arkadaşlar vücudumda kabarcıklar çıkti. her zaman yediklerim dışında da bir şey yemedim çok kaşiniyor ve bir haftadir çoğaliyor neden olur bu? aşırı sinav stresi var bir alakasi olabilir mi? birde neyle geçer bu?

İlaç kullanmak istemiyorum'un mantığını bir türlü anlamıyorum , okuyup üflemek dışında seçenek kalmıyor.
Eczaneden Fenistil pomad al, bu kaşıntıyı engeller ve kabarıklıklar geri cekilir, dikkatii dağıtmaz . Ancak sebebi konusunda iki ihtimal var ; birincisi karaciğerini zorlayan ama farkında olmadığın bir yiyeceğin alerjisi ya da böcek ısırığı. Her ikisinin de dikkatle araştırılması gerek.
benim b12 değerin normaldir ama unutkan olduğumdan 3-4 gün b12 kullandim sonra karacigerime zarar veririm diye düşünüp biraktim daha kullanmadim ondan kaynakli olabilir mi?
B12 bir vitamin yığınıdır ve gereksiz yüklenme karaciğerini yorar , unutkanlığa karşı da öyle bariz bir etkisi yok. Kpss için çalıştıklarını unutmamak adına bunu yaptınsa alakasız iş yapmış olursun , hafıza sadece tekrardan etkilenir. İnsanda önbellek ve derin bellek vardır, bir konuda ilk karşılaşmada bilgi önbellekte tutulur ve sonraki yaşamda gereksiz ise silinir. Bunun kalıcılığı tekrar ile derin belleğe atmakla mümkün. Bu tıpkı bir word sayfasına herhangi bir şey yazıp kaydetmeden kapatmak gibidir. Yazabilmen önbellek ile olur , ancak saklayabilmek bir dosya adı altında kaydetmek ile mumkun. Bu şekilde dosya ( konu ) tekrar çağrıldığında derin bellekteki bilgi ön belleğe tekrar alınır. İnsan hafızası da budur, duyumsal şeyleri destek olarak kullanmak beklenmeyen etkilere sebep olur.
Sen de biyolojik gereksizlik olduğu halde B12 yukleneren karaciğerini zorlamışsın, o da alerjik reaksiyon ile sana " yapma şunu " demiş.
Bu pomadı al ve kullan kaşıntın durur ve geçer.
haklisiniz zaten bir iki gün içtikten sonra "ben ne yapiyorum bu kadar cahil davrandigima inanamiyorum" dedim ve biraktim. ilaci alacagim çok tesekkur ederim bilgilendirme icin
Peki bunlar çıkmadan önce vücudunun herhangibir yerinde beyaz yuvarlağımsı birşey çıktı mı?
hayir o ne ki
pityriasis rosea olabilir diye düşündüm.. Demek ki değilmiş.. Çok ciddi bir sorun olacağını sanmıyorum ama sen yine de işini şansa bırakma, kesinlikle cildiyeye görün..
Bende de çıkmıştı, stresten ileri geliyormuş bir süre sonra kendiliğinden geçiyor
Stresten oluyor hastaneye git bir iğne yaparlar geçer ablamdada olmuştu
yaa ben sizin jenerasyonu cidden anlayamıyorum yaa bu yaaşta ne stresi savaş mı yönetiyor neyin stresi bu biri bana bunu anlatsın lütfen.
alerji için iğne mi var mis? adı ne biliyomusun
Var canım özele git ayrıca arkadaşım neden stres olmasın herkesin hayatı seninki gibi rahat değildir yaşla ne alakası var kız sınavını önemsiyor belliki yorum yapmak için yapma
@REDHOTLİNE07-4 KPSS stresi 10 gün sonra sinav var
benim hayatımın rahat olduğunu da nereden çıkardın türkan ? ayrıca yorum yapmak için yaptığımı nereden biliyorsun gayet adam gibi bir yorum yaptım stres için geçerli bir sebep olması gerkir ama sizin nesil gereksiz her şeye stres yapıyor.
Nerden biliyorsun sadece sınav stresi olduğunu böyle boş yorumlar yapacağına biraz öneri versen daha çok yardımcı olursun herkesin bünyesi bir değil
turkana katili yorum tek sorunum simav değil 5 ay önce bir cenaze atlattim sevdiğim birini kaybettim. bir suru ailevi sorunum var bilip bilmeden konuşmak ne kadar kolay
sınav stresi kontrol edilebilir bir şeydir düzenli çalışma düzenli bir program yerinde eğlenmekle kolayca ortadan kaldırılabilir bir şeydir türkan.
Cevap
28Cevap
Muayenehane acacam ks ye artik para kazaniriz belki cok sikayeti olan insan var bitkisel ilacta yapariz artik napalim kizim git doktora yaaa
Büyük İhtimalle stresten çıkmıştır bazen sivilce bazen kızarıklık alerji türü oluşabilir gergin olmana gerek yok rahat ol
elimde olsa keşke. ama daha stresli olduğum zamanlar da oldu o zamanlar bir şey olmadi
Her zaman olacak diye kural yok ama elinde neden olmasın dünyanın sonu değilki rahat ol gir sınavına başarıyla çıkacaksın eminim.. Korkaklar bilgisizler stres yapar bir öğretmen olarak sana tavsiyem budur
çok haklisiniz hocam tesekkur ederim ama insanin elinde olmuyor bazen. yine de çabalayacagim rahat olmak icin
başarılar sevgiler her şey gönlünce olsun
stilex isimli krem var. onu kullan. ucuz bişey ama etkili.
Kurdeşen diyecem de pek benzemiyor kaşıdığında mı oluyor sadece?
hayir hep bu halde kaşıdikca kaşiniyo su an yaniyo sanki ama ara zira dokunmayinca varligini çok hissetmiyorum
Omuzda çıkmışsıa ölüceksin sana max 1 hafta veriyorum git yaşa eğlen gez ve ÖL
alerji bence bı doktora gorun sağlık bu hafıfe alınmaz
alerji çok fazla olursa acile git yoksa kendi kendine geçer
lan mal hastaneye git urtikel bunlar geberip gidicen
o ne ya hem nazil bu kadar eminsin
Ben de alerji oluyorum ordan biliyorum benim vucudumun tamamında çıktı zamanında bunlar hadi defol hastaneye boğazında çıkarsa kurtaramazlar hadi git
iyi de karnimda sirtimda falan hic yok hep el ayak kol omuz gibi acık yerlerimde var. dediğin şey olsa her yerinde cikmaz miydi? sinek verdi evde ondan olma ihtimali daha yuksek değil mi
Aşırı stresten de olabiliyor, yediklerine dikkat et ve fazla stres yapma...
Canım cildiyeye git bence en azından kafana takmazsın
Sürekli 3'lü küme şekilinde çıkıyorsa yatağını güzelce kontrol et
Nasıl geçti acaba hangi kremi veya ilacı kullandınız şu an bende de çıktı kollarımda
Alarji... bilmediğin bişeye karşı olan bir alarji olabilir bu
çok fazla sıcak suyla duş alma
Alerji olabilir bir goster doktora
başka nerelerinde var?
kollarim ayaklarim bacaklarimin alt kisimlari omzum yani hep acik yerlerde acaba sunak olabilir mi diye düşündüm o yuzden
Vücudun herhangi bir şeye allerjik reaksiyon göstermiş en kısa zamanda bir dermotoloğa muayene olmanı öneririm. Bu tarz alerjik reaksiyonlar eğer kaşıntılıysa ilaç kullanmadan kolay geçmezler fakat kaşıntı yoksa birkaç güne kendiliğinden geçerler...
b12 normal olmasina rağmen 3-4 gün b12 hali kullandim sonra zarar verir falan diye düşünüp biraktim onla alakasi olabilir mi
bir test tahlil yapmadan bunu kimse bilemez.. kaşıntıyı sormuştum ama cevap vermedin?
evet kaşıntili ama dokunmayinca bazen kaşinmiyor unutuyorum bile hatta
en kısa zamanda bir doktora gitmeni tavsiye ederim..
Cogaliyorsa acilen cildiyeye gitmelisin.
böcek galiba ısıracağı yeri de biliyo namısssız
bacaklarimda kollarimda falan da var ayak parmagimda bile var :(
O ZAMAN farklı alerji filandır
bence böcek ısırıgı buaz ise
kaşıyıp tahriş etme, gerisini bilmiyorum
CiLDiye uzmanina görunmelisiniz
alerjık bı durum olavılır
Genelde nerelerinde var
evde sinekde cogaldi aslinda hava soğuyunca acaba gece uyurken mi soktu dicem ama kollarimda bacaklarimda omzunda ayaklarimda hep açık yerlerde var yani başka bir şey olsa karnimda falanda cikar diye düşündüm
Açıkmı giyinirsin yatatken
sadece kollarim ve ayaklarim acikti ve oralarda cikti
Yanı şort tişört
alerji geçmiş olsun dermatoğa gitmelisin
şu an nasılsın geçti mi
Sınav stresi cildiyeye git bişeycik olmaz☺️
Fakir bocek isirigi
o ne yahu fakir de değiliz ama 😕
Doktoringo
Alerji olabilir
Stresten olur
Sinek olabilir
alerji durum
neyle geçer bu? ilaç kullanmak istemiyorum
bol bol arap sabunuyla duş al. Kuru olması çok öenmli günde. 2 kere duş yeterli
bende doğuştan beri var çözüm bulamadılar :)))
10 gün sonra KPSS var o zamana geçse bari
sivlceyle kpss nin ne alakası var
kazanarak sinava mi gjrcem?
evet
kaşınarak olacakti o
kaşın ne olcak :D
Aletjiktir
Alerji
Alerji olmuşsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar