Aşağıda yer alan sofiliğe giriş işlemleri 😄 müslüman olmak için yeterli olan kelimei sahadet getirmek ikisinide deneyin tarafınızı secin 😃 Allahım bizi böyle seylerden korusun İnşAllah yarabbim evet hangisi zor bakalım?
Abdulbaki gavsi Sani hazretleri zamana irşad ediyor baba gavs insanlar anlaya bilseler keşke peygamber s. a. v varislerini...
2
14 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sofileri anlayamamış onları biz nasıl anlayalım belki çok iyi bir alim olabilir bunu inkar edemem cunku hayatını okumadım ama sofilerin yolu yol değil feyz geldi diye hoplayıp zıplayanı var sofi halayı diye ilahide halay cekeni var bunları bizzat arkadaslarım yapıyo
halay cekmek caizdir peygamber s. a. v hayatını araştırın erkekler kadınlar ayrı ayrı egleniyorlardi sen cezbeyi inkar edersen imam rabbani Hz. Abdulkadir geylani hazretlerinin inkar etmiş olursunuz cezbe onlardada vardı Hz. yusuf aleyhisselami gorup bileklerini kesen bayanlarda cezbeden ötürü yapıyordu ve ben sultan hazretlerinin manevi kerametinide gözümle gordum tüm ins ve cinsler birleşse evliya değil dese inandıramaz hanfendi iyi araştırın lütfen saygimizdan oturu mursidime minnettarım.
Hz. Yusuf peygamber gavs dediğiniz sıradan bir insan ayrıca siz araştırın hz. Muhammed hayatında hiçbir düğünde bulunmamıstır düğünde yapmamıstır ya da bunun gibi eğlence aklınızı başınıza alıp gavs okuyacağınıza kütübi sitte okuyun çangı çengi haram mı değil mi haram olmasa bile Allahın adının anıldığı ilahide halay nasıl cekilir?
ilmihal okumanızı öneririm mektubati ben düğün yapıyorlar demedim egleniyorlardi dedim siz Allah dostuna dusmanlik yapıyorsunuz şu an umarım gerçeği görürsünüz halay bazı ırk kulturlerinde vardır halayda Allah c. c Aşağılayıcı alay edici bisey şeklinde yapılmıyor aksine Allah cezasını. c yuceltecek şekilde zikir çekiliyor birde bu yönden bakın ha bide cezbe haktır peygamber s. a. vden kalmış mirastır en güzeli ağlayarak olanıdır mecnun dağları gelince aşktan bisey olmaz insan Allah aşkından kendini tutamayip bağırınca sapik oluyorsa bırakın sapik olsun böyle dusunun 🙂
Suleyman hilmi tunalının ilmihalını ezberledim said nursinin mektubatından bahsediyorsanız okudum ama dua bölümünün hiç peygambrin adı yok Allah said nursi ve nur cemaati öğrencilerine diyo
tam hepsini okumamissiniz demek ki her internette gavsin sözü diye paylaşılan doğru değil gidip yaşantısını görün kimsenin de yaptığı yok kendi sözü saadlar sebep vasitadir nasibinde olan inanır bir Abdulkadir geylani hazretleri de sokağa çıktığında halkin gostersigi hürmet topluluk vardı siz ozamanda yaşamanız onlardada abartiyoruz derdiniz belki şimdi diyecekseniz birmi tutuyorusunuz ikisini ilmen ilminiz olabilir biz sofilerde ilim fazla yoktur ama muhabbetini boldur.
yani biz gavsa tapmiyoruz kamil mursidin arkasında gitmeye çalışıyoruz menzile gelin 41 gün kalın kuran ve sünnete aykırı birşey görürseniz Allaha yemin ederim tarikattan çıkarım ama sofiye takilmicaksin musluman hata yapınca İslam mi kötü oluyor mursidde kuran sünnete uyumsuz bisey görürsen yaşantısında ozaman hak vericem size
Kardes hepsi kötü olursa bir sorun vardır ben yine alime bir şey demiyorum sonucta hz. isaya da taptılar bu hz. isanın sucu değildi belki sen dediğin gibisindir ama ben gördüklerimi inkar edemem bu arada bende sıhlar köyündenim seyhali semerkandın sancağının evindeniz belki bilirsin o adamı da çok severim ama Şu an belediye onun adınada sacma seyler yapıyo gelip türbesine kafasını surten var sofilrrin bazılarının durumuda bu buna el atılsın ya da tarikatlar kapatılsın ben bir çok tarikatta bulundum bir aziz mahmud hudayinin tarikatını sevdim
Demek istediğim farklı gavsı kötülemiyorum onu kötüleyen sofiler ayrıca halaya haramndeğil diyorsun kütübi sitteyi aç oku eğlence bölümünü durm nedir ne değildir
ama dort dort murid mi var gosterinde bana cezbenin halayın neyi kötü muhabbet ten kalpteki nurdan halayda zikir fışkırıyor gosteris için yapanda var elbette haklisiniz onları da Allah ıslah etsin sizi anlıyorum merak etmeyin ne demek istedinizi sizin dediniz gibi sofiler cok cezbe geliyordu Gavs hazretleri birgün kursude dedi ki sofiler yapmayın sizinki cezbe değil cezbe öyle olmaz kendinizi turun tuttuğunuz halde çıkıyorsa o cezbedir bu konuşmasını 2014 gibi yaptı sofilerin bazıları düzeldi tabi illa yalandan bagiranlar var...
Yani ben alimi bilmeden sofiler üzerinden konuşuyorum ama peygamber efendimizin böylr şeyleri var mı yok mu araştırcam mutlaka ama ben hiç duymadım birden feyz geldi diye titremesini
Kardeş ağlamak ayrıdır bazen bende kuran okurken ağlıyorum hiçbir sahabenin böyle sacma salak işlerini duymadım kütübi sittede de yazmıyor cezbe dediğin ağlamak ile yırtınmayı karıştırmıssınız günahından tevbe ederkem ağlarsın filan bunlar normal ama durup dururken kafayı duvara vurmak nedir? ben hiç görmedim duymadım kuranda yok hadiste yok nerde yazıyor?
Peygamber efendimiz cenazede bile yırtınarak ağlamayı uygun bulmamış kendiside yapmamış ufak bir göz yaşı dökersin ama yok kafamı vuruyum yok hoplayım yok zıplayım bunların dinde yeri yo nasser el muqaytinin bir surede ağladığını gördüm kabe imamı mahirde kuran okurken ağlıyor bazen ama onlar böyle değil
sofi olmak daha zor bence Allaha inanıp boyun eğmektense Gavslarına boyun eğiyorlar insana tapmak zor olsa gerek
2
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gercekten öyle belki alim gercekten iyidir ama yolundan gidenlerin yolu yol değil feyz geldi diye zıplayıp gavsım gavsım diye ilahi tarzı bir şey söyleyerek ağlıyolar az cok bulundum ortamlarında gecende arkadaslarımdan biri omlara girmiş sofi halayı cekiyolarmıs ilahide diğer arkadasımda bana snap atmıs ilahide halay mı cekilir diye 😃😄
Mehdide yoktur hocada yoktur alimde yoktur Allah biz Kuranı insana indirdik demiş yani açıp okuyan herkes anlaya bilit gidip ona buna tapmaya gerrk yok herkes kendinin mehdisidir
Valla mehti konusunu hiiç araştırmadım aklımda bulunsun bir ara bakıyım bilgim olmadığı için fikrimde yok ha alimlere saygı duyarım ama öyle abartılacak kişiler değil sanki üstün güçlrri varmıs gibibahsediliyolarlar
Kuranda yazmayan bahsi geçmeyen olaylara inanma bence saygı konusunda ise her insana elbet saygımız var ama Hz Muhammed bile kendine ben sizden biriyim demişse kimse bana hocalık gavslik yapamaz :)
Hadislerede inanan biriyim ayrıca büyük alimlerede hiç kuranı ezbere bilenle bilmeyen kuran arapçasını harfi cerine bablarına kadar bilenle bilmeyen bir olur mu? hangisi daha iyi yorumlar kuranı?
Ayrıca çoğu alim tabin döneminde olduğu için sebebi nuzilini bilir inen ayetlerin yani hangi konu için indiğini bilir sen biliyor musun hangi sure hamgi olay üzerine indi?
bak o kadar derine inmeye gerek yok Kuranda diyorki biz bunu insana indirdik yani tüm ümmete ve Allah islamın farklı dillere yayilacaginida biliyordu o yüzden herkesin anlayacagı bir kitap yani alimin senden fazlası oturup okumasidır sende acıp okursan alime gerek kalmaz
Tasavvuf kuran ve sünnetin özüdür. Müslümanlıkta sofilikte aynı şey zaten. Sofi olmak için istenen adab sadece nasuh tevbe etme şartlarıdır. Tevbede herzaman edebilirsin. Nakşibendi tarikatına girişte bir adab bu işin ehemmiyetini kavramam için.
1
25 Yorumla
Soran
+1 yıl
İslamın özü kuran ve sunnettir. Açıkcası 4 halifede bile böyle durumlar söz konusu değilken bu insanlarda niye böyle yapıyor yani halay haram değil dedi biri ama kütübü sittede bu yazmıyor cezb helal dedi kütübü sittede cezb yok kuranda da yok ve peygamber efendimizin bir sözü var ümmetim 72 fırkaya ayrılacak bunlardan yalnızca bir tanesi cennete gidecek deyince sahabe kimdir o diye sormuş peygamber efendimizde kuranın benim ve ashabımın yolundan gidenlerdir demiş çoğu kişi mursid olmadan doğru yola ulaşamzsın kafasında bu koskocaman bir şirktir Allah kuranda bize yol göstrrici olarak mürsid mi yollamıs kuran ve peygamber mi? birde çoğu tarikatta su durum var "en iyisi biziz" mesela sofinin biri paylasmıs gıybeti bırakan sofi meleklerin nöbet değiştirdiğini görürmüş
said nursinin kitabının dua bölümünde de tek Allaha said nursiye ve öğrencilerine dua ediliyor bizi geç ümmeti geç peygamber efendimizin bile ruhuna dua edilmiyor bizi bırak artık yani peygamberin ruhuna bile dua yok Allah affetsin artık
Said Nursi'nin külliyatını okuduğuna göre orada 3 farklı Said var diye kendini tanımladığını bilirsin hatta Abdülkadir'i Geylani Hz. nin ruhaniyetinden istifade ettiğini yazdığınıda okumuşsundur. Said Nursi Hz. O zamanda insanlar o kadar din yönünden cahil kaldıkları için bu zaman tarikat zamanı değil buyurmuştur.
Allah sadece kuran hakkında bilmediğimiz bilgimizin yetmeyeceği şeyleri alimlere danışmamızı buyurmus onlara sarkı yazın sadece onları okuyun konusun diye değil alimden kuranı dinleyip kuran yüzü açmayan insanlar dolu etraf
Tarikat Efendimiz Aleyhissalatü vesselamın Miraca çıkmasından sonra 4 büyük halife efendilerimize öğrettiği yoldur. Tarikatın manası zaten yol demektir. Şeriatı olmayanın zaten tarikatı olmaz
Kardesim alimlere lafım yok bilgilerinede saygı duyuyorum sonucta bizden bilgililer ama yolundan bu kadar delice gidemlere lafım mürsid olmadan doğru yola gidemezsin filan lafları ayrıca bende seyh ali semerkandın evinden sayılırım kendisi hz. peygamber sav isteğiyle buraya gönderilmiş bir sahabe ama onun bir tarikatı filan yok
Ben kütübi sitteye baktım kuranda zaten yazmıyor şiir gibi söylemekte sakinca yok söylenen sözler küfre girmezse yanş baya arastırdım müzikmyok iskamda
Evet lafızda küfür şirk olursa dinlenmez doğru ama dinleyenler olmuş bazı alimler dinlememde ama çalgının insana etkisi olduğunu inkarda etmem buyurmuşlar dinlemezsen takvaya yönelik hareket etmiş olursun keşke herkes senin gibi olsa
Evlilikte ailen dışında bir kaç akrabanın bulunması yeterli öyle çalgı çengi yine yok bu arada müzik ben acıkcası arada dinliyorum bazı durumlardan dolayı ama yanlıslığınıda inkar edemem çok araştırdım içinde küfür bulunmayan çalgıda bulunmayan sözleri dinlemenin sakıncası yokmuş tek hatta kütübi sittede bunun uygulaması yazar eğlence bölümünde ve ruha etkisinede %100 eminim yurtlarda kalırken değişimimi çok gözlemledim
Cübbeli Ahmet hoca ki bu konularda çok sıkıdır def çalmayla ilgili olarak hadis var diyor bir dinle istersen alimlerin ekserisi çoğunluğu haram der diyor tabii içinde
Ama sofiler dedin kişiler iyi olabilir ama yolundan gidenlerin yolu bir değil. Neymiş gıybeti bırakan sofi melek görürmüşte su hayattaki en önemli yer gavsin kalbinde olmakmışta Allah ıslah etsin üzülüyorum çoğuna feyz geldi diye zıplayanlarıda görmüştüm
Valla Şu an kuranı ve hadisleri çözmekle ve okumakla ilgileniyorum haklı olabilirsiniz said nursi hariç ötekilrrinin hayatlarını bilmiyorum said nursiyi tanıdıktan sonra iyice soğudum muammelatı mı ne var bizde anneme aldırmıslar okudum peygamber ismi yazmıyo hep Allah said nursi ve öğrencilerinin hürmetine yazıyo bir dahada elime almadım
En İyi Cevaplar