altında 3-6 ay arası destekteyiz şuan 1280 aşağı kırılır ve haftalık grafikte desteğin altında kalırsa hedef 1180 ara destekler var ancak 1180 en önemli direnç seviyelerinden biri çünkü altının maden firmalarına maliyeti seviyesine tekabul ediyor yaklaşık olarak bu noktadan sonra
1-)Firmalar maliyeti karşılamadığı için arz ı azaltır ya da elindeki stoğu bitirip sektörden çıkar önce düşer sonra coşar
2-)Düşmeye devam ederse birkaç madencilik firması batar ve maden sektörü büyük bir kriz yaşar ve her madende fiyatlar artar
3-)Madencilik firmaları piyasayı manipüle eder ve fiyatlar artar
4-)Altın fiyatlarında aşırı düşüşte Merkez bankaları müdahale eder çünkü çoğu merkez bankası tarihlerinde görülmemiş düzeydeki altını ortalama 1500-1900 aralığından aldı ve en kaba tabirde şuan bile bilançoları minimum %13 eksideki merkez bankalarının etkisi normalde olması gerekenden daha sert algılanıyor piyasada
5-)Halen daha Hindistan, Çin, Orta Doğu Ülkeleri, diğer asya ülkeleri ve Türkiye gibi yerlerde geleneksel hane halkı yatırım aracı olarak görülür (ki dünya nüfusunun yarısından fazlası eder) insanlar elinde avucunda ne varsa altına bağlar ve sadece Hint düğün sezonunun bile altın piyasasını nasıl etkilediğini düşünürsek toplu altın günü gibi olur talep artar fiyat çoşar
Yukarıda yazdıklarımdan herhangilerinin kombinasyonuda olabilir ve altın piyasası daha da kötüye gidebilir ancak altının düşmesinin elinde batmış durumda ve Fed in garantisi altında olan altına dayalı kaldıraçlık işlem kontratı sahibi bütün amerikan bankaları karlı çıkacak ama en başta Fed yaklaşık yarım Trilyon dolarlık tahmini zarar yazmak yerine (ki hali hazırda yarım Trilyon dolarlık tahmini açık 1600$/Ons içindi) takip edebildiğim ve yorumlayabilidiğim kadarıyla altının şu anki seviyelerinde dahi 300-350 milyar dolara gerilemiş durumda
DÜŞERSE FAKİRİ EZER
ÇIKARSA ZENGİNİ KARUN EDER
İyi geceler dilerim11 Yorumla- +1 yıl
abd parasal genişlemeyi azltacagını söylüyor ortam ne oluyor farkındamısın. kim ne yapsın altını hisse senedini tahvili emtiayı
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
1 kesinlikle katılmıyorum altın şuan en iyi yatırım araçları arasında yer alıyor (düşer mi düşebilir ama bir yere kadar ordan sonra gene yükselişe geçecektir)
2 gelir getirmiyor demişiniz yapmayın nasıl getirmez sonra altın düşecekse param olsa ben alırım çıkınca mı altın alırsınız yoksa düşünce mi :)
3 yaz geldi dügünler var çok değişiklik olacağını düşünmüyorum ben açıkcası ufak bir düşüş yaşansada kısa süreligine ve sonrası hızlı bir çıkış olabilir diye tahmın ediyorum
bu arada en iyi sonucu tahın edebilmek için geçen yıllarda nasıl olduğunu bilmek gerekir nasıl parayı atarsınız yazı tura gelme istatistikleri vardır onuda istatistlıkle çözebılırız.00 Yorumla
link
grafikler ortada tek grafikle de kalmayabilirsin.Nette bir sürü grafik var.Ekonomiye bakarken geleceği tahminden çok geçmişe bakarım.Gerçek yatırımcı düşüş zamanında altını bozdurmaması gerektiğini bilir.Ve ekonominin kuralları gereği hiçbir yatırım aracı sonsuza dek değer kaybetmez ya da sonsuza dek değer kazanmaz.Altın zaten bir kaç aydır düşüşte.Alındığı takdirde yükselmesi beklendiğizaman yatırımcı için yine avantaj olacağı görüşündeyim.Önemli olan düşüş eğilimi gösterdiğinde panikle satış yapmamak.Soğukkanlı olup kazanç sağlamayı beklemek en mantıklısı.Türk insanın genellikle yaptığı iş tam tersidir. Çıkarken alır düşerken satar.Yatırımcı da bunun tersini yapar ve kazanır,kazandırır.02 Yorumla
bugunku gelismeler seni baya hakli cikardi, bravo...ozellikle Fed etkisi konusunda haklisin..DOlar gucleniyor...altin dusuyor: link
03 Yorumla- +1 yıl
rica ederim...altın daha dip seviyesini gormedi.en azından calısmalarım bu yonde oldugunu soyluyor.her ay altında kucuk dususler yasanacak eylul ayındada 1000-1100 ons duzeylerıne ınecek gıbı gorunuyor..faızlerın yukselmesı ıle sabıt getırılı menkul kıymetler dusunulebılır.risk almaya sevıyorsnız kaldıraclı pıyasalarda euro/dolar parıtesınde degerlendırebılırsınız.borsa ıcın 70 bın sevıyesı korundugundan orta vadede getırısı yuksek.paranızla dolar alırsanız en az eylulde 25 kurus kar edebılırsnz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
Olay basit.
Her ay alıp kenara attığın altınla 12 ay sonunda ortalama elde edersin. Satmak istediğin zaman ortalamanın üstünde olmasını beklersin.
İlk ay aldığın altının fiyatı 100 lira.
İkinci ay altının fiyatı 90 lira oldu, almaya devam et. 101 olacak diye düşünme çünkü 2 altının 95 ortalamaya sahip.
Üçüncü ay 97 lira almaya devam et çünkü ortalama 96 oldu.
Böyle böyle devam ettiğinde altının fiyatı yükselse de düşse de senin için bir önemi yok. Çünkü ortalama her zaman daha yukarda olacaktır.
Ben de bunu yeni öğrendim.13 Yorumla- +1 yıl
Uzun vade için, muhteşem bir yatırım stratejisi.
Para & Ekonomi konusunda 400 cevap paylaştı. altın mı güvenli yatırım aracı değil. altın güvenilir liman asıl. çok karlı değil dersen anlarım temettü filan yok ama altın değerini kaybetmez uzun vadede hep artışta. hatta bir ara yüzde 50 kazanmıştım uzun vadede altına yatırınca. link
grafikten son 3 yıla bak bakalım nasıl bir grafik izlemiş. şimdilik düşük uzun süre de bu seviyelerde kalacak gibi görünüyor. bundan 1 yıl sonrasını kimse öngöremez. hele ki beklenmeyen bir durumda altın yine güvenilir liman olacaktır.15 Yorumla- +1 yıl
daha demınde demıs oldugum gıbı altın 2011 ve 2012 verılerınden uzak ocak 2013ten sonra nısandakı azalmaya bır bak ne demek ıstedıgımı anlayacaksın ..3 yılllık karsılastırmalı olan en alttakı grafık 2013un sadece ocak ayını kapsıyor..yanı dusmeyı tam gostermıyor..benım dusundugum eylulde yapılacak fed acıklaması cok onemlı elınızde yatırım amaclı bulunduruyorsanız bununla en az 2 yıl kaznc dusunmeyın hatta ben 1000 ons duser dıyorum karar yıne de sızın
- +1 yıl
önümüzdeki 2 yıl için kazanç görünmüyor bu konuda hemfikiriz. ama belli de olmaz dünyada hiç beklenmeyen bişey olur yine fırlayabilir. grafik son güne kadar kapsıyor :) ocakta altın 97 liraydı.
2012 nin ocak ve temmuz arasındaki gidişatı incelersek kısa vadede o grafiğe benzer şekilde gideceğini düşünüyorum.
Valla ben yatırım yaptım.Biraz da zarardayım. Ama çok da önemsemiyorum.
Altın "getiri" yapmaz. Bu bir gerçek. Ama paranızın erimesine mani olur. Esasen kullandığımız para, değerini merkez bankalarındaki altın karşılıklarından alır(dı).
Yani Altın "yatırım" amacı ile alınmaz. Dursun köşede diye alınır.
Ha altınla para kazanılır mı? Al-sat yaparsan kazanabilirsin bir miktar.
Yatırım yapacaksan sana direk gayrimenkul ve borsa derim. İkisinde de güzel gelir var.
Ama borsada al-sat a da karşıyım ben. Al, dursun. Temettü gelirin falan olsun. Sonuçta bir fabrikanın ortağı oluyorsun. Uzun süreli borsa yatırımını seviyorum ben.
Yada boş arazi al, ağaç ek. Yılda bir kere toplamaya gidersin oh. Organikli organikli yersin, kalnını da satarsın...20 Yorumla- +1 yıl
Dünyanın en yüksek altın rezervi ABD'de olduğuna göre altının değer kaybetme olasılığı sadece kısa vadede gerçekleşebilir,Altın zaten uzun vadeli bir yatırım aracı evde bankada kasanda gizli köşede yastık altında yıllarca bekletip yıllar sonra bir birikim yapmış olmana yarayan bir metal.Kısa vadede altının sana getireceği hiçbirşey olmayacak elbette,ne demek istediğimi şöyle özetleyeyim '' 1980-1990-2000-2010-2013 '' bu tarihler arasında her 10 yılda bir bir çeyreğin fiyatını göze alarak yüklü bir altın yatırımının neler getirebileceğini görebilirsiniz.Dediğim gibi dünyanın en yüklü altın rezervini elinde bulunduran ABD birşey yapar eder Petrol'de oldugu gibi Altın'da da patlama yaratır ve kendine çıkar sağlamayı başarır
00 Yorumla - +1 yıl
Bir sıkışma görüyorum grafikte. Üçgen formasyonu oluşmuş durumda. 2 hafta içinde bir patlama olacağa benziyor; ama aşağı mı yukarı mı onu spekülatörler bilir. Destek ve direnç noktaları çok net, söylemeye gerek yok. Direnç hacimli bir şekilde kırılırsa, yön yukarı.
13 Yorumla- +1 yıl
Yukarıda bahsettiğim sıkışma, sırasıyla 1395/ons, 1380/ons ve 1350/ons desteklerini ciddi bir hacimle asağı yönlü kırarak zaten orta vadeli trendinin düşüş olduğunu belli etti; 1250/ons desteği de kırılırsa-ki çok yüksek ihtimalle kırılacak gibi, zira hiçbir tepki alımı belirtisi yok- 1000-1150/ons bandına kadar gerilyecektir.
Umarım insanlar "emtia paradan daha kıymetlidir"i hakkıyla anlar ve hiçbir yatırım aracından zararına çıkmazlar. - +1 yıl
Bayağıdır altın üzerine teknik çalışma yapmıyordum. Göz ucuyla bir bakayım dedim. İndikatörleri pek anlayamadım ama 20 ve 50 günlük ortalamalar yön aşağı diyor.
Kırmızı çizgi, mavi çizgiyi kesiyor yani. :)))
Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bu sebeplerden bazıları yanlış. Özellikle altının gelir getirmediği ve 2008 krizinde en iyi dönemlerini yaşadı. Orta vadede iyi bir yatırım aracı olmadığı bir gerçek ama yukardaki yorumları tekrar değerlendir derim.
14 Yorumla- +1 yıl
altın 2009 da cıddı dususler yasadı krız sonrası donem olmasına ragmen..altın enflasyonu sever 2013 ve 2014te enflasyon yasanmayacak gıbı gorunuyor dunyada..yazdıklarımı bır daha okudum ve yanlıs bır cumle bulamadım ekonomık lıtarature de bakabılırsın tezlerım gayet dogru ve acıklayıcı..tabı kı bu altının dusmesı senın de benımde ıyı bıldıgım gıbı abddekı buyuk altın yatırımcılarına baglı yanı surec dogru gıderse dedıklerım olur
- +1 yıl
enflasyon ve altın arasında kurduğun bağ yanlış değiş ama altın fiyatlarını etkileyen sonsuz tane faktor arasında denizdeki bir kum tanesi. altın fiyatlarını değerlendirirken uzun vadede duşunmalisin buna göre altın son 10 yılda ilk kez ciddi bir düşüş yaşadı. senın bahsettiğin düşüşler sadece duzeltme. Altını reel alacak kısı zaten uzun vadeli düşünmeli bu şartlarda kar ettirmez demenın nedenı orta ve kısa vadede dusunmen.
- +1 yıl
altın yatırımcısı abd deki tüccarlar değil aslında 250 devletin merkez banjasıdır. Çinde bunlardan biri. Orta vadede altın karlı bir yatırım aracı değil ama bunun nedenleri bunlar değil. Neden, dünya ekonomisinin konjektüründe dalgalanmaların azalması kırızlerın bitmesi, savaşların doğal afetlerin olmaması yani risk iştahının artması.
- +1 yıl
evet ulkeler en buyuk yatırımcısı cının yanına hındıstan ve hatta turkıye bıle yazılabılır ama kısa vadede borsada kı yukselısler oldugu surece en azından 2 yıl altına bır yonelme olmayacgı gozkuyor.altını belırleyen etmenlerın sonsuz oldugunu bılıyorum ben en onemlı 5 tane sebebı yazdım senın yazdıgın sebeblerde en onemlı etmenlerı ama deflasyon yasamak ıstemeyen ulkeler sureklı parasal genısleme yaratıyorlar ama bunlar ıstıhdama ya da altına yonelmıyor demekkı altın guvenılır degıl
- +1 yıl
4 yildir gold trading yapan birisi olarak su an gercekten alim seviyeleri.
zaten altin yatirimcilarinin ortak gorusu vardir.asla % 100 altinda olunmamali.Bende oyleyim.% 60 altin % 40 tl tutuyorum.ancak altin 1250 dolara duserse % 100 girebilirim.
daha 1 hafta once 85 ten bozdugum altini bugun 80 tl den geri aldim 30 gram artirmis oldum..Bu aralar altin icin tam arbitraj yapma donemi.01 Yorumla - +1 yıl
güney kıbrıs satıcağı iddiları çımıştı iddası bile düşürmüştü biraz altını :D eğer satsaydı altın baya düşerdi .altın gerçekten para kazanmak isteyen bir yatırımcının kesinlikle uzak durması gerekn bir durum bence.zaten yastık altındaki altınların gün yüzüne çıkmasıyla altındaki patlama durdu piyasada likidite artı munzam değerler ve faiz düştü .gerçi bu olaylar yüzünden biraz yükselsede merkez bankası olmadıkça altına yatırım yapmak saçma bence.
11 Yorumla- +1 yıl
abi sanana ye milletin altın yatırımdan takma .neye yatırırsa yatırsın .kendi kaybeder.
fed'in dunki iki gunluk topantısının ardından yapıaln acıklamada 85 milyar dolarlık tahvil alımına devam edeceğini söylemesi altın borsa ve doviz piyasasını nasıl etkiler ? toplantının ardından yapılan acıklamalarla gelişmekte olan ülkelerin para birimleri dolar karsısında deger kaybetmişler galiba.
00 Yorumla- +1 yıl
Açıkçası bizde şunu düşünüyoruz: Dediğin gibi ilk defa bu kadar sert düşüş yaşadı geçen sene bu zamanlar çeyreği 190 dan aldığım olmuştu , daha dün 137 de aldım. Bize öyle geliyorki, uzun sürmesede kriz kapıda. Bundandır sanırım bankaların da , bir çok kredide yeniden yapılandırmaya gitmesi, faizleri düşürmesi...
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. 12 gün önceki yorumumu değiştiriyorum ; orta vadede altın fiyatlarının yukselme olasılığı gundemde. Eğer dolarda kar realizasyonu yapılırsa altına yönelim artabilir. görünen o ki dolar yukselıste ve yatırımcılar yenı bir alternatif arıyorlar.
11 Yorumla- +1 yıl
Bugun usd.ye mudahale gelecke merkez cok kızdı :)
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
1000 ons ınmesı cok zor 1150 duzeylerınde destekleyecı dırenclerle durdurlacaktır.yanlız ben eyluldekı fed toplantısında degıl aralıkta kı fed toplantısından sonra altının dusecegını dusunuyorum..temel olarak yazdıkların dogru..fed alımları eylulde degıl aralıkta azaltacak cunku hala ıstıhdam ıstenılen duzeyde degıl
11 Yorumla- +1 yıl
dolar 2 lirayı geçecek yıl sonu gelmeden . altındaki hedef 1200 sonra 1050 haberiniz olsun.ben ekonomistim iş adamıyım öyle boş yorum yazmam. bunun dışında söyleyene inanmayın dolar alın DOLAR unutmayın herkese bol kazaçlar DOLAR dahadayükselecek euro su olana tavsiyem DOLARA GEÇİN ÇAPRAZ KUR 1 23 ün altına gelecek yıl sonuna kadar DOLAR çok güçlenecek hem de çok
güzel tespit arkadaşım bilgilendirme için teşekkür ederim
ama kısa vadeli altın tercih etmek yanlıştır bütün ekonomistler böyle yorumlar bu durumu
ben bayadır biriktiriyorum 70 lira civarıydı
şuan baya bir kardayım he düşerse daha iyi olur daha çok alma durumum olur
bekletirim ben uzun vadeli düşünülünce çok karlıdır altın00 Yorumla- +1 yıl
Pandemi bitip te kapatılan işletmelerin altına bağladığı altınları bozdurmaya kalkıpta arz patlaması yaşanmadıktan sonra düşmez, o zaman yaklaştığında dikkatli olun hemen bozdurun değilse altın yerin dibine geçecek tabii dolar /ons baritesi.
00 Yorumla - +1 yıl
Parasal Genişleme bitsin siz ozaman görun düşecekmı fırlayacakmı 2014 e kalmadan ons fıyatı 1800 u gececek
Zaten dolar şuanda 1,94 ons 1400 dahı olsa gram 92 olacaktır dusunemıyorum sonunu02 Yorumla- +1 yıl
hacım bu ısle ugrasıyorum demıssın bır bıldıgın vardır tabı kı ama ben ekonomık verıler dogrultusunda altının dusecegını ongordum ve ılk artcısı geldı.bu bır artcıydı.altında asıl dusus eylulde olacak borsalar eylulde yenıden rallıye baslayacak.ekonomık verılerı de dogrudan ızlıyorum.2014 sonunda altın 1000-1150 ons arasında kalacak gıbı gozkuyor.senın dedıgın rakamları bulması en az 3 seneyı alır..ve kesın de degıl.
valla ben neye para yatırsam sonuçta ALTINA YAPIYOR :)
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,1b cevap paylaştı. Onu bunu bilmem bankalar altınınızı getirim yatırım yapın diyorsa kaçın bir kaç tv altın alma zamanı diyorsa kaçın :D
11 Yorumla- +1 yıl
evet dogru :) ama artık o devır bıttı şimdi rallı zamanı usd oldu 1,94 ons 1400 dahı olsa yeter
Ben her maas aldıgımda ılk ıs ceyrek altın alırım ama hıcbır zaman altın fıyatı arttı hemen bozdurayım dıye dusunmedım ya da tam tersı ındıgı anda bozdurmuyorum .
00 Yorumla- +1 yıl
ben uzun vadede yatırımlar yapmayı tercih ettiğim için sorun yol
80 tl nin altına düşmesini bekliyorum
düşsün 1-2 kilo alayım diyorum10 Yorumla senin soruyu besyuz kez teget geçtim-herseferinde altıma yaparım olarak başladım kıl oldum soruya.
10 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca hisse senedi gibi yatırım aracı varken, niye hala bu tip emtialara yatırım yaparlar anlam veremiyorum.
10 Yorumla - +1 yıl
çok fazla düşüş beklemeyin abd rezervi altın.düşerse abd zayıflar.paranın karşılığı azalır buda euroya güç kazandıırır.
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 418 cevap paylaştı. 3 bin lira zarar var zaten artık ne kadar düşecek yav.
11 Yorumla- +1 yıl
benım 37,000 tl zarar :D ama cok degıl cıkartırım zararı beklemedeyım acelemız yok
Para & Ekonomi konusunda 6,3b cevap paylaştı. altın tamamen dış piyasaların etkisiyle yükselir-düşer,yaz geldi,düğün sezonu başladı deyip altına hücum olsa bile.
iyi bir ekonomist ya da takipci olmak lazım altın için.ben şahsen altın almam şu durumda.?
piyasalar allak bullak.00 Yorumla- +1 yıl
Yıl olmuş 2013 hala altını yatırım aracı gören var.
10 Yorumla - +1 yıl
yatırmı altına yapanlar gerçekten altına yaptı ! (z..çtı)
10 Yorumla Valla bişey diyeceğim kızmayın altına yapan arkadaşlar diye okudum başlığı... neyse çıkıyorum :)))
21 Yorumlateşekkürler bilgilendirdiğiniz için o zaman.çok mantıklı geldi bana anlattıklarınız elde ki altınları da satmamak lazım düşükken
00 Yorumla- +1 yıl
altınsız altın günler yaşamak varken fazla ilgilenmiyorum.
00 Yorumla neye yatırım yapıyorsam zarar ediyorum. altında da zararım var :(
borsadan iyi kazanmıştım, son olaylarda onu da kaybettim :(02 Yorumla- +1 yıl
Yine ne varsa borsada var. Böyle politik kriz dönemlerinde 10 banka endeksi en güvenli liman.
- +1 yıl
Demekkı gecmıse yonelık bır araştırma yapmıyorsun iyi sinyal okuman lazım analız cok onemlı
- +1 yıl
göte geldi aşkımız ikimizde şaşkınız durumu olcak yine :)
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
ee napacaz şimdi elimizdekileri bozduralımmı kalsınmı neye yatarım yapalım tl olarakmı kalsın elimizde
02 Yorumla- +1 yıl
2015 yılına kadar altından beklentınız yoksa dursun elınızde altın 2016 yılında yenıden eskı konumuna gelmese de 1800 onsu gorecektır.Ama kısa vadelı yatırım dusunuyorsanız borsaya gırebılırsınız.ama sımdı degıl.borsa 72.000 dırencını denemelı.72.000 asagısını dusmesse borsada rallı yenıden baslayacaktır..simdiden ıyı aksamlar
- +1 yıl
buradaki yorumlardan medet umarsın... ARKADAŞLAR KİMSEYE İNANMAYIN BİLDİĞİNİZİ YAPIN KISA VADEDE ESKİSİ KADAR KAR GETİRMESE DE UZUN VADEDE İLLA Kİ ÇIKACAKTIR .
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
MESLEĞİNİZİ BİLMİYORUM AMA YANLIŞ TESPİT :) .. ayrıca bütün alıcılar uzun vadede altına yatırım yapıyor
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 682 cevap paylaştı. Soros sayesinde altın
İngiliz hükümet stoklarına geçtiği için artık güvenli değil01 Yorumla- +1 yıl
Ülkelerın para basması ıcın altın stoku yapması lazım
altın her zaman iidir uzun vadeli için iidir altın bir düşer bir bakarsın yükselir
02 Yorumla- +1 yıl
caiilou :D sendemı burdasın.. altın ortalama 5 ay sonra yukselişe hızla gecektır
düşsün tabiya evlenemcz yoksa :)
10 Yorumla- +1 yıl
düşsün usta evlencez, altın bilezik ucuzlasın :))
12 Yorumla- +1 yıl
:))
Uzun vaded yatırım olabilir
00 Yorumla- +1 yıl
nasıl ya annem altın alıyodu bana
00 Yorumla Eyvah bende satmayı düşünüyodum :\
01 Yorumla- +1 yıl
buradaki yorumlardan medet umarsın... ARKADAŞLAR KİMSEYE İNANMAYIN BİLDİĞİNİZİ YAPIN KISA VADEDE ESKİSİ KADAR KAR GETİRMESE DE UZUN VADEDE İLLA Kİ ÇIKACAKTIR .
altın uzun vade iiçin iyi yatırımdır
00 Yorumla- +1 yıl
dolar yükseldi yatırımın yönü değişti
01 Yorumla- +1 yıl
dolarda 2 tlye kadar gıdecektır . merkez cok kızıdı cıddı mudahale gelecek
- +1 yıl
satmaktan başka çare yok gibi
00 Yorumla - +1 yıl
deme yaaa desene yandik...:S
01 Yorumla- +1 yıl
4 ay daha sabıt zararını karsılayacaksınız yukselıs basşladı
etme eylme :(
01 Yorumla- +1 yıl
satacaksınız toplayacaklar sonra fiyatlar fırlayacak , 1000 senedir oynanan oyunu hala yiyorsunuz arkadaşlar , altının ne olacağını burada çok bilmiş yorumcular filan da bilmiyor . senin 300 gram altının var rockafellas ailesi ton ton altın alma peşinde ne yapması llazım ? spekülasyon .. altın düşecek düşecek derler televizyonlar bas bas bağırır satarsın sonra bir bakarsın fırlamış gidiyor kafanı taşlara vurursun. televzyon altın rekora koşuyo der gider alırsın sert düşüler olur buradaki
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar