Herkes birisinden bir şey görmüş kopyalayıp yapıştırıyor. : )
Size 5 TL veren mi daha çok önemsiyordur yoksa 20 TL veren mi?
Herkes birisinden bir şey görmüş kopyalayıp yapıştırıyor. : )
5 tl veren senin ne bk oldugunu biliyodur ama yinede veriyodur parayı geri alamıcağını bile bile.
20 tl veren ise senin her zaman parayı geri çevirdiğini bildiğinden veriyodur içi rahattır.
Bu durumda düşünen insan 5 tl veren oluyor
Değişir veren kişi için 5 tl nin ve 20 tl nin değerine göre. 5 tl nin marjinal faydası o kişi için 20 tl veren kişiye 20 tl nin sağladığı marjinal faydadan daha fazla olabilir.
20 tl veren de hiç önemsemiyordur şimdi önemseyen insan bir kere 200 falan verir :D 5 tk veren ise kalbiyle daha çok önemsiyordur
İşte benim gücüm buna yetiyor gibisinden :D
tele mele falan vermese de olur sadece yanımda olsa başımı göğüsüne yaslayayım kokusunu alıyım sarılsın bana yeterdi bana başkada bişe istemezdim :( :( :(
Cevap
27Cevap
Para vermek önemsemek aynı şey değildir lakin cebinde 5 lirası olup 5 lirasını veren , cebinde 100 lirası olup 20 lirasını verenden daha fazla fedakardır daha fazla önemseyin
Niye veriyor? Niçin veriyor?
Hadi verdi neden 5 tl neden 20 tl? 😄
Aklıma bu geldi geldi 😄 niçin çıktım? nasıl çıktım? bunu izaha gerek yok. gördünüz, yürüdüm çıktım! ama, çıkmamış da olabilirim. çıkmışsam çıkmışımdır, çıkmamışsam çıkmamışımdır 😄😄
@leonn07 bildir ama soruyla ilgili cevap verdim 😄 kalkmaz
@leonn07 görcez 😄
Birinin cebinde sadece 5 TL'si varsa diğerinin ise 50 TL'si varsa tabiki cebindeki bütün parayı yani 5 TL'yi veren daha çok değer veriyordur
5 lira verenin 5 lirası varsa 20 lira verenin 100 lirası varsa 5 lira vereni basımın tacı yaparım ki yaptım da.
Hiç birisi önemsemiyordur 5 20 tl parami ulen versin en az 300 500 dikkate alirim.
konuyu öğrenmek lazım önce kim niye niçin veriyor o parayı ?
5 lira verenin 5 tl varsa 20 tl vereninde 100 tlsi varsa tabiki 5 tl veren daha cok onemsenir
Fakir birinin vereceği 5 tl zengin birinin vereceği 20 tlden daha iyidir :D
Hem niye parayı alıyoruz ki onu anlamadim :D
Kim elindekinin ne kadarını veriyo bilemeyiz 20 lira verenin 200 lirası varsa 5 lira verenin 10 lirası varsa 5 veren daha çok önemsiyodur
5 tl veren elinde az olmasına rağmen veriyordur o yüzden 5.
Cimri değilse tabi
Cebindeki para miktarına göre değişir. Son 5 lirası kalmıştır vermiştir hepsini. Ya da 100 lirası varken 20 lirasını vermiştir falan.. bu durumda 5 lirayı veren daha çok sevendir.
Kaç parası olduğuna göre değişir.
10 liranın 5ini veren 100 liranın 20sini verenden kıymetlidir.
Düşünüp vermesi önemli olan değilmi , miktarın ne önemi var ki :)
Bilmem. Şöyle düşünmek gerek; 20 tl verenin belki de bir sürü parası var, 5 tl verenin de son parası o.
Birinin elinde 5 lira vardir hepsini vermiştir digerinin de 100 lirasi vardir 20 lirasini vermiştir 5 lira veren onemser
ikiside önemsemiyordur, o para dilenciye verilmez yahu.
Bunu bu şekilde anlayamazsin. Belki beş tl verenin cebinde sadece bes tl vardı ve bütün parasini sana vrrdi. 20 tl vereninde 100 tlsi vardi ve 20 tl sini verdi.
5 lira verenin 5 lirası varsa 20 lirayı verenin 200 lirası varsa :( :( ağlıyorum artık yapmayın :(
Eğer Cebinde Son 5 TL si Varsa onu verdiyse o önemser , Değişmektedir :)
Almayanı daha çok önemsiyorum :P :D
Ona göre mi el öpücen lan 😂
@asdfzxc açıklamasının aynısı hocam.
5 tl verenin belki ondan başka parası yoktur..
Şu cebinde kaç para olduğu mevzusu
Bence kredi kartını şifresiyle birlikte veren :/:/
Ortasını Bulalım İkiside 10 10 Versin
parayla değer ölçülmez bildiğim kadarıyla...
Verilen değer için para bir ölçüt değildir.
orta yolu bulalım 10 tl veren diyim
Verilen parayla önemsenmenin ne mantığı olabilir sevgili kardeşim?
100 tl veren
Baba karşıdaki kişiye de bağlı değil mi bu ya
Niye para veriyor ki bana Allah Allah
Para versede almam asdfh
5 tl veren cebinde son kalan parasını vermiştir
Bununla ölçmem
herkes dedigin sadece iki kişi aynı yazmış
25 tane yorum dan 2-3 tanesi birbirine benziyor diyemi genelledin
20 tl 😄
25 veren 😀😀
Tüm parasını veren
1tll