Merhaba arkadaşlar ben 20 yaşındayım. Bu zamana kadar okuldan başka hiçbir yere gitmedim. 1 kere olsun denize veya havuza girmedim adam akıllı tatile gitmedim sadece kışın teyzemin devremülkü var oraya gidiyoruz onun dışında hiçbir yere gitmedim. Evde çok sıkılıyorum zaten ailem istediği için açıköğretim üni. okuyorum. hep evdeyim hep. Tatile gidelim diyorum anneme. hemen lafımı kesiyor sanki herkes tatile mi gidiyor diyor bana. Sonra diyorum o zaman yüzme kursuna gönderin beni veya sürücü kursuna. Ona da YOK. Herşeye YOK. Geçende nasılsa beni dışarı göndermeyeceklerini bildiğim için anneme; eve iş alıp para kazanmak istiyorum çok sıkılıyorum dedim. mesela nikah şekeri yapımı vs... Bana dediki ''Baban benim param yetmiyor mu size'' der, dedi. Ama ben kendi paramı kazanıp istediklerimi alayım bari. Ona bile karışır mı bir insan... Sanki bana hiçbir şeyi layık görmüyorlar. Birşey isteyince isteklerin bitmiyor diyor annem, halbuki hiçbir şey istemiyorum. Benim hiçbir şey istemeye hakkım yok mu arkadaşlar anlamıyorum. Hep onların dediği hayatı yaşamak mı zorundayım ben ya. hep ağlıyorum arkadaşlarımla buluşurken bile kırk takla atıyorum ailemden izin almak için ağlaya ağlaya... Ot gibi yaşıyorum resmen ,, hiçbir şeye izin vermiyorlar... Napıcam bunu yazarken bile ağlıcam nerdeyse lütfen yardım edin :( :( :(
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizimkilerde böyle. Hatta daha beter. Okutmuyolar da mesela. Arkadaşlarıma bile gitmem asla. Dışarı da çıkmam. Kursa falan da gitmem. Hiç birine izin yok.
Ama aglamıyorum.
Ot gibi haşadığımı da hissettiğim oldu.
Ama ne zaman yaşadığımı hissettim biliyor musun?
Dünyaya gönderiliş amacımıza uygun yaşamaya çalıştığım zaman.
Allah'a iyi kulluk etmeye çalıştığım zaman
Onun sevdiği kulu olmayı istediğim ve bunun için çalıştığım zaman
Her işimde Allah ın rızasını gözettiğim zaman.
İşte o zaman mutlu oldum.
O zaman yaşadığımı hissettim
Boş ve ot gibi yaşamadığı hissettim.
Bunun dışındaki herşey fasa fiso inan bana.19 Yorumla
Soran+1 yılAynen bunu da hep düşünüyorum gerçekten cok haklısın hayata geliş amacımız belli bunu düşününce rahatlıyorum ama sonra gene cok kızıyorum aileme :/ bana düzgünce bir açıklama yapmadan hayır, yok demeleri çok ağrıma gidiyor. beni adamdan saymıyorlar. bari düzgünce açıklamasını yapsınlar. hep'' ne gerek var , başımıza yeni yeni adetler çıkarma , otur oturdugun yerde modundalar''
seninkiler de mi böyle?
bir de insanın arkadaş çevresiyle de çok bağlantılı. mesela arkadaşların da senin gibi mi?
Cevap sahibi+1 yılArkadaşın var mı diye sorsana :-) ailemin sayesinde pek bir arkadaşım yok ne de olsa ben onlara gidemem onlar gelirse bize anca o şekilde görüşebiliriz. Onlar da gelmemeyi tercih ettiler. Sadece bir tane arkadaşım var o saolsun gidip gelir. O serbet biraz rahat bu konuda. Kapalı bir kız ama o da böyle şeylere anlam veremez ve kızar. Bana der ki be asla senin gibi yaşayamazdım. Bizimkiler böyle olsa ölürdüm heralde falan der.
Okumamamın sebebini sorduğumda "işte" derlerdi.
-neden okumuyorum
-kızlar okumaz
-neden?
-işte
:-) cevap buydu. Büyüyünce de anladım ki erkeklerle gezip tozarız sevgili falan oluruz. Belki onla kaçarız bilmem ne diye okutmamışlar.
Dünyada erkekler var die evde yaşıyoruz yani..
Hiçbir zaman gözü dışarda bir kız olmadım ama. Kader işte..
Şimdi dışardan okuyim falan dediğimde okuyup napcan der babam.
Çalışcan mı?
Otur oturduğun yerde. İcat çıkarmayın kafasında..
Ama hayatta insanın ne zaman başına ne geleceği belli olmuyor belki çalışmak zorunda kalıcam
Soran+1 yılaynen kesinlikle bende gözü dışarda olan birisi hiç ama hiç değilim. evet ilerde ne olacağımız nerden belli. mesela anneme yüzmeye gideyim diyorum ne gerek var sanki biz yüzme mi biliyoruz diyor ne kadar saçma ya. belki bir gün birşey olacak ve kendimi Allah korusun suda bulucam. garantisi yokki hiçbir şeyin senin de dediğin gibi.
Allah yardımcımız olsun
Cevap sahibi+1 yılAmin cümlemizin. Ama Allah bize bu hayatı verdiyse bizi de o zor durumlara düşürmeyecektir diye umuyorum. Sonuçta elimizde olan birşey değil.
Ama herşeyi bilmek lazım
Yüzmek
Araba kullanmak
Nişancılık
İlk yardım..
Böyle kurslara gitmek lazım.
Hiç birine izin vermezler mi?
Bizimkiler vermez.
Soran+1 yılevet kaç kere dedim ağzıma tıkıyorlar lafı izin vermiyorlar :(
Cevap sahibi+1 yılOnlar da öyle işte.. Ben alıştım artık dert etmiyorum.
Nasipse olur basip değilse elden bir şey gelmiyor.
Eger Allah dilerse önünde kimse duramaz.
Allah dilemezse kimse pnu yaptıramaz.
Bizimde imtihanımız bu.
İsyan etmemeye dikkat etmek lazım
Allah yardımcımız olsun.
Şöyle de bir laf var.
Derdi dünya olanın dünya kadar derdi olur
O yüzden takmamak lazım.
Ben babam beni sevmiyor diye düşünürdüm hep.
Üzülürdüm. Takardım.
Ama Allah beni sevsin diye çabaladığımda babamın beni sevip sevmemesi hiç umrumda değil. Takmıyorum artık.
Allah bizi sevsin gerisi önemli değil.
O en büyük mutluluk zaten :-)
Soran+1 yılevet çok çok haklısın ondan daha büyük bir mutluluk olamaz :)
- +1 yıl
Bende aynı durumdayım 21 yaşındayım hic arkadaşım yok uni okumadım maddi durumdan dolayı kimsede destek olmadı zaten ozguvenim pek yoktu hala yok birisinin destegini almadan hic bisi yapamam evde tikilip kaldim resmen ama iş arıyorum bu konuda yardim ediyolar 21 yasinda oldugum icin artik pek kasmiyolar lisedeyken uni hazirligi icin olan kursa bile gidememiştim herkes dalga geçer benimle acırlar Şu an hickimseyle konuşmuyorum benimde hic gozum disarda degildi ki hep egitime onem verdim hep çalıştım basarili olmak için hala oyle yapmaya calisiyorum kendime givenim yok cesaret edip mucadele edemiyorum kafayi yicek derecediyim şu an gonderirler her yere ama bu seferde ben istemiyorum is isten gecti artik psikoloji gitti insallah Allah yardimcimiz olur ben bunlar yuzunden ozguvenimi kaybettim
- +1 yıl
Tamamen aynı durumdayım ya umarım çözülmüştür ve çözümü varsa ben de coziyim nolur ya
En İyi Cevaplar
Bende 19 yasindayim Bende biraz boyleyim yazlari evden cikmiyorum kislari okuldan eve evden okula spora yazilayim dedim anneme baban izin vermez aksamlari dedi yuzmeye gideyim diyorum ne isin var diyor yazları disarda gezip ne yapcan arkadaslarina güvenme gitme bir yere diyor onlar nereye giderse ancak oraya gidiyorum sadece antalya kumlucaya gidebiliyorum o da amcam var diye amcamgilde cok sıkı olduklari icin böyle gonderiyorlar koye gidiyorum yalniz bide nasil olsa koyde bisey yok diye gecen hafta düğün vardi gitmek istedim ona bile razi olmadi yengem de gidince öyle goturdu 1 haftadir disariyi görmüyorum birşey isteyince ayni cok masraflisin diyorlar aldiklarinda basima kalkiyorlar sıkıldim seneye beni birdaha goremezler sanirim
16 Yorumla
Soran+1 yılgerçekten aynıyız yaa Allah bize sabır selamet versin :/
seneye ne yapmayı düşünüyorsun peki
Soran+1 yılbende bir benim ailem böyle diye düşünüyordum :)
Soran+1 yılanladım , tüm sülale daha fena gercekten :/
+1 yılGerçekten çok üzüldüm yaşadığın duruma Allah sabır versin. Ailenle neden böylesiniz diye sordun mu hiç?
126 Yorumla- +1 yıl
Yorumlarınız çok güzel
Soran+1 yılEvet soruyorum annem de nankör burnundan gelsin her istediğini yapmıyormuyuz diyor. Ne istiyorumda yapıyorlar yaa. Sağol canım bu arada :(
- +1 yıl
Peki merak ettiğim bir konu daha var. Şimdi evlenmek istesen evlenmene izin verirler mi? Yoksa saçmalama kızım daha okulun var okulunu oku mu derler?
- +1 yıl
@bananesenden06 derken?
- +1 yıl
Görüşlerinizi begeniyorum. Hanın efendi birine benziyorsun. Takip edermisin beni
Soran+1 yılnişanlılık sürecini uzun tuttururlar hemen evlendirmezler galiba hiçbir fikrim yok. Bazen konusu teyzemlerle geçiyor falan ama annem daha küçük falan diyor
- +1 yıl
Anladım kuzum. Biraz fazla soru soruyorum kusura bakma. Çünkü neredeyse aynı şeyleri bende yaşadım. Ailenin kafa yapısını tam bir anlayım ondan sonra çözümler üretmeye çalışalım bereber. Açıktan okuyorum demişsin hangi bölümü okuyorsun?
Soran+1 yılİlahiyat okuyorum.
Ben ilk sene başka bir bölüm kazandım ama istemediğim bölüm çıktı dedim tekrar 2. sene çalışayım. Her gün disiplinli bir şekilde çalıştım ve ilk sene girdiğim sınavdaki netlerimden daha yüksek netler yapmıştım. Bu sefer de babam izin vermedi açıktan okumamı istedi. İnsan hiç acımaz mı ya o kadar çalıştım. O 1 sene böyle boşu boşuna çalışmışım her gün aralıksız.. Bana en başından izin vermeyeceğini , açıktan göndereceğini söyleseydi o zaman :(- +1 yıl
İlahiyat okumayı kendin mi istedin yoksa o da mı aile baskısı?
- +1 yıl
@Mockingbird67 sen hangi bölüm okuyorsun
- +1 yıl
@bananesenden06 Tarih Öğretmenliği :)
- +1 yıl
Hangi üni son sınıfmısın. Sözleşmeli ögretmenlige başvurdun mu
Soran+1 yılAilem açıktan okumamı istedi bende ilahiyat bölümünü seçtim. Ama ben 4 yıllık ilahiyata da gitmek isterdim bölüm konusunda sıkıntım yok ama o istanbul'da tutmuyordu zaten şehir dışına katiyen izin yok. veya istanbul'da başka bir bölüme işte puanlarım tutuyordu %75 burslu matematik öğretmenliğine tutuyordu onu okumayı istiyordum , ama babam üni. ye gitmemi istemedi böyle işte canım :(
- +1 yıl
Sana bunu yap demiyorum sakın öyle algılama. Benim babam beni üniversiteye göndermedi ne yazık ki. Çalışmak istedim bir dönem bana ben sana yetmiyor muyum gibi bir cevap vermişti o da senin annen gibi. Bende evde yapabileceğim bir iş buldum. Hediyelik eşya falan. Parayı hiç harcamadan biriktirdim. 1 sene içinde yaklaşık 3 bin tl falan param oldu. Aynı zamanda devlet bursluluk sınavını kazanmıştım. Tabi o zamanlar 18 yaşında olmadığım için parayı sadece ailem çekebiliyordu. Ailem ise ileride lazım olur belki deyip parayı çekmemişlerdi öylece birikmişti. Tercihlerimi yaparken bana da seninki gibi açıköğretim yazdırdılar. Ve istemediğim bir bölümdü. Tercihlerin son günü hatta son 10 dakikasında listemi değiştirip kendi istediklerimi yazdım. Sonuçlar açıklandığında söylemedim o gün içerisinde bankadaki tüm parayı çektim ve evden kaçtım :) şu an hala babamla konuşmuyorum ama annemle konuşuyorum. Gayette mutluyum.
- +1 yıl
@Mockingbird67 helal valla çok begendigimi söylemiştim görüşlerini herşey gönlünce olsun.
- +1 yıl
@bananesenden06 3. sınıfım :) Gazi Üniversitesinde okuyorum :)
- +1 yıl
Bize yakın 10 dakika uzaklıkta. Herşey gönlünce olsun
- +1 yıl
@bananesenden06 Teşekkür ederim :)
Soran+1 yılohhh ya süper çok iyi yapmışsın okurken içimin yağları eridi :D :D 👏 İnşallah bende evde iş yapma konusunda ikna edebilirim
- +1 yıl
İkna etme gizli gizli yap nereden anlayacaklar :) Bir şey derlerse internette okudum vakit geçirmek için yapıyorum dersin. Eğer dindar bir ailen varsa insanlara yardım etmek için yapıyorum de :) Hem vakit geçirirsin el işleriyle sıkılmazsın evde hemde para kazanmış olursun :) İnternette ev işleri yapan kadınlardan oluşan siteler var üye ol onlardan birine :) Satmak senin için sorun olur anlarlar diyorsan da yaparsın biriktirirsin yakın bir arkadaşına verirsin gizlice o senin için satar :)
Soran+1 yılayy inşallah yaa cok sağol gerçekten o kadar güzel moral oldu ki Allah razı olsun senden💕
- +1 yıl
Bende aynı şeyleri yaşadım biliyorum neler hissettiğini. Erkek arkadaşım da var :) O kötü durumdayken tanışmıştım onla. Şimdi 4 senelik bir ilişkimiz var. Evlenmek için üniversitemin bitmesini bekliyoruz. :) Hayat tamamen berbat gidiyor derken tanıştım onla. İyi ki de tanışmışım. Merak etme güzelim. Allah seninde karşına iyi birini çıkarır. Sen yeter ki iyiliğinden, saflığından ve ne olursa olsun şükretmekten vazgeçme.
Soran+1 yılMaşallah yaa inşallah sizde bir ömür boyu hep çok mutlu olursunuz. Çok sağol o güzel dileklerin içiin 😍😢 duygulandım gene :)
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim :) Sen okumana bak açıktan da olsa oku yine :) Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olursun belki :) Kpss'yi de kazandın mı zaten zorunlu 2 yıllık doğu görevin olacak o zaman mecbur gönderecekler. Göndermezseler kaç git benim gibi zaten öğretmen maaşın olacak :) Gittiğin yerde de iyi biriyle tanışırsın, evlenirsiniz :) Oldu bitti işte :) Nasıl bu kadar kolay geliyor diye sorma kolay değil çünkü. Sadece olumlu yönlerinden bakıyorum. Şunu unutma bir şeyi gerçekten istersen olur. İsterken de hayırlısını iste :) Ben sana bakınca ileride çok mutlu olacak bir insan görüyorum :)
Soran+1 yılayy inşallah ağzından bal damlıyor yaaa :D Allah izin verirse kpss yede giricem dgs'yle 4 yıllığa tamamlamayı da düşünüyorum inşallah. Tekrardan herşey için çoook sağol Allah gönlüne göre versin💕
- +1 yıl
Yaparsın merak etme. Amin, seninde Allah gönlüne göre versin :) Rica ederim görevimiz. :))
+1 yılAğlama be, herşeyin çaresi vardr
114 Yorumla- +1 yıl
İstediğin zaman yazAbliin
Soran+1 yılteşekkür ederim çok sağol :(
- +1 yıl
Önemli değil hemen susuyo karşı cıkmyo gbisn biraz dişini gösteren işe yarar gbi napar döver mi öldürürlermi snki
Soran+1 yılHayır hiç susmuyorum hep söylüyorum ama katı kuralları var işte dedikleri olacak. empati denen birşey sıfır. Ve artık hiçbir şeyden zevk almıyorum biliyor musun. şu an tatile gidelim deseler istemem o derece
- +1 yıl
Sende katı ol inat et çık dışarı merak ederlerse ararlar gel sonra her laflarını dinleme ilgisiz gözk biraz , soğumuş olmam normal şu an bir arkadaşın dese gidersin ailen değl bu tür kafada olan ebeveyn den empati mi beklyosın
Soran+1 yılBenim aileme inat minat işlemiyor. ben akrep burcuyum aşırı sinirli bir yapım var bu evde de her hareketime yansıyor. artık psikolojim mi bozuldu bilmiyorum herşeye ama herşeye sinirli cevap veriyorum herşeye sinirleniyorum. Zaten ben öyle gezen tozan biri değilim kafama esince dışarı çıkayım. ama 40 yılda bir bir kursa gideyim dimi arkadaşlarımla buluşayım. Tatil'e de hakkım var. Mesela anneme anne arkadaşlarla buluşucaz ne zamandır görüşmüyoruz diyorum. Gene nerden çıktı. Hep onların başının altından çıkıyor dimi bunlar diyor.. Sonra kavga faslına geçiyoruz... Hep böyle. 1 kere bile tamam buluşun demedi illa beni ağlatana kadar birsürü şey söyliyecek..
Çok şey istemiyorum ki ama izin vermiyorlar işte- +1 yıl
Anlıyorum üzülmemeye çalış. şu an aklıma bişe gelmyo yardım etmeye çalışırm. çareyi kendi içinde ara birazda çıkış yolu bulursun
Soran+1 yılcok sağol cok teşekkür ederim bu yorumlarınız bile bana moral oldu içimi dökmüş oldum:)
- +1 yıl
Rica ederm, istediğin zaman dökebilrsin özelde. dinlerim
Soran+1 yıltekrardan tesekkürler:)
- +1 yıl
Tekrardan rica:) arada gül böyle ağlama asma suratını
- +1 yıl
Teşekkürler :)
Soran+1 yılrica ederim ☺️
- +1 yıl
Nasılsın :)
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
5Cevap
Yemin ediyorum aynisini yaşiyorum bire bir aynisi ben okumuyom. Biyere gitsem 40 tane laf bir acik giysem yine laf. arkadaslarla gorusmek isdeyim benden kotusu yok calismak isdeyim. Ben calisiyom yetmezmi. calisaman. Bende aynini yasiyorum surucu kursuna yazilmak isdiyom araba ogrenip napacan gerek yok. hani bende bazen boguluyorum bu durumdan inanirmisin cok ktu bir durum yasamayan bilemez.. Evden gitmeyi bile dusundum
16 Yorumla
Soran+1 yılevet hep ne gerek var napcan, otur oturdugun yerde modundalar yaa. gerçekten yaşamayan bilemez dediğin gibi
- +1 yıl
Cok kotu bir durum :(( bazen aili hic sevmiyorm onlrn olmadigi yer huzur geliyor bazen. sadece bir gun cikmak isdesem cikaman 18 yasindayim ve hayatimi onlara gore yasiyorum. Berbat bir durum. bzen konusmadigim bile oluyor evden disari cikamiyom. gunumuzden ve cagimizdan habersiz yasiyolar ne yazikki.
Soran+1 yılben de konuşmuyorum ama anlayan yok.. aynen öyle maalesef cahillik :/
Soran+1 yılaynen canım ya bende senin gibi galiba bir tek ben böyleyim diye düşünüyordum. hatta bazen günah olmasa şu dakika intihar ederim diye düşündüğüm bile oldu... ama biz sabredelim ve şükredelim Allah sabredenlerle beraberdir :) elbet bir gün feraha kavuşuruz inşallahh :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenimkilerde aynıydılar ve benimkiler ne yapsam ne kötülük yapsam onu hep basima kakiyodular şimdi evliyim ve eşimin ailesi bana ailemden bin kat iyi davranıyorlar eğer sende böyle iyi niyetli doğru düzgün birini bulursan evlen çünkü aileler degismiyorrr
22 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah canım inşallaah hep evliliğe umit bağlıyorum zaten. belki de evlenince herşey düzelecek ve cok güzel olacak diye düşünüyorum dualar ediyorum. Cok tesekkürler
Yani bence ailenin başka sorunuları var gizli bir şey varmış gibi yani yanlış anlama aklına kötü bir düşünce sokmak istemem ama uni. Açıktan okuycak kadarsa bu iş de başka bir iş var tek çocukmusun?
14 Yorumla
Soran+1 yılyok öyle bir durum da dini açıdan yani babam üni'ye göndermek istemedi
abim var
Soran+1 yılaynen öyle ama bir kursa falan gönderseler ne olacak yani 1 saatlik kurs, sonra direk eve gelicem
ama anlamıyorlar işte
neyse çok sağol canım
+1 yılvalla ben senden daha kötüydum ailen dinleme kız ben babam la ne kavgalar Etim Zir deliydi hiçbir yere akrabalarim bile izin vermiyordu ben kavga etim dinlemedim hersey yapıyorum artık babam benim sesimden bıktı kavgamdan bıktı karismiyor
26 Yorumla
Soran+1 yılöyle miii.. ben de hep kavga ediyorum ama çok yoruldum artık. hiçbir şeyden zevk almamaya başladım şu aralar yoğun bir şekilde.. dokunsan ağlayacak moddayım. inşallah benimde düzelicekler sabrediyorum
- +1 yıl
sende biraz delirmış takildi yap 😂😂😂 ben öyle yapıyorum hatta bagiriyorum cagriyorum şimdi de yüzüne vuruyorum yorulma sabret her akşam ardindan sabah vardır gülde diken var diye insan Gülden vazgecer mi?
Soran+1 yılayy ben beceremem onu ya😂😂😂 aynen cok dogru dedin canım cok sagoll
- +1 yıl
becereksin sen yapmacan kim yapacak 20 yaşında kızsın ben bunlar 16 yaşında yavaş yavaş yapıyordum 17 fena oldum dinlemedim öburler demek istemiyorum 😂😂
Soran+1 yıltamam hep bağırıyorum çağırıyorum da deli numarası yapamam gülerim 😂 sen baya profesyonelleşmişsin 😂😂
- +1 yıl
Ben cildirasim ciddi ciddi orayı yıkarim ağzı payın ver güçlü bir kadın ol valla ben çok eziktim sonra şeytan durtu 😂😂 ailem izin vermez se dediki siz bana guvenmiyor musun de
Bende seninle aynı sekildeyim hem dışarı cikartmiyorlar hemde evde telefonla ugrastigimda kiziyorlar. Hayatımdan çok sıkıldım Ama elimden bişey gelmiyor. Allah sabır versin
11 Yorumla
Soran+1 yılyaa canım ona bile karışıyorlar demek :( aminn Allah hepimize sabır selamet versin
+1 yılYuh yok artık ya git bir işe gir kızım öldürecekler mi valla ben isyan ederim onlara ne ya onların hayatımı
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen de işe girmeme izin vermiyorlar. anca mesleğimi elime almam gerek.
ama evde yapabileceğim bir iş bulmaya çalışıcam inşallah
+1 yılAileler kendi kendi yapıyor sonra Müge Anlıya çıkıp ağlıyorlar kıızmız kaçtı diye. Gerçi sonunda biz kızlar zararlı çıkıyoruz ya neyse. Sabret allaha Sığın. Kocada çözüm değil malesef. Tvde görüyoruz
13 Yorumla
Soran+1 yılaynen ya cok haklısınn sabrediyorum elbet bir gün selamete ericem inşallah , çok sağol
- +1 yıl
:-) Allah sıkısanın yanındadır
Soran+1 yılaynen öyle 😇
Gizli Üye(30-35)+1 yıldinlemesen olmazmi? ben böyle bir durumda dinlemezdim kafama göre hareket ederdim bir süre sonra kizmayi bagirmayi birakirlar agzimi acardim yani
10 Yorumla
+1 yılZor bir vaka ya ta bu kadar boğulur sıkılır mı insan
10 Yorumla
+1 yılİşe şükretmeyi ögrenerek başlayabilirsin mesela..
12 Yorumla
Soran+1 yılHep şükrediyorum. Sağlıklıyım, ya annem babam olmasaydı diye düşünüyorum. İnan ki hep şükrediyorum herkesler neler yaşıyor ben bunu mu kafama takıcam diyorum. Ama boğuluyorum hiçbir şeye izin vermiyorlar
- +1 yıl
Aynı durumdayım üniversiteyi kazanıp gitmeyi bekliyorum herşeyin başı sabır sabret
+1 yılGir bir işe çalış. nasıl olcak hep evde
15 Yorumla
Soran+1 yılNasıl çalışayım evden dışarı gönderdikleri mi var
- +1 yıl
Ne yapcaklar turşunumu kuracaklar.. Aile yakını varsa araya girsin bari
Soran+1 yılGeçende teyzemlerle oturuyoruz. Teyzem dedi sürücü kursuna git falan annemin teyzeme bir bakışı var susturdu onu. Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürüyosun bakışı yani :) Çünkü benim hiçbir şey istemeye hakkım yok. ben sadece evde oturayım hiçbir şey istemeyeyim.
Aynen cok haklısın amaç ne anlamıyorum cahillikten galiba- +1 yıl
Üzüldüm valla.. Neyse bir çıkış bulunur elbet. Üzme kendini
Soran+1 yılÇok sağol:/
+1 yılYaşın genç düzelir elbet
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba aynı durumu yaşıyorum da naptin acaba aynı mısın hala
11 Yorumla- +1 yıl
Konuşmak ister misin
+1 yılGün gelir hersey düzelir sabret
10 Yorumla
+1 yılsair burada ne demek istiyor
05 Yorumla
Soran+1 yıldalganı başka yerde ara
- +1 yıl
deniz?
Soran+1 yılolabilir :D
- +1 yıl
ariyorum ariyorum acmiyor 😂