+1 yılSen olaya bakıyon biz mevzuya yine aynısını yapmışsın insanlara göre hareket edersen düz yolda şaşırırsın
" önemli olan Allah ın emridir Allah ın ne dediğidir "
bu resimdekiler de Allah'ın neyi emrettiğini bilmeden Allah'ın emrine uyduğunu söylüyor
Allah bizden itaat ve bağlılık istiyor ama bunu kitaba göre peygamberin yaptığı gibi istiyor bu dünyayı insanlığı en iyi bilen oysa onun dediği olur05 Yorumla- +1 yıl
Şeytan bilemez öngörür Allah'ın bildiğinin yanında şeytan hiç bişe bilemez
Zaten Allah şeytandaki kibri biliyordu o yüzden insana secde ettirdi bana secde et diyebilirdi şeytan da secde ederdi bu sınav olmazdı ve şeytan cevabıyla kendini ele verdi ben ateştenim o topraktan kendini üstün gördü halbuki öyle bir ayrım da yoktu
Emir Allah tan gelmişti onun emrini çiğnedi sebep ne olursa olsun - +1 yıl
"Hani meleklere:” adem’e secde edin!” demiştik; İblis hariç hemen secde ettiler. (O) cinlerden idi de Rabbinin emrinden çıktı. Şimdi beni bırakıp da onu ve zürriyetini (kendinize) dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar size düşmandır. Zalimler için (bu) ne kötü bir değişmedir." (Kehf, 50)
En İyi Cevaplar
+1 yılBu sözleri Avrupalı bilim adamları söylese tereddütsüz secde edersiniz!
Şeytan, emre itaatsizlik ettiğinden haksızdır..
#Vesselam05 Yorumla- +1 yıl
“Göklerde ve yerde kim varsa O'nun (kulu) dur. O'nun katında bulunan (melek) ler de O'na ibadet etmekte kibirlenmezler ve yorulmazlar. Gece gündüz usanmadan O'nu (cc) tesbih ederler.” (Enbiya, 19-20)
Melekler akıl, şuur, his ve kabiliyetlere sahip olmakla birlikte iyi ve kötüyü birbirinden ayıran iradeye de sahiptirler.
İrade taraflardan birini üstün görüp tercih etmektir.
Fakat melekler irade sahibi olmalarına rağmen insanlardan farklı olarak nefisleri yoktur.
Meleklerin her birinin sabit bir makamı ve belirlenmiş rütbeleri vardır. Nefsin kötü arzularıyla mücadele etmek zorunda kalmadıkları için makamlarında alçalma veya yükselme olmaz. Kendi iradelerinin seçimi olarak severek, hoşlanarak büyük bir lezzetle sadece Allah için vazifelerini yerine getirirler. Allah’ın razı olmadıklarına karşı bir istek bir lezzet duymazlar. - +1 yıl
Evet..
Kibir yaptığı için zaten kovulmuştur.. - +1 yıl
Yanlış bir anlaşılma var özür..
Şeytan melek değil cinnidir..
Melekler nurdan, İblis nârdan (ateşten) yaratılmıştır..
"Hani meleklere:” adem’e secde edin!” demiştik; İblis hariç hemen secde ettiler. (O) cinlerden idi de Rabbinin emrinden çıktı. Şimdi beni bırakıp da onu ve zürriyetini (kendinize) dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar size düşmandır. Zalimler için (bu) ne kötü bir değişmedir." (Kehf, 50)
+1 yılHer kuyun kendi bacağından asıldığı gibi her insanda kendi gunahiyla yargılanacak ben birşey diyemem allah her şeyi görüyor biliyor kim ne olduğunu ama iyi ki CEHENNEMDE varrr 👆👆
00 Yorumla
+1 yılateist misiniz bu soruyu sormakla bile dinden çıktınız şu an
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
- Diğer konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılbilip bilmeden saçma sapan şeyler yazmayın ya bu ülkede ilericiyim diyip kendi öz kızına tecavüz eden adamlar var her bok var bu ülkede ha şimdiki araplar bedevilik yapıyor anca o konuda katılıyorum
16 Yorumla- +1 yıl
Öncekiler ne yapıyordu?
- +1 yıl
osmanlı himayesinde adam akıllı yaşıyorlardı zaten günah işleyecek bir toplum düzeni de yoktu 1490 li yıllarda koca İstanbul'da ülkede tek bir hırsızlık bile olmuyordu düşünsene
- +1 yıl
Osmanlı himayesinde de aha böyleydiler, güçleri yetmiyordu Osmanlı'ya, aç istersen arapların kendi aralarında kaç kere Osmanlı'yı kafir ilan edip cihat ettiğini say.
Barbaros Hayrettin Paşa'nın 'Bu arapların borçlarını ödüyoruz, kızlarına düğün yapıp çeyiz veriyoruz, açını doyurup, çıplağını giydiriyoruz ama her fırsatta bizi sırtımızdan bıçaklamaya çalışıyorlar' diye Gazavat-ı Hayreddin Paşa'da yazdığı berberi kayıtlarını oku.
İstanbul'da 1490'da hiç hırsızlık olmadı iddiası aşırı abartı.
Osmanlı'nın da toplumların iç işlerine karıştığı falan yoktu, yüzlerce yıl yönettiği arap ve islam coğrafyasında çakılı adam gibi çivisinin bile olmaması bugün coğrafyanın o kadar geri olmasının nedenlerinden biri. - +1 yıl
kanka bu konularda da katlıyorum sana ama şu şeytan işinden gel vazgeç be bak normalde Allah cc ünsan cin melek gibi varlıkları yarattıktan sonra aralarından insanı üstün kıldı nedeni de hz muhammedin insan aleminden gelecek olmasıydı sen ne bakıyorsun saçma sapan insanlara senin baz alman gereken kişi hz muhammed ve asıl islamiyet
- +1 yıl
Saçma sapan şeylere inanan biri varsa, o da sensin bana sorarsan. Asıl sen bırak bu arap masallarını.
Bütün evrenin bir tane çöl bedevisi uğruna yaratıldığını iddia edecek kadar vizyonsuz bir din mi olur? - +1 yıl
İyi günler
- Diğer konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yıltanrinin kendinden meleklerden daha alt bir canliya secde edilmesini istemesi hikayenin insan elinden cikma vir fantezi oldugunu gosterir.
30 Yorumla Bir kaç insanı örnek göstererk mi vardınız bu kanıya? Örnek gösterdiğiniz kişilerin din ile bağlılığı bile sorgulanmalı bence. Bence bunlara biat eden tapınan kişilerin sorgulanması gerekiyor...
00 Yorumla- Diğer konusunda 471 cevap paylaştı.
+1 yılŞeytanın emir komuta zinciri içinde hareket etmesi lazımdı ama şeytanın da bir gururu var bilemedim şimdi :D
10 Yorumla
+1 yılİnsandan başka şeytan mı var? Dünyadaki savaşları olayları çıkaran hep insandır. İnsan şeytan diye söz edilen doğa üstü varlıktan daha tehlikeli😂
01 Yorumla- +1 yıl
İnsana bunu yaptıran şeytan değil mi
+1 yılbu araplar ve islam oldugu müddetce bu dünya rahat etmez abi.
00 YorumlaŞeytanlar da dahil olmak üzere hiç bir doğaüstü şeye inanmıyorum. Bende kafa rahat o yüzden.
00 Yorumla
+1 yılÇoğu kişi ben şeytanın yanındayım şeytan haklı falan yazmış.. İşte kıyamet alameti
00 YorumlaDiğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. Insan ne kadar ahmak ki yanacağını bile bile şeytana secde ediyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşeytan diye bişey olsa arkasında dururdum. koskoca melek sonradan gelme bişeye secde etcek : D oldu.. dunyada bile böyle bişi yok
135 Yorumla- +1 yıl
Saçmalama
- +1 yıl
Meleklerin tamamen Allah'a bağlı ve insan gibi hür irade sahibi olmadığını ekseriyetle ifade edip, sonra da bir meleğin 'Ben bunu yapmıyom la, zorla mı' dediğini iddia etmek gibi bir tuhaflık da var
- +1 yıl
O bir denemeydi sadece kim kullukta sadık diye. Tabi sizde şeytanlaştiginiz için bilmezsiniz
- +1 yıl
@Boktan-hayat Yok ciddi söylüyorum şeytan hadisesi saçma yani.
Çünkü ben meleklerin hür iradesinin olmadığını ifade eden zibilyar ibare ve hoca gördüm.
Şeytan'ın da melek olduğunu kabul ediyorlar, ama sonra isyan ettiğini söylüyorlar.
'O da bir kulluk sınavıymış', Şeytan'ı başkası yaratıp Allah'ın önüne koyuyor sanki de, kulluğunu test edecek.
'Şeytanlaşmışsınız' demeden önce, neyi eleştirdiğimzi bir düşünmen yeter. Ortada mantıksız bir hikaye var. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok meleklerin nefsi yok sadece. Nurdan yaratılmış varlıklar. Allah herşeyi bilmez mi sanıyorsun öyle bişey yapacağını bildiği için yapmış olamaz mi
- +1 yıl
@Boktan-hayat Meleklerin nefsi yoksa şeytan ne ayak onu soruyorum işte ben.
Mantıksız bir durum var. Allah bilerek yaptıysa olayın böyle olmasını kendisi istemiş oludğu için olabilir ancak.
Bu durumda herşeyin müsebbibi kendisi oluyor.
Ama bunu kabul etmiyorsunuz, mantık diye birşey var.
Cevap sahibi+1 yılgoogledan mi buldunuz bunu hortlattiniz :) seytan magdurdur bosuna savunma
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok melek nurdan yaratıldı nur. Şeytan ateşten yaratıldi. İkisini kiyaslaman saçma. Kibirlendi ateşi büyük bişey sandı
- +1 yıl
Mağdur diye bişey yok. Deneme sınav diye bişey bilmez misiniz. Hz İbrahim de oğlunu kurban etmek istedi Allah için. İnsan oğlunu keser mi? Allah istediyse keser dedi. Allah emrettiyse başım üstüne dedi. İşte insan ile şeytan arasındaki fark bu. Sadık olamadı şeytan. Belki oda Allah'ın emrini yerine getirseydi büyük mükâfat alacaktı. Allah kalplerinizdeki en gizli şeyleri bilir. Onu yaratan elbet bilir neden bilmesin. Elbet bildiği bişey var deyip ona itaat etmek değil mi kulluk. Gökten bela yağsa başıni altına tutabilmendir aşk. Hz şems Mevlana ile ilk karşılaşmasında şarap içmesini söyledi herkesin ortasında. Oda hiç tereddütsüz içti. Asıl amacı içki içirmek miydi hayır. Dostluğun aynı yolda belaya beraber gidebilmenin kanıtıydı.
- +1 yıl
@Boktan-hayat İbrahim, bir gece uyurken Allah 'İbraaam, İbraaaam. Oğlunu öldüüüüür' demiş.
İbrahim de 'Niye ki yav' diyince 'Çünkü yapmazsan beni sevmiyorsun bir kere' diye trip atmış.
Sonra İbrahim, niyeyse yataktan kalkıp uykudayken birşey hissetmeyecek oğluna hançeri saplamak gibi pratik bir çözüm yerine sabahın köründe oğluyla dağın tepesine, kimsenin olmadığı, inin cinin top oynadığı bir yere gitmiş. Tam bıçağı vuracakken Allah 'Yav lan oğlum manyak mısın? Oğlunu mu kesecen, al sana koç, deli midir nedir' diye - +1 yıl
@Boktan-hayat diyerekten İbrahim'İ engellemiş. Tabii, yerseniz.
Yani aslında şunlara inanan insanlara birşeyler anlatmak abes ya neyse. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok sen daha hikayenin aslını bilip bilmeden atıp tutuyorsun sana sabaha kadar da dil doksem kalbin kararmış artık. Ama soylucem ki hep yanlış bilinmesin. Bak kardeşim İbrahim Allah'a dua etti bana erkek evlat verirsen sana oğlumu kurban edicem diye adak adadı. Oğlu oldu ve Allah sözünü tutmasi için adağını hatırlattı. Hz İbrahim hiç tereddütsüz isteğe boyun eğdi. Oğlu da eşi de itaat etti. Böylece sınavı geçtiler ve Allah oğlunu bağışladı ona koç verdi. İşin aslı onun sözünde durup durmamasiydi vaadini yerine getiriyor mu diye bir kulluk sinaviydi. Nasipsizler ne anlasin. Onlar ancak inkâr ederler. İnanmazlar. Senin inanmanı da beklemiyorum zaten. Kalbi görmez duymaz hissetmez gözü kördür. Ne desem nafile. O yüzden inanma ama sakın din ile dalga geçme. Azcik saygın olsun bari ben seninle dalga geçmiyorum seninde hakkın yok dalga geçmeye.
- +1 yıl
@Boktan-hayat Tamam işte, saçma zaten bu. 'Bana erkek evlat verirsen kurban edicem' ne lan?
Salak mısınız nesiniz, şu hikayenin saçmalığını görmüyor musunuz? - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok saçma. olan sensin
Sahibi Allah değil mi. Veren de o alan da. Onun mülkünden iştemis istediğini der sana mı düştü bunu sorgulamak. Ve istesen de istemesen de SENİN SAHİBİN ALLAH - +1 yıl
@Boktan-hayat Evet bana düştü sorgulamak. Yahudilerin mutlak itaat toplumu yaratmak için uydurduğu bu aptalca masalları gerçek kabul edip, bir de üstüne sorgulanamaz iddia etmek için aklen kusurlu olmak lazım her şeyden önce.
- +1 yıl
@Boktan-hayat Benim sahibim falan yok bu arada, bu tür zırvaları dinleye dinleye kendinizi köleliğe razı hale getirmiş olabilirsiniz.
Yok öyle birşey. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok istesen de istemesen de ne kadar inkâr da etsen seni vareden Allah. Sahibine çok itaatsizsin
- +1 yıl
@Boktan-hayat Kendini bir çeşit köpek gibi gören zihniyet. Hmm, genelde bunu kabul etmezler bu arkadaş kanıksamış.
Yapı olarak şu insanların laciverdisiniz işte
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok seni yok iken var eden odur. Sen kendi kendini varetmedin. istediğin sureti kendin çizmedin. Yoktun sen ve şimdi sen gibi bir asi var. Sen istediğin kadar inkâr et. Seni var eden yaratan Allah tan başkası değildir.
- +1 yıl
@Boktan-hayat Normalde var olmayan şeylere bu kadar kuvvetle inanmak şizofreni belirtisidir.
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok en büyük kanıt sensin. Yok iken sen oldun. Koca dünya hicbisey tutmadan ayakta duruyor. Güneş rutin görevini yapıyor. Doğa insana her türlü hizmeti sunmuş. Bunların da tesadüf olduğunu düşünmek ağır beyinsizlik belirtisi
- +1 yıl
@Boktan-hayat Doğanın insana hizmet ettiği yok. Aynı doğa bizi yok edecek zaten. Güneş'in rutin bir görevi yok.
Kusra bakmayın da, tam bir kaos ve düzensizlik içindeki evreni sırf kendi varoluşunuzu önemli addetmek için hayali varlıkların eseri sanmanız gerizekalılık örneği oluyor daha çok
Doğanın insana hizmet ettiğini sanacak kadar sığ bir insan bu tip konularda konuşmamalı - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok toprak sana her türlü meyveyi veriyor yediğin meyveler ekmek hep topraktan çıkıyor. Yağmur yağıyor topraklar hasat veriyor. Dediğin gibi kaos olsaydı ne yağmur yağardı ne toprak mahsul verirdi. Su kaynakları kururdu. Susuzluktan açlıktan ölüp giderdin. Göktaşları sürekli dünyaya çarpar kaos olur dünya yaşanılmayacak bir yer olurdu. Güneş yerinden oynar dünyaya yaklaşır yakar kavururdu. Nasil bunları görmezsin gerçekten onlarim gözleri kör kalpleri kapalı dedikleri bu olsa gerek
- +1 yıl
@Boktan-hayat Toprak bana meyve vermiyor, ki zehirleyecek bir sürü şey de çıkıyor toprakta.
Evrim diye birşey var, sen zaten o meyvelerin üzerine kurulu bir hayat yaşıyorsun.
Toprak sana birşey vermiyor, ama hadi diyelim verdiğini farzettik, toprakta yetişen herşey mi senin yararına?
Yediğin hangi meyve doğanın kendi ürünü? Çoğu kontrollü olarak yetiştirilip senin keyfine göre oluşturulmuş şeyler. Bundan 7000 bin yıl önce topraktan öylece portakal, mandalina, muz yetişiyordu sanıyorsan, ne dediğinden haberin yoktur.
O bahsettiğin kaos ve ölüm zaten Dünya'da defalarca kere oldu, manyetik kutupların değişmesi, asit yağmurları, bir göktaşının gelip vurmasıyla darmadağın olan ekosistem vesaire.
Bunlar zaten oluyor, şu anda da çat diye olabilir, sana kim olamaz dedi ki?
Ayrıca şu Güneş yaklaşsa yakar kavururdu zırvasını geçiniz, Dünya Güneş'i bir rayın etrafında takip etmiyor, zaten yaklaşıp uzaklaşıyor sürekli.
Olaylara bakıyorsunuz, ama yanlış sonuca varıyorsunuz çünkü kapsamlı düşünmek yerine zaten baştan kurduğunuz varsayıma bahane aramanın derdindesiniz. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok sen kafayı yemişsin Allah sonunu hayr etsin. Elbet ölüm var kabir azabı çekmeni istemem
- +1 yıl
@Boktan-hayat Kafayı yemiş olanlar 2019 yılında dandik sümer araklaması ortadoğu masallarını tefekkür olarak iki gıdım aşamamış olanlardır asıl.
Bu kadar cahillik delilikle izah edilebilir ancak.
Sorsan insanoğlunun konuşan bir yılan tarafından Cennet diye süper bir yerden bir elma yediği için kovulan iki kişinin, gayet ensest falan da içeren türemesi sonucu ortaya çıktığına inanıyordur.
Ama utanmadan başkalarını kafayı yemekle de suçlar kendini zerre sorgulamadan. - +1 yıl
Kalbleri vardır bununla kavrayıp anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır.) Araf 179
- +1 yıl
@Boktan-hayat Boşuna demiyoruz o kitapta ayrıştırmacılığın, nefretin ve ötekileştirmenin tillahı var diye.
Ama onu da kabul etmiyorsunuz.
Salak saçma şeyleri savunup bir de arap masal kitabından pasaj okuyor 'onlar aşağılıktır' diye.
Biri müslümanlara aynısını söylese ayağa kalkıp 'Din özgürlüğü yeaaa' diye ötmesini bilir ama.
Hakikaten çirkefsiniz. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Allah beyin vermiş ama görüyorum ki sana kullanmak nasip olmamış. Şuradan anla ki merhametini ona asi olduğun halde sana dünyada bela vermemiş helak etmemiş.
- +1 yıl
@Boktan-hayat Beynin gelişimi belli, acaba ne zaman bu kadar salaklaştı insanlar.,
He mk, he, Zülkarneyn diye birinin Güneş'in battığı yeri gördüğünü (!) iddia eden saçma bir kitaba inanacaz he.
Yeminle senin gibileri gördükçe din yasaklanın diyesim geliyor artık, bu kadar salaklık olamz. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok çok zavallı bir haldesin yazık oldu. İnsan kendi penceresinden bakar hep karşısındakine. normal karşılıyorum yani kâfirdir ne dese yeridir. Beynsizle tartışılmaz ne desem boş sana
- +1 yıl
@Boktan-hayat Yalnız bak, bir tane arabın eliyle ayı ikiye ayırdığına inanan birisi olarak herhangi bir insana beyinsiz deme hüviyetine sahip değilsin.
'İnsanlar hep kendi penceresinden bakar, allahın kafiri ne diyecek başka'
Peki kendisine 'İşte sıradan cahil bir müslüman, zaten kafası herhangi bri şeye bassa dindar olmazdı' dense hemen bik bik bik eder.
Hayır ben her türlü rantingde araya kendi düşüncemi destekleyecek bir veri sıkıştırıyorum.
Mesela Kuran'ın Zülkarneyn'in Güneş'in battığı yere gitmesi gibi gerçekle alakasız bir ayet içerişini veriyorum.
Tabii karşı tarafın her türlü durumda bu tip şeyler ortaya atacak çapı yok. Zaten savunduğu şey böyle nüanslara uygun da değil.
NE yapıyor? İşte hakaret savurmaya çalışıyor.
Birşey demek elinden gelmiyor, birşey demese de olmaz. 'İşte sen çok zavallısın hıaaa'
Acaba kim zavallı? - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok burda laf cambazlığı yaparak kendini zeki zannediyorsun. Burda oturup Allah'ın mucizelerini herşeyin bir izahinin bulunduğunu anlatabilirim ama kör sağır birine ne anlatsam boş. Boşa uğraşma beyin alameti hiç bir iz yok sende. "Bildirim alma" yi tıklıyorum kâfirlerle daha fazla uğraşmak istemiyorum.
- +1 yıl
@Boktan-hayat Bir zikim anlattığın yok.
Mesela Erenköy'e git, saçma sapan konuşmalarını gerçek sanan şizofrenlere rastlarsın. Senin durumun da aynı, saçmalıyorsun ama gerçek sanıyorsun söylediğin şeyi.
Beyin alameti sende yok. 'Kafirler' diye aşağıladığın insanlarla uğraşmak da zorundasın, biz olmasak aha burda bu yazıyı bile yazamıyordum bu arada. - +1 yıl
@Boktan-hayat Kafirlerin kurduğu internette bik bik palavra atarken iyi, ama zora geldi mi 'Kafirlerle uğraşamam'
Bir din düşünün, ilk alameti çirkeflik olsun. Bana adam akıllı bir cevap da veremeyince 'Laf cambazlığı' diye yaftalamaya çalışıyor.
+1 yılBunlarla dini bir tutmayın. Seytan bunların önünde eğilmedi değil. Seytan topraktan gelen tüm insanlara yani sana bana herkese eğilmedi bunu da çaptırmayalım
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBazı insanlar yüzünden dinden cikmissin bu sözler ne böyle hayvan misin sen.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsana secde etmedi şeytan. Sen nesin uzaylı ya da başka bir varlık mısın?
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOnlar islamın getirdiklerini uyguluyor. İlk baştaki resimde bir mitingten. Bazıları ise kültüründen dolayı bu kıyafetleler. Aşağılama ve algı yapma şeklin çok acizce.
Cevap sahibi+1 yılUygulamadığımı nerden biliyorsun? Kertenkele öldürmek sevap olduğuna inandıgımı nerden çıkardın. İşid İslamımı temsil ediyor. Böyle mi görüyorsun cidden. İslam barış dini bunu hristiyanlıktan ateistlikten yahudilikten dönenler hristiyanlar yahudiler bile diyor. Sen içindeki İslama karşı duyguları körelttin diye burda İslama karşı farklı bir adımla eleştireye kalkman bir cok insana hakarettir
- +1 yıl
Ben doğru dinin ortaya çıkması için mücadele veriyorum, bu herifleri savunma onlar Kuran'da defalarca aşağılanıyorlar. Rica etsem şu soruları yanıtlar mısın:
Hadislere göre, Hz. Muhammed, kendisini eleştiren kadını öldürmüştür. Buna inanıyor musun?
Mürtedin cezası ölüm müdür?
Hz. Muhammed, ceza olarak el, ayak kesip insanların gözlerini oymuş mudur?
Peygamberin,10 karısı olduğuna ve hepsini aynı gün ziyaret edecek kadar güçlü olduğuna inanıyor musun?
Cevap sahibi+1 yılHayır inanmıyorum bu hadisler de zayıf zaten
+1 yılSecdeden kasıt daha ustun yaratildigini kabul etmektir. Yoksa namazlardaki secde degil
00 Yorumla
+1 yılAslında tanrı Şeytan'dır.
11 Yorumla
+1 yılBende şeytanın yerinde olsaydım bende eğilmezdim.
10 Yorumla- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılDostum insan demişsin ama bunlar bildiğin ork
10 Yorumla
+1 yılŞeytanın avukatı mısın? Dosyaya sen mi bakıyorsun?
10 YorumlaBeyin güzelmiş hacı güle güle kullan 👏 👏
20 Yorumla
+1 yıldini bunun gibi adamlar uydurdu zaten
00 Yorumla
+1 yılMinnacık kızı örtmek ne lan?
00 YorumlaSon 2 resim çok ilginç
00 YorumlaŞeytanın yanındayım ✌
10 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bunlar insan değil zaten
00 Yorumla
+1 yılBunların beyni gitmiş
20 Yorumla
+1 yılŞeytan kadar haklı olan bir varlık daha yok