Hadi bir senaryo üretelim RP yapalım Rp yapmak istermisiniz?

Merhaba Roleplaying rol yapmak düşünülen karakterin kimliğine bürünmek, onu yaşamak, hissetmek uygun rol yapmaktır.

İzninizle senaryoyu yazıyorum mistik, dram, aksiyon tarih olsa da aşk pek katmayı düşünmüyorum ama RP ye katılan olursa sahnelere eklenecek karakterleri yönlendirebilir.

Hikayemizde ana karakterimiz bir arkeolojik kazıda stajer bir öğrenci kazıda bir eski kitap bulunuyor buluyor stajerimiz, tam ne bulduğundan bahsedecekken arkasını dönüp baktığında orada olduğunu gördüğü kitap kayboluyor.(biraz dead nottan esinleniyrum) Stajı bitip evine döndüğün de çekmecesinde kalem ararken, çekmecenin ilerisinde bir kitap fark ediyor biraz daha kendine çekip çekmeceyi alıyor kitabın kapağında hiç bir şey yazmıyor; fark ettiği şeyse şu kazıda gördüğü kitap bu.

Kitabın kapağını açıp sayfalara baktığında ilk sayfadaki yazıyı okur okumaz bayılıyor uyandığında tam olarak nerede olduğunu bilmediği bir zamanda ve bir karakterin içinde olduğunu anlıyor haliyle panik bu ana alışma derken kitap cebinde yer alıyor ilk sayfada kitabın arka sayfasını okuması gerektiğini belirten bir ibare mevcut.

Okuyor orada yazan şu sen kitabın seçmiş olduğu bir zaman gezgini bir zaman yargıcı, polisisin amacın tarihin akışını değiştirmeden tarihte sıkışmış üstü örtülü kapanmış cinayetleri çözmek yani önlemek ölmesi gerekip de ölmeyen kazayla başkası ölen durumları düzeltmek.

bunun için olayda yer alan bir karakterin içine her defasında gideceksin bazen kurbanın katili bazen kurban vs. olacaksın. olay aydınlatıldığında kendi zamanına dönmek için mutlaka ölmen gerekli! bu şekilde olay önlenecek; sen ölünce ruhun bedenine gidecek ama ölen sen olacaksın senden sonra senin içinde olduğun karakter ölmemiş olacak hafıza kaybı yaşayacaklar kurban katil ve cinayet önlenecek veya doğru kişi ölecek.

konumuz bu şekilde arkadaşlar ayrıca varsa böyle bir dizi ya da film önerinizide bekliyorum.
Kitabı ben canlandıracağım karakterleri siz seçin. olayı güncellemeye not düşeceğim.
Güncellemeler
+1 yıl
ilk olay fransanın 15-16 yüzyıllarına denk geliyor burada cadı avı dönemlerindeyiz bazı kadınların cadı olarak yakıldığı zamandayız. Tek yumurta ikizi iki kadın var bir tanesi büyülerle paganizmle ilgilendiği için cadı olarak yakılıyor ama yanlış kişi yakılıyor göreviniz bu olayı önlemek.
Güncellemeler
+1 yıl
arkadaşlar kendi bedeninize dönmek için olayı çözdükten sonra ölmeniz lazım ama intihar ederseniz bu olmuyor intihar sonucu asıl bedeninizde ölüyor matrix filmini izleyen anlıyacaktır telefonla gerçekliğe akınca ordaki gerceklikte ölürse bedenide ölüyordu karakterlerin böyle düşünün lütfen o yüzden öldürülmeniz gerekliki tarihin akışıda değişmesin kitaptaki bir lanette dünyaya salınmamış olsun.
Zaten olay çözülünce kitaptan silinecek ve o sayfada tertemiz hale gelicek.
Hadi bir senaryo üretelim RP yapalım Rp yapmak istermisiniz?