44:53,54
38:51,52
78:31,32,33,34
56:22,23,35,36,37,38
55:56,70,72,74
İçki
47:15
56:17,18,19,20,21
76:21

bos bir yazı..
cennete itaatkar kullar girer itaatsiz kullar ateşe direk düşer..
itaatkar onlarinda yanip yanmayacaklari belli değildir.
dini ve inanci bilmeyen insanlarin agzindan cikicak kelimeye sasmamak lazim.
zaten bilmiyorlar.
sav. efendimizin dedigi gibi bilseler yapmazlar.. onlar bilmiyorlar.
ve ALLAH hurileri sahipsizlerin elde edevegi sekilde verir.
orda cinsellik diye bir kavram bahsedilmemistir. nede olsa yeme icmede olmadigina gore iyi dusunmek gerek.
dogum yok tuvalet ihtiyaci yok yemek yeme ihtiyaci yok. buda boyle birsey.
zaten cennete gorecek kadın ikinci kez yaratilacaktir ve esleri karisindan baskasina bakamiyacaktir. biraz inancli olsaniz dusunurde akil alirdiniz. ne demisler klavuzu karga olanin burnu b. k a batar.
Adam haklı, burada zor durumda kalıpta hayat kadınlığı yapan ile, allah'ın verdiği huri arasında ne fark var? ikiside aynı şey yapmıyor mu? burada içki içenlere binbir nalet eden peygamber, allahın verdiği izinlere karşı niye birşey dememiş ya? orada içilenler ne olacak peki? bence din çok gereksiz birşey. hem ironi bir hem çelişki bir. insanların kafasını bu şekilde yontarak kendi istedikleri insan modelini düzenlemeye çalışıyorlar diye düşünüyorum ben.
Yürü be 😄
@ziivriit_ düşünmeyen kim görüyoruz
Cenneti Hurilerin olduğu genelev gibi bir yer sanan insanlar çok. Öyle bir şey yok arkadaşım. Fetva onlar. Ve ayrıca içki içiyor Cehennemlik, içmiyor Cennetlik diye bir şey yok. Allah ın rahmeti o kadar büyük ki belki bir hareketinle affedebilir seni. Bunlar kulaktan kulağa dolaşan gerçekliği saptıran bilgiler. İnanma. Aç Kuran meali oku orada ne yazıyorsa ona inan
Okudum da yorum yapıyorum zaten
Eğer gerçekten bilmediğinden dolayı soruyorsan yardımıcı olmaya çalışıyorum ama yaptığın emin olamadığın şeyi eleştirmek ve yanına yandaş aramaksa sana kolay gelsin
sonra gel de eşitlikten bahset. öteki tarafta bıle calısacak erkege hızmet edecek olan kadınlar. bır de buna ınanıp su adamın soyledıklerıne tü kaka diyenler var. at gozluklu, vizyonsuzlar...
Cevap
30Cevap
Bağnaz değilim. İçki ve zina yasaklı ama en büyük 3 günah arasında değiller bile. huriyi ne kadar gözünde büyütürsen o kadar büyük ödül olur senin için. Cehenneme giriş ne alkol zinayla ne de cennetin hediyesi sadece huri. Böylesi mevzulara geniş bakacaksın içerisinden çekip 1 2 şeyi öne sürmeyeceksin. Sen cennetten huri beklersin ben huzur beklerm sen cehenneme alkolden gidersin ben hırsızlıktan. Herkesin beklentisi günahı ayrı. Ufak beyinlern ufak söylemlerine inanmayın. Kıyas yapcaksanız mantıklı ve kendiniz yapın. İy sabahlar.
Bilmediği için saçmalıyor işte Allah böyle olacak dediyse bitmiştir. Atomu yaratan milyarlarca tonluk gezegenleri bir düzen içinde milyarlarca yıldır döndüren ve sayısını bilmediğimiz kadar canlının düzenini sağlayan yaratan dan daha iyi kimse bilemez
. Faişe gitsin en kötü temizlik yapsın iş işlesin sigara satsın Yatarak para kazanmak kolay tabi
Diğer çelişkili huri durumları için de ben huri istemiyorum Dünyada kimi sevdiysem orda da o olsun hatta benim için önemli olan Cennet değil Allah'ın rızası dır yemişim cennetini Allah'ın rıza sı nı kazanabildiysen zaten cennet ayağının altında
Atomu yaratan milyarlarca tonluk gezegenleri bir düzen içinde milyarlarca yıldır döndüren ve sayısını bilmediğimiz kadar canlının düzenini sağlayan yaratan, neden ona itaat edenlere huri ayarlıyor?
Sen sana itaat etmeyen bir canlıyı seversin ödüllendirirmisin
Eğer iyi bir canlıysa bana itaat edip etmemesi önemli değil. Egoist değilim.
Çok ayrıntıya girme işin içinden çıkamazsın güzellikleri iyililleri savun şikayetçi değil şükür eden ol Allah ın işini ona bırak gerisi gelir swn iyi olursan her şey iyi olur cansın 😊
Sorgularım ben. Öyle her şeyden amaaan çok düşünmeyeyim diyerekten sıyrılmam. Sana da öneririm
Önerine teşekkür ederim ama benimle ilgili için daha önemli şeyler var eğlenmek yaşamak daha gencim kafamı yormak istemem 😊 mutlu günler
Bir düşünceye bağlı olarak eğlenmezsin. Eğlenmeyi bırak yaşayamazsın bile. Sadece yaşadığını sanırsın.
Tartışınca neyi cözeceksin ki senin düşünceni değiştiremem
Tartışalım demiyorum. Sorgula diyorum.
Ugraşamam ya
Ahahha ayrıca gümcelleme süper😂😂😂
Çok doğru bence dediklerine harfi harfine katılıyorum
bence çok mantıklı bir erkeğe 70 tane huri vermek ödülse zina yapmakda haram değil şarap akan nehirler haram değilse içki de haram değil güzel söylemiş
eksilemiş ot kafalar çok üzüldüm :D
Sorgusuz sualsiz inananlar hepsi. İtaat cennete götürüyorsa biz sorgulayanlar yanalım.
yok cennet diye biryer ben inanmıyorum deistim millet anasından öğrenmiş dini allah taş eder korkusuyla burda din dersi veriyor bir araştır bakalım var mı yok mu anlarsın o zaman
Ben de inanmıyorum. Ama hiçbir şeye %100 var da demem yok da. İnanmıyorum cennet ve cehenneme. Ama varsa da sorgulayıp yanayım. İtaat ederek yanmamaktan iyi.
araştır sadece deist demek inançsız demek değil bir tanrı var ama ondan gelen birşey yok cennet cehennem kuran peygamber yalan bunlar çelişki dolu islamda kuranda
Felsefe okuyorum. Biliyorum deistin manasını.
Dediğim gibi ben inanmıyorum ama %100 inanmamak ya da inanmak değil benimkisi. Şüpheyle yaklaşıyorum her şeye.
Manyak bir Tanrı olamaz mı? Olabilir.
manyak tanrıdan sonra anladım felsefe okuduğuna :D olabilir tabi neden olmasın
Tabii ki Dini bu tarz sadece heva ve hevesine göre düşünürsen açmaza girersin. Allahın sünneti değişmez, sana bu dünyada yasakladıklarını öbür tarafta serbest bırakacak, bu çok yanlış bir düşünce bunun böyle olduğu akleden biri için yukaridaki gibi bir sonuç doğurur. Dini Doğru kaynaktan Kuranı Kerimden değilde, birilerinin uydurup Dİn bu diye yazdıkları ve sattıkları şeylerden öğrenirseniz, yukarıdaki gibi düşüncelere sahip olmanız kaçınılmazdır ve sonra gelsin Ateistlik.
Kuran'ı ve diğer dinlerim kitaplarını okuduktan sonra dinden çıktım. Çoğu dinden çıkanlar da benim gibi okuduktan sonra çıkıyorlar
sanırım Kuranın hatalı tercümelerinden birini okumuşsunuz. Diğer Dinlerin kitaplarının zaten asılları yok edildi veya saklandı, yerine kendi yahudi kültürlerini anlatan tercüme tefsir türü kitapları tevrat diye veya incil diye pazarlıyorlar. İstersen bir kaç meal önerisinde bulanabilirim daha islami bakış açısı ile yazılmaya çalışılmış, takdir edersin ki hiç bir meal veya tercüme aslının yerini tutamaz, meal yapanların arapça dil bilgisi ve Din bilgileri ne kadarsa ona göre yaptıkları tercüme doğruya yakın oluyor, yoksa uydurulmuş dinin hurafelerine inanan birinin yapacağı mealde o tarz aslı ile alakası olmayan bir meal olup, okuyanı Ateistliğe kadar götürüyor. Ateizm Pavlusyen hristiyanlığın Teslis inancına karşı oluşan tepkilerin neticesinde ortaya çıkmıştır.
Diyanetin mealini okudum.
Ateizmin kökeni ilk dinlerin ve onların ortaya koyduğu tanrı düşüncesinin ortaya çıkışına kadar uzanır. Antik Çağ'da Yunan maddeciliğinin temsilcileri Anaksimandros, Anaksogoras, Demokritos ve Epikuros ateizmin en ünlü temsilcisidir. Orta Çağ'a gelindiğinde kilisenin dayattığı gericilikten ötürü hiç kimse dinlerle çelişen düşüncelerini açıkça ortaya koyamamıştır. 18. yüzyıl Aydınlanma çağında Baron d'Holbach ve Denis Diderot gibi dine karşı tepkileri koyan düşünürler olduysa da, ateizm en parlak dönemini 19-20. yüzyılda Ludwig Feuerbach, Karl Marx, Friedrich Engels, Vladimir Lenin ve diğer bütün diyalektik maddeci filozoflar ile geçirmiştir.
Tekrarlamaktan asla sıkılmayacağım.
Az felsefe zarar vermez.
Eyvallah, ilave bilgi için teşekkür ederim. Diyanet mealini bende tavsiye etmiyorum, çok fazla hatalı tercüme var içinde, onu okuyup ateist olmanız normaldir. Biraz vaktinizi alacağım, hakkınızı helal edin, Dİyanet mealinde Hidayet geçen yerlerdeki çeviriler hep "Allah istediğine hidayet verir." diye Türkçeye çevrilmiş, bu tamamen yanlış bir çeviri, eğer Allah dilediğine hidayet verecekse, bize niye akıl, irade sorumluluk ve seçme özgürlüğü verdi o zaman, bu imtihan dünyasının manası nerde kaldı, niye bize cennet veya cehenneme koyacak, değil mi ki kendisi bizim hidayete ulaşmamızı istiyor veya istemiyor, çok mantıksız, bunu böyle okuyan direk Ateist olur.
Oysa ki, doğrusu Allah dileyene hidayet verir olması lazım. Yani siz hidayeti talep edip isteyeceksiniz ve bunun için gayret edeceksiniz, o zaman Allah size bu yolda başarılı olmanız için yardımcı olacaktır, yok siz kötülüğü kötü işleri seçerseniz yani azgınlaşırsanız, şüphesiz Allah bu azgınlaşmanızda da size yardımcı olacaktır.
zira seçim size aittir. Benim inancıma göre yarın hesap gününde kimse Allaha suç isnat edemeyecektir, Sen Hidayet vermedin beni doğru yola iletmedin diye, herkes tercihlerinin sonucuna katlanır.
Çoğu kişi, inancına ters düşüyor düşüncesiyle o meal hatalı bu meal hatalı diye geziyor. Bazen diyorum, İyiki Arapça bu kitap. Türkçe olsaydı yanlış meal diye bir şey söz konusu olamazdı ve orada ne diyorsa yapılırdı.
Arapça olması bizi kurtarmadığı gibi, şöyle etrafımıza bir bak, araplarda aynı şeyi söylüyor, biz bu kitabı anlamayız, ve kafa yormuyorlar anlamak için, ortadoğunun hali ortada, hepsi bir parçaya bölünmüş, kimi mezhep, kimi tarikat belasına birbirini yiyor.
Türkiye çok mu farklı sanki? Sünni olmayanlara nefret, ellerine geçerse sünni olmayanları dışlamak hatta öldürülmek. Tarikatlar sayılmayacak kadar artmış.
Ülke, yasalarda olmasa da kafa yapısı olarak tam bir Ortadoğu.
Sebebini de çok da uzakta aramamak lazım.
Bu konuda haklısınız maalesef.
Ortadoğu'da olanlar hristiyan dünyasının mezhep savaşları gibi. Umarım sonucunda hristiyanlar gibi reform Rönesans yaparak dinlerini çağa uydurmayı başarırlar da bu sefalet son bulur.
Şunu düşünüyorum sadece büyük saçmalıklar sonucu yazılmış aptal bir yazı. Düşüncelere saygım sonsuzdur ama bu yazı düşünme sonucu yazılmadığı için buna saygı duymuyorum.
Sadık Hidayet denen adam eserleri tüm dünyada yasaklanmış bir adam. Tek işi İslama sallamak, saldırmak vs. Bu adamı ciddiye alana, dediklerine katılana sadece gülerim.
Tüm dünyada yasaklanmamış. Yasaklansa bile bu demek değildir ki tüm dediklerini yok sayalım.
Sadık Hidayet'in eserleri günümüzde Avrupa'daki politik İslamcı çevrelerden yoğun eleştiriler almaktadır ve birçok romanı (özellikle de Hacı Ağa) artık Fransa'daki kitapçılarda ve kütüphanelerde bulunamamaktadır. Kör Baykuş ve Hacı Ağa adlı romanları 2005 yılında düzenlenen 18. Uluslararası Tahran Kitap Fuarı'nda yasaklanmıştır.
Kasım 2006 itibariyle Sadık Hidayet'in tüm eserleri geniş çaplı bir tasfiye politikası kapsamında İran'da yasaklı durumdadır.
İranda.. MÜSLÜMANLAR tarafından yasaklanan bir yazardır kendisi :)
Ayrıca avrupada çok tepki toplamış.. Bil bakalım kim tarafından..
Fransa ve iran dışında hiç biyerde de yasak değil..
Ben de sana gülüyorum açıkçası :)
@Kensai bunları nereden kopyala yapıştır yaptın? Ya da dur ben tahmin edeyim Vikipediden. Peki Vikipedideki bilgiler tamamen doğru mu? Cevap vereyim, Hayır. Az önce gülüyordum şimdi kahkaha atıyorum:)
Evet. Sen o zaman bana dünyadaki bütün ülkelerde yasaklandığına dair belgeleri sunacaksın ki ben de sana özür dileyip haklısın diyeyim :) Buyur.
Vikipedi senin sandığın gibi "yanlı" bir portal değildir.
Moderasyonuna bütün dünyadan ve bütün fikirlerden insanlar dahil oluyor. Sen bile girip değişiklik yapabilirsin.
Vikipedi senden daha dürüst en azından :)
@fatihilgin peki sen nereden buldum bu şahsiyetin eserlerinin tüm dünyada yasaklandığını?
@fatihılgın https://en.wikipedia.org/wiki/Sadegh_Hedayat
İngilizcen var ise buyur daha detaylı anlatmışlar :)
Vikipedi bütün insanların girdiği hatta benim bile girip değişiklik yapabildiğim bir portal ama yanlı değil. Hahahah çelişkiye bakar mısın.
Yazıyı illa bir yere ceceksek bende şöyle yorumluyorum. Evet seks ve içki si an yasak ve cennette ödül. Yani? Aallaah böyle emretmis böyle oluyo değişik olan nedir? Adam o kadar felsefe yapmaya çalışmış ki inanmayanlari etkilemek için kendiyle celisiyo. Huriyle fahisenin farki ne diyo sonra kendi acikliyo biri kulunun biri Allahin sen bunlari bir tutabilir misin şimdi? Eğer inanmamak için kıl tüy ariyosaniz çok bulursunuz normal. Inanmak istedikten sonra Islami anlayabilirsiniz ancak
Huriler kocaya yalnız.
Kocan ibadet eder. Allah kabul etsin dersin. Ada'ma cennete 72 tane kara ve iri gözlü, göğüsleri yeni tomurcuklanmış bakire huriler verilirken sen anca meyve verilecek.
Aynı adam yani senin kocan dese ki geneleve gidiyorum ondan para biriktiriyorum. Ne yaparsın?
Muhalefet olmak icin beynini kullanmayi unutuyosun. Feministlik yapasin varsa kadinlara da erkek var cennette. Sen saniyo musun ki cennete gittigin oo adam beni aldatiyo diye kiskanicagini. Tekrar soyluyorum beyni yetmeyen adam bile soylemis huriyle fahisenin farkini biri kulunun biri Allahin ama bunu soyleyip de sonra aynı şeyler demek sadece beyinsizlikten ibarettir
feministlik yapmıyorum. İşin saçmalığını söylüyorum.
Saçmalık busbutun sizin kendinizsiniz o kadar akilli saniyosunuz ki kendinizi ne dediginizin farkında bile değilsiniz.
Ben kendimi akıllı sanmıyorum. Öyle olsaydı öldükten sonra kesinlikle cennet veya cehenneme gideceğiz derdim. Bunu diyen sizsiniz. Dolayısıyla kendini akıllı sanan sa sizlersiniz.
bir psikoloğa görün canım
Hurinin ne olduğunu bilmeyen şarabın arapçada içecekler anlamına geldiğini bilmeyen bir öküz daha bok atmaya çalışmış
Huri attır ya ne olacak. Darabe de dövmek değildi.😂
Diyanetin mealinden okudum. Eğer bu en sapkınıysa diğerlerini düşünemiyorum bile.
Kimine göre sizin saydıklarınız sapkın.
Kuran aynı Kuran. Anlam aynı anlam. Üzgünüm ama kitabınızda yazanlar bunlar...
Diyorum ya kimine göre sizin dedikleriniz sapkın. Sizde göre de başkası sapkın.
Diğerlerine göre daha doğru olduğunu düşündüğüm in diyanetinkini okudum ama değişen bir şey yok. Farklı mı sanki diğerleriyle? Kuran aynı Kuran.
Ayrıca sormazlar mı Tanrı neden böyle bir kitap yollamış? Baksana daha doğru düzgün çevrilemiyor bile.
Edilemezken mi? Eski İngilizce dili kullanan Shakespeare'in kitaplarını ben dahi elime alıp okuyabiliyorsam onu geçtim Yunan bir arkadaşım, m. ö zamanlarda yaşayan Platon'un eski yunanca ile yazılan eserleri dahi çeviriyorken 1400 sene önce Arapça ile yazılan bir kitabı, Arapça bilen herhangi birisi Kuran'ı kolaylıkla çevirir.
Antik Yunanca yazılan eseri çeviriyorsa arkadaşım, ana dilim İngilizce değilken eski İngilizce ile yazılan eserleri anlayabiliyorsam, Arap'lar eski Arapçayı kıt değillerse anlarlar.
Saçma değil. Kabullenmek istemiyorsunuz
Çok doğru söylüyor diyor sözlerin hepsine katılıyorum
bence cok sacma allah vaad edigi seyin muhakkak mantikli bir yani vardir
Ben hurilerin bize yansıldığı şekilde olduğuna inanmıyorum ve bu yazıda bu adam o huriler üzerinden yazmış ve şirke düşmüş
İri ve kara gözlü huriler diyor Kuran'da.
Doğrudur da çevrede huriler ooooohhh sana yalamadığın duyguları tattırıcak falannn gibi tövbe haşa o işlerden bahsediyolar bence güzel eş olacaklardır hemen cinselliğe bağlanıyor belki erkeğine iyi hizmet eden aşkı beraber yaşadığın güzel kadınlar anlatabildimmi ben öyle düşünüyorum
Dünya hayatında aşk yok mu? Ne farklılığı oldu dünyadan?
Dediğimi anlamadın galiba hurileri cinsel obje gibi gösteriyolar ana fikir bu kapişşş comprendo anladın mı
Haklısın. Hurilerle ne yapılır ki? At falan koştururlar herhalde
Sen huri istiyon galiba benden isteklisin 😂😂 tamam lan onu yapıcaz sözz 😂😂😂
Evet iri ve siyah gözlü, göğüsleri yeni tomurcuklanmış, bakire huriler istiyorum
Hööö sen lezmisin
Huri, cennetle mükafatlandırılan erkekler için bir hizmetkardır cinsel ilişki yaşayacağı bir köle değil, cennette cinsel ihtiyaç yoktur ve Şarap Arapça da içecek demek yani sarhoş etmeyen içecek alkolsüz ve insanı rahatlatan bir içecek.
Alkol de insanı rahatlatan bir içecek.
Kuran'da yazıyor ki onları iri ve siyah gözlü bakire hurilerle evlendireceğiz. Evlilik sonucu beraber at falan koştururlar her halde.
Ne yapılacak o halde. Dünya ihtiyaçları yok cennette diyorsunuz. Kuran'ı açın okuyun cennetle ilgili vaatlerin hepsi de dünyada yapılacak şeyler.
Aşırıya kaçmadığın sürece alkol sarhoş etmez. Belki bilmiyorsunuz ama yeşiliniz ekmekteki bakteriler etik alkol fermantasyonu yapar. Yani içinde alkol var ekmeğin.
Çoğu Zaman rahatlamak için alkol tüketirim ama sarhoş olmam.
Bak dünya da olan bütün ihtiyaçlar cennette yoktur ancak birşeyler yiyip içilir onlar da Allahın ikramı.
Alkolün sarhoş etmeyeni bile haramdır çünkü vücuda zararlı illa sarhoş etmesi gerekmez senin dediğin domuz eti sarhoş etmyor yenir o zaman durumuna geliyor, azı da çoğu da zarar.
Ekmeğin alkolle ilişkisini kimse bilmiyor ben dâhil eğer öyle birşey varsa bunu yapanın Allah yardımcısı olsun ahirette.
cehennemliklerin tek suçu içki ve esks değil cennetliklerinde tek mükafati seks ve içki değil
Kuran'ın hangi ayetinde geçiyormuş seks ve içkiyle ödüllendirileceğimiz? Hiçbir yerinde. Boş laflar sadece.
Huri
İçki
47:15
56:17,18,19,20,21
76:21
Tek tek her birine baktım. Huriler için evlendirilecekler diyor. Seks yapacaklar demiyor adam gibi okuyun, çarpıtmayın. Cennette bile yok zina gördüğün üzere.
Ney ayeti koy buraya, herkes görsün!
44. SURE
53- Hafif ipekten ve ağır işlenmiş atlastan (elbiseler) giyinirler, karşılıklı (otururlar).
54- İşte böyle; ve Biz onları iri gözlü hurilerle evlendirmişizdir.
51- İçinde yaslanıp-dayanmışlardır; orda birçok meyve ve şarap istemektedirler.
52- Ve yanlarında bakışlarını yalnızca eşlerine çevirmiş yaşıt kadınlar vardır.
15- Takva sahiplerine va’dedilen cennetin misali (şudur): İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden ve Rablerinden bir mağfiret vardır.
Her şeyi çarpıtıp anlatmak ne kadar da büyük bir yetenek. Beynin basmıyorsa zorlama kardeş. Bak ayetleri tek tek oku. Ama sadece ayetleri değil tüm sureyi. İçmek isteyenler için şaraptan ırmaklar vardır diyor. Sen oradaki şarabın nasıl olduğunu bilemezsin. Sarhoş eden, insan öldüren şaraplardan değildir o. Sadece , çkinin verdiği rahatlığı verdiren bir şaraptır ki dünyada içkinin yasaklanma sebebi zaten rahatlık vermesinden değil, kötü olaylara meydan hazırlamasındandır.
İlk attığım ayetlerde de diyorki 'Sadece eşlerini görecektir gözleri. İri gözlü güzel eşlerini!' yani cennette bile zina yasak anladın mı? Allah öyle bir yer bahşediyor ki sana tek başına güzel bir huri bile sonsuza dek yetiyor. Cennette bile zina yasak anladın mı? Bilip bilmeden konuşmak ne kadar da kolay ya. Ama sağol sayende daha çok bağlanıyorum dinime. Araştıdıkça daha çok öğreniyorum. Sabreden mükafatlandırılacak. Ama bakalım o dünyadaki onca güzellik arasından seksi ya da içkiyi görecek mi gözün?
Bunlar size normal geliyorsa yapacak bir şey yok.
Ayrıca kafan basmadığı için açıklıyorum. Ayetler çok farklı şekillerde yorumlanabilirler. Her ayetin altında farklı bir mana gizlidir bu yüzden direkt olarak kesin bir çevirisi yoktur. O yüzden herkes kafasına göre yorumluyor. Yasaklar ve günahlar belirtilmiş, ödüller ve cezalara belirtilmiş Kur'an yeterince açık. Ama hangi perspektifden baktığına göre değişiyor işte.
Tamam. Ben bu dünyada sevdiğim kişi ile sevişirim, şarabımı da içerim.
Siz de sevdiğiniz adamın 72 tane iri ve siyah gözlü, göğüsleri yeni tomurcuklanmış bakire eşleri götürürken, rahatlatan şarabınızı yudumlayarak onları izlersiniz.
Madem harika bir kitap, neden bu kadar farklı yorumlamaya açık diye sormazlar mı?
72 tane olduğu nerede yazıyor? Ben möyle bir ayete rastlamadım kardeş? Harika bir kitap olması farklı yorumlara açık olamayacağı anlamına mı geliyor? Senin dediğin ne biliyor musun? Hz. Muhammedi ayı ikiye bölerken görmek istiyorum demekle aynı. Ancak o kadar açık ve net olunca inanacaksın sanırım. Ah ama pardon. O zaman bile inanmazdın! Büyü derdin tıpkı önceki kafirler gibi. Evet Kur'an harika bir kitap. Peki neden biliyor musun? ÖÇünkü 3 yaşındaki bir çocuğun kelimesi kelimesine ezberleyebildiği tek kitap Kur'an ı Kerim. Sen çıkıp bir kitabı ezberleyebilir misin? Kur'an kjadar kalın bir kitabı kelimesi kelimesine ezberleyip okuyabilir misin? Hayır. Dünya üzerinde yüzlerce kez çürütülmeye çalışıldı bu tez. Kendi çocuklarına ezberletmeye çalıştılar başka kitapları. Olmadı! Allah ne diyor biliyor musun senin gibi inanmayanlara? Öyleyse sen de yaz bir tane Kur'an ı Kerim ve dünya üzerindeki 2 milyar insanı bu kitaba inandır.
Eğer yapamıyorsan kabul etmek zorundasın, Kur'an'ın mükemmel bir kitap olduğunu. Gerekirse tüm ateistler bir araya gelin ve yeni bir kitap hazırlayın. Daha önce çoğunluk yaptı gerçi bunu. Ama olmadı. Yapamadılar. Ğeki dünya üzerinde herhangi bir dine bağlı olan 6.5 milyar insan mı aptal olan? Yoksa geriye kalan 500 milyon mu?
At gözlüğü ile bakıyorsunuz olaya.
O dönemde yaşamadın. Olduğuna Nasıl bu kadar eminsin? Doğru ya olduğuna dair tek kanıt Kuran çünkü.
Hristiyanlar ve museviler de ezberletiyor. Ama sonuç? Küçücük çocukların beynini yıkamak sadece. İstesem ben de ezberlerim ama gereksiz yani neden ezberleyeyim.
Çoğunluk ile kıyaslama yapacaksak, hristiyanlık doğru olmalı?
Eğer ben bir Tanrı olsaydım tek yazacağım şey "Tüm canlılar eşittir" olurdu. ama haklısınız kimse katılmaz çünkü dinleri kendilerini üstün tutuyor tüm canlılardan.
Ama sen bir tanrı değilsin. Bu boş beyinle olamazdın da. At gözlüğüyle bakan biz değiliz sensin. Gözlerinin önündeki onlarca güzelliği göremeyecek kadar körsün hemde. Eğer Tanrı sen olsaydın bırak dünya üzerindeki 6.5 milyarı tek bir tane insanı dahi kendine inandıramazdın. Senin o bilim dediğin şey var ya, her şeye kanıt istiyorsunuz ya hani. O bilim dediğin şey bir damla kan üretemiyor işte. O bilim dediğin bile Allahın yaptıklarına muhtaç. Organ nakli deyip duruyorlar. Biz yaptık diyorlar. Sor bakalım kaç tane bilim adamı bir damla kan pıhtısı üretebilmiş. Sor bakalım kaç tanesi yoktan var edebilirmiş? Big Bang diyorlar ya hani. Kur'an Big Bang2i inkar etmez mesela. Ama bilim derki Big Bang tesadüftür. Peki sor bakalım kaç tanesi Big Bang kadar büyük bir tesadüfe şahit olmuş? Bilim adamı ve kanıt isteyenler sadece beyinlerinin %3ünü kullanabilen, birkaç damla suya muhtaç olan basit varlıklar.
Ah bu arada hani nasıl bu kadar eminsin diyorsun ya? Kimse bana Kur2anı zorla okutmadı. Kimse dini benim kanıma zorla sokmadı. Ben çok sorguladım. Madem bir Tanrı var neden yarattığı onca kula sahip çıkmıyor dedim. Neden dünyada bu kadar aç var, neden kadınlar tecavüze uğruyor. Bunlar onların elinde değil. Bunlar kader dedim. Sen istediğin için oluyor dedim. Eğer istemeseydin hiçbir kötü şey olmazdı dedim. Hiçbir şey sen ol deyince olmuyrsa Şeytana da sen ol demişsin demekki dedim. Çok sorguladım. Ama ne zaman ona inanmayı bırakmak istesem de bırakamadım. O kadar çoktu ki gözlerimin önündeki kanıt. Gözyüzüne bakınca bile gözlerim doluyordu ona inanmak istemedikçe ben buradayım diye bağırıyordu sanki. Nasıl var oldu bu gök diyor insan? Bu kadar kişi ölüyor gidiyor ne oluyorlar peki ölünce diyorsun. Sadece beyni olmayan insanlar inanmaz Allah'a. Yoktan varolmayan bir şey varken de yok olamaz.
Adam seks ve içkiyle bozmuş, katılmıyorum görmediğim cennet için ve çaresizlikten ayıp yapanlar içinde katılmıyorum..
Kendini akıllı sanıp atıp tutan bu koca aptallara nasıl hakveriyosunuz anlamış değilim 😒
Yazdığım ayetlere bak. Kim huri ve içki ile kafayı bozmuş gör.
Ayıp değil=Tanrı'nın ona itaat edenlere huri vermesi
Şarap arpç kelime ve içecek demek meşrubatta oradan geliyor peki içinde alkol olduğunu ispat etsene ;) ayrıntılarda boğuluruz bak bir ks yorumunda açıklayamam bütün düşüncelerimi ama adam iki şeyi öne sürmüş ki hatalı sanki bütün herşey ondan ibaret gibi sığ düşünmeyin bence..
Arapçayı söktün şu an 👏🏻👏🏻👏🏻
Haklısın. Sevdiğin biriyle sevişmek haram ama Tanrı'nın ayarladığı huriyle sevişmel helal.
Aa huri kadınlara verilmiyordu ki. Cümleyi düzeltelim. Sevdiğin biriyle sevişmek hatam ama Tanrı'nın ayarladığı huriyle sevdiğinin sevişmesi helal.
Nikahsınız olarak sevdiğimle sevişiyorum. 😱😱😱😱😱 haram!!!
Sorun falan değil. Sevdiğimle yapıyorum. Bu haram da Tanrı'nın ayarladığı huriler mi helal?
Kocan, cennete gitmek içim ibadet ediyor ve orada Ada'ma 72 tane bakire huri verilecek. Diyorsun ki allah kabul etsin.
Kocan ben kadınlarla birlikte olmak için geneleve gidiyorum, bana para ver derse ne yaparsın?
Sana verilmeyecek ha. Demiş olayım. Kara ve iri gözlü, göğüsleri yeni tomurcuklanmış bakire huriler hep kocaya.
Böyle zihniyet zaten anca karıkız için ibadet! ederde avuçlarını yalıcaklar onuda söyliyim 😄 neyi ararsan o senin cennetin olacak ya da cennette o senin olacak 😎 hurilerde gözüm yok
Kocam bağlandığım biadam da yok beni ilgilendirmiyor :) ama bakış açı farkı hep inatla aynı sende
Tanrı'nın cennete vereceği başka şeyler yokken böyle demek komik. Desene Tanrı huriyle, içkiyle kafayı bozmuş.
Meyveleri unuttum. 😓 Irmakları, gölgeleri falan. Bunlar olmasa ne yapılırdı bilinmez 😓😓😓
Okumadığın kutsal kitabında yazanlar bunlar
Yazdığım ayetlere bak
Doğru demiş.
ÇOK doğru demiş.
bu ne la tovbe hasa yaratana cano demis.. inancim olmasa guzel yazi da inancima ters be haci
Eğer bu cümleyi kuruyorsan sorgulaman gereken bir şeyler var demektir
cennet mükafatı seks ve içki böyle bişey yok
saçma bir yazı.
Türkçe Kuran'ı okudun mu hiç?
Yeniden okuyun o Zaman.
çok mantıklı bence 🙄
Cennete huri yok kuranda boyle bisi yok cennet seks shop degil kuranda yok goster deist olayim
Hurinin ne demek oldunu soylermisin
İsra 53 : Yedi gök ile yer ve onların içinde yer alan her şey O'nun noksan sıfatlardan uzak olduğunu hatırlatmaktadır. Ayrıca kâinatta olan her şey yüce Allah'ın övgüye layık olduğunu da hatırlatmaktadır. Ne var ki siz, onların tesbihini/ bu hatırlatmasını anlayamıyorsunuz. O, yumuşak davranandır; bağışlayıcıdır.[289]
Huri nerde
Yanlış sure
Pcye gecince cevaplicamusade edersen
İranlılar boş yere dünya munafigi olarak kabul edilmedi
Bir milletin inancı olmaz.
insanların inancı olacağını, bir milletin inancı olmayacağını anlayın artık
öbür tarafta bu dedikleri yüzünden dötünden kan alıyorlardır.^^
Yazık. Hurileri de kaçırmış adam.
Saçma , kimdir bu kişi bilmiyorum ama sanırım hatasını şu an anlıyordur :D
Hurisiz kalmıştır. Yazık
Saçma bir görüş. İnsanlar ibadetlerini huri için mi yapıyor sanıyorsunuz? Sığ düşünmekten vazgeçersen gerçekleri görürsün , gg.
off :D Kendiniz inanmıyorsunuz kendinize yoldaş aramak içinmi yapıyorsunuz anlamıyorum :D
Hayır. Sadece insanların sorgusuz sualsiz inanmasına tahammül edemiyorum. Kutsal kitaplarını bile okumadan inanıyorlar.
Eğer milletin dini beni etkiliyorsa ilgilendirir.
Eğer beni ilgilendiriyorsa da sesimi çıkarırım.
Ateş olsam ve çevremdekiler çer çöpse her yer saniyeler içinde yanar
Felsefe okuyorum. Benim işim bu :)
İtaat yok felsefede, sorgulama var
Nerede yazım hatası yaptım acaba?
Ben de dedim ki, benim işim bu. Beynimi zorlamak.
Ha sana göre felsefe bir insanın karşısındakinin beynini zorlamasıysa sen beynini anla.
İşin ucundan sıyrılma çabaları. :(
Felsefe okuyorum dedikten sonra zaten yazım kuralları öğrenmem gerektiğini :D bkz: felsefe okuduğun kadar yazı kurallarına (bu neyse artık) baksan bir de.
Zorluyorum şansımı. Ne olacak?
Gerektiğini söyledin olacaktı. Yanlışlıkla silmiş telefon
Tamam tamam şarjım bitiyor zaten. İyi günler
Zındık suresi 15. ayet
Biz inanmayanlara şarjı haram kıldık. Ama onlar bunu bilmezler.
Gizli üye olmamın sebebi ne? İnsanlar kendilerinden farklı olana o kadar düşman ki kendileri ile aynı görüşe sahip olmayanlara karşı aşırı şekilde nefret besliyorlar.
İstemedim bir sürü nefret mesajı almak.
Milletin dini beni etkiliyorsa bal gibi de ilgilendirir.
Sırf yazma daha yazdın diye yazıyorum. O cümleyi yazmasaydın yazmayacaktım.
Şarj aleti ile ölüllendirdi Can'ım tanrım beni. ❤️
Bir tartışmada haklı taraf-haksız taraf yoktur. Kişi kendini haklı görür ki o tartışmaya girmiştir.
Aynı şeyi diyoruz zaten.
Tartışma sadece haklılık kazanmak için ve yahut haklı olmayı göstermek için yapılmaz. 👉🏻 Çünkü kişi kendisini haklı görür ki tartışmaya girer.
3 saniye önce haklı haksızdan özür dilesin diyen sen değil miydin?
1. Tartışma Sonucu haklı çıkarsam özür dilersin demek istedim orada.
2. Zaten sen burada milletle tartışıyosun bende dedimki sana madem o kadar savunuyorsun kendi inandığın dini gel bende sana islamı savunucam haksız çıkan özür dileyecek anlamında söyledim anlamadıysan açık açık söyleyeyim.
3. Sen çok konuşan ve boş konuşan bir insansın. böyle insanları sevmem.
4. Şimdi diyeceksinki çok konuşuyorum haklı konuşuyorum :D Bende sana diyeceğimki ateş olsan ancak düştüğün yeri yakarsın sen. başka bir yeri değil. Hadi bakalım. Sabaha kadar yorum at sabaha kadar yorum atarım inatsa inat sıkıntı yok. yazma dedikçe yazıcam dedin canım.
tekrarlıyorum. Herkes kendine göre haklıdır.
ben bir dine inanmıyorum. Ama bunu seçerken araştırdım da seçtim. İnsanların koşulsuz itaat etmeye değil de sorgulamaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
Ve önce de yazdığım gibi, Ateş olsam ve çevremdekiler çer çöpse her yer kısa süre içinde yanar.
Aydınlık karanlığı her zaman deler. Ya bir gün her yer aydınlanır ya da aydınlığı sündürüp karanlığa mahkum yaşarsınız.
Şu anki duruma göre çoğunluk ikinci seçeneği kendilerine uygun görüyorlar.
İleride tamamen karanlığa mahkum olduklarında ben ne mi yapıyor olacağım? Buradan çok uzakta televizyonda çıkan bir haberi ben demiştim diyerek izliyor olacağım.
hadi bakalım açıklayın bunu
Gayet doğru
Bence çok boş bir yazı bu.
Yok artık resmen islami lekelemek bu açık ve net.
Aman huriyi tehlikeye atma
Hurileri*
Farklı..
Çok değişik
katılıyorum
Kafir 😂
birşey düşünmüyorum
Zaman kaybı...
Huriyle fahişe ne alaka ya? Saçmalık.
yazıyı tekrardan oku. olmadı mı tekrardan tekrardan oku. hala anlamadıysan yapacak bir şey yok.
İnsanların innaçlarını nasıl kıralım derken böyle saçma bulgular işte.
Okudum canım. Anlıyorum. Ve hayatımda gördügüm en saçma kıyaslama.
@SessizKurban haklısın. pranga mahkumlarını, prangalarından kurtarmak kolay değil
Okumadım
Saçmalamış bence.
Bence çok saçma
hüsendım okumaya
saçmalamış
Sacmalamis.
Nedenini yazarsanız sevinirim
Çünkü ben bir müslamanim ve bu yazılar benim inancima ters en basit örneği ilk cümleyi ele alarak vereyim cehennemliklerin suçu helal yoldan değil haram yoldan ilişkiye girmeleri cima yerine zinayi tercih etmeleridir.
Sevdiğinle ilişkiye girmek zina da cennetteki hurilerle ilişkiye girmek helal o halde?
Eğer muslumansan cennette gunah helal haram gibi kavramların olmayacağını bilirsin imtihan yeri dünyadır cennette sınırlama yoktur
Kuranda huri yok uydurmaaa
@osmanlı_torunu_34_ yorumuma görüş paylaşma
Okumadın kitaba inan keko
@osmanlı_torunu_34_ tamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar