Mahallemde bir kedi var ve çocuklar ona eziyet edip duruyor, kedi daha yavru ve annesi de yok ve aşırı derecede pislenmiş onu beslemek istiyorum yani yıkasam bir sorun olur mu? Yavru kedi yıkama nasıl olur? Of yani pire ilacıda en az 25 tl mş, bunun aşılarıda var en az 50 tl tutacak. Yani bende baba parası yiyorum sonuçda ve paramda yok yani ne yapıcağımı şaşırdım hayvanlarıda aşırı severim özelliklede kedileri yani bir fikir verin. Yavru kedi yikanirmi? Yıkanırsa sorun olur mu?kedi yikanirmi
Yavru kedileri ben çok seviyorum ya. Aşırı sevimli ve hareketli oldukları için hemen kalbimi çalıyorlar. :) Tabi kedi beslerken temizliğe de çok dikkat etmeliyiz. Kediler, temizliklerine fazlasıyla düşkünler. Özellikle kedi beslemeyi düşünenlerin bilmesi gereken şey ise, yavru kedilerin yıkanması uygun değildir ve risklidir.
Yavru kedi yikanirmi?
yavru kedi yikanir mi
Kediler asla suyu ve yıkanmayı sevmezler. Kediler su ile temas etmeyi sevmediğinden dolayı kendilerine zarar verebilirler. Her ne kadar cinslere göre farklılık gösterse de, çoğu kedi için bu durum aynıdır. Bu yüzden çok çok mecbur kalmadığınız sürece kedilerinizi yıkamayın. Aşırı ihtiyaç duyulmadığı sürece asla yıkamaya başvurmayın.
Eğer besleyeceğiniz yavrunun yanında annesi varsa, temizliğini kendi yapar. Düzenli olarak yavrularını yalarlar ve temizleyerek sağlıklarını dengede tutarlar. Eğer besleyeceğiniz yavrunun annesi yoksa, bu durumda devreye siz girmelisiniz. Temizliğini siz yaparak sağlığını korumalısınız.
Yavru kedi nasıl yıkanır?
kedi yikanirmi
Ayaklarını normal şekilde yıkayabilirsiniz.
Vücudunu pamuk yardımı ile yıkayabilirsiniz. Bir pamuğu ılık suya batırın ve elinizde sıkarak suyunu süzün. Kucağınızda kedinizi yavaş yavaş pamuk ile silin.
Kedinizi temizleme aşamasında korkutmamaya çalışın. Yavaş yavaş ilerleyin.
Göz ve kulak bölgesini pamuk ile silmeyin. Oraları pas geçin. Kulak temizliği veterinerde yapılması uygundur, çünkü çok hassas bir bölgedir. Bilmeden bir hata yapabilirsiniz.
Yikama yavrular yikanmaz daha vücut isilarini koruyamiyorlar. Ustelik kediler su bile sevmez, bir bezle temizleyebilirsin. Arkadaslarindan sokak hayvanlari calisanlarindan mahallenden okulundan yardim iste masraflari için. Veterinerle konuş ayrıca bakimi konusunda bilgilenmek için sonuçta asi ve ilac varsa veterinere danisman gerekecek
yıkama, beslemek için belli bir bütçe ayırman lazım zaten özellikle iç-dış parazitleri yaptırmak onun sağlığı kadar senin içinde önemli. 2-3 ayda 50 lira tutar ortalama bu aşılar. şimdilik belediye hekimi ya da bulunduğun şehirde varsa vet. fakültesine götür, birde özel klinikler sokak kedisi için uygun fiyata indiriyorlar konuştuğunda
Yikanmaz o şuanda ona karşı koyamaz ve hemen hasta olur. Kedilerin büyüğüde çok kirlenmedikçe yıkanmaz zaten. Sürekli kendini temizkeyen hayvanlardır. Ama pisse sıcakla ılık arası bir suyla yıka hemen kurut 👍👍
aynı dediğin gibi bir kedi aldım sokaktan 1 aylık ya var ya yoktu çok pisti bir güzel temizledim saç kurutma makinesi ile kuruladım sonra polara sarıp kombi peteğinin dibine koydum hatta çok çok pisti kokusu cıkmamıstı ertesi gün gene yıkadım bir hafta sonra veterinere götürdüm iğnelerini yaptırdım cok yabani ve saldırgandı tırnaklarının ucunu az kestim hala yabani biraz ama mutlu kiloda aldı tombiş bişi oldu
kedi yıkanmaz çünkü suyu sevmezler. pamuk ile ılık su yardımıyla silebilirsin. Su ile sileceğin yine ıslanacaklar ama kediler kendini köpek gibi kurulayamaz onları cok iyi kurutmalı ve sıcak ortamda tutmalısın banyodan sonra
kediler kendini temizleyecek sekilde yaratılmıştır eğer çok pisse bebe şempuanıyla yıka kediler suyu sevmez vankedisi hariç oyüzden ellerine dikkat et pire damlası 10 tl ensesine sürüyorsun kedi beslemek sünnettir
Bir tane siyah çamurlu yavru bir kedi bulmuştum sokakta. Yıkayıp pirelerini temizlemiştim. Meğer kedi sarıymış. Şok geçirdim. Ve ertesi gün annesini bulduğumuzda annesi onu tanımadı! Hatta saldıracaktı. Kokusundan dolayıymış, çok üzüldüm. Vicdan azabından ölecektim. Ama o kediyi orada bıraksaydım ölürdü büyük ihtimal. Herneyse. Şampuanla falan yıkarsan böyle bir şey gelebilir başına. 😔😔
kediler yıkanmaya ihtiyacı olan hayvanlar değildir zaten tükürükleri temizdir ve kendilerini yalayarak temzler ama annesi olmadığına göre şu an yapıcak biti yok demek kafası dahil olmadan ne sıcak ne soğuk suyla mümkünse bebek şampuanıyla yıkayabilirsin ardından da havluyla nazikçe kurut
İstanbuldaysan eğer avcılar da İstanbul üni. Bu konuda yarrımcı oluyor sokaktan buldum de beleş e yaparlar.. Brn dana bir iki kilo da mama veririm benim de kedim var. #Dasdfghjkl su ver içsin kendisini yalar temizler.
ver hesabını para yollıyim ben ama sakın yıkama yıkamayacağına yemin et 5 tl ye pit ilacı var bu arada biizm burda ve gerçekten iyi 2 tane kedim var sakın o kediyi yıkama.. yıkarsan varya allah bütün kötülükleri sana versin derim baska bisey demem..
güngörendeyim 2 kedim var evde sakın yıkama ölür annem eskiden yavru bir kedi yıkamıstı ve kedi öldü.. oyüzden çok iyi biliyorum her sekilde ölür sıcak yere koysan bile %90 ölür
En İyi Cevaplar