+1 yıl3. Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır. YORUM: İslamın ayrılınmaması gerektiğini söylediği adalet anlayışı bu ayetle ortaya dökülmüştür. Beğendiğiniz/ size helal olan hanımlar ifadesinden şu sonuç çıkmaktadır ki erkekler helal olmayan hanımları da alabilir… Helal olmayan hanımların beğenilmesi sebebiyle alınma izninin verilmesi düşündürücüdür. Yetimlerin hakkını savunmak adına ikiden dörde kadar eş edinme hakkı tanınmış. Burada yetimlerin hakkı gözetilirken kadınların hakkı ihlal edilmiştir. Hak kavramı ise erkeğin inisiyatifine bırakılmıştır. “Adaletsiz olmaktan korkarsanız bir tane alın korkmazsanız dörde kadar yolu var.” Denmiş. Dolayısıyla erkek, eğer ki adalet sağlayamayacağından korkmuyor ise birden fazla eş edinebilir. Edinmemesi durumunda ise cariyelerle “yetinmesi” izni ise kadınların bu dindeki yerini anlamamız için iyi bir örnek teşkil ediyor. Cariyelik yasaklanmak yerine teşvik edilmiş. Dört eş edinmeyen erkeğe alternatif olarak becerilebilecek kadınlar tahsis edilmiş. Ayet baştan sona kadın haklarını ve birey olarak kadını hiçe sayan izinler ve yetkiler getiriyor.
24. (Harp esiri olarak) sahip olduğunuz cariyeler müstesna, evli kadınlar da size haram kılındı. Allah'ın size emri budur. Bunlardan başkasını, namuslu olmak ve zina etmemek üzere mallarınızla (mehirlerini vererek) istemeniz size helâl kılındı. Onlardan faydalanmanıza karşılık kararlaştırılmış olan mehirlerini verin. Mehir kesiminden sonra (bir miktar indirim için) karşılıklı anlaşmanızda size günah yoktur. Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir.
NİSA SURESİNDEN00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKimi der ki kadın
Uzun kış gecelerinde yatmak içindir.
Kimi der ki kadın
Yeşil bir harman yerinde
Dokuz zilli köçek gibi oynatmak içindir.
Kimi der ki ayalimdir,
Boynumda taşıdığım vebalimdir.
Kimi der ki hamur yoğuran.
Kimi der ki çocuk doğuran.
Ne o, ne bu, ne döşek, ne köçek, ne ayal, ne vebal.
O benim kollarım, bacaklarım, başımdır.
Yavrum, annem, karım, kızkardeşim,
Hayat arkadaşımdır.
Nazım Hikmet20 Yorumla
+1 yılBizim toplumda köle hiçbir şeyde hakkın olmayan örnek bu kadınlar araba kullanmasın vs tarzı şeyler bazı erkekler kafına çocuk yapma ve ev işi yapma robotu olarak görür bir kadın açık giyiniyorsa orospudur herbir haltı hakeder eşine baş kaldırırsa istediğini yapmassa dovulmeyi hatta oldurulmeyi bile hakedecer üstüne aklı uçkurundaysa Türk kızları kadınları en kötüsüdür yanı bizim ülkede bizi sayan yok (Full kesimler değil ama yarısından çoğu boylr)
24 Yorumla- +1 yıl
Abarttın diyecektim ki bir an düşününce öyle be, işiniz zor hayat uzun kuşlar uçuyor..
- +1 yıl
Maalesef o erkekleri de yetiştiren büyüten aile eğitimini veren yine kadınlardır... Çuvaldızı yine kadınlar kendilerine batırmalıdır...
- +1 yıl
Kadınlara oyle duşunceyi empoze edende erkeklerdir kadınların hiçbiri aa ben erkeği ustun goreyşm kendimi aşlğılık göreyim die duşunmez
- +1 yıl
Maalesef öyle kadınlar var. Aynen senin dediğin gibi düşünen kadınlar çok fazla...
Ayrıca ben zaten öyle erkeklerden nefret ediyorum.. Kadına saygısı olmayan, onları cinsel obje olarak gören, onların da duygularının olduğunu bilmeyen, onlarında insan olduğunu göremeyenlere insan diyemiyorum...
Cok dogru güzel söylemiş
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
+1 yılFotoda hersey yazmis ama gercek hayatta karsilasmak zor bea bacii
12 Yorumla- +1 yıl
Zor değil yok.
- +1 yıl
Vardir elbet ya cok ahlaksizca seylere tanik olan bir erkek olarak tanik olduklarimdan utanmama ragmen, elbet bizim de bir kismetimiz vardir bizim hakketigimiz bizi hakeden.
Kadin, erkeklerin eksik yani'dir. Kalplerimizi Allah'in emanet ettigidir.
Cennete giris anahtarimizdir.
Kadin, Anne'dir. Dahasi mi var? Kadin dedigimizde ilk aklimiza gelen kimdir? Annelerimiz degil mi? iste daha baska söze ne gerek?20 YorumlaKadınin degeri bazi bölgelerde parayla ölcülür. Genç bir bakirenin fiyatı eger gercekten cok guzelse 10 trilyona kadar cikabilmektedir. Bazi insanlar bir kadina karsilik hayvan takasi yaparlar felan filan ev olur yat olur kat olur ;) kadın dunyanin en tuhaf seyidir sperm verirsin cocuk yapar ama yukarida yazdiklarimda oluyor yani
01 Yorumla- +1 yıl
Kadını para ile kıyaslayanlardan iğreniyorum
boyle kadın kaldı mı lan. anca bugun ne gıysen nere mı acıp mılletı azdırsam ne yerken resmını ceksem 100 lıke alsa nası mal mal aazımı yuzumu buzsem 10 kılo makyajla 10000 lıke alırım. anca bu
20 Yorumla
+1 yılKadını resimdeki gibi bütün günahların anasına benzetip görünmez yapanlar orada yazılanları onların gönüllerini almak için yazmıştır derim..
Diğer yandan Türk Kadınları gibi kadınlar ise gerçekten resimdeki yazılanları hak etmektedirler...16 Yorumla- +1 yıl
Eksi mi versem artı mı karar veremedim
- +1 yıl
Demek istediğimi anlayamadın sanırım?
Kadını sanki sadece erkekleri cinsel yönden etkileyen bir varlık olarak görüp sonra nefsine sahip olmak için resimdeki gibi sadece gözlerinin göründüğü ve hatta bazen tamamen kapatan zihniyete göre kadın cinsel bir obje, çocuk doğuran birinden öteye gitmez...
O zihniyet ki hamile kadınlar sokakta dolaşmasın. Cinsel ilişkiye girdiğini belli ediyor günah diyebiliyorlar.. Yani hamile kadın üzerinden bile uçkur muhabbeti yapıyor şerefsizler... - +1 yıl
Türkiye de kadına hiç değer verilmiyor hergün ölüm tecavüz taciz
- +1 yıl
Bilmiyorum benim ailemde kadın çok değerlidir. Biz Türklerin özünde kadın çok değerlidir. Anadır. Her konuda söz sahibidir. Ne zaman islamcılık adına arablaşanlar oldu kadının değeri kalmadı.. Çok şükür bizde hala kadın Anadır. Hatundur. Zaten inancımız gereği kadınları ötekileştirmeyiz. Sülalemde, çevremde doğal nedenler, trafik kazası vb. sebepler olmadan bir kadının vefat ettiğini duymadım..
- +1 yıl
İslamı kötülemeyin lütfe..
- +1 yıl
Bana göre bu konu gerek islam değil. Arab kültürünün bir parçası.. İslam tam tersi kadına değer verir. Araplarda ise kadın resmen erkeğin malıdır. Suudi arabistanın dini lideri kadınları yemek serbesttir aç kalınca yiyebilirsiniz derken bu fetvayı kadının erkeğin bir malı olduğunu erkeğin normal bir eşya, bir malzeme gibi kadınları da kullanabileceği gerçeğine dayandırmıştır. Yani siz gerçekleri görün.. Din diye yaşadığınız din gerçekten İslam inancı mı? Yoksa kuranda da geçen Ahir Zaman Alimleri mi? Araplara bu soruları sormak lazım.. Biz de kendimize sorup mantıklı düşününce gerçek ortaya çıkmaktadır.
+1 yılBu dünya kadınlara cennet olmadıktan sonra
Cennet ayaklarının altında olsa ne yazar66 Yorumla- +1 yıl
@Robingood geldi yine ayetçiler
- +1 yıl
Adam haklı Edison istediğin gibi yaşamakta özgürsün :)
- +1 yıl
@SadeceCevaplar özgürlük Tanrı'sı mısın ahbap :)
- +1 yıl
Sana hayatının 20 saniyesini ayıran hatırlatıcı biri o kadar daha fazlası değil.
+1 yılKadın emektir, sevilesi canlıdır, doğanın naif olanı değerlisidir..
10 Yorumla
+1 yılKadının değeri yok bence toplumda çünkü bakıyorum itaat edilmemesi gereken erkeklere itaat eden bayanların sayısı arttı ve bizim gibi erkekler ne hata yaptı ne zinası oldu da bayanlara yaranmadık anlamıyorum
00 Yorumlakadın insandır... onun ötesinde bir değer atfetmeye çalışmak aslında kendi kendini değersizleştirmekten öte bir şey değildir
00 Yorumla
+1 yılKadının değerine eyvallah peki Kadın nedir? Kime gerçekten Kadın denir? Ahlaklı olana mı? İyi olana mı? Güzel olana mı? ...
00 YorumlaKadın, Dünya adlı gezegendeki insan türünden olan cins. Kadının değeri ne midir? D: D:::::::: D:D:D::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
00 YorumlaDiğer konusunda 11,3b cevap paylaştı. hiçbirisine katılmıyorum ve doğru değiller zaten, özellikle cennet ayaklarının altında kısmı oldukça saçma.
10 Yorumla- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yıldünyanın yarısı kadınlar oluşturur
diğer yarısını da kadınlar yetiştirir
şimdi kadının değerini sen bul10 Yorumla Kadın dünyayı güzelleştiren varlıktır
Kadın bir seks objesi değildir10 Yorumla
+1 yılKadin sadece insandir bireydir ne bir erkekten ustunlugu ne de geriligi vardir
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılKadin Erkeğe esittir ben kadin şudur erkek şudur demiyorum. Insan olarak bakiyorum direk.
10 Yorumla Diğer konusunda 340 cevap paylaştı. kadın
rezillik ve vezirlik arasındaki ince çizgidir00 Yorumlaşimdikiler ne cennet kapısı ama ne iman yarısı ama ne cennet ayakları...
anlayan anlamıştır00 Yorumla
+1 yılbu fotoya bunu yazan zihniyeti zikim ben kadının bedenini kapatmayın artık pislikler
219 Yorumla- +1 yıl
Sizde kadının kıyafetine karışmayın artık
- +1 yıl
him kimse böyle birşey yapmaz küçüklükten beri zırvalarla beyni doldurulmazsa şayet
- +1 yıl
Ben açığım ister kapanırım ister açılırım kime ne kim ki erkek benim kıyafetime karışacak aklımız var mantığımız var.
- +1 yıl
bu foto bir uyuşturucu kadar tehlikeli ne o kadın çuvala sokmuşsunuz öyle ulan diri diri topraga gömdünüz sonrra kara çarşag giydirip dışarı çıkarmadınız sonra başını kapatıp geniş geniş üst üste üç elbise giydirdiniz.. şimdi de baş örtüsü takıp pantpş giyip makyaj yapacak noktaya kadar evrimleştiniz.. hala gçrmüyormusun bir cahillik çaglar boyu azalıyor bu bir cahillik yani saçınız güzel açın vucudunuzda güzel hatları sizi temsil ediyor sizin bedeniniz istersen hoşlandıgın bir erkegide onla etkilersin bu normal tamam mı vazgeçin şu aptallıktan artık allah sizden bunu istemiyor
- +1 yıl
Artık bırakın biz kadınların giyimine karışmayın isteyen bikiniyle gezer isteyen çarşafla kime ne ve sanane sen kızını ananı ablanı bacına kafana göre şekil verirsin elalemden sizene mk
- +1 yıl
ruh hastası işte sen insansın ya beynin var ya bunun bir aptallık oldugunu gör sanki taş devrinden birile konşuyorum sizler nasıl insanlarsınız şu fotoya bak mk
- +1 yıl
Bas git. Sanane fotodakinde..
- +1 yıl
sizinle aynı yerde yaşamak istemiyom yaw bırakında ülkeyi bölek ayrı ayrı yerlerde yaşayak
- +1 yıl
Buyrun yurtdışı size bekler 😉
- +1 yıl
bak herşeyi geçtim şimdi senin kafana yatıyomu ciddi ciddi yukardaki foto bu cahillik degil mi sence cidden soruyorum bunu
- +1 yıl
Yok İslam cehallet değil. İslam ne derse doğrudur ama uygulama uygulamama özgürlüğğmüz vardır ne kimseye zorla kapan nede kimseye zorla aç deme hakkımız vardır herkes kendi düşüncesinde giyiminde özgürdür. Giyim kuşam beynin gelişmişliğini veya gelişmemişliğini göstermez. Bence sence giyime değil beyin ve karaktere bak. Ben çok açık giyinip beyni boş olanda gördüm çarşaf giyip ondan feyz aldığım insanlarıda bilirim yine aynı şekilde çarşaf giyip iğrandiğimde oldu beyni bomboş açık olupta ondan feyz aldığımıda bilirim önemli olan kişili,, karakter ve beynindeki insani ve bilgi yönüdür. Kılık kıyafete bence fazla takılmayın.
- +1 yıl
dogru bir insan açrşaf giyip mantıklı olabilir nitekim kız çocuklarını diri diri topraga gömen toplumlarda da çok mantıklı sanatsal ruha sahip kişilerde vardı degil mi. bir hastalıklı inanca inananlar saf duygularla inanırlar nerden bilsinler sorgulamazki dogru ynalış diye inanır işte. O yüzden vardır evet ama mantıgınla düşün. Bu zihniyet gerici bir zihniyettir allahın umurunda olan birşey degildir başı kapatıp açmak beynin yıkanmış sadece içinde yaşadıgın çagın inancına inanan malesef sorgulama gücü pek yüksek olmayan birisin böyle paylaşıp bu hastalıgı yaymayın :)
- +1 yıl
@Derviş_ kardeşim gel sen anlat Allah'ın ayetlerini yalanlıyor bilgin fazla gel sen anlat galiba beni anlamayacak kadar kör.
- +1 yıl
allah şakına o ayetlerin hangisi sana o kadar mucizevi geldi de ben körüm inanmıyorum bu kadar ortada iken :) bu bir gel gelelim iki ye diyelimki dogru tamam ayetler dogru allah yazdı eyvallah tamam. Sadece bir eyette örtünmek geçer ama 200 300 ayette kul hakkı yemeyin der cehennemlik günahtır bu. Heralde hem fikiriz en çok yasaklanan kul hakkıdır. Örtünmenin günahı dahi yoktur ayette kadınlar dışarı çıkınca örtüsünü alsın der almayan yanacak demez. Peki inanıyorsun açıkla neden siz dinciler kul hakkı yemeyin diye paylaşım yapmazsınızda sürekli örtünmek namaz kılmak la ilgili paylaşım yaparsınız? Neden islam da en çok yasaklanan şey islamın birinci şarttı degildir. ?
- +1 yıl
"Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir ve gözlerinin üzerinde de gerçekleri görmeye engel bir perde vardır; böylelikle gerçeği görmezler, en büyük azap onlara hazırlanmıştır." (BAKARA/7)
Müslümanlar olarak örtünmenin üzerinde duruyoruz çünkü bu zamanımızda örtünmeyince zina'ya bir adım öndesin. Zina ise, kul hakkı kadar kötü bir günah'tır.
Ne buyuruluyor Kur'an'da?
"Zinâya yaklaşmayın, şüphe yok ki zinâ, kötülüktür ve zinâda bulunmak, kötü bir yol tutmaktır" (İsra/32)
- +1 yıl
sen okudgunuda anlamıyon kuran da kul hakkı cehennemlik günahtır onun affı yokyur diyor. ayettezinayla ilgili öyle birşey diyormu ulan ayeti yazmışsın okuyorsun hala anlamıyon yazdıgın şeyi anlamıyorsun nerden çıkardın la eşdeger oldugunu.. yakşalmayın kötü bir yoldur diyor günah bile demiyor la. Günah denen bir kaç yer var ama cehennemlik günahtır affolmaz lafı nerde? Ben inanmadıgım halde sanırım dini senden iyi biliyorum bu bir. İki ipnelik yapmayın madem vucut örtülecek çok heveslisin sizde başınızı örtün kadınlarda erkeklerden tahrik oluyor tabi sen kabul etmiyondurmuhtemelen cinselik sadece erkeklere hayyırlıdır allahın izniyle degil mi kapa başını saçmasapan yorum yapmam tşört işörtte giyme kaslarından da tahrik olunur. gögsünü kabarta kabartada yürüme ondanda tahrik olunur. bak beyinin az çalıştıgını düşündügüm arkadaşım sana bir şey söleyecem anladın anladın anlamadın sen bilirsin
- +1 yıl
Bir şeyi yasaklarsan görmezsen ona olan ilgin birken bin olur. bir arkadaşın kalem alsın senin hoşuna gitsin ama sana hiç vermesin ona bile ilgi duyar ikide bir istersin ama alır iki kullanırsın geçer o. bak kalem sadece. Her şeyde böyledir. Sen bütün kadınları kapatırsan daha çok azacaksın bende diger erkekte kadınlarda. Çünkü dogan bu ihtiyacın var. Onu gözünde yüceltecek böyle mükkemmel birşeymiş gibi göreceksin. Dolayı ile sen cinsellik duygusu sapkın bir şekilde yaşanmasın istiyorsan kadınlar şortta giyecek bikinide. Sen onu gördükçe aslında çok basir sıradan birşey oldugunu anlayacak ve sapıklaşmayacaksın. Sevgilin olacka elini tutacan sarılacan ve o gözünde tanrısallaşmayacak aa normal bişe diyecen. Sapıklık sizin yaptıgınızçKadınları kapatın kapatın sonra elini öpen 12 yaşındaki kızdan tahrik olun bizzat sizin din hocalarının görüşüdür kızınıza elinizi öptürmeyin diyorlar yobazsınız pisliksiniz. insan olarak derdim yok düşünce olarak öylesiniz yoksa çok iyisindr belkide bilemem
- +1 yıl
evet k. bakma hakaret ediyorum bu kötü birşey ama sen bana yukardaki fotoyu savunursan gerçek dogru bu dersen demek ki bende o kadar sakin sabırlı degilim ki yapamıyorum yani böyle biri ile hakaret etmeden konuşamıyorum k. bakma bu çagda hala bunu diyonuz.. Sanada iyi akşamlar
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKendimiz hariç herkese faydamız var
30 Yorumla Diğer konusunda 4,4b cevap paylaştı. Kadın başımın tacıdır
20 YorumlaKadın kadındır, çiçek babandır!
00 YorumlaDiğer konusunda 25,7b cevap paylaştı. kadın candır değeri ölçülemez
10 Yorumla
+1 yılkadın insandır bir insan oğlu
02 Yorumla- +1 yıl
İnsanoğlu erkek için kullanılır
- +1 yıl
kadın insandır biz insan oğlu olacaktı
+1 yılanadır..
10 Yorumla- Diğer konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılKendisine değeri kişi verir başkası değil
00 Yorumla - Diğer konusunda 24,9b cevap paylaştı.
+1 yılDogru soz
20 Yorumla Offf kadin kadin kadin normal insan iste
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle
00 Yorumla
+1 yılKadınlar, çiçektir :D
01 Yorumla- +1 yıl
Çiçek babandır. Kadın kadındır!
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri