hangisini tercih edersiniz? evlenip çoluk çocukla uğraşmak mı yoksa güzel bir meslek edinip çalışmak mı?
Kariyer
Ev hanımı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Benim şahsi görüşüm;
Ben evimi geçindirip ailemin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir miktarda para kazanıyorsam eşimin çalışma isteğini değerlendirmem gerekir.
Kriterlerim;
İş yerinde çalışıp eve gelince yorulup ev işlerini,beni ve çocuklarımızı ihmal ediyorsa OLMAZ.
Aldığı para verdiği yol parasından biraz fazlaysa OLMAZ.
Onun için eşim diş hekimi,ilk okul öğretmeni(meb),eczacı olursa çalışabilir.
Eğer ki hemşire,polis,asker,özel sektörde yönetici veya kendi işini yapıyorsa kesinlikle çalışamaz.Zaten öyle birisiyle de evlenirken baştan peşin peşin söylerim.
Bundan önce bizim türk kadını şu zihniyetten kurtulması lazım zengin koça bulayımda hayatım kurtulsun bu düşünce olduğu sürece hem erkeğin gölgesinde kalırsınız hemde hiç bir şekilde kariyer sahibi olamssınız
erkekler kadınlara karşılıksız ömür boyu baka bıldikleri için kadın eline muhtaç olmadıkları için (iş konusunda ),kendileri kazandıkları için,kariyer sahibi oldukları ,vs vs için egemendir.
ama bır kadında kariyer düşüncesi dahi dünyada egemenliğe bir adımdır bakın bayanlar bırazda sizi savunmuş oldum :)
Ben kariyer dedim. Onca okudum ettim. Bazen diyorum hata mı yaptım ben.. Tamam iyi yerlere geldim daha iyi yerlere geleceğime de eminim lakin bir sürü stres yaşıyorum çok fazla sorumluluğum var. Bazen gece uyuyamıyorum . Çabuk sinirleniyorum.. Tüm hayatım işten ibaret oldu. Kafam hep dolu beynim hep yorgun.. Bazen diyorum evlen ,ev hanımı ol bide bebek yap oh mis gibi bebeğe bak yemek yap altın günü yap . izdivaç programı izle çek gri eşofmanı altına ohhh :) kocanda gelince az cilve yaparsın bide güzel sofra hazırlarsın :).. çok keyifli gözüküyor ...
eğer istenilirse kariyer için çocuk asla engel değil.hatta tam tersi ben hem çelışıyorum ilk başat satış elemanydım sonra takım lideri oldum daha sonrada yönetici ve şuandada kendi işimdeyim yani kızım ozaman 2 yaşındaydı şuan 5 yaşında.ve tam tersi eğer bir evladınız varsa daha iyisini yapmaya zorunlu hissediyosunuz.yani korkmayın çocuk asla engel değil.herikisiiii...diyorum
Cevap
32Cevap
Dunya da yapilabilecek en buyuk kariyer sanat eseri gibi evlat yetistirmektir.Hayatini buna adamak bencillikten arinmis olarak ulasilabilecek muhtesem insan profilidir.Bununla birlikte eserinin dunya degistirebilecek potansiyeli, bu kariyerin elde edilebilecegi kiymetsiz bir karsilik mi?Uzulmemek elde degil, insanlar hayatini mudur olmaya adamakta ustune de evhanimligini assalayici bir durum olarak izah etmekte.Evlat yetistirmek icin ne uygunsa o tercih edilmeli.
Ev Hanımı olmayı hayal eden kişileri nedense sevemiyorum, çok vizyonsuz geliyorlar bana, böyle vizyonsuz kişilerin yetiştireceği çocuklarında vatana millete hayırlı olabilme ihtimali, gelişime değişime açık kişilerin çocuklarının vatana millete hayırlı olabilme ihtimallerinden daha düşük :>
Şahsi görüşüm.. Kadının maddi gücü olmasıdır.. Kocasına mecburiyetten bağımlı kalmamasıdır.. Dilediği gibi kazanıp.. Dilediği gibi harcamalıdır.. Erkek de kadında ev hayatını ihmal etmemeli tabi. bunu da göz önüne alalım ^^
Erkeklerin çoğu ev hanımı olmaya niyetli :)
Kariyerim normal olsun, aşırı parada gözüm yok. Hedeflerim var fakat takıntı derecede tüm ömrümü verebileceğim kadar öncelikli bir iş hayatı prensibim yok. Geçinebileceğim kadar maaş getiren mutlu olacağım bir iş, evime gittiğimde beni karşılayacak sıcacık neşe dolu bir aile. Daha ne isterim ki.
meslek edinmek tabiki. bazı kadınlar var ikisinide mükemmel bir şekilde götürebiliyor. Önemli olan düzen üzerine kurulmuş hayat
İkisi de aynı anda olabilir,oluyor da.
Tamam zor,inkar etmiyorum ama biraz düzenli olmak biraz destek almakla alakalı.
Ev hanımlığı kesinlikle bana göre bir şey değil, hayatta bundan daha fazla emin olduğum başka bir konu yok.
Kariyer yapmış bir eşim olmasını isterim kesinlikle. Ev hanımı bir eş benle uğraşmaya başlar belli bir zamandan sonra... Örnekleri ile sabittir...
ikisi birden desem?
hepsine yetecek gücüm var Allah'a şükür... yerinde saymak varlığa saygısızlıktır
iş ve aşk kadını olmak. gerisi kendiliğinden gelir geleceği varsa ama işimi bırakmam.
Keşke ev erkeği diye de bişey olsa.Soruda cinsiyet ayrımcılığı var şıklarda ev erkeğide olmalı
19 yaşındayım kariyer den başka bişi düşünmek saçmalık gibi geliyo ..
hem çalışıp kariyer elde etmek hemde evde ev ev hanımlığı önemli olan 2 sinde idare edebilmek yapabilmek çocukta yaparım kariyerde
bir bayan için kariyer olmalıki hayata tutunabilsin erkeğe muhtaç olmasın erkeğin yaptıklarına göz yummak zorunda kalmasın
Sorunu öyle bir yönlendirmeli sormuşsun ki.
"çoluk çocukla uğraşmak" yerine "eşiniz ve çocuğunuzla daha fazla vakit geçirmek" diyebilirdin.
Buna karşılıkta "güzel bir meslek edinmek" ifadesini kullanmışsın.
Sorularınızı daha objektif şekilde sormanız samimiyetinizin göstergesi olur.
Oh be sabah sabah ilk eleştrimi yaptım, şimdi kahvemi içebilirim gönül rahatlığıyla.
+1
ev-çocuk da bana göredir ama çalışmadan yapabileceğimi sanmıyorum ben.
20 yaşlarda öyle kariyer hayalleri çok olur ancak
hayatın içine girince birden kariyer planlaması
"evi üzerime yap"
"altıma jip" çek şekline döner
Ev hanımı olamam cinsiyet gereği onun için kariyer diyorum :)
Emekli olana kadar çalışmaya devam,hayat şartları zor :)
bence hem anne işte hemde baba işte olup cocugunu bakıcıya bırakan bir çiftten hayr gelmez baba calışsın anne cocuklarının bşaında kalsın daha mantıklı bence
ben öğretmenim ev hanımını tercih edrim ...eğer varsa ev hanımı olmak isteyen buradayım:D
her ikisi de güzel tercihler eğer iyi bir işin maaşı güzel eşinin durumu iyi değilde tabi ki çalışılmalı
eşinin durumu süperse çalışılmamalı
coluksuz cocuksuz evde uyumali, sikilinca gezmeli ev hanimligi
ev hanımlığı "gerçekten yapabilene" emekliliği ikramiyesi ödülü en büyük kariyerdir ;)
sorular sacma gibime gelmeye basladi ... nasil ikisi arasinda tercih yapabilirsiniz ? elinizde mi bu sizin ?
ben para kazanırım o çocuklarıma baksın bana güzel yemek yapsın yeter :P
bu devirde kadın çalışmalı
okuyorum ama ev hanimi olmak istiyorum kariyer benlik degil :)
Kariyerli ev hanımı diplomalı bir de.
Kadın dediğin evde oturmalı yorulmamlı .d Kocası iÇin yoruLmalı derim.
ev hanımlığı bana göre değil. sıkılırım...
kesiinliklee değil bir sizi düşünüyorum birde ev hanımlıgını hayali bilee zor sizz hayatın her alanında aktif olmalısınız
İkiside değil. en güzeli derebeyliği !
Modern derebeyliği : hatun çalışsın sen boyna yatışşş ohh
Okuyorum ama aklım ev hanımlığında :)
Tabi ki kariyer!Ben bir Türk kadınıyım..
Eksileyen olmuş..Zoruna gitti herhalde :)
teşekkür ederim..
Ev hanimi kadinlar bana çok onursuz geliyor kimse kusura bakmasin
öyle mi tamam o zaman şöyle diyelim hem ev işlerini yapabilen hem de kariyerini yapabilen biri ki zaten ev işlerinden sorumlu olan kişiyede ev hanımı denir ama dediğim gibi bir bayan hem evden sorumlu olabilir hem de mesleğini yapabilir ama eğer sen kendine güvenemiyorsan sadece kariyeri tercih et ama bunu yapanda var. ve bunu unutma biz türk kızları ev işlerini orta okul yıllarından itibaren başlayıp annemizden öğreniriz
her ikisini de yapabilirim
Bazen düşündüğünle yaşadığın bir olmuyor
çocukta yaparım kariyerde :D
her ikisinin de olmasını isterim ben kadında
ben ev hanımı olmak istiyorum
Kariyerde yaparız çocukta sorun değil :D
Aga horozun dedi gibi ben vurur geçerim gerisine karışmam :d
kariyerli olmak daha mantıklı bir kadın için
Kariyer yaparken evlenip çcuklarıma bakmak
kariyer de yaparım çocuk da :D
Erkekler ev hanımı olarak sıklamıs hep =D
düzenli olmadıkça anlamı yok hiçbirşeyin.
kariyer kariyer ve tabiki kariyer :)
çocukta yaparım kariyerde
Cocuk da yaparım kariyer de.
ben ev hanımlığı diyorum memnunum yani :D
çalışasım yok:( evinin hanımı çocuklarının anası
ikiside bir nayan için önemli,
kariyerde yaparım çocukta yaparım sorun yok
Kadın dediğin kariyerde yapar çocukta.
ikincisinden sonra ilki
kariyerde yaparım ev hanımlığıda
kariyer sahibi olmak isterdim
Ev Hanımı bence..