Normalde söylemem lazım yani insanların bana tuhaf bakmaması lazım bu benim düşüncem benim fikrim kimse karışamaz bence siz ne düşünüyosunuz yani şimdi siz hristiyan birine nasıl davranıyosanız ateiste de öyle davranmazmısınız söylersem bu insanlarla olan ilişkimi nasış değiştirir hoşlandığım kişi filan?
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Önce insanlık gelir, sonra neye inandığın. Diniyle ego yapıp insanlıktan çıkanları da gördük, dinsiz damgası vurulup insanlık örneği gösterenleri de. O yüzden benim arkadaşım olsan ben tepki göstermezdim, sadece geç öğrensem kısa bir süre farklı gelirdi o kadar. Ve hoşlandığın kişiye de 'işte ben de ateistim' falan dersen başta tuhaf olur zaten, ama zaman içerisinde belli edebilirsin. Ya ince sınırlar var işte. En iyisini sen bilirsin, karşındaki insana göre devam edersin yoluna. 😊
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru haklısın adamsın çok güzel açıklamışsın helal
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılOrtamini hayatini kisacasi herseyini deistir. Ben ateistligi destekledigim icin bunlari demiyorum. Sadece bu inancla bulundugun ortam vs. hayat kendi dogru buldugun inanca yan etken. Yani inancini istedigin gibi yasayamassin sosyal olamazsin cunku arkadas cevrende dislanabilirsin bunun icin ortamini deistirmen sart
08 Yorumla
Soran+1 yılDeniycem ama zor olcak
Cevap sahibi+1 yılInsan diledigini diledigi gibi yasayamiyo bende zaten az evvel dedigim gibi destekledigimden demiyorum sadece o inanci bu toplumda yasayamassin iyi dusun bu arada şaka değil ciddi soruyorum arkadasim seni ateistlige yönlendiren sey nedir saygi duyarim sdece merak?
Soran+1 yılTamam bissürü sebebim var birincisi allah ne diyo diye inanıyo müslümanlar ve hz muhammed ilim diyo dime ilim tamam ozaman biz görmediğimiz ya da kanıtlayamadığımız bir şeye neden inanalım ikincisi dünyada ve evrende ne olduğu daha anlaşılmayan milyonlarca şey varken allahın olmadığı şu an mantıksız geliyo olabilir ama olaylar ve evrenin gizemi çözüldükçe bu konu daha da açıklığa kavuşucak bence yani umarım bir diğeri
Soran+1 yılDiğeri ise insanlar bazı şeyleri açıklayamıyor diye kolaya kaçıyor dua ediyo kendine sığınak buluyo tamam inanmak istiyosun da peki kalbinle buna inanıyomusun kendini kandırma dedim kendime
Soran+1 yılBissürü sebebi var
Soran+1 yılAma bu kadarını yazdım ciddiyim sorun varsa sorabilirsin yanlış anlamam bende size saygı duyuyorum ateist olmam bence daha iyi biri yapıyor beni
Cevap sahibi+1 yılBu konuları dusununce derinlere daldigimiz bir gercek. Ornegin bende kader terimini aciga kavusturamadim bir turlu. Kader sozde alin yazisi ezelden yazilanlari yasamak lakin bizim yasadigimiz hayat yda bizim secimlerimiz bu kader teriminin icinemi giriyo? Bende oldukca kararsizim bu yuzden hic bulasmiyorum :)
Soran+1 yılBen sana açıklayabilirim kendi görüşümü
söylemek zorunda değilsin ama söylesen de sıkıntı olmaz. Laf yapacak insan herşeye laf yapar. Ateist olsanda olmasanda.
03 Yorumla
Soran+1 yılBencede teşekkürler
Soran+1 yıl☺️😊
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende ateistim ama kimseye söylemiyorum, malum İslam höşmeri dinidir, inanmayanı öldürürler.
511 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİmam hatipliyim, o kadar boş konuşuyorlar ki okulda. Bizden hoş görülüsü yoktur deyip inanmayanlara hakaret ve küfürler ediyorlar, hoş görü bu ise üstü kalsın.
Cevap sahibi+1 yıl@Sosyalistkız4 Benim her hangi bir siyasi görüşüm yok ama sosyalizmi severim yine de.
Soran+1 yılÇok güzel konuşmuşsunuz ağzınıza sağlık
- +1 yıl
Rica edeeriim
- +1 yıl
Bende imamhatipliydim 2 sene orda okudum o ortami gordum orda ateist oldum sonra okulumu değiştirdim zaten istiklal marsi okunurken dalga geçer gibi sinifta kendi kendine yuruyen gulen bir hocamiz bile vardi okulda erkek ogrenci yok anaerkek hocalarin hepsi yavsaklikta yarisiyo kizlarda agizlari ayrik geziyo iğrencti tek kelimeyle o içlerindeki nefreti kini pisliğide gördüm basim acik diye surekli beni dislayan hocalari ve ogrencileride hiç oraya ait olmadim allaha şükür ateistim
- +1 yıl
Allaha şülür ateistim ne ya hahahahahahaha
- +1 yıl
@Sosyalistkız4 ironi 😂😂 bilerek yazdim ya 😂
Soran+1 yıl@Etlimakarnaa kim yazdı öyle
Soran+1 yılGördüm 😂😂
Cevap sahibi+1 yıl@Etlimakarnaa Ben Müslümanlara bakarak değil, İslam'ın kendisine bakarak, araştırarak ve sorgulayarak ateist oldum.
- +1 yıl
Bende öyle ateist oldum imamhatiptw haftada kaç saat kuran arapca siyer hadis fikih tdb görüyoduk bir bir ayetleri acikliyodu kuranci ayetlerden hadislerden sorgulayarak düşünerek ateist oldum din eğitiminin dibini görerek öğrenerek ateist oldum ki simdi bir ayeti sorsan müslümanlardan çok ateistler ezbere biliyo ayetleri. Düşünmeden açıp okumadan müslüman olanlar ve okuyup araştırıp ateist olanlar
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
24Cevap
+1 yılsen başkalarının dinine küfür veya hakaret etmediğin sürece kimseyi ilgilendirmez sonuçta kimseye bir faydan veya zararın yok fakat karşındaki nasıl karşılar bilemem ama söylemen lazım bu konular ilerde büyük problemlere yol açabilir çünkü
07 Yorumla
Soran+1 yılBencede baştan söylemem gerekir değilmi
- +1 yıl
evet çünkü eğer ilerde ciddi bir ilişkin olur da bunu söylemezsen sorun çıkar zaten sorun çıkması da çok doğal
Soran+1 yılEvet ama bence yani o aşamaya gelirse yani zaten söylemiş olurum tepkisine göre karar veririm beni böyle kabul edemiycekse kendi yoluna gidicek
- +1 yıl
ben olsam sadece benden bunu saklayabilecek bir insan her şeyi saklar psikolojisine girerim kişiden kişiye değişebilir tabi
Soran+1 yılEvet ama insanların tepkisi çok sorun oluyo
- +1 yıl
o zaman ya sorunlara takılmayacaksın ya da bunlara alışacaksın yapabilecek bir şeyim yok maalesef
Soran+1 yılDoğru aynen çok sağol teşekkürler
Bende ateistin ve bunu söylemekten korkmuyorum kimse bana neye inanıp inanmayacagimi söyleyemez benim bir beynim var ve çoğunun aksine onu kullanıyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet doğru
+1 yılinsanlar tanrı inancı olmayan, tanrıdan korkmayan birinin bütün kötülükleri yapabileceğine daha çok ihtimal veriyor. kimsenin bilmesine gerek yok aslında. sana karşı tutumları değişir yani, insanlar böyle
00 YorumlaBana kalırsa hiçbir şeyi değiştirmemeli bu olay çünkü bu senin düşüncen ve seni seven böyle kabul etmeli zaten karşı çıkıyorsa sen bırak o kişiyi derim ben
04 Yorumla
Soran+1 yılAynen tam da söylemek istediğim
Soran+1 yılHaklısın bende onlarla iletişim kurmak istemiyorum ama insanlar kendini baştan belli etmiyoki ne olduğunu
+1 yılSen bilirsin ama lu yazıyı okumanı öneririm
www.kizlarsoruyor.com/.../a25155-nasil-ateist-oldum01 Yorumla
Soran+1 yılTamam bakıcam teşekkürler
Kendini belli et. Ben bir insanla ilk tanıştığımda direk kendini belli ederim bir şey saklamam etmem görüşümü din siyaset Vs fark etmez her zaman net ol bir şey kaybetmezsin ilk başta kendini belli edersen
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru öyle yapıcam tepkilerinden çekiniyorum açıkçası yoksa sıkıntı değil
+1 yılSamimi olmadığın insanların bilmesine gerek yok bence. Şahsen 2-3 arkadaşım ve ailem dışında kimseye ateist olduğumu söylemedim, soran olursa da gizlemem tabi.
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğru
Bence bu kararı sen vermelisin. ama kimseye bir şeyi açıklamak zorunda değilsin. İçinden geliyorsa yap
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru düşünceliyim bu sıralar
söyle gitsin insanlara ayak uydurmak zorunda degilsin digru bulmasamda senin kararin bu diledin gibi yasamalisin
02 Yorumla
Soran+1 yılDoğru bencede sağol
+1 yılAteistlik ergenlik düşüncesidir. Kesinligi bilinmeyen bir konuda din ne kadar saçma ise ateizm de o derece saçmadır. Hiçbir bilimsel yanı yoktur.
025 Yorumla
Soran+1 yılLütfen beni konuşturma
- +1 yıl
Sadece düşüncemi söyledim.
Soran+1 yılBende ama ben kimsenin dinine laf etmem beni ilgilendirmez saçma diyemezsin dememelisin yani
- +1 yıl
Diğer cevaplara yazdığın yorumları okudum. İlk cümlemi onaylayacak nitelikte cevaplar vermişsin.
- +1 yıl
Peki din saçma ateizm saçma ise mantikli olan sence ne
Soran+1 yılÖyle mi bence sen öyle bir bağlanmışsınki allaha itiraz ettiğim her cümlede kendini haklı buluyosun bu da beni haklı çıkarıyo çünkü körü körüne bağlanmışsın hiç sorgulamıyosun bile günah diye ama senin kararın benimki de benim kararım
- +1 yıl
@Etlimakarnaa bilinmezcilik ya deizm daha mantıklı.
Soran+1 yılDeizmi tam bilmiyorum
- +1 yıl
@soran diğer cevaplara yaptığın yorumların aynısını yaptın. Önyargılı bir cevap. Sosyal medyada konuştuğum birçok kişinin ateizmi tercih etmesinin 2 nedeni olduğunu gördüm. Hiç ya da yetersiz din eğitimi almış kişiler, ya da dini yasaklar karşısında zayıf iradesine hakim olmayanların kendilerini aldatmak için buldukları bir çözüm. Örneğin bir kız İslam da evlilik dışı ilişki yasak olduğu için ateist olduğunu yazmıştı bana.
- +1 yıl
Deizm bir tanrı olduğuna inaniyo ama dinler kitaplar yok o tanri dunyaya mudahale etmiyo
- +1 yıl
@Etlimakarnaa bumu neden yazdın şimdi? ☺ Bana mı öğreniyorsun onay mı istiyorsun. Evet deizm tanrının var olduğuna ama dinlerin olmadığına inanmaktır.
- +1 yıl
Ben imamhatipte din bilgisinin alasini gorup orda ateist oldum tanidikca sogudum ama?
- +1 yıl
Deizm i bilmeden ateist olmak oldukça gülünç. Sana tavsiyem ciddi bir eğitime ihtiyacın olduğu.
Soran+1 yıl@Etlimakarnaa ben tanrı olduğuna inanmıyorum ben başka bir şeye inanıyorum ateistlikten ayrı bir şey hem ateistim hem de başka inançlarım var ama tanrıyla ilgili değil başka şeyler sonuç olarak bence allah yok
- +1 yıl
@Etlimakarnaa imam hatip okuduğunu yazarken bile yalan olduğunu hissettiriyorsun. Benim yaşım 41. Her kelimeni yazarken nasıl bir psikoloji içinde olduğunu hissedebilirim. Bu konuda ısrarcı olursan yalanını ortaya çıkarabilirim.
- +1 yıl
Dalga mı geçiyosun ego ya bak ya kız deizm i tam bilmiyorum demiş bende yazdim kisaca neyin kafasini yaşiyosun
- +1 yıl
Ya yurugit be sen kendini ne zannediyosun acaba psikolijiden super aniyo bilimsen dinden hicbiseyden senden daha iyi anlayan yok demi? Ben 2 sene imamhatipte okudum senin inanip inanmamanda umrumda değil yalanimu ortaya cikarirmis hadi ordan be sor bakalim orda gordugumuz dersleri ders saatiyle soyliym sana pendik anadolu imamhatip lisesi inan senin inanip inanmaman zerre umrumda değil ama boyle herseyi gej bilirim havasinda konusursan sen rezil olursun sonunda
- +1 yıl
@Etlimakarnaa bekle şimdi araç kullanıyorum biraz sonra soracağım.
Soran+1 yıl@Fastandeep sen nasıl islama inanıyosun da ateistliği araştırmaya ihtiyaç duymuyosan bende ateistliği savunup diğerlerine ihtiyaç duymuyorum gerizekalıca konuşma ben önce düşündüm sonra düşünceme uyanı araştırdım yani atesitlik önce açıklamalarını okuyup bana uyanı seçmiyorum sizin gibi dine ihtiyaç duymuyorum ben böyle de iyiyim dine ihtiyacım yok
Soran+1 yıl@Etlimakarnaa sen haklısın boşver çıkıyo böyle salaklar
- +1 yıl
Oyle atip tutup kacmak yok soru sorucam orda resmiyle ders notlari 10. Sinifin siyer fikih kuran arapca hadis aç bak bakalim seni ciddiye alip boyle bisey asla yapmazdim ama şimdi bak yalanci iste ortaya cikardim diye egona ego katma diye ss aldim 10. Sinif notlarimi simdiden soyliym yok senin oldugunu nerdej bilicen filan saçmaliycaksan hiç yapmiycam boyle bisey o kadar uçuyosun ki hata yapmazsij ya sen onude bir sekilde dondurursun verecegin cevaba gore atarim resmi
- +1 yıl
Ateizmin bilimsel yani yok diyo ya ateizm zaten kafasindan şu kesin var şu yok demiyo teoriler var kanitlanmis teoriler var sadece teori olanlar var kesinlikle boyle demiyo bilim gelistikce yeni cevaplar tureriyo ve diyoki Bilim henuz herseyi bilmiyo ama din hiçbirsey bilmiyo yani mantikli bir cevap veremedigin herseyi gorunmez hayali bir tanriya bağlamak yerine fikir uretiyo bilimsel yontemlerde yapiyo
- +1 yıl
O kadar şeyi yazarken araba kullanmiyomuydin oturup seni bekleyemem kusura bakma seni inandirma gibide bir ihtiyacim yok zaten burda olsan gorurdun imamhatibe gitmismiyim gitmemismiyim
- +1 yıl
@Etlimakarnaa İmam hatip de Kuran dersinin 2. konusu nedir.
- +1 yıl
Saygısız konuşmalarınızı kendinize saklayın...
- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılBen uzaklaşırım Allah'a inanmayan inkar eden ile dost olan onun gibidir. Açık ve net.
13 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
- +1 yıl
Bilmezsin işte.
Soran+1 yılSeninle bu konuyu tartışmıycam görüşlerimiz farklı bu bilgiyi de aşan bir durum inanca ya da inanmamaya geçiyo
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa bir ateistler bir Vejetaryenler tanışır tanışmaz belirtiyorlar çok cool bir şeymiş çok ozellermis gibi. Yapmıyorsunuz TEŞEKKÜR EDERİM. konusu geçince ben ateistim yaa diye söylersin de sadece konusu geçince lütfen...
00 Yorumla
+1 yılSeni öyle bilerek severler en azından kendi tercihlerini yaşam tarzını saklama herkes bir yaşamak zorunda değil
07 Yorumla
Soran+1 yılBencede
- +1 yıl
herkes bir yaşamak zorunda değil, biz bunun farkındayız ama ülkenin büyük bir çoğunluğu herkesin kendisi gibi yaşaması gerektiğini düşünüyor. hal böyleyken işler biraz zorlaşıyor. tabi onlar böyle istiyor diye asimile olmaya boyun eğmiycez, orası ayrı konu
Soran+1 yıl@NothingIsEverything aynen
Soran+1 yıl@NothingIsEverything çok iyi savunmuşsun sonuna kadar katılıyorum hep toplum yüzünden kimse istediği gibi yaşaamıyo
- +1 yıl
yasayan olunca da tekmeleniyor, yumruklaniyor artik. ramazanda kac tane haber gorduk. ramazan bitti, sort giyiyor diye dovduler
Soran+1 yıl@NothingIsEverything aynen bencede
- +1 yıl
yani
+1 yılAteistle ehli kitap farklıdır. Şimdi sen müslüman bir erkeğe haramsın bilmiş ol.
07 Yorumla
Soran+1 yılZaten biri benimle dinim için birlikte olcaksa hiç olmasın daha iyi
Soran+1 yılNeden haram onlara göre ama bana haram yok çünkü
- +1 yıl
Artık Sana haram yok herşey serbest..
Soran+1 yılHayır her şey değil ben dine tutulmadıkça daha çok iyi biri olduğumu farkettim din beni kısıtlıyo bence
- +1 yıl
Din insanı kısıtlamıyor zararlı şeyden uzak tutuyor nizam sağlıyor. Mesela Allah zinaya yaklaşmayın o kötü bir yoldur buyuruyor. İçkiden vazgeçtiniz değilmi diyor. Faizi Allaha ve resulüne savaş açmak diyor. Oruç emrediyor sıhhat için faydalı. Zekat emrediyor malın temizleniyor. İnsana zararlı olan herşey menediliyor. Senin yanlış bulduğun nedir? Dini bilgim iyidir seni aydınlatmak isterim
Soran+1 yılPeki bak mesela ben dinsiz olsam bile kendi bedenime zarar verecek bir şey içmem yemem domuz eti vs ne olursa beğenmediğim şeyleri ayrıca inanmadığım şeye ibadet de etmem
Soran+1 yılSevindim teşekkürler
Diğer konusunda 451 cevap paylaştı. Ben kimseye mensup olduğu dine göre davranmam. Mantıklı ve akıllı biri ise sıkıntı yok 👍
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen bende
+1 yılHerkese nasıl davranan biriysem sana da aynı o şekilde davranacak biriyim emin olabilirsin hiç önemli değil inancın benim içn.
00 YorumlaKimse kimseyi inancina gore yargilayamaz. Bak rahatina.
01 Yorumla
Soran+1 yılCahiller yargılar
+1 yılBeni ilgilendirmez. Benim inancıma laf ederse gömerim. Ateistlikten de soğur dinden de. Ufak aklıyla beni eleştirmeye çalışmasın da...
00 YorumlaALLAH VARRRRRRRRR
https://youtu.be/lLzsrACFbbA01 Yorumla
Soran+1 yılSeeenn biiiliiiirrrsiiinn
- Diğer konusunda 464 cevap paylaştı.
+1 yılBaya degistirir insanlar arkandan dinsiz tarzi seyler konusur
03 Yorumla
Soran+1 yılDesinler yani o benim için bişey ifade etmez çünkü öyleyim dinsizim ve bunu bir hakaret olarak algılamıyorum
- +1 yıl
Ama bu bir hakaret xjxbd
Soran+1 yılEğer inandığım şey içn arkamdan konuşsalardı evet hakaret olurdu ama ateistim zaten bana hakaret değil
Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Beni ilgilendirmez kimin neye inandığı, isterse adam salatalığa tapsın bana ne.
00 YorumlaUtandığın bir fikri savunamazsin. Soylememen utandigini gosteriyor.
07 Yorumla- +1 yıl
hayır, ne alakası var? sen utanmadığın her şeyi söyler misin?
- +1 yıl
söyleyip söylememenin utanmayla alakası yok abi, birisine "ben ateistim" demememin sebebi utanmam değil, onu alakadar etmemesi
- +1 yıl
görüşümde de yazdım, insanlar allah inancı olmayanların olan insanlara göre "kötü insan" olabilme ihtimallerinin daha yüksek olduğunu düşünüyor. kim öyle muamele görmek ister ki?
- +1 yıl
Şimdi öncelikle benim fikrime saygi duyuluyorsa bende duyarim onu belirteyim. Ama bakilinca ateistler Allahın olmadigini soyluyor. İnandigim bir varlığın olmadigini iddia eden birine karsi iyi bir yaklaşım mı beklenmeli? Sırf iddia ediyorlar diye ölümü hak ediyorlar felan demiyorum acikcasi umrumda olan bir durumda degil. Her dinden kötü insanlar cikabiliyor genelleme yapmam. Bir kere karsi tarafin inandigi savundugu fikri yok saymak benim icin saygısızlık. Bakış açısının degismeside normal.
- +1 yıl
sen de tanrıya inanarak onun fikrine saygısızlık etmiş oluyosun o zaman, bu sonu olmayan bir muhabbete sürükler bizi. ayrıca konuya dönecek olursak ateist olduğunu söylememe nedeni utanması değil, senin de son cümlende belirttiğin gibi insanların bakış açısının değişmesi
+1 yılFarklı davranmam sonuçta herkesin görüşü kendine beni ilgilendirmez yani
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen bencede. herkes böyle olmalı.
+1 yılSöylemelisin ilişkilerde. Yoksa olmadığın gibi davranmak zorunda kalır ve kendinden kaybedersin
00 Yorumla
+1 yılNiye davranmayalım dinsiz minsiz ama insansın bir gün hidayete erme itimalin var
00 Yorumla
+1 yılhristiyan birine nasıl davranıyorsam ateist birine aynı şekil davranamam
00 Yorumla
+1 yılBu senin fikrin herkes saygı duymak zorunda ama malum insanlar anlayışsız
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğru bazı insanlar çağa ayak uyduramıyo
+1 yılallaha inanıyorsa bir sonunuz olmaz ama ilişkiniz olabilir
00 YorumlaDiğer konusunda 345 cevap paylaştı. istersen budist ol umrumda olmaz
11 Yorumla
Soran+1 yılDime doğru olanda bu
vay allahsız vay kitapsız derler dışlarlar
02 Yorumla
Soran+1 yılAllahsızım kitapsızım dışlamaları saçma ama
+1 yılInsanların canı cehenneme neden umrunda ki.
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum umrumda değilde hayatımın parçası olan ve çok değer verdiğim kişiler için
+1 yılateist oldugunu soylememen ıcın sebep toplum mu
025 Yorumla
Soran+1 yılTam da toplum
- +1 yıl
yahu ateıstsın sen ben de ateıstım tek sorun toplum buna emınım bu yuzden umursamamayı secıyorum. hayat benım secım benım
Soran+1 yılBencede ama çok sorum oluyo en yakın arkadaşım filan
Soran+1 yılSorun*
- +1 yıl
senı ınancınla kabul etmeyen varsa cıkar hayatından
Soran+1 yılBencede çok haklısın
- +1 yıl
ben yaptım
Soran+1 yılKimse kimseyi inancından saptırmamalı saptırmaz eğer seviyosa ya da inançsızlığından her neyse işte
- +1 yıl
benım herkesın ınancına saygım varsa onların da olmak zorudna
Soran+1 yılÇok doğru yapmışsın
- +1 yıl
sıra sende
Soran+1 yılÇok sağol sizin gibileri görmekte beni sevindiriyo kendine güvenen bu konud
Soran+1 yılBu konuda
- +1 yıl
sayımız artıyor
Soran+1 yılEvet bence doğru olan bu yani bana göre tabi
- +1 yıl
ateıst oldugun ıcn gızlenmedın umarım burda da
Soran+1 yılHayır burayı sık kullanıyorum ismim ve fotoğrafım çıkmasın diye hiçbi soruda ismimi vermem
- +1 yıl
üzücü
Soran+1 yılBen kendimle gurur diyorum o diğerleri gibi mi oliyim asla olamam bana doğru gelen vu ben arkasındayım inandığım şeyin sadece geri kafalı ve bağnaz bulduğum insanlara söyleyip söylememek konusunda kararsızdım
- +1 yıl
umurunda olmamalilar
Soran+1 yılDeğiller
- +1 yıl
tanimak isterdim
Soran+1 yılYani🙂
- +1 yıl
ne yanin😂
- +1 yıl
yanisi mi var 😂
- Diğer konusunda 494 cevap paylaştı.
+1 yılyenı 18 yaş modasıda atistlık mı
01 Yorumla
Soran+1 yılİlgilendirir mi ne modası söyletme beni
Hristiyan olsun ama ateist olmasın
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden allaha inanıyo diyemi allaha yanlış bir şekilde inanmaktan yanlış tanımlamaktansa bence bilmemek daha iyi
Soran+1 yılKendi düşüncem
Diğer konusunda 49,8b cevap paylaştı. Herkesin düşüncesi kendine
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAkıllı ve olgun biriyse değiştirmez.
00 YorumlaDiğer konusunda 22,4b cevap paylaştı. Söyle ne olacak
01 Yorumla
Soran+1 yılDime doğru
Ailen biliyormu
06 Yorumla
Soran+1 yılEver karışmıyolar ama söylememem gerektiğini düşünüyorlar
Soran+1 yılTamam aynen öyleler
Soran+1 yılYani çok sevse bile dinin yüzünden arama mesafe koyacak kadar alçak insanlar var
Soran+1 yılBencede demezler
söylemelisin bencede
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanacaksın
05 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Cevap sahibi+1 yılÇünkü tanrı
Cevap sahibi+1 yılVar
Soran+1 yılSen yanmazsınya ona bak
Cevap sahibi+1 yılBelki bende yanarım bilemeyiz günahkâr olursam yanıp cennete girerim ama sen kabul etmediğin için ebediyen orda olacaksın gel bu inancsizliktan vazgeç
- Diğer konusunda 24,9b cevap paylaştı.
+1 yılYas kac?
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden inancın yaşımı var
söylemelisin
01 Yorumla
Soran+1 yılSorarlarsa evet belki
Kafana göre
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz