subliminal kodlama. kadın bedeni erkek için zevk objesidir. dikkat et, o kadınlar sürekli olarak arabalarla temas halindedir. neredeyse sevişiyormuş gibi okşayıp dururlar. bilinçaltına "bu araba sana seks kadar zevk verecek" mesajını verir.
Arabaların da uzun kaput boyundan dik duran marka logosuna ve o logonun boyuna kadar, fallik göndermelerle dolu olduğunu söylememe gerek yok sanırım.
Reklamcılık böyle çalışır: Hedef kitle arabada hala erkek olarak kabul ediliyor, o halde reklamları erkeklere yönelik yapmalıyız. Erkekler arabalardan önce bir şeyi seviyorsa o da sekstir, öyleyse seksi kullanmalıyız.
Viva kapitalizm.211 Yorumla- +1 yıl
Kitap yazsan okurum iyidi :)
Soran+1 yılAslinda erkekler arabalari sevdiginden hedef kitle kadinlar olmali diye dusunuyorum
Soran+1 yılVe kadini zevk objesi haline getiren de kapitalizmdir zaten. Igrenclik
- +1 yıl
@soran İşte o iş öyle işlemiyor. Reklamcılık ana damar ve besleyici damar mantığıyla işler. Hala araba alma kararı ve onu alacak ekonomik durum çoklukla erkeklerin elinde. E çocukluklarından beri, arabayı kullanan babayı görüp araba sahibi olmayı da erkeklik sembolü olarak kabul ettiklerinden, zaten zaafları var. O yüzden ana müşteri yani ana damar hala erkekler; onlara daha çok araba satmak gerek; her seferinde daha büyük, daha iyi, daha şu, daha bu olanla değiştirmeye ikna etmek gerek. Kadınsa otomotiv piyasasında hala dış halka olarak görülüyor. Yani genişlese negzel olur, ama genişlemese de olur kafasındalar. Araba reklamlarına bak; en güçlü arabaları erkekler kullanır. Kadınlara çoğunlukla ya minik ya da aile arabalarının reklamlarında rol verirler. Sektörün kafa da erkek çünkü.
Soran+1 yılBu boyle diye normallestiremeyiz. Nedenini sikayet amaciyla sordum zaten
- +1 yıl
ablam yazmıs..
- +1 yıl
Bu normalleştirmek değil, sorunun nedenini ortaya koymak. Sonuçta, ortada bir şikayet varsa çözüm arayışı da vardır; bunun için de öncelikle sorunun nedenini detaylı olarak ortaya koymak gerekir. Yıllardır kadın örgütleri reklam ve tanıtımlarda kadın bedeninin kullanılmasını engellemek için aktif girişimlerde bulundular. Ancak ne yazık ki hiçbir yere varamadı. Bu yüzden belli ki, bu sorunun değişmesi için önce erkeklerin kafasını açmak gerek. Nasıl feci biçimde kandırıldıklarını anlatmayı başarabilirsek, belki bir yere varabilir serzenişlerimiz.
Soran+1 yılGecen sene kaldirildigi yaziyordu yasak gelmis ve manken kullanan firmalar fuardan atilacakti. Hala kullaniliyor mu bunun uzerime
Soran+1 yılRica ederim :) hukumet mudahalesiyle indirgenebilir ya da vatandas tepki gosterip boykot ederse
En İyi Cevaplar
Adamlar işlerine bakıyorlar. O fuara manken olan kadınlar düşünsün.
11 Yorumla
Soran+1 yılZaten onlarin sucu
Tanıtım hostesliği- mankenliği dediğin işte ama dostum araba fuarı dediysen, o kızlara, göbekli, kel dayılar gidip ;"ehuehe bir gün işin düşer ararsın yiğenim, ımmmh" tarzında dayılar gider o kızlara kartlarını verir, ortalama bir tanıtım hostesliği yapan kız, günde yaklaşık 50-100 kart almış oluyor, bunu da bilerek yapar üretici, o kızlar parası olan kel, göbekli dayıları çektiğinden, kızı gördükleri an, ayakta titrediklerinden, arabayı daha kolay alırlar diye, ticarette bu çok oluyor
22 Yorumla
Soran+1 yılYanlis yine de igrenclik
Şimdi erkeklerin beyni basit, daha doğrusu çoğunun basit, güzel kız koy onun beynini arabayla eşleştir fuar ilgi çekici olur diye düşünüyor kapitalist sistem. Gayette başarılı olduğunu gördüm :)
22 Yorumla
Soran+1 yılAraba fuarina zaten zenginler araba icin geliyor o yuzden sacma. Arti erkekler konulsa rahatsiz olurdunuz biraz empati
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
+1 yılFeminist erkeğe hakaret değil kadını erkeğin zulmünden koruyup eşit görmektir. Bu olayda sana katılıyorum banane kadından araba bakmaya gidiyoruz , motor bakmaya değil.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen oyle
- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılana fikri ve düşünceyi algılayamadınız daha tabi günümüzde artan bayan şöförler içinde erkek manken gerekiyor geri kaldılar o konuda biraz ahada bu arabayı alırsan bu hatundan bir sürü bulabilirsin mesajı veriyor. :)
22 Yorumla
Soran+1 yılO zaman erkek manken de alsinlar ama bir cinsi obje etmek de dogru degil acik secik giydirerek
- +1 yıl
işte önceden bayan şöför yoktu erkeklerin ilgisinide böyle çekiyorlardı yazdığım gibi bu konuda geri kaldılar erkek mankende lazım artık bayan sürücüler için :) isteyin sizde.
Oyun fuarında bile kadın vardı ne alakaysa :D hepsine de dar dar şeyler giydirmişler her tarafı belli oluyordu yuh dedim :D
24 Yorumla
Soran+1 yılPeki yuh diyerek mi baktin yoksa begenerek mi?
Soran+1 yılBenimki oyle dusunmuyor :(
Karının kendi çıkıyor kimse kolundan tutup zorla çıkarmıyor.
Kadının kendisi oyuncak oluyor biz birşey yapmıyoruz.
Ha bana sorarsan eğer, kendi fuarım olsa çıkartmam kadın o ayrı birşey.22 Yorumla
Soran+1 yılCikan da cikartan da suclu
Aslında erkeklerde yapıyor hiç denk gelmemiş olabilirsiniz
14 Yorumla
Soran+1 yılInternette yoktu fuarlara da gitmedim. Bunu kaldiramiyorsak durumu esitlemek onemli
Soran+1 yılAynen onlarda da hos degil sadece var mi merak ettim. Kadinlarla ugrasanlar bos zaten
- +1 yıl
Bacım
- Diğer konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılitici bencede arab bakmaya gidiyoru heryerde mini etekli kızlar :/
12 Yorumla
Soran+1 yılKeske boyle dusundn olsa
- +1 yıl
Bacim amcamın her sene 3 defa gittiği fuar vardı oradan eşyalar getiriyordu bizede kartını verdi gidin dedi babamla gittik gitmez olaydım bidaha fuara gitmem pişman oldum oradaki bacılarımıza RABBİM yardim etsin amin zaten millet beni hasta olarak görüyor deli olarak görüyor sırf kadınlara bakmadığım icin kadınlara bakmamak icin sürekli yere bakıyorum millette napıyor bu degisik diyor ben kendimi aşık olduğum kıza sakliyorum sadece sevdiğim aşık olduğum kıza bakmak istiyorum RABBİM abazaları sakınları kahreylesin haşreylesin maç eylesin amin ecmain 😊😊
+1 yılGuzel kadinlari guzel arabalarla yanyana sergilemek bu ilkel cinsellik durtusunu o arabayi gordugunde tetiklemek icin bilincsiz karar aldirma , beyin ilgisiz objelerle iliski kurabilir bir yapida.
12 Yorumla
Soran+1 yılBunun sonuclari iyi degil ancak
- +1 yıl
https://vimeo.com/21304479 türkiyenin en iyi reklamcılarından biri reklamcılığın bizzat duygu tüccarlığı olduğunu söylüyor , aslına bakrsak cinselliği kullanmak reklamcılığın sadece bir alanı en barizi birçok farklı şekilde duyguları yönetmeyi hedefler reklamcı tayfası thebrandage.com/reklamlarda-arketip-stratejisi/
- Diğer konusunda 12,4b cevap paylaştı.
+1 yılKadınlara yapılınca tamam diyip erkeğe yapılınca BIZI SIKS IBJISI YIPIMIZSINIZ diyemezsin pelinsu.
16 Yorumla
Soran+1 yılKadinlara yapilmiyor zaten. Erkekler obje edilmiyor zaten. Bir kere vicdaninizla bakin olaya tek tarafli degil
- +1 yıl
Hiç yapılmasın desen tamam bende katılırım. Kadınlara yapılda anlarım diyosun. Sen tek taraflı düşünürsen bende tek taraflı düşünürüm.
Soran+1 yılAnlamadin. Kadin ve erkek mankenler tanitirsa
- +1 yıl
Şimdi şöyle bişey var ki. Kadınları kadınlar da beğenir, kadınlar daha estetik varlıklar erkeklere nazaran. O yüzden sadece kadınlarla tanıtılıyor. Bide arabaya olan ilginin %95 erkekse %5 kadın. Biscolata reklamında da kadın yok ona bakarsan 😂
Soran+1 yılIste kadinin arabaya ilgisi az oldugundan kadinlar cekilmeli. Ayrica estetik olsa da herkes karsi cinse bakar
Soran+1 yılBence komple kalkmali zaten
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Araba furlarına genelde iş adamları ve zengin adamlar gelir ve bunların çoğu hovardadır o arabanın içinde kadın nasıl duruyor diye hayal etsinler diye satış mantığına dayalıdır bu yöntem
20 Yorumla
+1 yılAraba satışına ilgiyi arttırmak için. Ben hiç öyle gözle düşünmemiştim. Bayanlar saygın insanlardır. İğrençlik olarak düşünmeyin tamamı ile satış politikası.
02 Yorumla
Soran+1 yılManken koyun ama acik sacik koymayin bari yaa. bir de sevgilisi olanlar var. Hicbir kadina kendini kotu cirkin hissetirmeye gerek yok
- +1 yıl
Artık moda olarak yapıyorlar. Vallahi hiç dikkatimi çekmiyor. Çünkü benim için araba ve hayatımda olacak olan ve sadık kaldığım eş adayı.
Kadın kendini cinsel obje ediyor onlar için zevk verici emin ol.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet igrencler
- Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılEn çok kadınları kendilerini cinsel obje olarak pazarlıyorlar.
ve erkekler abaza olduğundan tutuyor.21 Yorumla- +1 yıl
Erkekler abaza deyip genelleme yapma bende erkeğim çok şükür abaza değilim kalbimi kırma sanki bütün erkekler bu it abaza değil
Gizli Üye(36-45)+1 yılbencede biscolata erkeklerini koyabilirler aslında :) ... şöyle üstsüz, baklavalı, seksi seksi offf offffff
10 Yorumla- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılKadınlrın obje olarak kullanıldığı her durum iğrenç evet
21 Yorumla- +1 yıl
Tek çözüm idam kim bacılarımızı obje olarak görüyorsa meydanda yanarak veya kafasını baltayla keserek öldürsünler yetti artık bacılarımızın bu halde olması yazık değil mi o kadınlara onlarda ALLAHIN bi kulu abazalar sapıklar gebersin amin milyarlarca kez amin amin amin amin amin amin amin amin 🤲🤲🤲🤲🤲
Diğer konusunda 590 cevap paylaştı. Araba fuarında ilgi erkeklerden %95 olduğu için dikkat çekmek için kadın koyulması normal aynı durum reklamlar içnde var
15 Yorumla
Soran+1 yılIste erkekler zaten var o yuzden gereksiz. Normallestirmeyin sunu
Soran+1 yılBiraz beyne sahip olsalar bulurdu firmalar ama hala seks satar mantiginda kalmislar
Soran+1 yılCidden medya talepleri yansitmiyor sekillendiriyor baska turlu de dikkat cekilebilirdi onceden beri
bir şeyi bu devirde satmak istiyorsn işin içine cinsellik bulaştıracaksın işin raconu böyle olunca her yerde bacak ve memeler var tabi
not: bence iğrenç değil :D03 Yorumla
Soran+1 yılSence
Soran+1 yılIlgi cekici gosteriler olabilir ki arabalar zaten ilgi cekici. Sinirsiz yemek icecek olabilir
+1 yılFeminizmi bilmeyenler saldırıyordur. Kadın da kendini kullandırtmasın. Silah zoruyla mı koyuyorlar oraya.
21 Yorumla- +1 yıl
Haklisin abazalar da gebersin orada kendini pazarlayan kaşarda amin
+1 yılreklamlarda neden manken oynatıyorlarsa işte o yüzden.
kadınlar güzeldir ve erkekleri çeker. bu kadar basit.
sen istemiyorsan durmazsın arabanın yanında olur biter :) durmak isteyene niye karışıyorsun07 Yorumla
Soran+1 yılYav he he
Soran+1 yılGuzeller diye obje olmak zorunda degiller :)
- +1 yıl
bu nedir ya, lafı yiyen "yav he he" diye cevap veriyor. düzgün cevap verecek beyin kalmadımı kimsede :) apıştın kaldın he he diyorsun yani
Soran+1 yılBos lafa bos cevap verdim
- +1 yıl
zorunda değil elbette, ama obje olmayı tercih ediyorsa sana ne?
- +1 yıl
boş laf değildi ama sen anlayamadın çünkü at gözlüğü ile bakıyorsun. bir yerde okumuşsun cinsel obje diye birşey, farklı fikileri algılayamıyorsun bile. kime laf anlatıyorum
Soran+1 yılBak canim, kadina verilen deger ortada. Bu bakis acisi daha da korukleniyor. Arti haksiz kazanc oluyormus bu yuzden. Oyleleri yuzunden aslinda cogumuz objelestiriliyoruz. Cunku araba ve kadin beraber meta haline getiriliyor
aynen bence cok saçma, mankenemi bakmaya geldik arabayamı
30 Yorumla
+1 yılaraba firmalarının s*kinde değil onların amacı belli araba satmak teferruatın önemi yok anlayabildinmi panpa,,*?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkimse oraya zorla cikarmiyor para icin bedenini serefini namusunu haysiyetini ailesini herseyini satan mahluklar kadin ama dimi kucuk kiz hadi simdi o siskin egonu ve sacma feminist dusuncelerini al git
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhadi oradan git lan o. rospu
Soran+1 yılAbaza isine geliyor
+1 yılevet haklsın. iyi para veriyolar günlük onlarda kaul ediyo.. sartlar.. maalesef
10 Yorumlalan sapığın önde gi, deni sizsiniz çıkmışlar bide ahlaklı muamelesi yapıorlar
03 Yorumla
Soran+1 yılSizsiniz? Bikac. ruspu cikiyor diye biz destekliyor muyuz sandin?
+1 yıladam adamlığından ödün vermezse, çıplak karılarda gezse yinede sıkıntı olmaz...
12 Yorumla
Soran+1 yılEski erkek arkadasim benle olmadan once gitmis ama eski de olsa gicik oldum sonucta obje olarak gormesi sinir bozucu
- +1 yıl
öyle tabi...
Diğer konusunda 585 cevap paylaştı. Alan razı satan razı. Karşı cinsin büyük bir kısmı kendini teşhir etmeyi sevmiyor mu sanki
00 Yorumlacevap çok açık değilmi arabalar kızlar ve erkekler ;)
00 Yorumla
+1 yılDüşünüyorlar bacım da umjrsamıyorlar sizi.
11 Yorumla
Soran+1 yılYanlis anlama esitlik olsun diye erkekler de koyulsum dedim
kadınları oraya zorlamı çıkarıyorlar? tüm suçu erkeklere atın
03 Yorumla
Soran+1 yılDikkat edersn organizasyona kiziyorum kadinlar da icine dahil
Soran+1 yılBoyle olacaksa gelsin.
+1 yılben rahatsız olmuyorum bilakis bu işten para kazanan insanlara da saygı duyuyorum
00 Yorumla
+1 yılzengin erkek mi koycaklardı siz alamazsınız bunları avamlar -hadi gidin mi deseydi
02 Yorumla
Soran+1 yılZengin erkeklet alici zaten :)
- +1 yıl
almaya değil bakmaya gelenler ülkeyi kurar bunu unutma
Diğer konusunda 761 cevap paylaştı. kadın estetiktir bir albenisi var önce ilgiyi manken sonra ürürn çekiyor hatta ürün mankanten dolayı hatırlanıyor
00 Yorumla
+1 yılarabalar değil ordaki karılar dikkat cekiyor daha cok
02 Yorumla
Soran+1 yılKarilar olmasa araba dikkat ceker
- +1 yıl
evet ama işte bayanları araç gibi kullanıyorlar actırıyorlar ordakı kızlara abaza doluyor orası cepte metelik yok ne arabası :)
+1 yılarabası olan erkekleri kadınlar daha çok tercih ediyorlar. kadın arabada daha guzel...
01 Yorumla
Soran+1 yılYoo hepimiz etmiyoruz
Diğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. Kadın ve araba.. bunlar bağlantılı şeyler
16 Yorumla
Soran+1 yılHayir degil. Aşın su zihniyeti. Kadin insan araba arac
Soran+1 yılBaglantili dedkn. belki de erkegin sevdigi seyler demek istedin
Soran+1 yılKeske kadinlar da dusunulse biraz
Daha dikkat ceksin diye heraldee gelen beyler araba yi deggil sanki kariyi alacak :-D
00 Yorumla
+1 yılKadına verilen değer işte
12 Yorumla
Soran+1 yılAynen oylee
- +1 yıl
gavurlaşmış memleket halbu ki cennet kadınların ayağı altında buyurmuş resulullah..
Ama arabaları en iyi bayanlar suruyor ondandır😁
10 YorumlaHak veriyorum sana
11 Yorumla
Soran+1 yılSagol :)
+1 yılAllah bar yani kızlar arabadan daha güzel:)
02 Yorumla
Soran+1 yılolsun niye meta olarak gosteriyorlar kendilerini
- +1 yıl
Para nın kuvvetli işte
- Diğer konusunda 15,7b cevap paylaştı.
+1 yılKatılıyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılbir erkek arkadasim eskiden gitmis gicik oldum
Soran+1 yılbir de*
+1 yılseks sells.
Yani seks satar10 Yorumla
+1 yılBu arabanın yanında bu manken hedaye 😄
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkadını da mal gibi gösteriyorlar.
10 Yorumla
+1 yıldikkat çeksin diye koyuyorlar
01 Yorumla
Soran+1 yılArabalar zaten erkeklerin dikkatini cekiyor cok gereksiz
+1 yılişte satmak gerek bişileri bencede iğrenç
10 Yorumla
+1 yılErkeğin önem verdiği iki şey2 araba ve kadınlar
00 YorumlaDiğer konusunda 63,8b cevap paylaştı. Tamamen dikkat çekmek amaçlı ;)
00 Yorumla- Diğer konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılonlarında ekmek parası işte naparsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO arabada öyle satıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılAraba icin yeterince gelen ilgilenen satin alan var zaten
+1 yılOlmamalı
10 YorumlaHAHAHAAHAH AHAAHGA
00 Yorumlailgi çekmek için
00 YorumlaSatış stratejisi
00 Yorumla
+1 yılamaç ilgi çekmek
08 Yorumla
Soran+1 yılArabalar yeterince ilgi cekici. Bari acik sacik koymayin. Yasak gelmis ama uymuyorlar
- +1 yıl
gelenler araba için mi geliyor kadın için mi belli değil :D
Soran+1 yılZenginler arabaya geliyor onlar yeter zaten :D
- +1 yıl
fuarlarda her kesimden insan geliyor :) Özellikle kızlarla foto çekinmek isteyen çok oluyor
Soran+1 yılOna bakarsan aileyle gelecek kitleyi kaybediyor :)
- +1 yıl
onlar aile arabası almaya showrooma gidiyorlar oralara gelmezler. Senin dediklerin baya pahalı arabalar
Soran+1 yılAile unlu ve zenginse :D tamam tamam gjfhf
- +1 yıl
:D :D D:
+1 yılİlgi toplasın diye
01 Yorumla
Soran+1 yılOnu biliyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılkıskanma
01 Yorumla
Soran+1 yılKiskanmak? Ben burada hemcinsimin ezilmemesini istiyorum ne basit goruslusun
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar