Kimse yok bir sen var sın birde bayılan kişi tepkiniz ne olurdu?
Not: Soruda art niyet aramayın...

İzmirde başıma geldi. hemde 2 kere. Yanına gittim nabzını kontrol ettim. Atıyordu. Nefes alıyormu diye baktım. Nefes alması düzensizdi. Yüzüstü yatıyordu. Karşıyaka çarşı içindeydik. Sonra sırt üstü yatar vaziyete getirdim. Etrafta toplanan insanlara sesiendim acil 112 yi arayın dedim. Elimde pat su vardı. elimi ıslattım ve yüzüne su serptim. kendine gelmedi. Burnu da kanıyordu. . Burnunu etraftan uzatılan bir mendil ile sildim. Etrafda toplanan kişilerden bir bayana kızın ayaklarını biraz yukarı kaldırmasını söyledim. Kaldırdılar. 3-5 dakika sonra da ambulans geldi zaten...
Nabzina bakardim ellerine bakaedim ilaci falan var mi 112 arardim bacaklarini ^ bu sekilde yapardim kollarini asagi dogru koyardim cantasi falan varsa cantasini kurcalardim ilac falan var mi diye goz bebeklerine bakardim 15 saniye nabzini sayar 1 dk hesap yapardim :D
emin değilim o anki psikolojime bağlı hastaneye götürme yürekliliğim var ama birde şöyle birşey var misal polislere inandıramama olasılığı iyilik yapmışken kötülük yapmış görünürsün o sıkıntı benim için yoksa hiç düşünmeden götürürüm
uyandırmaya çalışırdım, olmadı ambulans çağırırdım. erkekler ise bu durumu kendi lehine çevirmeye çalışırdı. sonra da kadınlara karaktersiz derler, karaktersizin önde gideni sizlersiniz.
Cevap
71Cevap
Nabzını kontrol ederim. Şayet arabamla giderken görmüşsem ve hala nefes alıyorsa hastaneye götürürüm. Nefes almıyorsa elimi başka bir yere sürmeden hemen polise haber verir ve gelmelerini bekler, ifademi veririm
112 yi ararım direkt.. Sonra ayaklarını havada tutmak için bir destek arar dili geriye kaçmasın diye başını yan çeviririm.. Tüm bildiğim bu kadar zaten.
112 oncelikle sonrasi polisii ararim.
-Nabız atıyor mu -once üzerinde bir yara var mı ( ateşli silah veya kesici delici yarası) önce onun tespiti yapılır
Yoksa eğer epilepsi mi değil mi yüzünden anlarım ağzını açarım
Kalp masajı gerekiyor mu? Tüm bu verileri 112 yi tekrar arayarak not olarak veririm. Onlar yolda iken ona göre hazırlığına yaparlar.
Önce nabzına bakarım nabız varsa ayaklarını havada tutmak için bir destek arar dili geriye kaçmasın diye başını yan çeviririm sonra eğer arabam varsa alır direkt hastaneye götürürüm yoksa taksiyle gitmeye çalışırım oda olmazsa 122'yi ararım son çare :)
ambulansı arardım tensel temasa girmezdim. niye bayıldığı belli değil belki bulaşıcı bir hastalığı vardır.
Nabzina bakarim ayiltmaya calisirim olmadi
Ambulansi ararim
bu sekildemi bulduk bu elbiseyle bu pozisyonda mı bulduk yani yahu bu kız daha edepli bayılamamışmı bu genclik hicmi hülya koçyigit izlemiyo acaba yahu :-) hahaha bu durumda yapcak bişey yok kusura bakma hastayı kaybettik hahaha :-p
Tabiki yardım etmeye giderdim ambulans falan çağırırdım
Bildiğim kadarıyla ilk yardım yaparım
Önce 112 yi
Sonra 155 i ararım.
Arabaya taşırım ve hastaneye götürürüm yaptım da geçmişte
kalbi atıyomu diye memelerine ellerim. Nefes vermek için dudaklarına yapışırım :D ne yapıcam ambulansı arar gelene kadar kızın başında beklerim.
yardım ederim, insnlık daha ölmedi. tecavüz ederim falan fistan diyenler oraya kendi ailesinden birisini koysun bakalım öyle eğilimleri kalıyor mu?
ambulansı ararım zaten hemşireyim genel durumunu değerlendiririm sonra şok pozisyonu veririm gerisi paramedik işi
İlk yardım eğitimi aldım ben. Durumunu koıntrol ederim. Kalp masajı filan gerekliyse 1 tur masaj yapar ambulansı ararım. Ambulans gelesiye kadar ilk yardım adına ne gerekiyorsa yaparım.
ambulansı ararım ailesini ararım teline ulaşıp başında beklerim ne yapıcam
Knk bilmem ki ilk önce 112 sonra ararım. Sonra ilk yardım. :) Baktın olmuyor kader kısmet. :D
taksi çağırırım hastaneye götürmek için, ya ne olacağıdı.
Ambulansı ararım, elimden geliyorsa ilk yardım uygulamaya çalışırım başka ne yapılır ki zaten
ambulansı ararım ne yapim başka deveye bindirip hastaneyemi götüreyim
Ambılansı ararım, başında dururum. sağlık ekibine teslim ederim.
Hemen yardım etmek adına bişeyler yapardım tabi birazda tırsardım :)
Uyandırmaya çalışırım olmadı ambulans ararım gerekiyosa ilk yardım yaparım napayım insanlık öldü mü?
Bizim orda olsa ayıltır evine götürürüm. Bilinmedik yerde olsa ayıltmaya çalışırım, ayılmazsa ambulansı ararım.
Soruda art niyet aramayin diyorsun ama "kiz" diyorsun. Neden insan demiyorsun da kiz diyorsun diye sorarim sana? Kadin erkek ne farkeder ya insan sonucta. Yardim ederim ambulansi ararim vs...
Fazla yaklaşmadan bakarım sonra sağa sola bakınırım. ( ortada bir dolap var mı diye ) Gecen baska biri varsa onu da cağırırım 112 ve 155 i ararım. 112 yi beklerim
Bir kere ben metrobüste bayılmışım uyandığım da herkes başıma toplanmış zaten o yüzden bayılmışım millet daha da başıma toplanmış :/
Ambulans çağırırım kolanya koymam çünki astım veya kronik bir hastaliğı olabilir bunu dışında ayaklarını dikerim vb.
Önce ceplerinde telefonu var mı diye bakarım çantasında cüzdanı var mı diye bakarım. Bir de uyanıp beni görmüş mü diye bakarım sonra da yoluma bakarım :D
ayıltmaya çalışırım tabi, solunum dolaşımını kontrol ettikten sonra uygun pozisyonu verip ambulansı ararım ^ ^ evet sağlıkçıyım :D
ayıltırdım ne demek tepkım ne olurdu sacmalama ya kızın ıylesmesı ıcn gerekenı yapar ınsanlar senın aklın seyınde calısdıgı ıcın
tepkim aşırı olmaz. Giderim yanına, dürtüklerim uyandırmaya çalışırım.
Koymak için seçtiğin resme bak sonra art niyet aramayın de.
Yanına giderdim. Nabzına bakardım. Ambulansı arardım
Ulk önce ambulansı ararsın sonra bilinci yerindemi kontrol eder degilse solunumuna ve nabzına bakarsın gerisi ilk yardım zaten 😃
önce nabızını ve nefesini kontrol ederim ambulansı ararım yolun ortasındaysa kenara cekerim
Gereken mudahaleyi yapip sağlık gorevlilerini çagiririm
Daha önce yaşadım 2 tokat attım işe yaramadı ambulansı aradım geldiler aldılar yoluma devam ettim.
Ambulansı ararım napcam ya da ölmüşmü bir bakarım ondan sonra ararım
yardım edebilirdim bir yerden su alıp falan o anki düşünceme , ortama bağlı. resimdeki sarhoş bir kere :)
Giderdim yanına yani napabilirdim bilmiyorum ama yardımcı olmaya çalişirdim
acili ararım yanında durmam dokunmam da
tadını çıkarırım :D tabi ki yardımcı olmaya çalışırım
show tv ihbar hattını ararım gelen kameraya el sallarım bunu ben buldum hayatını kurtardım diye hava atarım
Kesinlikle yardım etmeye çalışırdım kız ya da erkek fark etmez orda bende bayılmış olabilirdim
Yardım etmeye çalışırım ayılmazsa 112
yardım ederdim. ambulans çağırırdım.
Ambulans aranır dostum
burdakiler öper tecavüz eder :DAS:DA:
Ambulans ararım ne yapıyım
112 yi arayıp yoluma devam ederim
Yanına giderim
Ambulans çağırırım
112 ararim. nefesini kontrol ederim
umrumda olmuyor böyle şeyler
yardım ederdim hastaneye falan götürürdüm
Kafasından aşağı su dökerdim ayılsın diye.
amblnsı ararm teleefoonu alr ailesni ararm
Fotoda ki kız bayılmamış. Sızmış.
Sen böyle mahsuz baska anamli soruyon sanki
hayır başka anlamlı sormuyorum
Suni teneffüs. Yok o başka yerdeydi pardon:/
Başından asagı su dökerim
3 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar