Ev yapımı biber ve domates salçası yapıp satmak istiyorum isteyen olursa ev yapımı bulgurda satabilirim sizce pazarı konusunda sıkıntı yaşarmıyım köyde yaşıyorum?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Yeme & İçme konusunda 8,5b cevap paylaştı. İnsanlar tuhaftır.. Her şeyin doğalını yemek isterler, ama senin salçanı gidip de fabrikasyon salçayla kıyaslarlar..
"onu alacağıma tat alırım tamek alırım" gibi saçma saIak cümleler kurarlar..
Oysa ki fabrikasyon salçalar en berbat domateslerle üretilir.. Ve içlerinde koruyucu kimyasal maddeler olduğu için bağışıklık sistemimizi zayıflatırlar..
Özet olarak, satacağın o mis gibi doğal ürünler hakettiği değeri ve ilgiyi bulamaz gibime geliyor..
Yine de denemekte fayda var.. En kötü ihtimalle taş çatlasa birkaç kavanoz mal elinde kalır nolcak, bir şey kaybetmezsin.. Denemeye değer..
Mesela ben de internet üzerinden PC ticareti yapıyorum.. Önce 1-2 PC sattım, sonra baktım ki iyi gidiyor 6 tane alıp onları sattım, sonra 10, sonra 40-50 derken 150-200 adete kadar büyüdü iş..34 Yorumla
Soran+1 yılHımm pc ne
Soran+1 yılHımm
- +1 yıl
Devlet arabadaki gibi vergi koysa :)
Adana yazmışsın Karaisalı'damısın? Ben orda okumuştum aslen Tarsusluyum ama Antalya'da yaşıyorum. O bölgede fiyatlar düşük daha büyük şehirlere göndermeni tavsiye ederim. Komşular arası satış güzel gider
11 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum
önce satabileceğin yerleri belirleyip onlarla konuş bence. yoksa emeğin elinde kalabilir.
21 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum ama
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
32Cevap
Hiç bir iş kolay değildir. Ben hayatım da köy bile görmedim ama hayalimde canlandırınca şu sorunlar aklıma geliyor.
Gıda işi her zaman eleştiriye maruz kalır ve ilk duyacağın söz sağlıklı mı bakalım bunlar olacaktır bu sorulara mantıklı bir cevap vermen gerekecek
Kasaba pazarında bir alan kiralaman ve tezgah alman lazım. ya da beldenin belediyesinden araştırmalısın. Sonra TV belediyecilerin ellerinden ürünlerini alıp gittiklerini görüyorum çok üzülüyorum bunu özellikle araştır.
Ürünleri koyabileceğin cam ya da pilastik kaplara ihtiyacın olacaktır bunları nasıl temin edeceksin çünkü sürekli ihtiyacın olacak
Sattığın ürünlerin gramajı üretim ya da son kullanma tarihi olan bir etiket olmalı üstünde yoksa sağlık bakanlığı ceza kesebilir. Bu resmi işleri nasıl yapacaksın düşünmelisin
Satışlarından kar etmen için ürünleri sattığın yerde kendi alanında tek olmalısın yani rakibin olmamalı ki herkes seni bulsun senden alsın.
Tüm bu sorunları hepsini yok etmek istesen tezgah ya da yer almaya yönelme koy bir arabanın bağajına ya da ne varsa artık in kasabaya tek tek insanlarla konuşa konuşa kapı kapı sat elbette hepsini bir günde satamazsın insanlar seni zamanla tanıdıkça adını duydukça gözünün tuttuğuna iletişim numaranı verirsin bir bakmışsın iş büyümüş işte iş büyüdüğü zaman tutarsın bir küçük dükkan o zaman gezmene de gerek kalmaz insanlar gelip seni bulmaya başlar
Allah nasibini arayanlarla beraberdir aramaktan hiç vazgeçme00 YorumlaYeme & İçme konusunda 534 cevap paylaştı. Pandemi süreci insanlara Sağlıklı doğal gıdaları tüketmek kokusunda daha dikkat etmeleri konusunda uyarıcı oldu. Mümkün olduğunca doğal şeylere erişmek ve tüketmek istiyor insanlar.
illa ki çevrenizde şehirlerde yaşayan insanlar vardır. Bunlar komşularına, arkadaşlarına söylese o şekilde ilk adımı atabilirsiniz. Ürünleriniz beğenilirse zaten sonrasında sizlere sipariş verecektir kalitesini beğenen kullanıcılar.00 Yorumla
+1 yılher işin kendine göre bir zorluğu var ama satarsın illaki şimdilerde herkes instagramdan bişeyler satıyor. hatta salçayı kadın günlerinde de pazarlayabilirsin güne giden bir tanıdığın teyze vardır ona söylersin bahsetsene benim işten dersin, halanın apartmanındaki yakın komşularına söylersin orlardan bile alan çıkar hatta instagram hesabı açtığında buraya da yaz ben de iş kuruyorum para kazanınca salça alırım senden
00 Yorumlaköyde satamazsın bence ama alabilecek yerden tanıdığınvarsa iyi satarsın. ben ailemden ayrı yaşadığım için alıyorum mesela bizim burda bir teyze satıyor.
tabi sosyal medya da bir seçenek ilgilenebilecek biri varsa sosyal medyadan reklamını iyi yaparsan türkiyenin her yerine akrgoyla bile gönderebilirsin00 Yorumlaselam.. güzel bir düşünce arkadaşım umarım yaparsın... tak yapman gereken reklam yani elindeki ürünün tanıtdımı ve kaliteli oldugunu ıspatlamak.. ve bunu yapan cok kişi var sende başarırsın emin.. başarılar şimdiden
10 Yorumla
+1 yılArtık herkes satıyor onu gizli
geç kaldın azıcık
bir müşteri potansiyeli olan büyük şehirde yaşayan bir hanımla tanışmalısın bir akraba filan ancak öyle03 Yorumla
Soran+1 yılİnstagram da Facebook'ta sayfa açsam
- +1 yıl
insanlar artık güvenilir kişilerden alıyotlar
benim teyzem ugraşıyo bu işle az da olsa..
komşularına tanıdıklarına antepten alır götürür gelince yapar..
yani güven şart..
açsan.. yüzde kaç sana ulaşırlar hiç sanmıyorum
müşterisi olan birisi aracılıgı ile tanınmadan zor
Soran+1 yılHaklısın evet
Düzgün kaliteli olursa ev salçası paha biçilmez sen ne kadarlık üretim yapmayı düşünüyorsun ve nerde yapacaksın ben ev için alabilirim memnun olursada çevreme satarım
10 YorumlaInstagram hesabından reklam yapılabilir Instagram'da köy işi ürünleri satışı yapan çok kadın girişimciler var bir çoğu başarılı neden sizde yapmıyorsunuz yapın tabi ki şartlar uygunsa mesela yeteri kadar ekilecek arazi bahçeniz mevcut mu yoksa satın alıp mı yapmayı düşünüyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılTabii başlarda kimse sizi tanımadığı için sıkıntı olabilir ama ilerleyince sizin kendi musterilerinizde olur
00 YorumlaYeme & İçme konusunda 1b cevap paylaştı. Pazar dısında bir yöntemin pek mğmkğn değil açıkcası.. ancak işi büyüttüğünde potansiyelin olur.
11 Yorumla
Soran+1 yılBen çok yapmayacağım ki
Millet sokakta topladığı kağıdı bile satarken, evde yapılmış mis gibi salça mı satılmayacak? Endişeniz olmasın bence.
16 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız galiba Allah izin verirse yarın başlıyorum
Soran+1 yılOlur neden olmasın gele başlayalım 😊
Soran+1 yılSizin köy nerde
Kesinlikle hayir.. dogal urunler reyonu adinda kucuk bir isletme acabilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılO sıkıntı bence
Yeme & İçme konusunda 1,6b cevap paylaştı. Hangi şehirdesiniz ben bile alırım. Bence mantıklı çevrenize yayarak alıcı bulabilirsiniz bence
01 Yorumla
Soran+1 yılAdana eğer dilerseniz size hemen numune gönderebilirim
+1 yılonların hepsi kısa zamanda tukentılmelı. amator olarak sadece yakın cevrene ve yakın yerlere yapabılrısn
07 Yorumla
Soran+1 yıl3 yıl ömrü var
- +1 yıl
3 yıl ömür? içine katkı maddesi koymadan?
Soran+1 yıl😊 tek katkı maddesi tuz
- +1 yıl
ömrü 3 yıl olmaz onun için.:) doğal olanların dayanımı azdır. katkı maddesı olanlar uzundur. unutmayalım :)
Soran+1 yılBizim buranın salçasının özelliği
Soran+1 yılYapma şekli ile ilgili eskiden bu yana hep böyleydi
- +1 yıl
yaptıklarınız 3 yıl mı dayanırdı? ben doğal olan el yapımı şeyleri kullanma taraftarıyım. ondan dıkat edıorm
Her ay 20 tane alabilirm yani eger gerckden kaliteliyse bizm markette satmk isterim
24 Yorumla
Soran+1 yılTabiki kaliteli numune gönderebilirim sizin markete
Soran+1 yılTamam
Sosyal medya en iyi reklam araci bunlari kullanip guzel paralar kazanabilirsin
12 Yorumla
Soran+1 yılBenim smacımda bu sosyal medya Facebook instagram
+1 yılher bir girişim insana yeni birşeyler katar çok fazla bir para harcamana gerek yok yap bence :))
12 Yorumla
Soran+1 yılEmek vericem sadece param gitmeyecek biraz zahmetli
- +1 yıl
emeksiz hiçbirşey olmaz devam!
+1 yılÇok güzel bir fikir doğal ürünler yaparak satabilirsin en başlarda zorlanırsın gibime geliyor ama reklam yaparak çevrendeki insanlara anlatarak ismin duyulur ve çok güzel işler yaparsın İnşallah herşey istediğin gibi olur
00 Yorumla
+1 yılbu sekılde gelır sağlamak çok kolay fakat ufak çaplı olmaık uzere
05 Yorumla
Soran+1 yılBende çok büyük yapamam ki zaten ek gelir
- +1 yıl
oyleyse işe koyulma vakti
Soran+1 yılÖnce tarlaya gitmek gerek
- +1 yıl
ne duruyorsun
Soran+1 yılHaber bekliyorum tarla sahibinde
+1 yılHayır ben bile alırım senden. Hatta pazarlama da yardımcı da olurum
04 Yorumla
Soran+1 yılHaberleşelim o halde
- +1 yıl
Yazabilirsin
- +1 yıl
Bu arada benim de ortaklığında bulunduğum bakliyat paketleme fabrikası var. Pazarlama ve satış yetkilisi bu anlamda bize fayda sağlar umarım. Doğrusu çok gıcık bir tip ama
- +1 yıl
Salça siparişleriniz olursa görüşebiliriz
+1 yılBen urfalıyım burası için konuşacam karı yüksek ve alışı çok olan bir iş bence başlayabilirsin çevremde yapan çok var
01 Yorumla- +1 yıl
1 kilosu 25 falan nerde yüksek 5 kg dan anca 1 kilo cikiyo
+1 yılKonservede vakum çok iyi olmalı öncelikle dikkat edilen budur. Denenebilir..
10 Yorumla
+1 yılÖnce akrabalarına satmaya başla daha sonrasında onlarda çevreye mutlaka önerecektir
10 Yorumla
+1 yılönce çevrenizden başlasanız çok daha iyi olur bence
10 YorumlaBende doğal ev salça yapıyorum soran olursa yardımcı olursunuz herkese tşkürler
10 Yorumla
+1 yıl5-6 yaşlarinda çocuğu olan maddi durumu iyi olan herkes ev yapımı herşeyi alır
00 Yorumla
+1 yılNeden olmasın biri yediğinde bir şey olursa sıkıntıya girebilirsin
00 Yorumlae köyde istese herkes yapar ona bakarsan
11 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum
+1 yılSenden niye alıyim fahriye nine varken..
13 Yorumla
Soran+1 yılO kim 😊
- +1 yıl
Köyden ninem :)
Soran+1 yılÖperiz ellerinden
+1 yılbüyük ihtimalle yaşarsın
03 Yorumla
Soran+1 yılDeneyim sahibimisiniz
- +1 yıl
değilim ama köyden çok büyük bir pazara açılmak sıkıntı yaratabilir. bu tarz ürünlerin satıldığı siteler falan varsa oralara ilan verebilirsin. bulunduğun köyün ilçesine ya da iline pazarlara götürerek satabilirsin.
Soran+1 yılNetten ayakkabı alan salçayı neden almasın
Yeme & İçme konusunda 19,2b cevap paylaştı. Pazarlama için iyi çalışman lazım
02 Yorumla
Soran+1 yılÖnerileriniz var mı
+1 yılSosyal paylaşım sitelerinden pazarliyabilirsin
07 Yorumla
Soran+1 yılEmin olamıyorum işte şöylemi bizim yaptığımız salçaların ömrü 3 yıl oluyor ama ya satamazsam birde kargo dan öncemi parayı almalıyım
- +1 yıl
Tam olarak bilmiyorum ama kapida ödeme sistemiyele, kargo teslimatta ücreti alip senin hasabina aktariyor
Denemekle bişey kaybetmezsin, tabi bir anda müşteri kazanamazsin, bu biraz zaman ister, ama dediğim gibi ürün kaliteli olunca musterilerde daim olur..
Soran+1 yılDiyorum ki kargoya yarım kilo salça göndersem ya da 250 gram numune olarak isteyene para istemesem alan kişi sadece kargo ücretini ödese daha sonra beğenirse fazlasını gönderirim
- +1 yıl
Buda mantıklı
Sosyal medyada ve cevrendeki arkadaslarindan basliyabilirsin, onlarda tanidiklarina tavsiye eder, pazarlana ağın gid gide genisler..
Soran+1 yılBaşlıyorum o halde 😄
- +1 yıl
Hadi hayırlı işler 😀
Allah çarsına pazar versin 😊
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılsıkıntı çıkmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl satış yapabilirim
+1 yılEn fazla eşe dosta satarsın
10 YorumlaLetgo'da satarsın bnce
00 Yorumla
+1 yılYok alan olur bnce
00 Yorumla
+1 yılzor biraz
11 Yorumla
Soran+1 yılNeden
+1 yılİlçeye götürürsün
022 Yorumla
Soran+1 yılBuralarda herkes yapar salçayı genelde çalışan büyük şehirlerde yaşayan bayanlar yapamıyor Zaman be yer sıkıntısından dolayı
- +1 yıl
Hımm ama bence bir dükkana pazarla o satsın sana komisyonunu verir
Soran+1 yılÖyle kar edemem
- +1 yıl
Böyle de para kazanabilmiş misin
Soran+1 yılDirek müşteri daha karlı
Soran+1 yılDaha önce nar ekşisi sattım 1.000 TL kazandım
Soran+1 yılAma akrabaydı onlar
Soran+1 yılAkrabaya satmak istemiyorum parayı zor ödüyorlar
- +1 yıl
Haklısın da yap o zaman şehirde pazarlarda satman için ortağın olmalı
Soran+1 yılNetten satılmazmı bu face kendi sayfamdan instagrama koysam video olarak mesela tanıtım yapsam neti kullansam
- +1 yıl
Çok rağbet görmez
Soran+1 yılKime satacaz bunu
- +1 yıl
Yine lokantalar isteyebilir belki
Soran+1 yılLokanta mı aşçı tanımak gerek demi
- +1 yıl
Aynen belki organik olarak satabilirsin
Soran+1 yılÇok pahalı değilki
Soran+1 yılEn fazla bu yıl fiyatı 20 TL olur
- +1 yıl
Ya adamlar salçaya ilgi göstermezler bu şehirde
Soran+1 yılHanımlar alır
- +1 yıl
Ne diyim kolay gelsin ama böyle arabayla mahalle mahalle gezmen gerek
Soran+1 yılGerek var mı
- +1 yıl
Başka türlü satış fikrin varsa onu yap
Yeme & İçme konusunda 18,1b cevap paylaştı. Nerede satacan?
05 Yorumla
Soran+1 yılAda'na
Soran+1 yılPazarada çıkarırız
Soran+1 yılErkek kardeşim var hafta sonu gider bir iki saat durur
Yetenekli kiz 👍💪
01 Yorumla
Soran+1 yılHamaratım ama tek başıma yetmiyor
Yaşamazsın
07 Yorumla
Soran+1 yılBen herşeyini yaparım ama satış konusunda emin olamıyorum
Soran+1 yılAdanalıyım salçamız çok güzel ve uzun ömürlü oluyor marketten alınan gibi değil marketten aldığın salçanın bir yemek kaşığı bizim salçamızın bir tatlı kaşığı miktarına eşittir
Soran+1 yılBizim Güneşlenme süremiz sizinkinden fazla bizim salçamız daha kaliteli ayrıca biberin cinside önemli lezzet açısından
Soran+1 yılSen öyle diyorsan
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Ev yapımı biber ve domates salçası yapmak satmak istiyorum, sizce pazarlama konusunda sıkıntı yaşar mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar,
Ne güzel yapmışsınız, elinize sağlık. Tüm dünyada doğal gıdaya yönelim var, hem de her türlüsüne. Glutensiz beslenme, vegan beslenme vb. çok ilgi görüyor. Bu nedenle yaptığınız iş geleceğe güzel bir yatırım olabilir.
Ürünün hep aynı kalitede olması, özenli yapılması, doğal olduğunun karşı tarafa ispat edilmesi çok önemli. Doğal ürün satan çok sayıda site, instagram hesabı var, onları incelemenizi öneririm.
Bunlara bakabilirsiniz.
Yaptığınız işe inovasyon katarsanız hem müşteri sayınızı artırabilirsiniz hem de diğerlerinden ayrışırsınız. Burada bence en önemli konu her zaman butik oluşunuzu korumanız. Çok ürün üretip fabrikasyon tarzına dönmek genelde en büyük sıkıntı oluyor.
Bir diğer önerim de Coğrafi İşaretli Ürünler'i incelemeniz.
Coğrafi İşaretli Ürünler
Bölgenizde Coğrafi İşaretli Ürünler varsa onları da işin içine katabilirsiniz. Bu sayede hem güvenilirliğinizi hem de bilinirliğinizi artırabilirsiniz.
Butik ürünlerde ve markalarda samimiyet büyük önem kazanıyor. Ürününüzün yanında başka bir ürününüzden küçük örnekler/hediyeler yollamak. Ürünün içine güzel bir not yazmak, sevimli bir kurdele ile bağlamak gibi ufak detaylar büyük fark yaratıyor.
İşinizde başarılar.