kedilerin ısırma huyunu nasıl düzeltebiliriz ya yardım edin daha 2 aylık ama dişleri acıtıyor
Kedicikler:( bana yardım edin
Kedicikler:( bana yardım edin
Yavru kediler özellikle diş çıkarıyorlarsa aynı bebek gibi buldukları herşeyi ısırırlar, bazen de oyun yapmak için ısırırlar ( benim minik kedim öyle yapardı hep ) ayrıca bir kedinin seni ısırması seni sevdigi anlamına gelir ( sado mazo doğalarında var :D )
yani henüz çok küçük oldugu ıcın malesef o huyundan kolay vazgeçiremezsin. 5-6 aylık olunca kendinden geçiyor zaten, gene de yapmasını istemiyorsan seni ısırmaya kalktıgında hayır diye bağır ya da hafif geri it, belki vazgeçer :D ( ama sanmıyorum yüzlerce kez denememe rağmen üstelik onu ittirdigimde arka patileriyle bana karşı koymaya calısıyordu ) inanılmaz tatlılar ya bırak öyle kalsın :D
2 aylıkken hala anneye bağlı hisseder kendini. yani seni annesi sanıyo bile olabilir.önce görmezden gel ısırdığı zaman tepki verme hala devam ediyorsa anne kedilerin yaptığı gibi ensesinden tut sağa sola salla ve aynı zamanda yapma hayır olmaz gibi seçeceğin tek bir kelimeyle cezalandır sabredersen vazgeçer. ama ceza verirken aynı kelimeyi kullanmaya dikat et o kelimeye koşullanmasını sağla. cezaya şimdi alıştırabilirsin sonradan bir yararı olmaz.
benim tatlı ama cani kedimin gece yarısı , uyku arası ısırmalarına karşı kimyasal savaş açtığım ve gayet başarılı olduğum bir durum :)
kimyasal savaş derken elime bir iki damla okaliptus (mentol) yağı surerek yatıyorum elektrik çarpmış gibi sarsılıp beni uzaktan izlemekle yetiniyor (dinsizin hakkından imansız gelir)... halbuki kokla ciğerlerin açılır demi :)
2 aylik disi kedim var. Kedileri egitme yontemidir, en rahat gazete ile vur poposuna. Fazla sert vurma garibimin cani cikmasin. Asla elinizle direk darbede bulunmayin hayvana kendi karakterine bir saldiri olarak anlar.
Cevap
2Cevap
benim kedim 7 yaşında hala ısırarak bana oyun yapıyor.hiçbir zaman vazgeçmedi
onları al kafalarını tokustur :) cakıstır bıseyler yap işte
O her ısırdığında güçlüce üflüyorum donuyor bir süre sonra gidiyor
çak kafasına ıkı tane
Oyuncaklara yonelt onu :D
döversen akıllanırlar uslu birer kedicik olurlar:D
Veteriner çözüm yolu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar