Enerji yoktan var edilebilir mi edilemez mi Bu konu hakkında maddenin ve evrenin enerjinin oluşabilmesi için genişliği sıfırdan farklı olan bir kuantum dalgası gerekmektedir. Bu bir zorunluluktur. Kuantum dalgası belli bir genişliğe sahip olmalıdır. Nedeni ise genişliği ne kadar belirli ise, genişliğin değişme hızı, o kadar belirsiz olacaktır ve olası her değeri alabilecek düzeydedir. Genişliği sıfırdan farklı olan bir kuantum dalgası yaratıldığı takdirde hiçlikten enerji oluşabilmesi mümkündür. Çünkü dalganın frekansı dalganın kendisi enerji demektir. Hiçlikte tek bir kuantum dalgasını başlatacak faktörler mevcut değilken bu dalganın oluşabilmesi için bir yaratıcının sonsuz gücüne ihtiyaç vardır. Bkz Buruc suresi 13. ayet, Enerjinin yaratılması esnasında bir yokluğun yani sıfır noktasının korunabilir olduğunu, birtakım gözlem ve hesaplamalar sonucunda görmek mümkün Termodinamiğin birinci yasası gereği enerji yok edilemeyeceği gibi yoktan da var edilemez. Allah’ın bir kuantum dalgasıyla yarattığı enerjiyi matematiksel olarak incelediğimizde bu enerjiyi oluşturan dalga frekanslarının pozitif ya da negatif frekans dalgalarının yayılması ile oluştuğu için birbirini eşitlik sağlayacak ve ortalamaları yine sıfır noktasında olacaktır. Başlangıçtaki sıfır değeri yani yokluk bu sayede korunmuş olacak ve değişmeyecektir Bu durumda Allah’ın yoktan bir enerji yaratmak için hiçbir materyale ihtiyacı olmadığını kanıtlamaktadır... Bir kedinin miyavlaması gibi m ile başlar v ile sona erer kedi bunu kusursuz bir şekilde başarıyla gerçekleştiriyor okuma yazma bilmediği halde bilmesine imkan olmadığı halde çünkü beyin kıvrımları buna elverişli değil olsa konuşurdu daha insan yeryüzünde değilken ve alfabe yok iken bunu başarabiliyordu sebebi gayet açık Allah ona bu yeteneği yaradılışında ona vermişti..
Daha bulundugumuz ortami dahi tamamiyle kesfedemeyecegimiz kadar buyuk evrendeyiz ve gozumuzle hergun gordugumuz en buyuk enerji kaynagimiz gunes dahi bu galakside ne kadar kucuk kaliyor (o paylasamadigimiz kos koca dunya gozukmuyor bile 😕) https://i.hizliresim.com/r6VNA3.png Ki bu galaksi buyuklugundeki gozlenebilir galaksi sayisi ise 2 trilyon olarak aciklanmis.( Belki bu sayinin buyuklugunu biliyoruz ama kafamizda daha iyi canlanmasi icin soyluyorum; bu butun buyuk galaksilerin hepsini kesfetmjs olsak ve sadece saymaya kalksak 1 insanin 65.000 yilini aliyor. Sanirim ne kadar devasa oldugu simdi daha acik) Simdi biz bu gunesi olusturmak icin bile ne kadar akla hayale sigmaz bir enerjinin olmasini gerektigini biliyorsak, ki sadece kesfedebilgimiz evren icin gereken enerjinin ne kadar muazzam ve dusunmesi bile guc olan bir enerjinin nereden geldigini soyleyebiliriz? Boyle birseyin tesadufide olmasi mumkunmu? Bu akil almaz kadar buyuk evrenini, sayiyla ifade edemiyecegim kadar fazla atomla olusturmasi sadece guc degil, cok buyuk bir aklin oldugununda gostergesidir.
Etiketteki tek kız olmak havalı hissettirdi https://ikmagazin.com/images/uploads/havali.gif ''Yokluğun tanımını nasıl yaptığınıza bağlı... Salt "yokluk" zaten yoktur. Eğer, "hiç bir şey" yoksa, zaten ondan "bir şey" yaratılamaz. Eğer yokluğun içinde "var olma potansiyeli" varsa, ancak o zaman bir evren yaratılabilir.''
Enerji, yoktan var edilemez; var olan enerji de yok edilemez; sadece bir şekilden diğerine dönüşür.
Sizce bu Tanrının var olduğunun kanıtı değil midir?
bu iki cümlenin tek bir detayda buluşması son derece mantıksız geldi. Tanrı' nın herşeye gücünün yettiği gerçeği sonucu , enerjinin yoktan var edilememesini söyleyip Tanrı'nın var olduğunun kanıtı olarak bize sunulması garip geldi.
Üzerinde biraz düşünmelisin enerji yoktan var edilemiyorsa başlangıçtan beri bir enerji var demektir bu ve var olan enerji yok edilemez demek de bu enerjinin hep var olacağını söyler bizde bu var olan ve var olmaya devam edecek olan enerjiye Tanrı diyoruz ha neden elma demiyoruz da tanrı diyoruz burda işin içine felsefe giriyor bizim var olma amacımız ve bu insanın hala çözemediği düzeni bilinçli bir varlığın yaratması diyebiliriz
Genişliyorsa bir zaman tek noktadır evren yaratılan hiç bir şey yoktan var olamaz yaratıcı hariç.. evrenin kesin bir başlangıcı var. (2003)
kozmolog (fizikçi) alexander vilenkin;
mevcut ispatla, kozmologlar geçmiş ezeli bir evren olasılığının arkasında daha fazla gizlenmezler. kaçış yok, kozmik bir başlangıç problemiyle yüzleşmek zorundadır.
eğer biz başlangıcı mucizevi olarak görmezsek, aşılması güç zorluklar kendini gösterecektir.
yooo -_- hani nesli tükenen abin anlatacaktı -_- ben olayın başladığı soruyu aradım iki saat -_- kendin oku anla diye -_- bulamadım ama -_- soran kişi soruyu sildi herhalde (._.)
Kanunu tekrar okuyun orda diyor ki hiçbir enerji yoktan var edilemez var olan enerji yok edilemez bu bize enerjinin sadece şekil değiştirdiğini gösterir.
kanun ama benim sorularima cevap veremiyor bu da onu tartisilabilir yapar. daha once kimse sormamis ise bu benim sorunum degil sonucta kanun olarak inananlarin sorunu. ayrica kanunda enerji cogalamaz diye. bir sey. demiyor enerji yaratilamaz diyor. yercekimi soru birakmayacak sekilde ispatlanmis o yuzden onu tartismaya gerek yok.
Kanun dedik kanun ne demek bir bak kanunlar ispatlanmış ve üzerinde yoruma kapalıdır sorularının cevabını araştıracağım ki gayet mantıklı sorular ayni soruyu bende düşündüm
kendi kendinle celisiyorsun :D ispatlanmis olmasi acigi olmadigi anlamina gelmez. dunyada her sey hakkinda yorum yapilir ve elstirilir aksi halde zaten bilim olmazdi bugun.
benim sorularim bu kanunu yalanlamiyor tam olarak yalnizca onun bakmadigi bir yonden bakiyor olaya hepsi bu yoksa zaten kanun dogru yalnizca eksik yanlari var
😂 niye çelişiyim neyse hala anlamadın kanunun eksik bir tarafı olsaydı zaten adı kanun değil teori olurdu yinede araştırmaya devam et bende araştıracağım sonuçta sende bende bilim adamı değiliz
Bence Tanrı evreni yoktan var etti. Sonuçta onun herşeye gücü yeter. Evren yalnızca daha gösterişli biçimde düzenlenmiş bir hiçlik. Bu arada benim ismimi de yazdığın için teşekkür ederim :)
Evrendeki düzenin tesadüfen oluşması matematik bilmeyen bir insan için mantıklı olabilir ama sen ben olasılık biliyoruz dostum senin 1 tirilyon hücrenin uyum içinde çalışma olasılığı o kadar düşük ki hiç diyecek kadar bu yüzden Tanrı diyoruz
fikrimi söyledim zaten 😁 birçok teori ve kanitlanmayı bekleyen birçok şey varken senin direk tanrı demen saçma değil mi sencede 🤔😁 milyar dolarlar harcanıyor bu sektörde sırf yol alabilmek bir şeyleri kanitlayabilmek için 😎
En İyi Cevaplar