Kendime sormuyorum bu arada 36 yaşındayım. yeğenim için.. teşekkür ederim.
Sizce hukuk kaç yılda kazanılır?
Kendime sormuyorum bu arada 36 yaşındayım. yeğenim için.. teşekkür ederim.
Valla ben o sinava 2 ay kala calismaya baslamistim ilk giristede kazandim senin zEkana bagli ama. matematik yoksa olmaz asla
Sizin yaşınız var ama gördüğüm kadarıyla. Artık bizim zamanımızdaki gibi değil işler okuyan çok. İyi bir edebiyat ve coğrafya ile matematiğe çok çalışmasada olur diye düşünüyordum.
Yanlis anladin sen beni..33 yasindayim. sen yasinda iken yine sinava ilk giriste uludag iktisati kazandim mezunda oldum.. bu hukuk maceran yeni.. hukuk okumaya karar vermistim calisirken okuyorum hala yani.. edebiyatla cografyayi full yapsan bile matematik olmadan kazanamazsin kendini bosa kandirma hatta bosuna calisip kendini yorma derim. zira zeka onemli bisey olmayinca olmuor.
Ben 36 yaşındayım benden geçti yeğenim için sordum. Matematikte çok zorlanıyor birkaç kişiye daha danıştım tm-3 denen puan türünden alıyormuş ve edebiyatın etkisi fazlaymış bu yüzden matematik yapamaması çokta etkilemez dediler. Hukuk kazanmak için zeki olmaya gerek yok. Çok çalışmak kafi bence..
Hmmm evet o kadar haklisinki zekanin gereksizligi. konusunda siz bile kazanabilirsiniz... anladigim kadariyla yegeninizde zekasini sizden almis az bir zekayla girsin kazanacakmi gorelim.
Terbiyenizi takının. Zeka başka çalışmak başka. Çalışarak her öğrenci hedefine ulaşabilir. Ben sadece konuda bilgisi olanlardan tavsiye almak üzere başlık açtım. Kendinizi kaf dağında görmeyin zira sizde hepimiz gibi insansınız ve kimseden üstün bir zekaya sahip değilsiniz.
Salak degilim sadece
Benim 9 ve 10 çok kötüydü , 11 idare eder ama 11 de başlamıştım yavaştan
Hukuk mu okuyorsunuz? Nasıl çalıştınız neler tavsiye edersiniz?
bir kaç kaynaktan çalışılmalisin , yeni basim olduğuna dikkat et , bol soru , çözemedigin sorulara ugrasmalisin , kolay pes etmemelsiin, yorulmamalisin , bazen 10 saat bazen 1 saat çalışmayı göze almalısın , dünyadan ilişkini kesmeye fazla kasma ya gerek yok
Yeğenim için soruyorum.. Bizim takıldığımız nokta şu özele gitme imkanı yok ve devlette ilk 30 binin içinde olması gerekiyormuş. Kendisi 11. sınıfa henüz başlıyor. Sizce matematik ve geometrisinin olmaması çok büyük bir eksi mi? Edebiyat ve coğrafya çalışarak bu farkı kapatabilirmi? Birde haftada 5 gün lys,2 gün ygs (9-10. sınıf) çalışacağını söyledi. Doğru bir programmı sizce? Bilginizden yararlanmak isterim. teşekkürler..
Şimdi matematiğinnin olmaması olmayacağı anlamına gelmez , benim lise bir de ilk yazılım 35 di lise sonda 95 , çalışacağı bir edebiyat bir matematik zaten , matematiğe daha çok zaman ayırsin ama önemli olan edebiyat , edebiyatı çoğu kişi yapar , farkını mat la koyarsın , o yüzden edebiyat mattan önemli olsada fark açma yeri olduğu için çok zaman ayırsin , bu sene için 6 gün LYS 1 gün ygs yeterli , ygs yi yazın çalışsın bitirsin , çünkü bu kış çalışacağı ygs seneye pek ise yaramayacak unatacak
Matematikten o kadar korkuyor ki ben edebiyatı full yapıcam matematiğe çalışsamda beceremem zaten diyor. Çok üzülüyoruz sınavdan aldığı not en fazla 30-35. Umarım ikna ederiz onu.11. sınıfı bitirdiği yaz ygs çalışsın diyorsunuz yani.. Anladım. Siz kaç net çıkardınız matematikten ve sıralamanız kaçtı hatırlıyormusunuz
Bu arada zaman ayırıp ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz..
Şimdi bak benim kaç tane arkadaşım girdiyse sınava benim zamanımda sonradan onun dediğini dediler edebiyatı ful yapaim Mata gerek yok , ama hiç biri yapamadı bunu , hatta günlük 5 saat edebiyat çalışanla 1 saat bile çalışmayan adam denk yapıyor inan bana , edebiyat şans işi , her şeyi yüzde yüz bilemezsin ve ufak bir terslikte hata yaparsın , mat daha vefakardir o konuda çalıştığın kadar yaparsın ve fark attiri sana , ben ygs de 30 net yapmıştım mattan ama çok zordu benim girdiğim sene 2015 geçen sene yani , yerleşme sıramda 19 bin , aslında daha iyi olabilirdi hedefim yüksekti ama Lys de aksilikler oldu naparsin
Anladım..19 bin çok iyi bir sıralama bence. Size başarılar dilerim tekrardan çok teşekkür ediyoruz..
AhaH teşekürler , ne yaptım ki sadece bilgimi aktardim ben de gireceğim zaman çok sormuştum ama sorduğum soruların cevabını alamamistim ve aklımda hep muammalar vardı , sizi anladigim için bu şekilde bilgi isteyen herkese elimden geldiğince yardım ediyorum , bana dua etmeniz benim için kâfidir :)
Herkes hukuk kazanıyor kasma
Benden geçti artık. yeğenim için soruyorum özele gitme imkanı yok mecbur kasıcak..
Özelde eğitim vermiyorlar ki adam gibi kendisi de kazanır
Nasıl bir çalışma programı tavsiye edersiniz? 11. sınıfa başlayacak. Bu seneyi sıkı tutması gerek peki ygsye ne zaman hazırlanacak bilginiz var mı bu konularda?
Yani ben dil bölümündeydim çok çalışmadım iyiydi derslerim. Sayısal ve tm olan arkadaşlar yazın ygsyi bitirmeye çalıştılar. Okul zamanı da lysyi bitirmeye çalıştılar. Yetişmeyen konuları çoktu. Ama kardeşin şu an çalışmaya başlasa çok rahat yetiştirir. Oturup harıl harıl çalışmasın ama kıyıdan köşeden kolay konulardan başlasın. Ben olsam sözel kısmını 11de bitirmeye çalışırdım çünkü ezber. Notlar ala ala gitsin. Sayısalı kötüyse ona ağırlık versin. Zaten ygsde 11. Ve 12. Sınıf ağırlıklı çıkıyor kendi derslerine de çalışmış olur
Yorumlarda okudum edebiyatı full yaparım mat yapamam demiş. Bana sorarsanız sözel sınavından da şansını denesin. Hukuk olmaz başka bir şey olur. Matematikte fark atması gerek
Cevap
2Cevap
Daha yolun başında.1 senesi var. Hukuk kazanabilir.
1 yılda kazanılır temelin varsa
Yeğenim için soruyorum.. Matematik ve geometrisi kötü fakat edebiyat, coğrafya, tarih gibi derslerde çok başarılı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar