Kediler kendi kendilerini temizleyebilen canlılardır. Bu sebeple sık sık yıkanmaları önerilmez, tüylerini yalayarak zaten sık sık temizliyorlar. Onlar da oldukça titizler :) Ancak evde beslediğimiz için kedilerimizin mutlaka yıkanması gerektiğini düşünüyorsak, ne kullanacağız?
Kediler normal şampuanla yıkanır mı?
Kediler normal şampuanla yıkanır mı?
Kediler için normal şampuan kullanmanızı uzmanlar önermiyor. Normal şampuanlar insanlara uygun olacak şekilde üretiliyor, haliyle kedilerin hassas derisi için zarar verici olabilir. Derilerinin kurumasına, pul pul dökülmelere ve takibinde yaralara sebebiyet verebilir. Yıkanma aşamasında kedi için de pek hoş bir durum değildir açıkçası, gözleri de yanacaktır.
Kedi sabunla yıkanır mı?
Kedi sabunla yıkanır mı?
Sabun da kediler üzerinde şampuanla aynı etkiyi vereceği için önerilmiyor. Tüylerini keçe gibi yapıyor ve derisinin kurumasına yol açıyor. Kedinizi mutlaka yıkamak istiyorsanız ve elinizde kedi şampuanı yoksa sadece ılık su ile yıkamayı tercih etmelisiniz.
Kedi Dalin'le yıkanır mı?
Kedi Dalin'le yıkanır mı?
Kedilerin kendi kokuları üzerilerinden silindiğinde strese bağlı hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden yılda 1 ya da 6 ayda 1 olacak şekilde yıkanmaları öneriliyor. Ben kedimi bir kez Dalin'le yıkadım, herhangi bir olumsuz durum yaşamadım. Tüylerinde herhangi bir değişim olmadı zaten Dalin kimyasal içermiyor ve bebeklere uygun şekilde tasarlanmış.
En iyi kedi şampuanı hangisi?
1. Pro Line Premium Kedi Şampuanı
En iyi kedi şampuanı
İstenmeyen kokuları anında yok ediyor, çok ferah bir kokusu var. Kedinin tüylerini de yumuşak ve parlak hale getiriyor. En iyi sonuç için yıkama aşamasında 2 kez şampuanlayabilirsiniz.
2. Pure Pet Çilekli Köpük Kedi ve Köpek Şampuanı
Kediler için kuru şampuan
Durulanmayan şampuandır. Kedilerin ve köpeklerin günlük temizliği için kullanılır. Tüylerini daha parlak ve canlı hale getirir. Aynı zamanda yumuşatarak tüylerin de rahat taranmasını sağlıyor.
3. Pet Love Vanilya Özlü Kedi ve Köpek Şampuanı
Kedi ve köpek şampuanı tavsiye
Okyanus esintisi seçeneği de bulunuyor :) İçeriğinde argan yağı bulunuyor, bu sayede kedilerin tüylerini besliyor. Tüyleri yumuşak hale getirerek kolayca taranmasını sağlıyor ve kurabiye aromalı içeriğiyle kötü kokuları uzaklaştırıyor.
En İyi Cevaplar