Merhaba, ben 18 yaşındayım. 12 yaşındayken farz olduğu için kapanmıştım ama 1 yıl kadar sonra gerek arkadaş çevrem gerek yaşımın küçüklüğünden ötürü ağır geldi nefsime yenildim ve açıldım. Babam çok karşı çıkmıştı tabii annem de... bir süre böyle devam ettim. Ortaokul bitti liseye geçtiğim yaz tekrar kapanmaya karar verdim. Çünkü ailem sürekli bunu hatırlatıp imalarda bulunuyordu ve bu baskı inanın dayanılmaz oluyor ve ben de önünde sonunda kapanacaktım zaten böyle bir ailede doğmak bunu mecbur kılar. 14-15 yaşlarımdayken tekrar kapandım, 4 yıl geçti ve 18 yaşımdayım. Kapanmak çok ağır geliyor gerçekten her gün bunu istemediğimi düşünüyorum sürekli aileme kızıyorum açılacağımı söylüyorum bir yandan da bu fikre alışsınlar diye. Bu sürekli aklımı meşgul ediyor ama açıldım deyip 13 yaşındaki o kız gibi açılacak cesareti bulamıyorum galiba kendimde ve hala da acaba açılmasam mı diye de bir kararsızlığım var. Açılmayı çok istiyorum ama pişman olmaktan korkuyorum. Açılıp pişman olursam mutsuz olsam bile tekrar kapanabilirim ama açılmadığım sürece bu hep aklımı meşgul ediyo ve gerçekten çok mutsuzum yani bu durumda kesin mutsuzum ama diğer türlü mutsuzluk sadece bir ihtimal. Siz de bunla ilgili görüşlerinizi saygı çerçevesi içinde iletirseniz sevinirim, teşekkürler.
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 687 cevap paylaştı. cocuklarini sahipleri olarak goren ailelerden nefret ediyorum. Senin hayatina boyle mudahale etmeye haklari yok. Yapacagin tek sey, ki anlayacaklarini sanmiyorum, kendi ayaklarin uzerinde durunca onlardan ayrilman, ya da evlendigin zaman senin dusuncende bir adam bulman laizm, esim acilmami istedi dersin bisey diyemezler
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaskıdan dolayı kapalı kalacağına açıl daha iyi. Kendin de dediğin gibi ilerde içinden gelirse tekrar kapanabilirsin hem de o zaman kendi rızanla olacağı için mutsuz da olmazsın böyle aklında şüphe olmaz
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim
Buradaki ile aynı sorunun , cevabı tekrar yazmayalım kendin oku...
www.kizlarsoruyor.com/.../q5390967-artik-kapanmak-istiyorum-ama-bir-sorun-var02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
+1 yılSeni bu kadar mutsuz eden şey ne
015 Yorumla
Soran+1 yılher taktığımda istemeyerek yaptığımı hissediyorum nefret ediyorum bu histen
Soran+1 yıltabi sadece bu değildir
- +1 yıl
Nedir nefret ettiğin şey başörtüsü mü
Inanc mı
Tesettür mü
Gösterip begenilmemek mi
Dişi olmamak mı
Soran+1 yılbunu zorla yapıyo olmam galiba
- +1 yıl
Bazen zorla güzellik oluyor
Ayrıntılı şekilde dusunmeni tavsiye ediyorum
Senin gibi çok kız var burada
Bir tanesi üniversite sınav sonuçlarından sonra açılacağını söyledi yarın açılır sanırım popüler bir kız istersen nikini de verebilirim
Soran+1 yılvermene gerek yok teşekkür ederim
- +1 yıl
Teşekkürler
Soran+1 yılAnlamaya çalışman en azından bir şeyleri sorgulatman güzeldi, ben teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Peki son durum nedir ne düşünüyorsun
Soran+1 yılAslında pek bir sonuca varamadım uzun süredir aklımdaydı sınav stresindedir dedim dedim ama hala düşünüyorum bilmiyorum ne olursa artık mutlu olabileceğim bir şey olsun
- +1 yıl
Umarım doğru bir karar verirsin
Sınav sonucu nasıl
Soran+1 yılmf3 8800
mf4 5600
Ama bunda da kararsızım tıp diş mimarlık yani benden adam olmaz- +1 yıl
Hangisini yapsan mutlu olursun
Hangisi ağır basıyor
Hangisini hayatın boyunca yapsan bıkmazsın
Sıralaman gayet iyi zeki insan
Soran+1 yılTeşekkür ederim mimarlıkta Mutlu olurum çok iyi yerlere gelebilirsem ama devlette kalırsam falan çok mutsuz olurum yani mimarlığın da bir şartı var İstanbul'da okumak istediğim için tıpı elemiş gibiyim yani İstanbul tutmuyor diş hekimliğini de hiç sevmiyorum ama parası var yani ve İstanbul'da okuyabiliyorum onu
- +1 yıl
Cevabı bulmuş gibisin
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
22Cevap
+1 yılBen de 11 yaşında örtünmüştüm, açılmadım ve açılmayı da düşünmüyorum Allah'a şükür. Benim sana önerim bu kararına kesinlikle başkalarını karıştırma çünkü bu senin hayatın. Geç aynanın karşısına kendinle konuş. Eğer açılırsan Rabbine karşı kendini nasıl hissedersin bir düşün ve kararını emin bir şekilde ver.
20 Yorumla
+1 yılbunu şimdi yapmazsan 10 sene sonra yapacaksın ya da 40 ama bu olacak. mutlu olmadığın her gün için kendine kızacaksın. insanların fikirlerini böyle durumlarda umursama. yapacakların Allahla senin aranda. sadece çevrene kulak ver. uygulamak zorunda değilsin.
11 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkürler
+1 yılAylen her zanan senin iyiligini düşünür sen kapanmasan mahşer günü onlatand hesap sorulacak ondan dolayı ısrarla kapanmanı istiyorlar bence 4 yıl geçmiş yani bu kadar süre dayanmısın devam etire bilirsin birde bu yaşta açılman kesinlikle çok günah ve çevrendeki insanlar birkerden açıldıgunda çok şaşırırlar ve açılsan ayle baskısıyla tekrar kapanmak zorunda kalırsın ve bu daha zor olur senin için
02 Yorumla
Soran+1 yılailemi dinlemeyeceğim bu konuda bir daha
- +1 yıl
Peki sen bilirsin ama onlar senin iyiligini istiyorlar bence
+1 yılistediğinizi yapın bence, nedenini söylimmi kapanmak dediğimiz olay isteyerek olur zorla değil, ailenizi elbette dinleyin ama kendi fikriniz düşünceniz olsun bir şeyleri isteyerek yapmak var istemeyerek yapmak var :)
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Çocuk oyunu değil bu acil kapan acil kapan aciliyimi aciliyimi acilmassam hep aklımda kalıcak açıklarsam istemdzsemde geri kazanırım kixim senin niyet belli resmen oyun oynuyorsun ya keşke kapanmasaydinda böyle salak salak hareketler yspmasaydin
00 Yorumla
+1 yılAilen tarafindan ciddi bir cekincen yoksa bosuna stres yapiyorsun benim acilan 4 tane tanidigim var hic birine karsi da tavir davranislar asla degismedi
00 YorumlaDiğer konusunda 590 cevap paylaştı. kapanman kendin için ailen kapandın diye parada almıyor bir şeyde almıyor sadece ahiretini düşünüyor yoksa çıkar derdi banane ister açık dolaşsın ister orda burda sürtsün
10 Yorumla
+1 yıl18 yaşında bir bireysin onlardan emir anlamayacağın için sen karar ver
04 Yorumla
Soran+1 yılbu saatten sonra zaten bir karar verebilsem ailemin fikirleri olmayacak bu kararda
- +1 yıl
Senin yaşamın ister açıl ister kapan lütfen sürekli açılıp kapanma bir karar ver
Soran+1 yılteşekkürler
- +1 yıl
rica ederim
+1 yılOteki dunyayi bir dusunmeni tavsiye ederim en guzelide ortulu olmak degilmi en azindan Allah'in emir ve yasaklarina karsi gelmiyor olman hic yoktan gunah islemiyosun ve inan ki boyle isin gucun daha iyi olur en azindan bu devirde
10 Yorumla
+1 yılOyuncak haline getirmişsin bu ne böyle. Kapanmanın bir ağırlığı vardır dalga geçer gibi hareket edemezsin. Ya açılma bir dahada böyle bir şey düşünme ya da açıl ve bir daha kapanma
04 Yorumla
Soran+1 yılYa sen ne biliyosun ki bu kadar sertsin böyle o kadar kolay değil ne kapanmak ne açılmak ama anlayabileceğini hiç sanmıyorum ne olsa sana farz değil
- +1 yıl
En azından ben kapanıp açılarak dalga geçmiyorum. Allah için bir şey yapıyorsan adam gibi yapıcaksın yoksa yapmıycaksın
Soran+1 yılBen siteye yeni kaydoldum profiline girmemiştim siteyi bilmeyince seni erkek sandım kusura bakma yanlış anlama beni
Soran+1 yılDalga geçmek gibi bir niyetim kesinlikle yok sadece bir şeyler bana yanlış aşılandı inan hayatımı bu şekle ben getirmedim bazı aileler böyle ne yazık ki
- Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılBiz sana acik ya da kapan diyemeyiz. Senin gonlunden ne geciyorsa onu yap. Eger aiken sana destek vermiyirsa konusma bitsin. Evlatlarini dine mi satacaklar
00 Yorumla - Diğer konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılaçıl kardeşim, nasıl istiyorsan öyle yaşa başka bir hayatın olmayacak
033 Yorumla- +1 yıl
eminmisin?
- +1 yıl
evet eminim
- +1 yıl
sana -1 pointi yanlış cevap
- +1 yıl
çok umurumda ya zaten
- +1 yıl
ama yanlış bilgi verme bilmiyosan shut up
- +1 yıl
bilgi :D ne bilgisi bir bilgi yok ortada
- +1 yıl
başak bir hayatın olmayacak diyosun ya
- +1 yıl
evet yok aksi varsa kanıtla o zaman
- +1 yıl
hayır seninle eskiden tartışmışlığımız var din konusunda hatırlarsan eğer
- +1 yıl
? benlemi hatırlamıyorum demekki benim aklımda bir yerin kalmamış
ben tartışmayı sevmem sadece açıklayacaktım bunu - +1 yıl
burada açıkla ne fark eder
- +1 yıl
isim ne senin
- +1 yıl
ne yapacaksın ismimi
- +1 yıl
Baş harflerimizı bir kalp çizip içine yazacağım
- +1 yıl
senin dinin imansız biriyle evlenmene müsaade etmez :D
- +1 yıl
Benim dinim müsade eder de çocuklar ne olcak o mesele 🚻😊
Soran+1 yılteşekkür ederim yorumun için
- +1 yıl
ateist tabiki :D
- +1 yıl
hadi len ;)
- +1 yıl
heveslenme zaten masallara inanan biriyle evlenmem :D
- +1 yıl
sen harbi ruh hastasısın ya
bizimki masalsa
seninki fıkra - +1 yıl
ben buddha ya tapıyorum allah yok
- +1 yıl
budaya tapacağına bana tapsan sevabın artar
- +1 yıl
ne o yoksa allah sen misin :o
- +1 yıl
bunu birde Budistlere de bakayım ama onlar allahuekber deyip kafa kesmez medeniler sizden
- +1 yıl
gördük onlarıda türkmenleri öldürüken yakarken budistleri
not:piskolojin bozuk aslında innaçlısın!!! - +1 yıl
ahaha hadi ya çinliler mi Budist :D
- +1 yıl
neydiki dini?
- +1 yıl
çoğunluk dinsiz -,-
- +1 yıl
ataist yani o zman yakan onlar yani siz:)
- +1 yıl
nerden anladın -,- yakalandık be
- +1 yıl
canım sizin ateizm derneğinin logosu neden ariel deterjan logosuyla aynı:D
- +1 yıl
omg kahretsin zıçtık
Aile ve dini baskılardan ötürü kapali isen ve bunda senin hür iraden yoksa elbet bir yerde patlak verecek ne şekilde yaşamak istiyorsan ona kulak ver
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
+1 yıloyuncak etmişsin. düşün taşın düzgün bir karar ver pişman olmayacağın
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler yorumun için
+1 yılSen bu kararsızlıkla ohoooo, açılmana izin verseler 1-2 yılsa sonra yine kapanırsın ornasıkılıp tekrar açılırsın; kasma fazla.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendini tesettüre layık bulmuyor musun? yoksa arkadaşların sana bunu hissettiriyor bunun sebebi nedir?
03 Yorumla
Soran+1 yılarkadaşlarımla ilgisi yok gibi yani aslında her ne kadar bu düşüncemin yanlış olduğunu bilsem de başörtümün bana engel olduğunu hissediyorum bu herkeste olmaz hatta çoğu kişide yani ya da bunun anlamını anlamış ve bunu gerçek anlamda isteyerek yapanlar kendilerine engel görmez fakat ben kendimi geliştirmede arkadaş ortamına girmede bunu bir engel gibi hissediyorum her ne kadar böyle olmasa da
Cevap sahibi+1 yılAma böyle düşünme bence çünkü devir değişti artık başörtülürde spor yapar gezip tozar yani bunu engel olarak görme bence.
Soran+1 yılçok teşekkür ederim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence açıl evlenince örtümnmeyi düşün daha iyi olur birde erkek tarafından bakılıca kapalı kız kapalı kutudur açık kız ise en azından hal ve hareketlerınden ne oldugu belli olur bence istedigin gibi davran ailen ne kadar karşı çıksa bu duruma alışır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçılcaksan günah olduğunu bil ona göre kendi kararını ver..
00 Yorumlasen nasıl uygun görüyorsa öyle takıl başkalarından sadece uyarılırsın ama uygulayacak olan sensin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendi kararın ailen karışamaz bence günah artık senin boynuna naparsan yap
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
Gizli Üye(25-29)+1 yılKimsenin baskısı altında kalma açılmak istiyorsan açıl hayat senin kimse elinden tutup yönlendiremez
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim
+1 yılSeytan vesvesesinden kurtul bir sen basinda ayet tasiyosun iyi dusun😊
20 Yorumla
+1 yılBu ne len? açılsam tekrar kapanabilirim, kapanmıştım açıldım vs vs. sen hiç kapanma daha iyi
00 Yorumla
+1 yılNeden açılmak istiyosunki kardeşim?
13 Yorumla
Soran+1 yılbunun istediğim şey olmadığını hissediyorum her takışımda bazıları çok kızabilir şu an ama napıyım yani suç neden bende ki bunu bana sevdiremeyen ailemde olmalı
- +1 yıl
Bak ailen sana baskı yapıyor olabilir ama açılmanı isteyen ve sana bu vesveseleri veren şeytan. Hakkıyla kapanan haram gözlerden kendini korumuş olur. Diyelimki açıldın ne olacak ne değişecek? Haramlara meyilin artacak.
Soran+1 yılHaklısın ama bu şekildeyken ilerde bunu yapmam daha kötü olabilir
Asik oldugum kiz vardi cok asiktim acildi sogumustum acik biri kapanmasi tuhaf degil ama kapali. biri acilirsa yoldan cikmks gibi bir imaj oluyo
22 Yorumla
Soran+1 yılzaten bu zorlukların tek sebebi gözünde bu imaj canlanan insanlar
Gizli Üye(36-45)+1 yıl13 yaşındaki çocuğu kapatan ailende suç
11 Yorumla
Soran+1 yılya da bunu sevdiremeyen ailemde
- Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılbaskı içinde yetişmek çok kötü
10 Yorumla
+1 yılBu bir ibadettir seni zorlamaya hakları yok.
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılAllah ne düşünür en önemlisi o.
30 Yorumla Acil senin hayatin senin kararlarin
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılKendini nasıl rahat hissediyorsan
00 Yorumla
+1 yılsen zaten acılmıssın cok itiyorum diyerekten..
00 Yorumla
+1 yılYakışıyor bence bayana fıtratında olan birşey
11 Yorumla
Soran+1 yılsorun yakışması yakışmaması olsa keşke... hissettirdikleri asıl problem
+1 yılaçılma kardeş sen sen ol yanlış yoldasın
012 Yorumla
Soran+1 yılOnun farkındayım
- +1 yıl
Açılan kişilerin amacı var anladık seni o zaman
Soran+1 yılKonuştuğun lafa bak yaa insanları bu şekilde yargılama. Bilmiyorsun demek ki bir şeyleri. Kapanmak öyle kolay bir şey değil ama tabi sen bilmezsin anlamak bile istemezsin empati kurmazsın aslında sen bu yargınla yanlış yoldasın ne deyim ki
- +1 yıl
Mini etek giymek Kafanı örtmekten bu kadar kolaysa neyse istediğinı yap
Soran+1 yılBak ya sanki ömründe hiç başını örtmüş gibi konuşuyor. Ayrıca başı kapalı olmayan her insan mini etek giyiyor değil giyen de seni ilgilendirmez sen gözüne hakim ol madem çok kolay
- +1 yıl
Ben bakıyorum dedim mi
Bugün kafasını açan
Yarın her yerini açar
Bir cin atasözü bu
Soran+1 yılÇinliler halt etmiş o zaman
- +1 yıl
Yok kız benim sözüm bu yaz bir yere lazım olur
Soran+1 yılAllah korusun
- +1 yıl
😇😇
- +1 yıl
@ynsemre34 sağol ciğerim
Acil lan tabi bu ulkede ortulu olmak gunah
00 Yorumla
+1 yılbence Kur'an ın mealını oku cok ıyı gelecekır
04 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
- +1 yıl
rica ederim kulaktan dolma bılgı alma senın cevrenden dolayı kafan karısmıs
Soran+1 yılmaalesef
- +1 yıl
dedıgımı yap acılırsın
Gizli Üye(36-45)+1 yılsenın hayatın karışamam.
00 Yorumla
+1 yılkafana gore
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
Acil kim ne der sana ki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah için kapanmayacaksan açıl zaten
20 YorumlaSakın acilma
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKapali kal
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler yorumun için