Şeytan Haklı Mı Çıkıyor?

Şeytan, inanca göre;cennetten kovulan bir melek. O da, insanoğlu Adem'e secde etmediği için. Şeytan daha sonra yaradana şunu söyler:"Sen onu çamurdan yarattın beni de ateşten. Ben ondan daha üstünüm. Senin çamurdan yarattığın mahluk, fırsatını bulursa ne seni tanır ne de senin buyruklarını. İşte bunu kanıtlamak için, var olacağım süre zarfında onları kendi tarafıma çekmeye çalışacağım." demiş.
Bakıyorum da, en basitinden bu sitede bile, gizliden sorulan sorularda, normalde toplum içinde göremeyeceğiniz şeyleri görüyorsunuz. Onun dışında, işlenen suçları, çıkarcı insanları vb. açık açık görmeseniz de, bunların var olmadığını da inkar edemezsiniz. Sizce de, şeytan bu konuda haklı değil mi?
Güncellemeler
+1 yıl
Görüyorum ki, inançlı kesimlerde korkutan bir soru olmuş. Şimdi buna olumlu bir cevap yazarsam, dinden çıkar mıyım, Allah'a karşı gelmiş olur muyum diye. Arkadaşlar, burası tartışma platformu ve bende soruyu bu amaçla sordum sizlere. Sizin ne yaptığınızı değil, verilen bilgiye göre ne düşündüğünüzü sordum, görüşlerinizi almak istedim. Dini olarak kimseyi ne ifşa etme ne de fikirlerini değiştirme gibi bir amacım yoktur, olmayacaktır. Fikirlerinizi hiçbir şeyden etkilenmeden açık açık söyleyiniz.
Şeytan Haklı Mı Çıkıyor?