Ablamın yaptığı iğrençliği öğrendim napmaliyim?

Biraz uzun olcak ama lütfen okuyun arkadaşlar. İnanılmaz çaresiz hissediyorum.
Benim 2 tane ablam var. Büyük ablam 7 yıllık sevgilisi ile evlendi bu sene. Eniştemle de küçük ablam arkadaş. Şimdi nerden başlasam bilmiyorum. Bu olaylar büyük ablam ve eniştem evlenmeden önce oldu:
1) Küçük ablam geçen sene hep depresyondaydi sürekli ağlıyodu imalı konuşuyodu ama nedenini hiç söylemiyodu. Whatsapta 'Sevgi' isimli arkadaşıyla konuşup ağlıyodu felan. Merak ediyodum kimmiş bu Sevgi. Sonra Sevginin aslında eniştem olduğunu anladım.
2) Yine bir gün eniştem ve küçük ablamı dışarda beraber gördüm. Dedim arkadaşlar, buluşabilirler nolcak. Neyse ablam eve geldiğinde sizi gördüm diyince saçma sapan bahaneler uydurdu, telaşa kapıldı. Konunun üstünde çok durmadım.
3) Küçük ablam ajandasını açık bir şekilde masasının ustunde unutmuş. Ben nerden bileyim günlük olduğunu bir okumaya başladım. Aşk acısı çekiyor. Eniştemin adını yazmasa bile onu sevdiği anlaşılıyor. Ben şok geçirdim ama kimseye bişey söyleyemedim.
Küçük ablam her eniştemden bahsedildiği zaman surati düşüyodu. Evlilik konusu açıldığında sinirlenip odayı terk ediyodu. Neyse büyük ablam ve eniştem evlendiler kısa süre önce. Bu saçmalıklar da kesilmişti. Az önce kitaplığımda küçük ablamin şiir defterini buldim ve resmen okurken ağladım. Ya ben bir umutla 'o kadar da saçmalamaz, ihanet etmez' diye düşünüyodum. Ama yanlış düşünmüşüm. Şiirlerinde hep aşk acısı çekiyor bir yerinde eniştemin adı geçiyor. Şiirlerin ana fikri şöyle
'ben sana çok güvendim elimden tutup beni çektin kurtardin bütün kötülüklerden. Aşık oldum sana, hem yabanci da değildin. Sonra birden çekip gittin beni suçladın yanlış yaptın dedin. Mutluluğunuz bana acı veriyor'
Ya arkadaşlar gerçekten kendimde değilim elim ayağım titriyor. Bunu asla büyük ablama söyleyemem. Çok kötüyüm gördüğümden beri ağlıyorum napicam ben nolur yardim edin ya :'( :'( 😢😢😢😒😪😓😞😭😭😭
Ablamın yaptığı iğrençliği öğrendim napmaliyim?