. yoksa bundan ne çıkarı olabilir ki? senin nefsin kazanmış. üslubu kötü olabilir, orada haklı olabilirsin. fakat sinirle hareket etmeseydin keşke. şimdi yapman gereken belli, dua edip tövbe etmen. zaten bu sayede iç huzurun tam olacak, garanti.. ailene karşı da daha sabırlı olmalısın, hele ki böyle bir konuda.. senin kötülüğünü asla istemiyorlar bunu düşünüp sakinleş..
sen anlamıyormusun sürekli başkalarını övüp beni hor gören babamı değil dinlemek takmam bile. Hele din konusunda umursamm bile o kendini evliya sanan sağa sola yardım ederek iyiliklerini anlatan biri.
o zaman onlara karşı bazen kör bazen sağır olacaksın. iyi birisi olduğunu hissediyorum, baban sana kötü bir üslupla yaklaştığında sen yine de sus. sabr et. ama babana kızıp kendini mutsuzluğa ve tehlikeye iten şeyleri yapma, şekil a'da olduğu gibi. abdest al, namaz kıl rahatlamak için. ha yapamam diyorsan sadece gözlerini kapat hissederek dua et. bu bile sakinleşmeni sağlar zaten..
İnşallah Allah affeder çok sapıttım.
Neyi bilmek istiyosun? Keske babana o sekilde cikismasaydin , uzuldum buna gercekten. Dua et tovbe et ve duanda Allah in seni dogruya ulastirmasini iste. Ben de dua ederim insallah ailenin istegi gibi degil de Allah in istedigi gibi bir insan olursun 🙏🏻
düşünsene ekonomik olarak berbat bir ailede yaşıyorsun sürekli kafana çene çalıyorlar küçük görüyorlar üstüne dindar mış gibi davranıp ahkam kesiyorlar. Bir yere kadar.
onlara hiçbirşey göstermeyeceğim kendi inancımı kendim yaşacağım umursamayacağımda yapmacık nasihatlerini çünkü kendilerine hayırları yok.
Ama yine de onlar senin annen ve baban. Allah gecinden versin ama onlara bir sey olsa tam su anda vicdan azabindan kahrolursun. Bunu ben de her zaman basaramiyorum ama her an aramizi iyi tutmaliyiz. Ve gercekten dedigin gibi yap. Hesabini tek basina vereceksin ahirette. Kimse sana ailen boyleydi bu yuzden bu sekilde olman normal demicek. Her sekilde sorgulanicaz 😕
KArdeşim insan sinirliyken en yakını şeytan olur.
Bir kaç saat geçtikten sonra sakinleştikten sonra anlayacaksın hatanı.
Sinirli olduğunda abdest al , en kötü elini yüzünü yıka.
Telafisi olamayan sonuçlar doğruyabiliyor...
şu an olsa o çevşeni fırlatır mısın? asıl soru bu olmalı. Sinirli adam bilinç dışı bir nevi
asla fırlatmazdım sadece o kadar çene çalmalarından sonra o çevşeni neden takıyorsun çıkar o çevşeni takma vs. tekrarlar üzerine farklı biri oldum. Takmayacağım o cevşeni bir daha çünkü sinirleniyorum şu an düşündükçe.
Sen direk ailenle kızdın. Dini bir sıkıntın yok zaten.
Bunu ailenle güzelce tane tane konuşman gerek. Kendi hayatım kendi sorumluğum. Zaten herşeyin namazın niyazın bilincinde olduğunu anlat vs vs vs. Bagırarak cagırarak kovarak namaz islam sevgisi mi aşılanır vs vs konuşabilirsin
Tatlı dille konuşman lazım. Umarım hallolur.
haklısın ben kafir değilim ateist değilim dini kitaplar okumayı sohbetleri çok severim ama ailem beni bunalttı çok öfkeliyim.
anlamazlar çok bilmişlerden bunlar.
Senin inancına karışmak bize düşmez yaradan ile arandadır... Keskin sirke küpüne zarrar diye bir söz var dilersen bu sözü bir ölç biç tart saygılarımla
teşekkürler
Cevap
3Cevap
Herşeyden önce imtihandasin bunu unutma herkesin sınavı kendine aileme baskı yapmamalarını söyle ama sende bu mübarek gecede seni senden çok seven rabbine 2 rekatta olsa secde et ellerini aç ki bu gece herkesi affediyor seni de affetsin beni de...
"Kalpler ancak ALLAHI anmakla huzur bulur" Rad suresi 28. Ayet
amin
seytan kalbine uflemis sevmez namaz kilani kildirtani yardimci olani huzursuzluk cikarir. bak ne guzel dua okumani isteyen rica eden seslenen anne baban var yaninda cok sanslisin sen onlara uy ne guzel huzur gelir sana
cinnet geçirmek üzereyim sen ne saçmalıyorsun yemişim onların dindarlığını onlardan daha dürüstüm ben.
çok soğuk hava ayrıca gusul gerekli şu an.
su soğuk sıcak değil
yarına kaldı işim.
Git bir gusül abdesti al düzgünce sonra iki rekat namaz kıl
Çarpılacksın ağzını kırıyım
çok pişmanım düşündükçe üzülüyorum ama aileme hala öfkeliyim
su çok soğuk ben hala sinirliyim
Öfkeli olması gereken ailen bence öfkeni bir kenara bırakmayı düşün
Dini inancın ne bilmiyorum ama böyle yapmamalıydın bu sadece islam dinine şart değil bütün inançlara saygı göstermelisin
bir bok yok ortada ne kasiyorsun abi
nasıl yok ulan Duayı ayağımla çiğnedim?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar