Insan öldürmek günah ama bir polis işi gereği adam öldürse yinede günah sayılır mı?
evet günah
hayır günah değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Bebek Bakımı
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kolluk kuvvetlerinde adam öldürmek diye bir anlayış yoktur. Silah kullanma yetkisi vardır. Bunu da ancak kanunda sayılan hallerde kullanırlar. Burada sayılan haller ise meşru müdafaa, korumakla güvenli olduğu kişi ve yerlere saldırı ve suçlunun başkaca yakalanma imkanı olmadığı durumlarda kullanılır. Suçlu derken ağır cezayı gerektiren bir suç işleyendir. Örneğin darp olayından aranan birine silah kullanılmaz. Ayrıca silah kullanırken amaç etkisiz hale getirmektir. Yani can güvenliğini ez an riske edecek şekilde silah kullanılmalıdır.
Bunların haricinde silah kullanılırsa zaten suç işlemiş olur ve sizin sorduğunuz anlamda günah işlemiş sayılabilir.
1. si polis zaten ona silah çekilmedikçe veya ateş edilmedikçe adamı vurmaz en fazla ayağından vurur ama çatışmaya girerse normal komiserlerden falan bahsediyorum özel harekattan değil kafasına sıkmaz günah değil çünkü kendini savunma hakkın var
Kendini savunmak için öldürürse günah değil tabi. Ama adamı tutuklama şansı varken iş olsun diye öldürürse o zaman tabi günah olur.
Hayir degil kendini savunuyor birde durkduk yere ates etmezler
Cevap
11Cevap
Polis zaten kafasına göre adam öldürmez. Bir polisin ilk görevi zanlıyı canlı olarak emniyete teslim etmektir.
Ama kazayla adam bile ölür derler.
Bunun da bir hesabı olmaz.
Zaten polisin masum adamla işi olmaz.
Teröristse sık kafasıba sevaba gir. Yine rahat bozuyorsa sık kafasına. Günah değil. Vatanını korumak amaçlı. :)
Tecavüz, ve terör dışında ölümü kimse haketmez. Günah konusuna gelince allah bilir.
Bir amerikan polisi ve hemde musluman olarak degildir cunku biz sadece bize yani kendi ve baskalarinin canini korumak icin vuruyoruz mesela bir adam bize silah dogrultursa vururuz cunku bizim ve cevredeki insanlarin hayatlarini tehdit ediyor. Bicaklada ayni durum gecerli
suçlunun o anki durumuna bağlı durup dururken öldüremez
Rehine ve Terör gibi olaylarda öldürürse günah değildir.
valla günaha girmiyim öldürmiyim derse kendi g*te gelir kendifi mefta olur
İnsanlara zarar veren herkesin agzını burnunu bile kırarım günahsa günah, çünkü adalet yok dünyada
Vatani milleti korurken adam öldürmek günah değil
Kisi masumsa, haksiz yere ise yaptigi elbette.
yanlışlıkla A ya bastım B diyorum
Kiralık katillerde adam öldürüyor "işi gereği"..
Zararlıları öldürmek sevaptır... NET.
evet diyenler trol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar