Kanserofobi yaşayan var mı ve nasıl önleyebileceğim konusunda yardımcı olur musunuz?

Merhaba arkadaşlar çok uzun anlatacağım çok büyük bir sorunum var biraz olsa da içimi dökmek istiyorum normalde her şeyi takıntı haline getiren dert eden bir insanım her senede ders konusunda hep Sıkıntılar yaşadım çok stres Olduğum zamanlar oldu hep Allah'a şükrediyorum sağlıklıyım şu an her şey yoluna gidiyor diye ama bu yaz hastalıkla ilgili çok şey gördüm onlardan baya etkilendim bir de sanaldan kanser olmuş olan bir arkadaşım vardı onun anlattıkları da beni etkiledi çevremde çok yakınımda olmasa da böyle rahatsızlık geçiren çok insan var maalesef ki küçüklüğümden beri sürekli olmasa da bazı zamanlar cidden de kanser olma korkusu yani kanserofobi yaşadım sağlığıma çok dikkat eden bir insanım normalde de çok karamsar bir insanım karamsar olmamaya çalışıyorum elimde değil böyle bir insan Olduğum için kendimden nefret ediyorum kendime hep keşke başkasının yerinde olsaydım diyorum pozitif bir insan Olmayı çok isterdim ama bazen insanın elinde olmuyor özelliği neyse o dur yani bu artık benim yaşantımı etkilemeye başladı her dakika stres altındayım izzet güllünün videolarını izledim pek fayda etmedi ders sırasında Arkadaşlarımla vakit geçirirken çok eğleniyorum ama içimde hep bir stres var uyurken sıkıntı yaşıyorum iştahım kapandı çok stres yapıyorum diye kanser olmaktan korkuyorum annem böyle şeyleri dert edersen başına gelir diyor HAKLI da tabi ama elimde olmadan yapıyorum bunu normalde her zaman şükrediyorum Allah umarım beni affeder bu saçma düşüncelerimi bunları takmamak için duaları ezberleyip namaz kılmaya başlamayı düşünüyorum Allah'a yakın olursam korkularında diner diye düşünüyorum arkadaşlar takmamak için başka ne yapabilirim sizce lütfen dalga geçmeyin bazen çok saçma yorumlar oluyor lütfen anlayışla karşılayın yorum yaparsanız çok minnettar olurum şimdiden herkese teşekkür ederim
Kanserofobi yaşayan var mı ve nasıl önleyebileceğim konusunda yardımcı olur musunuz?