normal başörtülü bir kızım yaşım 21 . birçok arkadaşlarım peçe takmaya başladı çoğuda üni okuyor örgün olarak ama daha o şekilde gitmediler okula yaz tatilinde olduğumuz için. benimde çok hoşuma gidiyor peçeli tesettür tam tesettür gibi geliyor. ama bir yandan da iş ve okul gibi hayatımda zorluk çeker miyim diyorum dünyevi heveslerden geçemiyorum https://nasarabutik.com/urun/2-katli-kina-yesili-oval-pece/
Arkadaşlar peçe takmak istiyorum ama dünyevi heveslerim engel oluyor?
Ülkede ortadoğu ülkelerinden daha fazla özgürlük var , istediğin şekilde giyinip gezebilirsin.
Ancak , bunun İslama değil , şeyhlere tarikatlara ve onların sarıklı cübbeli sakallı ve kendilerini Allahın sözcüsü yerine koyan heriflerin önerdiği modellerden biri olduğunu da sen reddetsen de dünya biliyor.
Aman dikkat çekmeyeyim derken , İyot gibi dikkat çekeceğin de kesin , ama senin de istediğin bu olabilir. Ben en kutsal Rabia'yım aranızda çatlayın patlayın tarzlarından en radikal olanı.
Ancak , şirkte olanı Allah zaten biliyor , böyle işaret ettirici şeylerle kendi çevrene imaj atabilirsin ama Allaha yutturamazsın , çünki Hz Muhammed'den sonra hiç kimse diğerinden daha kutsal değil , herkes birbirine eşit. Yok öyle her yüzyıl bir peygamber gönderildiği ve onun da sizin mahallede oturduğu , olan sadece din şarlatanlığı.
Diğer konu ise ; bu musevi din kıyafetidir , koyu musevilerin vazgeçilmezidir inanmazsan bak Tel Aviv sokaklarına
Sağlık açısından ise bir kaç yıl sonra doğal olarak almadığın D yüzünden osteoporoz adayı ve ağrılı , hayatın boyunca sürecek bir kemik kırılganlığı yaşamak da senin seçimin. Yazık senin tedavilerin için harcanacak onca yıl ve paraya , zira bu senin seçimindi , ilerdeki eşinin ve kemik sorunu ile doğacak çocuğunun değil. Bu konuda tepinen sendin...
Tabi soru troll da görünüyor o da ayrı , gizli gizli yazmışsın resimlemişsin , KS de milleti şu sosyal ortamda bile provokatif ayırımcılığa sürüklüyorsun ki , yaptığın zaten günahın ta kendisi.
Peçe takan kızlara kadınlara hep hayranlıgım olmuştur. Neden dir bilmem ama belki benimde düşünce tarzım kapalıdır. Haya ve Edep çok önemli Bence takmalısın 1 yıl da kur'an kursuna git tecvid dersleri al siyer al bide riyazüs salihin oku sana katkısı olacaktır.
Benim de var peçe takan arkadaşım ve o şekilde olup sadece peçesi eksik olan da var yani tamamen siyah uzun başörtü Ben de kapalıyım ama peçe takmam diye düşünüyorum yani Kuran'da görünen yerler hariç diyo zaten hani el yüz o yüzden inşallah tesettürümüz tam olur ama peçe düşünmüyorum ben senin de hakkında hayırlısı olsun iyi araştır 😊
Hayatinin her alaninda zoeluk cekersin canim. dini yonden yaklasamam bilgim yoktur ama bugun bir ozel sektor bir devlet dairesi felan dusundugun zaman calistirmazlar.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
haklısın ama takan birçok arkadaşım çok rahat biraz zaman geçsin onlardan izlenimlerini alacağım
Öncelikle eğitim kurumlarına ve iş kurumlarına tesettür ve başörtüsü yasağı kalktı. Bu yüzden beğendiğin ve istediğin şekilde tesettürlü olabilir , bundan dolayı sorun yaşamazsın. (+1 verirseniz sevinirim.)
3
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
evet kalktı ama bu tarz peçeli çalışmaktan bahsediyorum
Bunu duyduguma çok sevindim ya Bende hiç bir kiz peçe takmakdan hoşlanmaz saniyodum ama evlendigim zaman eşim peçe taksin yüzünü diğer erkeklerden gizlesin hatta mümkünse gözlerinide örtsün afgan kadinlar gibi olsun isterim ama bunu kabullencek kiz yok saniyodum megersem isteyen kzlarda varmış sen gel benle evlen evimin kadini yapiyim seni birak okulu falan evine kapan koca sözü dinle itaatkar ol gül gibi geçinip gideriz 😃.. zaten dinin emri kadinlar erkeklerine ittatkar olsun erkekler kadinlarina hakim olsun söz geçirsin laf dinletsin diyor
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
tövbe ya güldüm. evet hiç kimse insanları zorlayamaz peçe takması için. bilmediğiniz daha birçok kız var peçeyi çarşafı seven ama toplum dayatmaları yüzünden örtünemeyen. peçe takanlara cahil derler ama tanıdığım tüm arkadaşlarım takmaya başladı çoğu turizm ve otelcilik okuyor
bende peçe takması için zorlarım demedim zaten.. sen kendin dedin peeçe takmayı seven kızlar var dedin seven biri bnle evlenir olur biter sen çekici olmak için peçe takmıyorsun çünki bekarsın evlenince takarım düşüncesindeysen benle evlen dedim
nijamısın sen :D hayır zaten çarşaf ve peçe gibi giyinişler arap kültüründe bile yok. böyle giyinenler islamiyetten önce cezayir ve tunus civarında yaşayanlardır. rahibe kıyafetine ilham veren de bu giysidir. bizim islamcılar onlara benzemeyin derler ama kendileri benzemişler.
Dinimizde tesettür anlayışında peçe takmak yok sadece bileklerine kadar kol ve ayaklarının ve yüzünün çevresine kadar başının kapalı olması yetiyor.. Birde uslubuna uygun giyinmek var tabi aşırı dar giyinmemek gibi.. Yani peçeli tesettür tam tesettür dür diyemezsiniz..
Giyimde özgürsün bu kadar kapanmak yerine de iffetine namusuna sahip olursan birazda bol tek parça güzel kıyafetler var. Ama giyimden önce önemli olan kalbin, imanın sonrası kolay
Peçe takabilirsin tabiki ama zorluk cekersin sabredersen senin için en iyisidr ama kardeşim peçe takmak farz değildir alimlerimizin fetvalarını dinle el ve yüz görünebilir bu senin yapacağın bir seçimdir
Kardeşim öncelikle Ahzap suresi 59 ayette bu bize farz kılınmıştır bir çok sahih hadiste de var peçe edep haya iffettir. Ve müslümanlık iddiasında bulunan dini iyi ogrenen biri bunu yapmalıdır tabi bu gerçekten zor bana bazıları senden korkuyorum diyor ya da yaklaşmayanlar bile oluyor ama bu bilimsinki biz bununla özgür olduğumuzu biliyoruz sen Allahın rızası için tak hem için rahat olur hem mutlu olursun Vesselam kardeşim😊
Saçmalamışsın sen kim oluyorsun da fetva veriyorsun ahzap süresinde farz kılınmış 3 mezhebe gore sünnet hanbeli mezhebine göre farzdır Allahın yükümlü tutmadığı şeylerde sen kim oluyosun da fetva veriyosun insanlara
Bu tesettür değil saçmalıktır. Bir tessettürlü olarak söylüyorum. Kuranda emrılduğu gibi giyin yeter. Tesettür dikkat çekmemek için giyinmektir sen böyle yaparsan çıplak kızlardan bile daha fazla dikkat çekersin
Bacımm saçmalık dediğin (!) Örtü hakkında dikkatli konussan hani. Zira sahabelerimizden yüzü örtülü hanımlarda vardı. Farzdır demiyorum bu konu hakkında farklı ictihadlar var. O yüzden dikkatlı olalım 😊
İnşallah yaa benim bulunduğum semt pek musait değil oylr bir yerde oturuyorum ki çoğunluk Atatürkçü yani bu tür şeylere karşı bir ikincisi gecende mevzu açıldı amcamla konusyodum bana diyo ki kızım saçmalama sırf o nedenden dolayı ise almadilar kaç kişiyi felan zamanjnda şimdi bu sorun yok ne olacağı belli olmaz diyo :/ annem de diyo okulu bitir ne yapiyosun yap anlayocagn çok karışan var e bende zatrn kapanip kapanmama arasında gidiyorum inşallah kapanır in bense aslında şu an okulda kapalilar var sorun değil Ankara universtesindeyim ama işte
canım öyle düşünme ben liseden mezun olunca tesettüre girdim. kimseye bakma Allah yardım ediyor. rızkı veren Rabbimizdir. Tesettürlüyüm 2 yıldır özel sektörde çalışıyorum mutluyum kimse beni kınamıyor çünkü sen kınanacak birsey yapmıyorsun. sen Allah yolunda git Allah kapıları açıyor canım inşallah
Takmak istiyosan tak bence ama zorluklar çekersin gibime geliyo
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
senin isteğin senin görüşün sen nasıl rahatsan öyle takıl seni o şekil kabul etmeyenler kendi kaybeder heee şahsi fikrim açık kadınlardan yana ama sırf dış görünüşe göre de kimseyii yargılşamam haddime değil...
"Ey Esmâ! Kadın erginlik çağına ulaşınca onun şu yüzü ve elleri hariç diğer yerlerinin görülmesi helâl değildir." Ebû Davud, Libâs, 31. Eğer hanefi meshebindeysen örtmen gerekmez diye biliyorum.
En İyi Cevaplar