Altına yatırım yapan arkadaşların dikkatine! Orta vadede altın ciddi düşüş yaşayabilir. Siz neler düşünüyorsunuz?

5 sebepten dolayı altın orta vadede düşebilir:

1) Güvenli bir yatırım aracı değil ("Altın ekonomik, finansal ve jeopolitik riskler arttığı zaman yükseliyor. Ancak bu onu güvenli bir yatırım aracı yapmak için yeterli değil. Altın 2008 ve 2009’daki kriz zamanlarında sert düşüşler yaşadı.")

2) Dünyada enflasyon yükselmiyor ("Altın, enflasyona karşı güvence sağladığı gerekçesiyle enflasyonun arttığı zamanlarda değer kazanıyor. Fakat merkez bankalarının piyasaya para pompalamasına karşın küresel enflasyon düşmeye devam ediyor.")

3) Gelir getirmiyor ( "Altın hiçbir gelir getirmiyor. Hisse temettü getirir, tahvilde ise kupon var. Emlakta ise kira geliriniz olur. Küresel ekonominin toparlandığı şu günlerde 2009’dan bu yana hisselere karşı kötü performans sergileyen altın kim alır?")

4) Reel faiz yükseliyor ("Fed’in tahvil alım programını yavaşlatmasıyla birlikte reel faiz yükselişe geçecektir. Altın almak için doğru zaman tam tersine reel faizin negatif olduğu dönemlerdir.Bu dönemde alım olmadığı için daha da olmaz")

5) Devletler altın satabilir ("Borç içindeki devletler, yatırımcıları hisse satın altın almaları için yönlendirmiyor. Bu hükümetlerin çoğu ellerindeki büyük altın rezervlerinin bir kısmını borçlarını ödemek için satabilirler.")

17-18 Eylül 2013 tarihinde ki Fed toplantısından sonra Altın 1000 ons düzeylerine inebilir..temmuz döneminde ki toplantıda 1500 ons düzeylerine yeniden çıkıp sonra dip yapacaktır diye düşünüyorum..Siz neler düşünüyorsunuz?

Güncellemeler
+1 yıl
bütün cevaplar ıcın tesekkur ederım..dun Fed acıklamasından sonra altın buyuk bır dusus yasamasa da yuzde 4luk bır dusme yasadı.Ben hala dusecegını tahmın edıyorum.Fed dunku acıklamasında tahvıl alımlarımını aralıkta azaltılacagının 2014un ortasında bıtırecegını acıkladı.eyluldekı toplantıya kadar 1200-1350 arasında dalgalanacaktır.aralıktan sonra 1000 ons duzeyıne gerıleyecektır.tabı kı bu bır ongerı.. altın 1150 ons duzeyınde desteklenmesse 1000 onsun altına bıle ınebılır.
Altına yatırım yapan arkadaşların dikkatine! Orta vadede altın ciddi düşüş yaşayabilir. Siz neler düşünüyorsunuz?