Evet Allahi neden goremeyiz
https://www.sunnetullah.com/?pnum=2099&pt=Allah'ı Neden Göremeyiz
https://www.sunnetullah.com/?pnum=2099&pt=Allah'ı Neden Göremeyiz
çünkü yok... eğer olsaydı bunca acıya izin vermezdi en kötü insanın kalbini bile sızlatacak kötülükler var dünyada bunlara niçin izin versin bize hayat verdiyse niye zulüm getirdi zaten yaşadıgımız 50 bilemedın 60 yıl nıye mutlu umutlu değiliz niye haketmeyenler mutlu niye hakedenler ıyı ınsanlar bizler mutsuzuz tanrı yok adalet yok hiç birşey yok...
Subaru Impreza. Turbo 🤔. Senin soruna bir soruyla bende katilayim benim sorum " her insanin. Alinyazisini birisi yaziyor? Cunku. Alin yazisinda olum yazilmamissa. en kotu kazadan bile. Yara. Almadan. Kurtulunur. Cunku. Alin yazisinda. Kaza. ile olum yazilmamis? Simdi soru geliyor. Alin yazisini. Allah mi yaziyor? bile varsa ogrenelim
Bir binaya baktığında gözün gördüğü her ne kadar tuğla beton cam v. s. olsa da onun bina olduğunu aklınla algılıyorsan kainata bakarak da Allah (c. c.) varlığını görebiliriz.
Güzeldi
Allah'ı görseydin korkundan inanmamak gibi bir seçeneğin olmazdı. Allah'ı görselerdi herkes inanırdı
Imtihanin gereği
aynen işte oraya da çıkıyor :)
Cevap
11Cevap
Görülen şeyler acizdir 1. si
2. si zekamızda var ama görmeyiz duygularmızda var ama görmeyiz
mesela rüzgar eser ama görmeyiz etraftaki uçuşan yaprakları görürüz.
Etrafa bakmak Gören göz için allahın varlığnIn kanıtıdır.
Aynen
Eğer görseydik herkes inanırdı o zaman bir anlamı kalmazdı. Şimdi inananla inanmayanın farkı olsunki ona göre ödüllendirsin bizi demi
Aynen
Çünkü insanlar onu görmek için yeterince donamı sahip değil hangi peygamberdi suliteni görür gibi olmuş oracıkta bayılmıştı koskoca dağın yıkılmasına sebep olmuş Allah sülüeti çıplak gözle göremiceğimiz bir sanırım
Görmek herkese nasip olmaz.
Önce Hak etmek Allahin sevgili kulu olmak lazım.
Hesap günü öyle ya da böyle göreceğiz.
Olmayan şeyi görecek değiliz. Benim düşüncem budur.
@Üyeisminibelirleq tipik müslüman :D
@Bisikletci4 Biz onlara küfür ettiğimizde inanmıyorsan saygı duy derler, ben bunları adam yerine koyup küfür bile etmem. :D
aynen öyle daha 3-4 gün önce terör saldırısına maruz kaldık göbek atarak bayram ilan ederek köprü açtılar bu zihniyetten ne beklersin
@Bisikletci4 İtalyanlar ve Japonların yaptığı köprüden yine Alman arabası ile geçecekler
@Üyeisminibelirleq bunu alın kusacak bu
@Üyeisminibelirleq hani hoşgörü diniydi? tatlı su müslümanı seni
tatlı su müslümanı bunu demeyi çok seviyorum ya :DD
@Bisikletci4 boş ver kardeş beyni olanlarla tartış
abi bunların zihniyeti o kadar geriki geçen adamın biri eşeğe tecavüz eden birini gördüm ayıp dedim sizce bunun cezası nedir yazmış adamın biri yorum atmış Allah diyo hayvanları bizim için yarattı diyor ister etini yiyin ister sütünü için isterseni si*** diyor bu kadarlar işte
Polemiginizi ozel den yapın ve kırıcı olmayın lütfen
Görürsek yapmayı bırakırız bumu vs merak işte gözümüzde fazla buyutuyoruz
Görükmezlik var onda.
Gorseydik inanmazdik..
görmeden inanmak önemli
Gayet Açıkcalıyıcı Teşekkürler Güzel Bilgi
Rica ederim bir faydam olduysa ne ala kardeşim
👍👍👍👍👍
Rüzgari da göremiyoz ama inaniyoz dimi !!! !!! !!
bak bunu alın buradan
@Üyeisminibelirleq küfür etme günah
@Bisikletci4 gerEkalısın safsın angutsun sana cevap vermiyorum suç sende degil ahlaksız namussuz iffetsiz ananda ve sapık babandadır ancak böyle insanlardan böyle pis biryçocuk doğar
@Üyeisminibelirleq iyi bir insan olmak için illaki müslüman mı olmak gerekiyor yani sence?
Lan beyınsız ben senden başka hayatımda bukadar küfür agzımdan çıkmadı iyi insan zaten müslüman olur otomatik olarak ne ayaksın müslümanlıgı sen kötülüyor kardeşim suratlı
@Üyeisminibelirleq tamam dostum deve sidiğine devam et sen şimdi ben sana desem Türkleri kılıç zoruyla müslüman yaptılar Yezid soyundan Kuteybe desem armut armut bakacan neyse takıl sen iki kitap açıp okuma ama emin ol ben bütün kutsal kitapların mealini okudum ama siz günahdır dersiniz mealini okumaya anlamadan boş boş okuyorsunuz :)
Bunu kendini beğenen babında söylemiyorum ama senin gibileri cebimden çıkartırım ben Allaha inaniyormusun değil Allahi neden göremiyoruz diye sordum sen daha okudugun soruyu anlakayacak kadar kıt goruslusun ne diyim ki
Sensin sensin
Hakli da olsan da haksız da olsan da
Gene de sensin
Ben zaten görmediğiniz halde Allaha inanıyor musunuz demedim ki sadece goremeyisimizin sebeplerini sorduydum
olmadığı için?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar