Maasim 4000
Ailemin yanindayim
Borcum da yok oyle cok
Ama para nereye gidiyor bilmiyorum
Nasil birikir bu para
Ailemin yanindayim
Borcum da yok oyle cok
Ama para nereye gidiyor bilmiyorum
Nasil birikir bu para
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Vadeli hesap aç ve otomatik aktarması içiin talimat ver. Para ile ilgili bu tanım ekonomi kitaplarında yer alır;
Alım gücü artan her bireyin talepleri de artar.
1300 TL maaş alırken 3 liraya döner yersin. 4000 maaş alırken poposuna portakal itilmiş ördek fark bundan kaynaklanıyor.
Faiz istemiorum ama
Kredi kartı kullanma, bir şey alırken para harca. Biriktireceğin parayı da bir şekilde başka yerde muhafaza et. Dolar olur, banka hesabı olur. 2000TL kişisel ihtiyaçlar için çok bile. Üzerinde olmazsa, kredi kartın da yoksa harcayamazsın.
Yaptığın bütün harcamaları, her bir kuruşu kayda geçireceksin. O zaman bak nasıl birikiyor. İnsan gözüyle görünce daha temkinli oluyor. Bütçeyi iyi kontrol etmek önemli
Yani elimde not defteriyle mi gezcem. Mumkun olmuo ki o da. bir denedim baktim sonra ipin ucunu kaybedince unutuorum
Giderlerini not edecek bir defter al ve harcamalarını oraya yaz.
Kenara koyacağın parayı unut elinden geldiği kadar harcamamaya çalış yanında gezdirme.
Cevap
40Cevap
4000 lira ailenin yanında oturarak kenara 2000 koyman demek, senin şahsi olarak 2000 lira harcaman demek. çok kolay biriktirebilmen lazım, eğer biriktiremiyorsan harcamalarının kaydını tut nerelere çar çur ediyorsun onları kıs.
ya şu bagimli oldugumuz bir kac aliskanliktan vazgecsek cok rahat birikiyor.
O siradanmis gibi gorunen harcamalarimizi toplayinca baya bir gider oluyor bagimlilik yapan seyler illa sende de var onlari azaltalim
Haklisin aslinda ama inan zor
o zaman dusunmeye devam et
ben de burda bu soruyu sornustum bir psikologla tanistim duzenli sohbet ediyorduk harcama konusunda biraz traşlama yaptik vs vs derken duzene giriyosun ve inanirmisin Şu an o seni mutlu ettigini dusundugun gereksiz harcamalarin , paran cebinde kalip daha faydali sekilde yasaman icin tuttugunu gordugunde daha cok huzurlu oluyorsun..
şöyle bir durum var. harcayınca daha mutlu olmuyorum. aksine mutsuz oluyorum. ama harcamayınca da mutsuz oluyorum. bişey alınca biraz olsun beni mutlu edeceğini düşünüyorum ama etmiyo da. böyle saçma bir durum. yoksa ben para harcamayı sevmeyen bir insanım. üniversitede aylık 150 tl ile üniyi bitirmiş bir insanım yani
kendini kisitlama tabi ama eksilt misal bir kac elbisemi begendin hangisinj hangi ara giyeceksin? bir ayda kac ozel gun gece vs neyse katiliyosun ki? begendigin aldigin elbiseler eminim ki birden fazladir :D bence bunlar icinden elemeler yapip onu ayda 1 elbiseye ayir. diger almadiklarinin parasini kenara koy ,3 elbise parasiyla bir altin alirsin ;) her ay bir altin yapar sirf fazladan aldigin elbiselerle :)
elbise bir ornekti sadece o aklima geldi
bak şimdi cüzdanında bir yer ayarla maaşını aldığın zaman 2000 tl koy oraya sonra o para yokmuş gibi davran. maaşını hep 2000 tl olarak bil ona göre hareket et lütfen beni dinle valla bak ben hep öyle yapıyorum şimdi bir sürü param var.
Ama cuzdanda 2000 tl var fikri hep benimle oluyo😯😶
2000 lirayı annene ver, senin için biriktirsin. Sende 2000 lirayla yaşamayı öğrenirsin, elinde tutamıyorsun demek ki.
Gelirine göre harcamayı bırakman lazım.
Bir de bozdurulamayan bir yatırım hesabı açıp yatırırsan o zaman belki kıyamazsın bozmaya...
Ailenle kalıyorsan 3000 bile birikir. Aynı durumdayım. Ben biriktiriyorum. Dolar al bence. Ben şu an 20 000 dolar yaptım
Evet oyle bile olmali. Ama olmuyor. Sen kendine kiyafet falan almiomusun.
Kıyafet falan almıyor musun yazmışsın. Farkında mısın ben erkeğim. www.resimle.net/.../kadin-erkek-elbise.jpg
Erkek giyinmiyor mu
Rahat birikir çok fazla alışverişe para harcamıyorsan
Bana ver 😊😊 ben biriktiririm senin için ne iş yapıyorsun
Maaştan kalanı biriktirirsen hata olur. Birikiminden artanı harcama yolunu seçmelisin.
ben senden fazla alıyorum... kira yok...
gene yetmiyor kredi kartlarına yükleniyorum çözümünü bulursan bana ulaş
maaşını aldığın gün ya çekip evde bir yere koy. ya da başka bir banka hesabına havale et. aynı gün ayırırsan birikir
Dışarıda yemeyiver :D 2000 liralık alışveriş yapıyosan da para falan biriktirme sen zaten :D
Ya en cok yemege gidior biliomusun. Hayir incevik bir kizim kilo alsam ona da yanmiycam
günde ne kadar gidiyodur yemeğe :D
Ortalama vereyim 20 lira
20 gün iş var desek 400 lira yapıyor yine o kadar da fazla değilmiş aslında :D
Haftasonlari beni evde mi sandin😒sevgili olunca ekstra harcamalari dusun
o zaman sevgiline de söyle çok para harcamayacağınız aktiviteler yapın siz de :D
2000 lirayı ya bankaya koy ya da evde bir yere koy cüzdanında taşıma. Ben öyle yapıyorum evde bırakınca harcayamıyosun :D
Banka hesabi ac. Paralarini oraya koy. Sifrenide baban koysun. Sana vermesin😊
bu soruyu bile buraya yazdığına göre senden bir bok olmaz :D
2000 biriktiremiyorsan 1000 biriktir 1500 biriktir çokda kısma kendini
Öncelikle parayı doğru ellere teslim edeceksin :) bırak bana herşey yoluna girsin :)
Maaşın yattığında 2000 tl bir hesaba vadeli bağla ve maaşının 2000 tl olduğunu düşünerek hareket et. Biriktirmen yararına olacaktır.
biliyorum ama ah becerebilsem
Çok basit her maaş yattığında arıyorsun beni geliyorum 2000 tl ni alıp mevduata yatırıyorum benim hesap olduğu için çekemezsin de ohh 2000 tl ile mecburen geçiniyorsun :)
Nereye gideceği mi var harcamaya ve yaşam standardına bağlı olarak harcanır ki hayat zaten pahalı
Ablam da aynı durumda seninle her ay kenara 3000 den daha fazla koyuyor
Ciddi misin nasil basariyor. Kendine bisey almiyor mu
En büyük gider ev kirası zaten. O da sizde yok. Her bin lira kendine harcıyor. Bin lira da az para değil yani
Aile yanında kalıyor ve çok lüks giderin yoksa birikir bence
Harcama planı yap. Planlı proğramlı yaşa. Birikir
Ohh ne guzel biriktir bence
alışverış yapma bırıkır :D
Ver bana biriktiririm ben ya sıkıntı yapma 😂
ev al, arsa al ya da altın al
böylece birikir
Benimde birikmiyor 😐
özel değilse ne işle meşgulsünüz?
bana ver ben biriktiririm :D
:D :D helal olsun ne diyim
ne kadar gelir o kadar gider
Alışveriş yapmazsan biriktirirsin
Bana ver her ay 3000 yapıp geri vereyim ;)
Biriktirme imkanın var.
ne iş yapıyosun iy bir gelirin varmış..
Ne is yapiyorsun:(
yapıyoruz işte bişiler çok şükür
O nasil cevap ya
Ben olsam 3000 tl rahat bırıktırırım
3. karım olur musun :D
Rahat biriktirmen lazim napiosn o kadar parayi
Bilmiyorum ki
Ne is yapiyorsunuz
Kendine hedef koy gayrlmenkul alicam diye oyle para biriktir
Biriktirirsin