Karakter olarak pısırık, çekingen ve sessiz olan, konuşmayı beceremeyen bir kişi işe girip çalışmaya başladığında duruşu ve konuşması değişir mi? Ya da bu yönlerini yeni tanıştığı insanlardan nasıl gizleyebilir? Mesleğinde çok bilgili ve çalışkan olsa bu yönünü kapatabilir mi? Ya da bu yönlerine rağmen mesleğinde başarılı olabilir mi? Mesela mesleği hemşire olan bir kişi için düşünebilir misiniz?
Cevabın nedir?
+1 yılMeslekte çok bilgili olmak uzun yıllar alır çünkü tecrübe ister bilgi, pratik ister. İşe yeni başladığınızda kimse sizden çok bilgi ve tecrübe beklemez. Size işinizle ilgili gösterilenlerle söylenenleri ciddiyetle yapınız. Bilmediğiniz konuları biliyor gibi gözükmeyiniz, acele etmeyiniz , verilen görevlerde mazeret üretmeyiniz.
Kimse mükemmel değil; herkesin hataları kusurları bilmedikleri, az bildiği konular var. Güzel bir işiniz var, emin olun işiniz yolunda gittikçe kim olduğunuzun daha çok farkına varacaksınız.01 Yorumla
Soran+1 yılbu tavsiyelere ihtiyacım vardı teşekkür ederim sağolun
En İyi Cevaplar
+1 yılHmm mevkisi iyiyse ve güzelde bir geliri varsa statü olarak özgüveni yükselir, etraftan güzel feedbackler alır, kendine güveni artar amaaa bunların hepsi bir insanın karakterini yeniden şekillendirmek için yeterli değil maalesef. Bu saydıkların bana sosyal fobiyi çağrıştırdı çünkü
151 Yorumla- +1 yıl
Daha ne gerekir karakterini yeniden sekillendirmesi için
- +1 yıl
@TükenmişşKalem oturmuş bir karakteri değiştirmek çok zor, farklı bir ülkeye gitsen, yeni bir hayat kursan yine o karakterin seninle olacak, kendini tam anlamıyla değiştiremezsin, ama bu sessizlik, çekingenliğin altında yatan sebep önemli. Mesela çocuklukta yaşadığın bir takım psikolojik sorunlar yüzünden böyle olduysan, çevreye karşı güvensizsen bunun çözümü var, ama doğuştan böyleysen bu değişmez. İnsanlar seni tanır, onlara güvenir bağlanırsın öyle açılırsın ama tanımadığın biri karşısında yine sessiz ve çekingen kalacaksındır
- +1 yıl
Doğuştan nasıl olabilir ki. Kucuklukte çok korkuturlardi bizi bn hatırlıyorum biri görünce hemen kacardik oradan hiç kimseye guvenm yok yasm 23 degismesi zor mu
- +1 yıl
@TükenmişşKalem Psikolojikse eğer senin için zor değil, INFJ kişilik tipi var ve bu kişiler içe dönük, başkalarıyla konuşurken kısık sesle konuşan, çekingen, kalabalık ortamlarda kendisini huzursuz hisseden, bir insanı uzun süre gözlemleyip tanıdıktan sonra ona karşı açılan tipler. Toplum anlamaz genelde böyle insanları, "neden bu kadar sessizsin, bir sorunun mu var" falan diye sorarlar ama gerçekten anlamak istemezler. Sen böyle değilsen senin değişme olasılığın çok yüksek merak etme
Soran+1 yılBen bu tarif ettiğin kişilikteyim tam beni anlattın benim değişmem çok zor o zaman. Toplum içinde gözlerim doluyor ağlamamak için kendimi zor tutuyorum hatta o kadar huzursuz oluyorum ki. Böyle yaşamak çok zor. Sırf bu yüzden ailemden bazen nefret ediyorum. Onları suçluyorum. Çocukluğumda çok sessizdim hep pısırıktım. Bir ortama girdiğimde bu niye böyle duruyor derlerdi. 6, 7 yaşlarındayken niye sessiz diye konuşurlardı çevremde. O öyle derlerdi. Beni değiştirmek için kimse benimle ilgilenmedi. O öyle deyip kabullendiler. Büyüyünce düzelir dediler. Ama ben büyüdüm ve hiç değişmedim ve hayat benim için hep işkence gibiydi.
- +1 yıl
Üzülme sakın, kurtuluşu aramak senin seçimin olmalı. Evet zor dedim ama imkansız demedim çünkü imkansız değil. Yapman gereken şeyler ilk önce kendini çok seveceksin, ailen seni anlamamışlar evet, arkadaşların da anlamayabilir ama sen kendini tanıyacaksın, seveceksin ki başka insanlara ihtiyaç duymayasın. Ben sana info verdim mesela, kişiliğin INFJ dedim, araştırırsan hakkında daha çok şey öğrenirsin. Ve en önemlisi, bir gün hayatına gerçekten "o" kişi geldiğinde başka kimseye ihtiyacın olmadığını, onun yanında mutlu olduğunu, o da senin yanında huzur bulduğunu fark ettiğinde anlayacaksın hayatta hiçbir şey için moral bozmaya değmeyeceğini, her şeyin çözümü var, pozitif ol
Soran+1 yılAraştıracam çok teşekkür ederim sana ben sadece beni artık küçümsemesinler girdiğim ortamlarda iyi niyetle de olsa kişiliğimi, bu halimle evlenip evlenemeyeceğimi, bu mesleği yapıp yapamayacağını vs. yargılamasınlar istiyorum. İnşallah en azından kendimi savunabilmeyi öğrenirim bu yaşımdan sonra
- +1 yıl
İnşallah arkadaşım. Ben anladım gibi seni, kibar ve saygılı bir insansın ve saygı gösterdiğin kadar da saygı görmek istiyorsun. İnsanlara aldanıp canını sıkma, gerekirse hayatından çıkartırsın unutma senden daha değerli değil kimse
Soran+1 yılTamam çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Bende abimde bu sandığın kisilikteyiz hatta abim bu nedenle depresyonda şimdi bn ona göre biraz iyim ama bzm yuzumuz hic gelmeyecek mi imkansız değil belki ama yardım sart bize kendimiz kalkamadik bu durumdan kimseye guvenmiyoruz hatta bu yüzde hastaneye yani psikoloğa dahi gitmiyoruz çünkü antidepresan verip salacaklat bizi uyutacaklar bn biliyorum terapi yok bu ilaçlar yıllar alacak bn biliyorum. ... bize sihirli bir değnek gerek zaman kaybı olmamalı ya bide abim 23 yaşında ya kişiliği böyle oturacak diye çok korkuyorum bn onu kendimden daha çok düşünüyorum
- +1 yıl
@TükenmişşKalem sevgili tükenmişkalem insan zihni çok komplike bir şey, cadı kazanı gibi karma karışık. ama onu yöneten biziz, biz istemezsek kolumuzu bile kaldırmayız, burada mesaj bile yazamayız. Yani her şey bizim elimizde, kendi zihnini kontrol etmeyi öğrenirsen işte o zaman kendini geliştirmeye başlarsın, gelişmek demek de değişmek demektir. Mesela sürekli pozitif düşün, bir olayın sadece kötü tarafından bakma iyi taraflarını da gör ve iyi tarafları üzerinde dur çünkü kötü düşünmek, karamsar olmak sana hiçbir fayda sağlamaz. Mesela bir insanla konuşurken kendine şunu hatırlat, o senden üstün değil, o yüzden kendini tutmak için bir nedenin yok, düşündüklerini karşındakine aktarmazsan kimse seni anlamaz. Abin ve sen çevrenize görünmez duvarlar örmüşsünüz, ikinizinde dünyası kalabalık insan güruhuyla dolup taşmaz ama dünyanıza az kişiyi sokup değerli insanlarla tanıştığınız vakit zaten o kalabalığa da ihtiyacınız olmaz. Kendinizle barışık olun, hasta değilsiniz farklısınız
- +1 yıl
Evet farkliyiz ama bu farklılığı sadece biz biliyoruz bu farklılığı insanara gosteremedikten sonra farklı olmabin farkı kalmıyor ve de başka bir kişilik yansitmaktan o farklı kisiligide , belki de bizim zannetigimiz o kişiliği de kaybetmek üzereyiz ya da kaybettik. Durumlar öylesine berbat ki sorma şehir de değiliz köyde yaşıyoruz ama sadece biz varız 10 yıldır kimse yok okul okusam da lise uni iki yıl duzelmedi işte çünkü temelde bişeyler hep eksik biz eksikliği tamamlamadab
- +1 yıl
Tohum olarak ekildik ama bellenmemis toprak üzerine ekilir gibi ekildik bizden mahsul almayı dusunduler ama tarlayi bellemeden bunu yaptılar işte bu hesap bizimde temelde eksiklik var ama bunu biz istemedik istemeyiz kimse de istemez...
- +1 yıl
@TükenmişşKalem Herkesin eksik tarafları var, mükemmel olsaydık insan olmazdık tükenmişkalem. Sizi kimsenin anlamayacağını düşünüyorsun ama bak ben sizi anlayabiliyorum, benim ne süper güçlerim var ne de zihin okuyabiliyorum sadece farklı insanları olduğu gibi kabul etmeyi biliyorum. Söylediğinden şunu çıkardım, kendinizi değiştiremediğiniz için olmadığınız biri gibi davranıyorsunuz bu yüzden de şimdiki kişiliğinizi kaybetmek korkuyorsunuz öyle mi? Bu hayatta herkes maskelerle dolaşıyor, çünkü kiminin beğenilme kaygısı var, kimi saygı kovalıyor, kimi ise sevdiklerini kaybetmemek için olduğundan farklı davranıyor. Ancak, başka biri gibi davranmamalısın, kendini kabullenmeyi öğrenmelisin. Köyde yaşamanız size ağır gelir, köy insanı sıcakkanlı olduğu için sizinle devamlı iletişim kurmak ister, sizi anlamak yerine değiştirmeye, onlardan biri yapmaya çalışır, şehirde olsanız değişir miydi? Hayır, ama daha özgür bir hayat sürerdiniz.
- +1 yıl
Tekrar söylüyorum, kimse bizi anlamaz diye bir şey yok, ben seni anlayabiliyorum
- +1 yıl
Bizi sen anladığın için burada yorum yapıyorsun Sağol. ... ama cevremizdekiler özellikle akrabalar yasittm Kuzenler anlamiyor. Biz hiç kimsenin bizi anlasın derdinde değiliz ama bizi kimse anlamaya da çalışmıyor ki be bizim zorumuza giden bu. . Evet kendini olduğun gibi kabul et diyorsun ama sen sosyal fobinin bütün belirtilerini biliyor musun biz sosyal fobinin farklı boyutlarını yaşıyoruz belki de biz keşke sosyal fobimiz olsaydı diyoruz ama nası bir durumdayız inan anlatamiicak, sözlerin kelimelerin cumlelerin kifayetsiz kalacağı bir durum bu. ...
- +1 yıl
@TükenmişşKalem Belirtilerini bilmiyorum, ben sadece anlamaya çalışarak yorum yapıyorum maalesef, keşke bilseydim gerçek anlamda yardımcı olabilirdim. Şehire yerleşme gibi bir durumunuz var mı? Yeni bir hayat, yeni insanlar, yeni bir ortam en azından değişiklik yapmış olursunuz ve belki de sizi anlayan insanlarla karşılaşırsınız. Bir de bizim halkımız gerçekten cahil, sosyalfobidir, obsesif kompulsifdir, anksiyete bozukluğudur bu gibi psikolojik rahatsızlıkları bilmez, onun yerine hacıya hocaya götürme derdindedir, böyle bir durumda onlar sizi anlamıyorsa hastalığından bahsedeceksin, size inanmayanlar olur mu öyle şey diyenler olabilir ama pes etmeyin zamanında Galileo Galilei de dünyanın yuvarlak olduğunu ispatlamaya çalışırken kimse ona inanmıyordu ama amacından dönmedi, yeter ki pes edip karamsarlığa düşmeyin
- +1 yıl
Oyle bir durum yok ama abim gidecek ama öylesine çok korkuyor ki nasıl nerde çalışırım diyor bni ezerler diyor inancını güvenini tamamen kaybetti askere gitmek istemiyor bu yüzden kafayı falan yerim diye. Durumu hep depresif zaten halsiz başı ağrıyor sürekli çok heyecanlı yüzü kızarır hakliyken haksız duruma düşüyor ezik bir kişiliği var sesi kısık çıkıyor ne diyeceğini yapı panik davranış var mesela heyecandan hocaya şef diyor sefe hoca ama isteyerek değil kontrol dışı hareketleri var davranış Bozuklukları var. Aslında yenmek için hevesli ama önce bu kendini kontrol eden o içindeki farkl yapıyı yenmesi gerek ve bunun için terapi şart diye düşünüyorum
- +1 yıl
@TükenmişşKalem Bak en güzel bunları biliyorsun, bunları abinle de paylaş, kendin de uygula, abin askerde illa ki arkadaş edinir belki o onun için büyük bir değişime ön ayak olur, tek başına adım atamasa bile başkaları onun kolundan tutar ileriye götürür merak etme. Korkularını yenmek için üstüne gitmek zorunda, her değişim bir yeni başlangıçtır
- +1 yıl
Benim bu bildiklerimim hepsini kendisi biliyor ve farkında zaten ama hep geçmişinde ki olumsuzluki düşünüyor degisseydim lise de olurdu hadi geçtim uni de olurdu bu saatten sonra üstelik yaşım 24 girecek bu yastn sonra ne değişir ki diyor bir bilsen halini düşüncelerini iyice zayifladi kasları ağrıyor titriyor bu sene ciddilesti durumu özellikle de çok fazla düşünüyor ve şimdi depresyona girdi vücudu öyle gucsuzlesti ki fark ettirmes bile bn anlıyorum ilaçlar sadece uyutuyor onu birtek uyku problemini çözdü başka bişey yok
- +1 yıl
@TükenmişşKalem Gerçekten zor zamanlardan geçmişsiniz, sadece sen olsaydın fazla etkilenmezdin belki ama abinin durumu seni gerçekten çok etkiliyor. O kadar çok umutsuzluğa kapılmış ki hayata karşı bir beklentisi kalmamış, ama şunu unutmayın herkesin bir duvarla karşılaştığı günler olacaktır, ve o zamanlarda herşeyi bırakıp kaçmak isteyecektir. ama bu tür zamanlarda unutmaman gereken şeyler var. içindeki ruh her zaman o duvarı yıkmak için bir şeyler yaratmaya çalışacaktır. Size başkası yardım edemez, sadece yol gösterir. Gerekirse abini de kendini de sarsacaksın ve ona düzeleceğiz diyeceksin, oturup beklemekle bir şeyler değişmez çünkü. Hem kendini hem abini buna inandıracaksın, siz birbirinizi anlıyorsunuz çünkü aynı şeyleri yaşadınız tecrübe ettiniz, diğerlerinin sizin düşüncelerini etkilemesine izin vermeyin. Kalkın ve savaşın, abin ilaçları bıraksın, beslenmesine dikkat edip gerekirse spora başlasın ama, asla ama asla bu durumu kabullenmeyin
- +1 yıl
Kabullenmek ten ziyade kabullenmek istemiyoruz ama bişey de yapamıyoruz elimiz kolumuz bağlı bu bizi daha da çok yoruyor sürekli beklenti içindeyiz ama boş beklenti...
Soran+1 yıl@TükenmişşKalem belki de kendimizi olduğumuz gibi kabul etmediğimiz için bu kadar huzursuz oluyoruz ve toplum içinde rahatsız oluyoruz. Belki de işin özü kendimizi olduğumuz gibi kabul etmekten, farkliliklarimizi sevmekten geçiyor.
Soran+1 yılHerkes girici, atılgan, sosyal olmak zorunda mı? Bu kadar büyük dünyada bir bize mi yer yok? Kimseye kendimizi kabul ettirmek zorunda değiliz. Bizim de bu dünyada rollerimiz var. Kimsenin bize işe yaramaz muamelesi yapmaya hakkı yok.
- +1 yıl
Soran+1 yılBaşak ne ilgisi var ki burçla
- +1 yıl
Evet elementin toprakmış. Şöyle alakası var, günlük burç yorumları her ne kadar hurafe olsa da astroloji bir o kadar gerçek. Tabii ki dünyada 7 milyar insan var, her insan farklı farklı ama benim gibi insan psikolojisine yatkın insanlar ufak detayları fark edip parçaları birleştirince burçlarında karakterde gerçekten etkili olduğunu fark ediyorsun. Bir örnek vereyim mesela, mesajlaşırken dile olabildiğince dikkat edip, "herkes" yerine "herkez" yazanlara sinir oluyorsun değil mi? Diğer bir şekilde tanımadığın insanlara karşı mesafeli, soğuk, sıkılgan duruşun onları birazcık tanıdıyıp güvendikten sonra yerini daha rahat davranan, sıcakkanlı sana bırakıyor. Senin sorunun hiç muhabbetin olmayan, yeni bir ortama girdiğinde ilk defa gördüğün insanlarla, diğerleri arkadaş edinirken sen ortamda gözlem yapıp kim sana uygun kim değil bilgi topluyosun. Burçlara inanıp inanmamak senin elinde, ama bu güne kadar burcu ve karakteri 180 derece sapanıyla karşılaşmadım
Soran+1 yılEvet herkez yazana sinir oluyorum gerçekten. Bir ortama girdiğimde soğuk oluyorum. İnsanlara karşı genel tavrım soğuk. Ama ezik yani pısırık duruşum var yani bu soğukluğu bilinçli yapmıyorum. Aşırı utangaçtım hep bu nedenle kimseyle konuşup yakınlık kuramıyorum. Mesela ben 4 yıl üni okumama rağmen hiç arkadaşım yok. Yani demek istediğim özgüvenli ve sessiz durup insanları gözlemleyen, sonra da karakterine uyanı seçip arkadaşlık kuranlar gibi değilim. Ben pısırık, özgüvensiz olmam nedeniyle sessiz kalan biriyim. Yani bunu bilinçli yapmıyorum
Soran+1 yılİnsan psikolojosinden anlıyorsun
- +1 yıl
İşte elementin toprak olduğu için toprağı hayal et, sabit, durgun, huzur veren ama toprağa ne verirsen karşılığında fazlasını alırsın çünkü sadık, merhametli ve işlenmemiş elmas gibidir. Senin arzu ettiğin şey ateş elementi. Ateşlerinde artısından çok eksisi çoktur, ama sen gerçek hayatta çok sakin ve soğukkanlı bir insan olduğundan belki de bir şeylere tepki göstermek istiyorsun. Kalbinin öfke melodisi çalmasını istiyorsun. Seni heyecanlandıran, tetikleyen, sinirlendiğin zaman sessiz kalıp susmayıp ateşini dışarı püskürtmek istiyorsun. Ateş elementine sahip olanlar sinirlendikleri zaman kalbi alev alıp o alev ruhlarından bütün bedenine yayılır, döküp kırdıklarını umursamazlar. Benimde sevdiğim tek yanları o ve dobra oluşlarıdır. Aslında kendini yeterince tanır, zayıf ve güçlü yanların hakkında yeterince fikir sahibi olur ve son olarak kendini seversen çok büyük gelişim sağlarsın ve bir çok sıkıntına kendin çözüm bulursun.
- +1 yıl
Zaten dertlerini başkalarıyla paylaşmak yerine içinde çözüyorsun, bu da senin özel yanlarından biri. Sadece mutlu olmak için başkalarına ihtiyaç duymayın, kendinizle barışık olup yeni şeyler öğrenmeye devam ettikçe sen mutlu olacaksın. Başaklar merkür gereği zeki ve mantıklıdır, yeni şeyler öğrenmek onları mutlu eder.
Soran+1 yılÇok bilgilisin çok teşekkür ederim özgüven eksikliğini yenersem benim sorunum kalmaz zaten o zaman sesim de gür çıkıyor çünkü. Çok bilgili olmam lazım. Bilgi insana güç verirmiş. Ben de bilgili olduğum zamanlarda özgüvenim artıyordu bazen.
- +1 yıl
Bir ortama girdiğimde soğuk oluyorum. İnsanlara karşı genel tavrım soğuk. Ama ezik yani pısırık duruşum var yani bu soğukluğu bilinçli yapmıyorum. Aşırı utangaçtım hep bu nedenle kimseyle konuşup yakınlık kuramıyorum. Mesela ben 4 yıl üni okumama rağmen hiç arkadaşım yok. Yani demek istediğim özgüvenli ve sessiz durup insanları gözlemleyen, sonra da karakterine uyanı seçip arkadaşlık kuranlar gibi değilim. Ben pısırık, özgüvensiz olmam nedeniyle sessiz kalan biriyim. Yani bunu bilinçli yapmıyorum
@soran kardeşimin bu dediğine sonuna kadar katılıyorum. Sanki bizi kontrol eden başka bişey varmış gibi özellikle abimde bu böyle yani sakin kalamiyor ne diyeceğini heyecandan unutuyor ve stresten kontrol dışı hareketleri var istemsiz. Ve en önemlisi Algida büyük sorunu var insanların aralarında konuştuğu şeyleri ankamiyor okuduğunu üç dört kere sonra anlıyor ve unutuyor. Bu soylediklerimi emin olun kabullenmesimmumkun değil çünkü öyle değil buna inaniyorum ve böyle olduğu için o sığ insanl - +1 yıl
İnsanların yanında hiç sevmiyorum bu kelimeleri ama salak mal gibi algılanıyor ama öyle değil onu öyle yapan sakin kalamaması durumlar karşısında bundan eminim ya da emin değilim.
Soran+1 yıl@TükenmişşKalem Sanki bizi kontrol eden başka bişey varmış gibi özellikle abimde bu böyle yani sakin kalamiyor ne diyeceğini heyecandan unutuyor ve stresten kontrol dışı hareketleri var istemsiz. Ve en önemlisi Algida büyük sorunu var insanların aralarında konuştuğu şeyleri ankamiyor okuduğunu üç dört kere sonra anlıyor ve unutuyor.
Bu saydıkların bende de oluyor. Nedeninin kendimle çok uğraşmamdan kaynaklandığını düşünüyorum. İyi olmak zorundaymişim gibi düşündüğüm için böyle oluyor bence. Kendi kisurlarimla uğraştığım için oluyor sanki. Mesela biri çok basit bir soru sorsa cevabını bildiğim halde söyleyemiyorum aklıma gelmiyor mutlaka düşünüyorum. Mesela en basit soru: Baban nereye gitti? Toplum içindeysem başkalarının konuşmalarını anlamam mesela. Hem de iki kişi kendi arasında konuşsa hiç anlamam. Çünkü o sırada kendi kusurlarımı neden böyle olduğumu neden normal insanlar gibi olamadığımı düşünmekle meşgul olurum. Okuduğum kitabı çabuk unuturum bu genelde bütün insanlar için geçerl- +1 yıl
O unutma olayını gerçekten hepimiz yaşıyoruz, izlediğim filmlerin beynimdeki raf ömrü 1 yıl sonrasında hiçbir detayını hatırlamıyorum mesela. Ama burada @TükenmişşKalem in bahsettiği mevzu biraz farklı, abinde yüksek ihtimal disleksi ve panik atak var, bir an önce psikolojik tedavi uygulanması şart. Bir de bazı psikolojik rahatsızlıklar doğuştandır dedim ama her bebek masum doğar, bana kalırsa sizin böyle olmanızda ailenizinde büyük bir etkisi var gibi görünüyor
Soran+1 yılgeçerli olabilir ama. Ha mesela çok aceleci davranırım elim ayağıma dolaşır. Konuşmam normalde de tuhaftır bir olay karşısında dilim dolaşır. İnsanlar için de kambur dururum sanki biri beni yere çekiyor gibi herkes bana bakıyor beni duruşumdan dolayı ayıplıyormuş gibi hissederim. Yürümem bile tuhaftır. Başımı dik tutamam ellerimi ayakta dururken serbest bırakamam. Daha bir sürü şey. Abim erkek olduğu için onun bunları yaşaması eminim daha zordur. Eğer tedavi düşünürseniz psikiyatriste gittiğinizde psikologla görüşmek istediğinizi söyleyin. Psikiyatrist sadece ilaç yazar ama psikolog konuşur terapi yapar. İnşallah iyileşir rahat bir insan olur. Kendini böyle de olsa bu haliyle sevmeyi ve kabul etmeyi öğrenir.
- +1 yıl
Dediklerinin aynısını yaşıyor elini kolunu nasıl davranacagini bilemez birbirine girer hepsi. Birisi toplum içinde soru sorduğunda aniden cevap verme ihtiyacı duyar ama bu onun kontrolünde değil kesinlikle ve sonra olaylar bittikten sonra bn niye böyle yapmadm bn niye bun u demedim diye soylenir ve bidaha olunca söylerim der yani kimse yokken rahat ama toplumda kendini bile tanımıyor. .. psikiyatri ye gitti bir ay oluyor şiddetli baş ağrısı, titreme başladı bu sene, sürekli halsizlik gerginlik uyuşukluk uykusuzluk vss... psikati ilaç vermiş ciprelax sonra psikoloğa göndermiş biraz konuşmuş işte bir test vermis koyde yaşadığın olayları yaz falan diye sonra norologa gitmiş Mr tahliller temiz çıkmış oda iki tane antidepresan vermiş başı şu aralar iyi eskisine göre uykusunu uyuyor ama uyuşukluk devam ediyor ilaçlar uyutuyor ve hali hep depresif. Arstrmalarimiza gore bu depresiflik b12eksiliginden kaynaklaniyo ama tam emin değiliz. Bir de biz psikoloğa falan guvenmiyoruz
- +1 yıl
Psiloglar devletteji galiba terapi yapmiyorla sadece ilaçlar la uyutuyor bu yüzde güven olmayınca ilaçlarla belki duzelirim BELKI kelimesinin ardındaki belirsizliği yani guvensizlige ve ümitsizliğe kaçıyor ve olumsuzluklar içinde ilaç kullanması hiçbir işe yapamayacak önce güven gerek bnce çünkü ilaçlar çok zaman alacktr ve hiçbir işe yaramayacak
- +1 yıl
@TükenmişşKalem Ne kadar zamandır ilacı kullanıyor ve yan etkilerinin dışında gözle görülür olumlu etkileriyle karşılaştınız mı? ciprelax iştah keser, baş ağrısı etkisi de vardır o yüzden az yemesi, mide ağrısı, ruh gibi dolaşması bu ilacın yan etkileridir. İlacı henüz yeni yeni kullanıyorsa alıştıkça eskisi kadar etkilenmez, kendini daha iyi hisseder ancak uzun zamandır bu ilacı kullanıp üstüne verim alamadıysa ilacı kullanmasa da olur zira etkisizdir. Muhtemelen anksiyete teşhisi koyulmuş, ben tekrar ediyorum disleksi ve panik atak olduğundan şüpheleniyorum
- +1 yıl
Aslında ciprelaxi almadı çünkü norologda iki tane vermis biri dextay mi oyle biseydi 50mg diğeri şeker gibi küçücük bişey eczacı ciprelax i almasanda olur demiş ama almadığını da pişman onu kullan kontrole gel demiş oda morologunkilerle gidecek kontrole bilmem ne olur keşke almadım diyor kızar faln diye korkuyor biraz pskiytriden. Bu arada panik tam olarak ne oluyor
- +1 yıl
@TükenmişşKalem Yüksek seviyede kaygı rahatsızlığıdır, yoğun stres, travma, beyin fonksiyonları bu rahatsızlığı tetikler, nedensiz korku, kaygı, sıkıntı gibi endişe hali yaşar eğer kalp çarpıntısı, baş dönmesi, boğulma hissi varsa az da olsa olma ihtimali var. dexday dan bahsediyorsan güçlü bir ağrı kesicidir, psikolojiye etki eden bir ilaç değil yani. Ciprelaxı alsaydı keşke, yine de gitsin kontrollere belki başka bir şey söylerler, ayrıca korkmasın eczacı almasın diye söylemiş, eczacılar bazı zamanlar bilgisi olmadığı halde insanı yanıltabiliyorlar, kontrollerde abin bunu söylesin
- +1 yıl
Aslinda almasin demesinin sebebi recete geçerli değilmiş üç gün aksatmis abim sonra eczacida öyle demiş geçersiz diye. Psijiyatriye gitmeyincede kafaya göre vermiyorlar ilacı... yukaridaki saydiklarinizdan çoğu var vücudu kontrolsuzce titriyor kalp atar gibi kalbide öyle çok endişeli düşünceli bu yüzden başı agriyordu biraz iyi gibi başı ama diğer belirtiler devam ediyor
- +1 yıl
@TükenmişşKalem Anladım. Sıkma canını kontrollere gitsin ve ilaçlarını düzenli alsın belki gelişme sağlar. Henüz her şeyi denememişseniz umutsuzluğa kapılmak için henüz erken.
- +1 yıl
Bilmiyorum valla ilaçlarla olacak is değil gibi ilaçlar sadece baş ağrısı uykusuzluga iyi gelebilir ama utangaclik yine aynı kalır terapi olması gerekir bnce bu da devlet Hastaneleri nde yok gibi sanırım gerçi siz daha iyi bilirsiniz baya bilginiz var bu konularda
Soran+1 yıl@TükenmişşKalem devlet hastanelerinde de psikolog oluyor. İlk psikiyatriste gidiyorsun. Direk psikologa gidemezsin. Psikiyatrist ilac yazıyor. Psikologla görüşmenizi uygun görürse psikoloğa yönlendiriyor. Siz söylersiniz zaten psikologla görüşmek istediğinizi. Ben gitmiştim. Böyle olmuştu. Psijolog randevu vermişti. Ben tedaviden vazgeçip randevuya gitmemiştim. Ama psikolog için devlette ücreti nasıl olur bilmiyorum.
- +1 yıl
@TükenmişşKalem İlaçların etkisi bünyeden bünyeye değişiyor, kimi ruh gibi dolaşırken, kimi de cesaret hapı yutmuş gibi hiç beklemediğin rahatlığa ve özgüvene sahip oluyor. İlaç diyip geçmemek lazım, küçücük bir hapın bile onlarca yan etkisi var. @soran doğru söyledi, gidip bir görüş almakta fayda var
- +1 yıl
@soran kardeşim dediklerin doğru bizde öyle yaptik. İlk önce dahiliye gittik aşırı baş ağrısı için kadın biraz dinledi direk psikiyatriye ve norologa gönderdi tabi bide b12 eksikliğine karşı vitamin ilacı yazdı. . Sonra psikiyatriye gittik o da az bişey dinledi ciprelax verdi ve dediğin gibi psikoloğa gönderdi durumu anlatmış ama yüzde 5ini dahi atlatamadm diyor abim, yani öyle bunalıma girdiki derdinin ne olduğunu nasıl olduğunu anlatamdm diyor neyse işte psikolog bir test vermiş yaşadığın yasayacagin olayları belli kriterlere göre yaz demiş ve 16 temuzda kontrol var bakalım.
Psikolog bayan olduğu için tam rahat anlatamiyo herhalde durumu. .
Siz neden bıraktiniz tedaviyi, ücret olacağını zannetmiyorum ama ilaçlar ucretlidir.
Bide@logmestereN sizce ciprelaxi o tarihe kadar alabilme şansı var mı psikiyatri bu ilacı kullandıktan sorra kontrole gel demiş ama önceden dedigim gibi norolog da iki tane verdiği için onu almamis daha doğrusu reçete günü geçtiği için alamamış sizce sorun olur - +1 yıl
@TükenmişşKalem Doktor daha iyi bilir tabii ama şahsen tavsiye etmem 16 temmuza bir şey kalmadı, cipralex ise 1 ay düzenli kullanımdan sonra kendisini gösteren bir ilaç, yani alışma süresi gerekiyor. Psikologun yazarak anlat demesi iyi olmuş, çünkü gerçek hayatta iletişim sıkıntısı çeken insanlar yazışarak kendini daha iyi ifade ediyorlar. Abin reçete günü geçtiği için ilacı alamadığının da bilgisini versin, muhtemelen yine cipralex kullanmasını tavsiye edecekler, kullanıp da olumlu sonuç alanları gördükçe abinin durumuna da olumlu bakıyorum sende pozitif ol, daha karamsar düşünmek için henüz erken
- +1 yıl
+1 yılOlabilir tabi ki. Bir de başarılı olsun özgüven patlaması yaşar.
Hemşire ise kendisi istemese de olur.18 Yorumla- +1 yıl
@Johhn Hem de ne ekşın :-D
- +1 yıl
@Johhn Bayram bayram ne ekşını? :-D
- +1 yıl
@Johhn Haha :-D Umarım :-D
- +1 yıl
@Johhn :-D :-D
+1 yılişe başlicaksa bu özelliklerinin üstesinden gelip değiştirmeye başlar
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
15Cevap
biraz zor , eğerki içinde varsa dışarıya yansıyacak bir aslan o zaman başka.. içinden gelmiyorsa hayata küsmüş gibi algılanırsın.
110 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle algılanıyorum
Soran+1 yıl22 yaşındayım
- +1 yıl
bana sorarsan içindeki sesi bastırmalısın. içinden seni sürekli kötü hissettiren bir ses vardır muhtemelen. senin iyiliğini istemeyen bir ses ki sen o sesi susturup yerine yenisini koyman gerekecek. kendi kendine sürekli güzel sözler söyle. mutlu et kendini ne kadar aptalca olsada faydasını görürsün. kimse senin yanında olmaz yıllar böyle geçer mutsuz olursun hep. kafayıda çok takma mutlu olmaya bak.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
Soran+1 yılTabi oldu
Soran+1 yılOlumlu düşünmem gerektiğini anladım
Bunu meslegnde kapatabilir cunku ise girdiginde kendini kanitlama cabasi oluyor ozguven oluyor hep rekabet icindesn statu kazanmk istiyorsn o yuzden positive bakiyorm senin bu halden kurtulacagina
10 YorumlaDiğer konusunda 356 cevap paylaştı. Değişmez ama o iş pazarlama gibi bişey se değişebilir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir arkadaşımı tarif etmişsiniz simdi kendisi avukat ve bülbül gibi konuşuyor, özgüveni yüksek başarılı akıllı, iki cocugu var mutlu.
10 Yorumla- Diğer konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılBüyük yönde etkisi olur ama tamamen bambaşka bir insan olmasini bekleme
10 Yorumla Ayni. Beni tarif ettin yaa ben kendimi değişeceğim yönde görüyorum degisirim diye düşünüyorum 😄
10 Yorumla
+1 yılufaktan bir kıpırdama olur ama çok da bir şey değişmez. çünkü içine işlemiştir
00 YorumlaEvet zamanla birazda olsa degişiyor acılıyor iş ortamına göre degişir aslında
00 Yorumla
+1 yılbenim abimde böyle ne olacak bilmiyorum sonu
13 Yorumla- +1 yıl
@Johhn nasıl kurtulacak ki bu zamana kadar olmadı lise okudu uni iki yıllık okudu yine duzelmedi yaşı 23 kişiliği oturacak diye korkuyorum
+1 yılOlabilir efendim çalışma ona güven kazandırır.
10 Yorumla- Diğer konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılöz güven gelir değişir zamanala
10 Yorumla
+1 yılCalistigi yere ayak uydurmasi icin degisir illaki
10 Yorumla
+1 yılDeğişmez fazla
10 YorumlaDiğer konusunda 634 cevap paylaştı. Hayir degismez
10 Yorumla
+1 yıldeğişebilir
10 Yorumla
+1 yılDeğişebilir
10 Yorumla
+1 yılZamanla değişir