Bana bu sabah "allahım nazarlardan saklasın,çok güzelsin yahu" dedi ben de boş bulunup "inanıyor musun gerçekten?" diye sordum. Yüzüme tükürdü kadın ya. Hayır yani, namaz kılan, kur'an okuyan biri olsa da neyse desem. Babam bile namaz kılmasına rağmen annem yüzüme tükürdüğünde "neye inanıp neye inanmayacağına sen karar veremezsin!" diyerek tepkisini dile getirdi. Canım babam. Böyle anneye ne demeli?
Cevabın nedir?
+1 yılEfendim zaten çoğu insan dinine düşkün değildir. Camiye gitmez, namaz kılmaz, kuran okumaz ama Müslümandır. Mesele Allah'a inanmak, inanmamak ama sendeki... Ben de onların hiçbirini yapmasam da, inanmama gibi bir durum söz konusu değil. Benim ne derdim var Allah ile? Niye sorguluyorum ki bunu? Var işte, bitti. Böyle düşünse herkes, mesele tamam. Biz çok dinimize bağlıyız diye inanmıyoruz Allah'a yani. O ayrı bir konu...
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılsenin gibi dinsizlerin soyunu kurutacan. allahsız karaktersiz insan. annene helal olsun. iyi yapmış kadın ellerinden öperim. böyle dinsizleri dövecen arkadaş. haysiyeti bozuk karaktersiz değersiz basit insan seni.
29 Yorumla
Soran+1 yılKudurdu.
Cevap sahibi+1 yılkudurmadım. nekadar boktan bir karakterin olduğunu yüzüne vurarak seni eğitmeye çalışıyorumda. gerçi ağaç yaşken eğilir annen eğememiş bundan sonrada bükülmezsin zaten. allahsız olarak hayatına devam ediceksin. kimliğinde islam yazıyodur bide :D
Cevap sahibi+1 yıl@selerorin bütün ateistler savunma amaçlı bunu demek zorundamı biraz farklı şeyler söyleyin :)
Soran+1 yılKendiniz gibi düşünmeyen insanlara hakaret edip, bilim değil de din yoluyla inandırma çabalarına girerek küfür ediyorsunuz. Sen çok mu karakterlisin?
Ben bir müslümana saygı duyarım ama bir müslüman benim kişiliğimi eleştirerek aşağılayıcı bir yorum yaparsa kıçımla gülerim. Çok da şeyimde olmaz yani. Ben yozlaşmış kalıplara kendimi hapsetmediğim için mi değersiz ve basit oluyorum? sorgulayıp, araştırdığım için mi haysiyetsiz oluyorum? hahahahah! kriz.
Cevap sahibi+1 yılbizler yozlaşmış kalıplara girmiyoruz. sadece Allah' ın var olduğunu kabul etmeyen karaktersiz insanlara böyle davranıyoruz. dininden çıkan insanın karakteri haysiyeti ne kadar düzgün olabilir ki?
Soran+1 yılMadem dinine bu kadar bağlısın, dini eleştirmek tahammül sınırını zorluyor neden kur'ana bağlı yaşamıyorsun?
"Dinden çıkan insanın karakteri haysiyeti ne kadar düzgün olabilir ki" böyle düşünen bir insanla aynı dine mensup olamam zaten ben. İslama inanan insanlar beynini kafasında taşıyamıyorken nasıl inanabilirim ki?
Ayrıca din bir insanın kişiliğini, karakterini tanımlamak için çok yetersiz bir kavram:) önyargıların zerre umrumda değil, islama inanan bir insanın da ne denli tehlikeli olabildiğini, olabileceğini her gün televizyonda izliyoruz zaten 😊
Cevap sahibi+1 yılşu konuda hak veriyorum sözde müslümanlarında ateistten farkı yok. Öğrenciyim okuyorum. boş zamanlarımda Kuran okuyorum gönül isterki her zaman okuyalım fakat okuyoruz dersler var hayatımızı şekillendiriyoruz. işte senin gibi insanlar yüzünden millet kendi benliğini unuttu dinini unuttu. köpekler sizi.
Cevap sahibi+1 yılgece tek başınayken bir çatırdı duysan allah'ım sen benim içimi biliyorsun diye yalvarırsın köpek seni. :D
annenin dinle ilgisi yoksa neden kendisi öğrenip çocuğunu eğitmiyor? Baban namaz kılıyorsa demek ki bilgili neyin ne olduğunu biliyor ki namaz kılıyor ama neden doğruyu sana öğretmiyor? hem sende yakın zaman bu düşüncelerinden kurtul saygı duyuyorum tabii öyle de olmak zorunda ama yanlış yapıyorsun pişman olursun yine de düşün
20 Yorumla
+1 yılşu an acayip şaşkınim. Harbi ateist misin? Bilemiyorum ne yazacağımi. içimden annen haklı demej geliyor ama bilemiyorum.
419 Yorumla
Soran+1 yılEvet, mantığıma uymuyor.
- +1 yıl
nasıl?
Soran+1 yılBuradan nasıl anlatayım, baştan sona okuduğum kur'anı burada iki cümleyle açıklayamam. Özelden anlatırım sana bir ara, dinlemek istersen tabi.
- +1 yıl
aslında şu an çok isim var. ve hiç kur an okumadım o yüzden yorum yapamam. ama ateist olmanin sebebini merak ettim açıkcası. umarım doğru yolu bulursun. yolun açık olsun...
Soran+1 yılDoğru yolu kur'anı okuduktan sonra buldum zaten:)
- +1 yıl
hmm anladım. o zman Şu an ateist değilsin ve müslümansin. Senin adına sevindim ;) .. iyi günler. beni ekle sende benim sorularima cevap ver. son 2 tane sorum var..
Soran+1 yılMüslüman değilim 😊
Soran+1 yılMesaj kuturunu açarsan sorularını oradan iletebilirsin.
- +1 yıl
nasıl yani hem kur an i okuyarak doğru yolu buldum diyorsun sonra Müslüman değilim diyorsun. Hristiyan misin?
Soran+1 yılAteist olmama sebebiyet veren şey kur'an zaten. Çelişkiler var.
- +1 yıl
bide birsey soracağım. insanlar şaşkınlık korku heyecan gibi kelimelerde örneğin müslümanlikta aman allahim , allah lahretsin , vallaha gibi ya da Hristiyanlarda oh my god gibi kelimeler kullanilir. peki ateist olunca basınız sıkınstiginda siz ne diyorsunuz. ya da bir şey dinlerken örneğin sınavdan yüksek not alayım allahim diyoruz biz ya siz? iste bu noktada kafam karışıyor. biraz daha acik konuşursan sevinirim. vr annen ve baban müslüman demi? anladigim kadariyla..
- +1 yıl
bahsettigim çelişkiler nedir. ve tavsiyem bir din öğretmenin yanina gitmen belki o seni sorularına ya da sıkıntılarina dha iyi cevap verebilir
Soran+1 yılÇünkü insanlara önemli ve değerli oldukları hissini veriyor. Korundukları, güvende oldukları hissini aşılayıp rahatsızlıkları gideriyor aman allahım, oh my god gibi cümleler. Bu tamamen psikolojik bir şey.
Bu kadar ciddi sosyal ve ekonomik sıkıntılara boğulmuş bir toplumda din iyi bir afyon.
Ayrıca korktuğumda, heyecanlandığımda ya da şaşırdığımda o tür sözler sarfetmiyorum. Çünkü dünyada tek olduğumu biliyorum, çaresiz kaldığımda bana yardım edecek bir tanrı yok, bunu aklıma kazıdım ve mantığımla hareket ediyorum.- +1 yıl
sen baya kafayı bozmussun bu gidişle seni Türkiye gibi bir yerde yasatmazlar. yakında haberlere çıkarsın. bak o zaman kaçarken allahim tobe ettim söz dinden çıkmatacagim diye yalvarirsin.
Soran+1 yılAyrıca emin olabilirsin ki en dindar insanla dahi bu konuyu tartıştım ve sorularıma cevap veremedi, bilimsel değil de dinsel yolla inandırma çabasına girdi 😊 yozlaşmış kalıplarda hapsolmuş insanlar, bilimsel olarak araştırmıyorlar çünkü korkularından, cehaletlerinden gözleri hiçbir şeyi görmez olmuş 😊
Soran+1 yılMerak etme, diplomamı aldığım anda kaçacağım bu yobaz toplumdan. Yurt dışında yaşayacağım zaten 😊
- +1 yıl
iyi git zaten. bu ülkede olman hata. gittiğin ülkede de Hristiyanlar basina bela olur inşallah.
Soran+1 yılHerkes sizin gibi yobaz mı? Hristiyan toplum insanları din, dil, ırk ayrımına göre sınıflandırmıyor. Çoğu hristiyan insan canlısı, yetkin bir beyne sahip. Açıp bir kere olsun kur'anı okumamışsın boş boş konuşup duruyorsun. Dinin hakkında hiçbir şey bilmiyorsun. Bende sana burada açıklama yapıyorum. Sıktın.
- +1 yıl
ufff senle ugrasamam ahiret gününe görüşürüz.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
34Cevap
Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul a Feth ettiğin de
Ayasofya ya ya girer. O zamanda Ayasofya bir killise dir. Orada bulunan topluluğa derki dininizi özgür ce yaşayın ve killise de namaz kıllar.
O saygılı, , hoşgörülü yüce bir insandi Allah razı olsun. Sen Anne sine saygısızlık yapan birisisin git Özür dile mademki imanın yok saygın olsun 9 ay seni karnın da taşıdı emzirdi büyüttü bunu düşün bir40 Yorumla
+1 yılBak güzelim ateist olabilirsin fakat böyle anneye ne demeli diyerek neden anneni küçük düşünüyorsun. Senin aldığın her nefesinde annenin hakkı var. İslam ı kabul eden kişi islamın var olduğuna inanan kişi namaz kılmıyor diye onun gayrimüslim olduğu kanısına varmaz.
Bak ne demiş yunus Emre
"Ben yürürüm yane yane
Aşk boyadı beni kane
Ne âkilem ne divâne
Gel gör beni aşk neyledi"00 Yorumla- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu nasıl birşey biliyormusun
Düşünki sen anne oldun ve çocuğun büyüyüp kendi kararlarını almaya başladığında dediki senin Annem olduğuna inanmıyorm. Ben başka birine anne demek istiyorum. O kadar emekten sonra ne demek isterdin kızına?02 Yorumla
Soran+1 yılBunun dinle ne alakası var?
- +1 yıl
Empati yap diyorum.
Yani aldığınız bazı karalar ebeveynlerini memnun etmeyebilir ve eğer onlara göre sağlıklı bir karar değilse ve size zarar veReceğini düşünüyorsa tepkisini koyabilir.
Ayrıca sen nasıl bir kafaya sahipsin anlamış değilim. Yorumlarda seni doğuran büyüten Annene yobaz diyorlar tastikliyorsun. Garip diyolar aynen diyorsun. Umarım aynı muameleyii kendi çoduklarından görmezsin...
+1 yılyapması gerekeni yapmış olsaydı, seni evlatlıktan reddeder, evden kopar tüm ilişkilerini koparmış olurdu çünkü, islam inanışına göre bunu söylediğin vakitten sonra senin evin içinde bulunman, yemeklerini bile yemen günah yazılıyor
12 Yorumla- +1 yıl
@Lilithx0 aynen islam kesin olarak, müslüman olmayan biriyle arkadaşlık bile kurmayın demiştir. gidip anne babasına, ateist evlat yetiştirmenin bedelini anlatsan neler olur neler :3
Türkiye deisttir aslında bir çoğunluğu dinin gereklerini bilmeden ibadet ederler. Nazar konusuna gelince o Ra"nın vicdanının gözüdür. Islama oradan gelmiştir. 😄
10 YorumlaSelam kardeş,
Anlık tepkiler, hoş gör. Tabi o da senin kendi inanışına göre cehenenneme gitmeni arzu etmez.
Bu arada neden ateizmi seçtin16 Yorumla
Soran+1 yılMantığım daha ağır bastığı için
Soran+1 yılİnançsızlığıma sebebiyet veren şey kur'an, objektif olarak yıllarca okuyup araştırdım ve kafama yatmadı. Kendimce birtakım çelişkiler buldum, kuran ve islamı pek çok mantık hatası barındıran bir inanış sisteminin parçaları olarak düşündüm ve neticesinde dinden çıkmayı kendime uygun gördüm. Bu yani penguen kardeş.
Soran+1 yılGünaydın reis, derse giriyorum bilahare konuşalım.
Kadıncağız haklı sen o tükürüğe bile değmezsin aslında.
62 Yorumla
Soran+1 yılTabi canım.
- +1 yıl
#YobazlığınSonu gelsin.
Diğer konusunda 633 cevap paylaştı. arkadasın mı sandın senin kararın diyecek :D birde ense köküne vursaymıs :Dtepki göstermek için illa dindar mı olmak gerekir namaz kılmasımı gerekis :d yanlışı gör ne diyek :d
10 Yorumla
+1 yılsenin gibi bir atın yaratıcısı olmadığına inanabiliyosun demek. ulan dildo bile bir fabrikadan bir tasarımcının elinden geçip üretiliyo. senin dildo kadar hürmetin yok mu
010 Yorumla
Soran+1 yılEheheheh, şapşik.
- +1 yıl
ve müslüman olur..
Soran+1 yılHahahay imana geldim.
- +1 yıl
bir alt dudağı hakettin o zaman. izin veriyorum öpebilirsin
Soran+1 yılGünaha girmeyelim lüzumsuz yere.
- +1 yıl
işine gelince evliya oluyon şerefsizim
Soran+1 yılİlk defa bu kadar uzun gülüyom ya, gel buraya öpecem.
- +1 yıl
o işi geç. öp dediğimde öpecektin
Soran+1 yılSeninle mi uğraşacağım, hiç çekemem hiç.
- +1 yıl
bu kadar mı yani. kendimi kullanılmış hissediyorum
inanç meselesi kişinin seçimidir, ama yinede inanmasanda saygı duyabilirsin. ayrıca bir kazadan meydana geldiğini düşünüyorsan eğer ne amaçla yaşıyorsun :) sonuçta bir kaza ürünüsün
20 YorumlaArtık nasıl etki yarattıysan tepkisi büyük olmuş :)
20 YorumlaYobaz insanlardan korunmalıyız. Şort giydiği için rahatsız olurlar, farklı inançlara saygı duymazlar. Yobazlık çok kötü.
10 YorumlaBen deistim dediğimde kalp krizi geçirdi bence iyisin yine...
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYanlış yapmışsın, anneni buraya üye yapsana bir haftada ateizm üzerine kitap yazar hale gelirdi kadın
10 Yorumla
+1 yılmadem çok biliyor o zaman müslümanlığını ona göre yaşasın kimse kimsenin inancına veya görüşlerine karşı çıkamaz boşver ama bir anlık tepkiyle yapmıştır annen senin kötülüğünü istemez
00 Yorumla
+1 yılBoşver takma klasik geri kafalı aile tipi böyle yaparlarsa ülkede ileri gitmez seninde seçim özgürlügün var
10 Yorumla
+1 yılAnnenin ayağını opmelisin sana doğruyu söylüyor o inanmadığın allah seni bir şekilden başka bir şekle sokar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnnenin ellerinden opuyorum bide benim icin tukursun yuzune selamlar 😄
22 Yorumla
Soran+1 yılUza
Cevap sahibi+1 yılTamam 😄😄
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni yetiştirmek annenin göreviydi. Şimdi ateist olduğunu söyleyince yüzüne tükürmesi olmamış. Seni dini açıdan yetiştirme çabası oldu mu? İslam hakkında ne kadar bilgin var?
02 Yorumla
Soran+1 yılDini açıdan yetiştirme çabasına girmedi hiç. Zaten kafamı kurcalayan birçok soru vardı, açtım baştan sonra okudum kuranı. Kafama yatmadı neticesinde dinden çıkmayı kendime uygun gördüm. Sorsan dini hakkında hiçbir şey bilmiyordur kendisi.
Cevap sahibi+1 yılDini açıdan yetiştirmediyse seni, yüzüne tükürmesi doğru değil. Sana kuranı kendi kafana göre yorumlamamanı öneririm. Yanlış anlama çoğu insan bu yüzden dinden çıkıyor. Bende yanlışları olan bir insanım en nihayetinde.
Diğer konusunda 27,4b cevap paylaştı. Doğruları anlatarak neden inanmadığınj söyleyebilirsin annene
00 Yorumla
+1 yılO güzelliğin sahibi olmadığını mı düşünüyorsun yoksa
10 YorumlaAnne gibi anneymis
30 Yorumlasöyle annene bidaha tükürsün tüüüü. 😃😃
00 Yorumlakuşak catismasi buna yorum yapamam.
00 Yorumla
+1 yılYobazlık.
58 Yorumla
Soran+1 yılHiç işte.
- +1 yıl
Annenle konuştun mu bu durumu?
Soran+1 yılKonuşamıyoruz ki, uzlaşamıyoruz yani bir türlü. Dinlemiyor beni :))
- +1 yıl
Hmm kötü bir durum, bir de islam hoşgörü dinidir derler:))
Soran+1 yılNeler neler diyorlar. Sorsan hepsi dindar, hepsi bağnaz. Daha açıp 1 kere okumamışlardır kur'anı. Bıt bıt konuşuyorlar.
- +1 yıl
Aynen ya. Acaba kuranda kendi dininizden olmayanlara kötü davranın mı yazıyor? Hepsi sanki böyle yazıyormuş gibi davranıyor.
Yanlış yöntem. Yine de annedir
10 Yorumla
+1 yılAnnenin yaptığı yanlış
10 Yorumla
+1 yılBen de annen gibi yapardım.
12 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
Evlat, dayanamaz insan diğer insanlara saygı duyarım ama evladıma karşı yapamam.
+1 yılGel bide ben balgam atim yüzüne 😁
11 YorumlaAnnen tuhaf biri.
11 Yorumla
Soran+1 yılÖyle.
Gizli Üye(30-35)+1 yılannenı ıkna et dusunce saygısına
10 Yorumla- Diğer konusunda 763 cevap paylaştı.
+1 yılGıcık oldum annene
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUzulmustur ani olmustur
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılDin ile sapitmis.
21 Yorumla
Soran+1 yılHiç sorma.
+1 yılYanlis bir sey
20 Yorumla
+1 yılEkşın bir aile 😃
00 Yorumlaİyi yapmış
31 Yorumla- +1 yıl
+1 yılee soru neydi?
03 Yorumla
Soran+1 yılYumurta mı tavuktan çıkar tavuk mu yumurtadan çıkar?
- +1 yıl
Ona ben karışmam ama hepsi horozun suçu hakim bey
Soran+1 yılŞerefsiz horoz.
+1 yılAz bile yapmış
20 Yorumla
+1 yılSıçmadıgına şükret
10 Yorumla
+1 yılbişey deme
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAz bile yapmis😂😂😂
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıleline sağlık