Mide ağrısından ölüyorum ilaç bitmiş ne içsem iyi gelir yoksa yine sabaha kadar kıvranıcam :/ yardım? Mide ağrısına ne iyi gelir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 1 yıl
Selam canlar mide ağrısı denildiğinde benim gözlerim açılıyor resmen pür dikkat kesiliyorum. Çünkü yurtta kaldığım dönemlerde mide ağrısından uyuyamadığım dönemler aklıma geliyor :( O dönemde mide ağrısına ne iyi gelir ne gelmez fazlasıyla araştırdım.
Mide Ağrısı Neden Olur?
Öğrenciyim ve belki de günde en çok tükettiğim çay, kahve benim midemin ağırmasına neden olan ikiliymiş sonradan öğrendim. Mide ağrısının en yaygın nedenleri arasında kahve, çay, alkol ve gazlı içecekler gibi asit veya kafein oranı yüksek içecek tüketimi, yağlı, tuzlu ve baharatlı yiyecekler yemek, fazla veya hızlı beslenmek, laktoz intoleransı, reflü ile gastrit gibi mide rahatsızlıklarına neden oluyormuş. Peki mide ağrısına ne iyi gelir anlatayım size...
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir?
Ben başlarda mide ağrılarımın kendiliğinden geçtiğini düşünürdüm fakat durum hiç öyle olmuyormuş. Mide ağrısına en iyi gelen yöntem sıcak su torbası. Bu bencesi tabii ama genel olarak herkes sıcak su torbası veya sıcak banyo ile ağrıyan yere sıcak kompres, bolca su ve berrak sıvı tüketmenin mide ağrısına en iyi gelen yöntemler olduğunu belirtiyor.
Bunun yanında kraker, pirinç, elma püresi, muz ve yoğurt gibi hafif yiyecekler yemek, yatıştırıcı etkisi olan papatya ya da nane çayı içmek mideye iyi gelerek, mide ağrısını durdurmaya yardım ediyor.
Mide Ağrısı Hangi Hastalıkların Habercisi Olabilir?
Bence mide ağrısı birçok hastalığın habercisi olabilir ama araştırmalarıma göre Ülser, gastrit, gastroözofageal reflü gibi mide rahatsızlıkları karşıma çıkmıştı canlar.
Mide Ağrısına İyi Gelen Yöntemler
Mide ağrısına ne iyi gelir aslında yukarıda da belirttiğim gibi sıcak su. Tabii mide ağrısına sadece sıcak su ile müdahale etmeye de gerek yok çünkü mide ağrısında iyi gelen birçok yöntem sıralayacağım.
1. Meyan kökü
Meyan kökü ile başlamak istedim arkadaşlar çünkü sıcak suyun yanında bana en çok yardımcı olan o oldu. Mide ağrısına en iyi gelen yöntemlerin başında geliyor meyan kökü. Hazımsızlık ve mide ülserini engellemek için kullanılan meyan kökü, mide asidinden korumak için mukus üretimini artırarak mide ağrısı ve rahatsızlığını yatıştırabilir. Ayrıca yine mide ağrısının bir başka nedeni olan asit reflüsünü de gidermeye yardım ediyor.
2. Nane
İkinci sırada naneyi koydum çünkü nane bence her hastalığa deva. Nane kendi başına değil de nane çayı şeklinde daha çok etkili. Halk arasında da mide ve bağırsak sorunlarına karşı nane çayı tüketimi yaygın. Bazı çalışmalar nanenin mide ve bağırsak kaslarını rahatlatarak ağrıyı hafifletebileceğini gösteriyor.
3. Papatya çayı
Papatya çayı her ne kadar sakinleştirici bir etkisi olduğu düşünülse de aslında mide içinde kurtarıcı bir görev üstleniyor. Tüketilen yiyeceklerdeki proteinleri parçalayarak, sindirim ve emilimini kolaylaştıran papain enzimi içeren papatya, mide ülseri ve bağırsak parazitlerini ortadan kaldırmaya yardım ediyor.
4. Civanperçemi
Yani aslında civanperçemini belki de çok duyanınız yoktur ama sağlığa birçok etkisi bulunan civan perçemi, mide rahatsızlıklarına, hazımsızlığa iyi geliyor. Aklınızın bir köşesine yazın derim.
5. Isı uygulamak
Mideye sıcak su torbasının uygulanması ya da banyoya girerek mideye doğru sıcak su tutulması kasları gevşeterek, yaşanan kramp veya ağrıyı kesiyor.
6. Zencefil
Zencefil biraz sonlara kalmış gibi görünebilir fakat gerçekten işe yarayan bir yöntem. Zencefil, papatya veya nane çayı, su gibi sıvılar, elma, armut, muz gibi meyveler, yeşil fasulye, havuç ve brokoli gibi sebzeler mide ağrısına iyi gelerek, ağrıyı geçirmeye yardım ediyor.
7. Karanfil
Karanfil ayrıca bulantı ve kusmayı azaltmada yardımcı olabilir. Mide ağrısı olan bir kişi yatmadan önce günde bir kez bir çay kaşığı toz ya da çekilmiş karanfille, bir çay kaşığı bal karıştırıp içmeyi deneyebilirsiniz.
8. Bol su tüketmek
Vücut, besinleri yiyecek ve içeceklerden sağlıklı bir şekilde emebilmek için suya ihtiyaç duyar. Vücudu susuz bırakmak sindirimi zorlaştırır ve bu da mide rahatsızlıklarına bağlı ağrıların ortaya çıkmasına neden olur. Ayrıca su, mide ekşimesine de iyi geldiği için ekşime kaynaklı yanma ve ağrı hissini alıyor.
Şimdiden geçmiş olsun :)
31 Yorumla
En İyi Cevaplar
mercanköşk denen bitki. hafif limonlayıp demleyin. sindirim sistemini çok rahatlatıyor.
00 Yorumla
Soğuk süt iç,karbonatta içebilirsin biraz limon sık ama üstüne iyi gelir
00 Yorumla
süt, yoğurt gibi mide asiditesini düşürecek şeyler yemenizi tavsiye ederim.Geçmiş olsun :)
00 Yorumla
- +1 yıl
ne güzel ellerin var senin <3
15 Yorumla- +1 yıl
Ah ah ben ne derdindeyimm :( sağol :D
- +1 yıl
eksi veren hayranlarım kıskanmış seni <3
- +1 yıl
Bilmiyorum ya birileri herkese eksi vermiş
- +1 yıl
4 - 1 yeniyorum onları ben eksi k bir şey mi var hayatımda ?
- +1 yıl
Bilmiyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
11Cevap
ılık suyu 2 3 şeker at yanması varsa çok iyi gelir.
00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kahve limon diyorum bana çok iyi geliyor denemelisin . Top yapıp yutucaksın hap gibi .
02 Yorumla- +1 yıl
Kahve mideme oturuyo sonra :(
- +1 yıl
ben buz koyuyorum ya da taşa yatıyordum cocuklukta :D
00 Yorumla Bitkisel bir ilaç var ama piyasada bulunması çok zor. Ulaştırma imkanı olsaydı yardımcı olurdum :(
00 Yorumla- +1 yıl
İlaç yoksa geçmiş olsun
lansor'dan aşağısı kurtarmaz.00 Yorumla - +1 yıl
nane limon iç. adaçayı iç. melisa çayı iç. papatya çayı iç. rahatlatır biri illa:D hepsini iç şgfhdfgl geçmiş olsun.
01 Yorumla- +1 yıl
Nane limon dimi bak iyi gelir o sağol canım :)
- +1 yıl
sıcak su torbası, bitki çayları, derin nefes
00 Yorumla - +1 yıl
ıhlamur çok iyi geliyor, eğer o yoksa ılık bir bardak süt, geçmiş olsun
04 Yorumla- +1 yıl
Ihlamur ve süt sevmiyorum
- +1 yıl
o zaman ağrıyı çek, ilacın tadı çokmu hoş sanki evde ilaç kalmamış yazmışsın :D
- +1 yıl
Mide ilacım bitti :D renne ve alveres içtim tık yok
- +1 yıl
ağrıyı kesmesini istiyorsan mutlaka süt içmelisin, balla ve çörek otunuda içine at rahat rahat uyu :)
- +1 yıl
karbonatlı su 1lt iç bişeyin kalmaz
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 739 cevap paylaştı. Süt ya da leblebi.
00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 415 cevap paylaştı. Su veya adaçayı iç bolca.
04 Yorumla- +1 yıl
Adaçayı yok çok su içtim hala böyle
- +1 yıl
Iğ kahvaltıda nasıl içiyorsunuz anlamıyorum :(
Sağlık & Diyet konusunda 485 cevap paylaştı. Ilık sut ıc ıyı gelır
03 Yorumla- +1 yıl
Süt sevmiyorum
- +1 yıl
Yok içemem kesinlikle :D
- +1 yıl
bi küçük kase yoğurt ve bal karışımı
04 Yorumla- +1 yıl