Her sitede sizin gözleriniz neden cekik degil diye bir yerlerini yırtıyorlar onlara ne oluyor istersem italyan ırkından oluyim istersem fransız ben kendime Türküm diyorsam onun bana bir şey söylemeye hakki yok peki onlar yüzde yüz kürt mü kafataslarıni olcturtmusler mi? sarışın mavi kürtte gördüm baya esmer olanida var peki gerçek kürt nasıl olur neden birbirlerine benzemiyorlar
Cevabın nedir?
+1 yılCanım her aile nereden geldiğini bilir. Helede Türk ise.
Sen böyle söyleyen insanlara takma.
Benim baba tarafım da çoğu akrabam çekik gözlü zaten. :D Nogay.
O gen biz de var. Annem de Türkmen.
Bizde ''Allah yukarıda cümlesi çok kullanılır ve o lafı kullanırken göğe bakarız'' Bunlar soydan işleyen davranış şekilleri.
Biz de Türk'ten başka ırk alınmaz. Yeni nesil gerçi dinlemiyor. Annem ve babam çok ırkçıtır mesala.
Derler ki Türk olmayan biri ile evlenirsen reddederiz.
Bunlar iyi şeyler değil ırkçılıktır.
Senin nüfus cüzdanında yazan yer senin memleketin.
Benim memleketimin soyu nereden geldi o bile yazıyor.
Tanrı Dağları, Türkmen ve Nogay Türkleri yaşar.
İkisi karışmış köy akraba. Yani karışma yok.
Böyle mesela. Ninenin kullandığı üslup önemli.
Mesala Türkçeyi nasıl kullanıyorlar.
En önemlisi sen Türküm diyorsan istersen zenci ol Türksün bitmiştir.
Ayrıca Kürtlerde sarışın mavi gözlü falan olmaz.
Bir ara saçma bir tez ortaya attılar. Kürtlerin soyu İsveçlilerden mi ne geliyormuş. :D
Düşün yani bunlar da siyasi hileler işte boşver.
Kürtlerin fenotipi çok belli.
Benim kürt sevgilim vardı bak o Ermeni çıktı. Karslıydı.
Beyaz tenli ela gözlüydü. Burnu küçücüktü.
Benim Kürt sevgilim vardı Türk çıktı. Yüz hatları sert değildi.
Bir daha ki Kürt sevgilimin zenci çıkması dileğiyle.
Kürtlerin soyu karışmış asıl. Bu ülkede has Kürt bulmak çok zor.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Eğer ben bu topraklarda doğmuş, bu topraklarda büyümüş ve bu topraklarda yaşıyorsam, Türküm. Bunun başka bir açıklaması yok. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Ve burası benim ülkem. İnsanlar ırklarına baksalar şaşkına uğrarlar. Saf ırk diye bişey kalmadı dünyada.
20 Yorumla
+1 yılbence doğru söylemişler :D genetik özellikler hiçbi zaman değişmez. iyi ki çekik gözlü değilim. zaten sevmiyom asyalılığı. bu coğrafyadakilerin tamamı türkleştirilmiş italyan ve yunan medeniyetine ait insanlardan ibaret. zamanında orta asya göçlerinden gelen saf türklerin oranı çok düşüktü ve yetersiz geldi. türkiye konum itibariyle heryerden göç alabilen bir konumda olduğu için her kültürden insan bu coğrafyada yaşaması mümkün. kürtler binlerce yıldır homojen bir yapıda mezopotamya coğrafyasında varlardı zaten. bence kürtler daha saf ve homojenler.
12 Yorumla
Soran+1 yılSaf ırk diye bir sey kalmadi ancak ben saf ırkım diyorsan bu beni ilgilendirmez ben türküm diyorsamda ne seni ne de başkasını ilgilendirir.
- +1 yıl
saf ırk hiçbiyerde yok zaten. bugün saf ingiliz olduğunu düşünen bir adamda bile %5 alman geni çıkabiliyosa saflık düşünülemez. ben sadece kürtlerin çok homojen yapıda olduğunu düşünüyorum diğer bir çok millete göre kıyasladığımda. bu arada çekik gözlülerin çoğu şerefsizdir. ırkçı bir insan değilim ülkemi seviyorum ama çekik gözlüler gerçekten kötü insanlar. karakterleri beş para etmez. o orta asyalıların övülecek hiçbi tarafları yok. türkiye cumhuriyeti ismi neden verilmiş bu ülkeye bilmiyom fakat ben birleşik devletler gibi olmasını çok isterdim.
+1 yılTürk Türklüğüyle, Kürt Kürtlüğüyle olsa ne fayda. Men Rabbüke diyecekler. Men sipaq değil.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
17Cevap
Sizler gerçekmisiniz ya dünyada saf ırk diye birsey mi kalmış ki Anadolu gibi bir yerde yasayan toplum olarak bu coğrafya sınırında yasayan herkes biraz Türk biraz kurt biraz Ermeni biraz çerkes biraz suryani biraz arapdir sonuç olarak insanlar ırklarını degil aslında ideolojilerini çatıştırır veya çıkarlarını
32 Yorumla
Soran+1 yılBen kimsenin ırkını sorgulamiyorum zaten sorun insanların ırkını sorgulayanlar yüzünden diyorumki ben türküm diyorsam kimsenin bir sey demeye hakki yok irkimi tahlil etmeye hakkı yok ayni sekilde benimde yok o son sorular türk ırkından degilsen türkum diyemezsin diyenlere
- +1 yıl
Soruna tam cevap vereyim o Zaman aslında cok uzun ama kısaca anlatmaya calisicam bu kurt ayaklanmalarının temeli komunizme dayanır bende onlara hak verenlerdendim Şu an pkk komunist bir yapıdan kurt fasizmine geçmiştir kendi icinde bölünmüştür buran nereye gelicem Kürtlerin sizde gerçek Türk değilsiniz demesinde ki amaç veya düşünceleri kendini turk diyen toplulukların Türklüğü ilahlaştırmasından gelir ve buna sonuna kadar karşıyım Türklük diye birsey tum ırklarda olduğu gibi kalmamıştır ve bu ülkede Kendini turk olarak görenlerin kimseden bir üstünlüğü olamaz simdi var herkes eşit onlar kaçak elektrik bile kullanıyor demeyin eğer gerçek bir eğitim yanı gerçek bir tarih dersi girseydik ilkokuldan bu yana Kürtlere yapılan katliamları kitaplarımızda görür kurt kardeşlerimizden özürler diler anma yapar ve ülkemizin Şu an ki haline gelmesine izin vermezdik fazlada uzatmak istemiyorum beni yanlış anlamayın nolursunuz kufurler etmeye başlamayın gercekler bunlar oturup biraz duşunun
Yahu nedir bu ırk merakı? Ben şahsen Türk milliyetçisiyim bundan gurur duyarım fakat bunun indirgenmemesi lazım Allah bizi kavim kavim yaratmış ki tanışıp kaynaşalım diye. Her kavim ve dil Allahın yeryüzünde bir ayetidir. Fitne yapmayan bölücü olmayan bütün kürtleri de türkleri de ve diğer bütün kavimleri de seviyorum
20 Yorumla
+1 yılAslında gerçek kürt mavi gözlü sarışın olur Araplar ve Suriyelier evlenee evlene böyle oldu bazı Suriyelier kürt konuşması ayin kürtler Araplar ayn soydan bence bazilar çünkü kurdi sahabilerde varmış ben soyum araştırmak için kan mi ne veriyorlar mis onu yapacağım
10 Yorumla
+1 yılkimse ne olduğunu bilemez. büyük dedesi kaç sene önce ne b0k yemiş kim ne bilsin
24 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ancak o nasıl kendine kürt diyorsa ve kimse bir sey demiyorsa onlarında türkleri bu şekilde eleştirmeye hakları yok
- +1 yıl
Onlarla ilgili tek derdimiz buymuş gibi konuşmaya gerek yok bu mevzuları 😃
Soran+1 yılOnlar konuşuyor ama.
- +1 yıl
Onlar hiç susmadı
Türk ve Kürt harfleri bile aynı biz bütünüz biz birbirimize karışmışız kardeş olmuşuz eş olmuşuz sevgili olmuşuz bırakın böyle saçmalıkları
50 Yorumla- Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılKurtler birbirlerine cok benziyor. Hepsi kara kaşli koyu esmer bir sey oluyor. Mavi gozludur falan cok nadir.
Hem sana katiliyorum. Ne mutlu Türküm diyene!11 Yorumla- +1 yıl
o değil de sende güzel vücut varmış sayın sporcu
- Diğer konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılSarışın mavi gözlü olurmuş gerçeği.
Fakat bence safkan ırk yok.116 Yorumla- +1 yıl
O bahsettiğin Haçlı seferlerinde tecavüze uğrayanların torunları..
- +1 yıl
@Fastandeep Bilmiyorum biyolojicim demişti😂😂
- +1 yıl
Biyoloji müfredatında var mı bunlar?
- +1 yıl
@Fastandeep Hoca sohbet etmeyi seven bir tipti. 15dk ders anlatır sonra sohbet ederdi. Anılarını anlatırdı falan.
- +1 yıl
Onun anılarında tecavüz vakası da vardır.. neden anlatmamış bir sor bakalım..
- +1 yıl
@Fastandeep Ben çoktan mezun oldum. Gerçekleri öyle dedi bilmiyorum.
- +1 yıl
Onun ruhu bozukmuş... gerçekleri bir tek o mu biliyor muş..
- +1 yıl
@Fastandeep Neden bu kadar taktın ki?
- +1 yıl
sizi aptal yerine koyuyorlar o yüzden..
- +1 yıl
@Fastandeep Bilmiyorum bu sadece öyle dendi diye dedim fark ettiysen olurmuş dedim olur demedim çünkü başkasından duydum kendim araştırmadım.
- +1 yıl
aklını kullan... tüm halkların esmer olduğu bir yerde nasıl oluyor da sarışın halk oluyor... var mı dünya da örneği..
- +1 yıl
@Fastandeep Sarışın ve mavi gözlülük çekinik gendir olabilir😂😂
- +1 yıl
Olma ihtimali sadece haçlıların tecavüzü ile gerçekleşir.. başka şans yok... burada 2 -3 kişiden değil toplumdan bahsediyoruz..
Soran+1 yılözelde konussaniz olur mu?
- +1 yıl
@Fastandeep Tamam ama ben demedim bunu bence sen hocayla konuş.
Soran: Kaçtım. - +1 yıl
sen o hocanın bilgilerini ver bana... konuşurum..
kürtsen türk olamazsın yüzde yüz türk olman lazım kürtsenn türkiye de yaşıyorsan sen türkiye vatandaşısın türkiye vatandaşıysan zati seni korumak bakmakla yükümlü zati devlet
00 YorumlaSende diyceksin ki adammısın dinimine ırkıma küfreden insana bak takma boş ver
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYıllardır anadoluda yaşıyoruz büssürü ırkla karıştık dile kolay tam 940 senedir bu topraklardayız bir zahmette gözler çekik olmasın ne andavallar var ya
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk'un de dediği gibi kendini Türk hisseden herkes Türktur
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 🙋👏👏💖💖10 Yorumla
+1 yılKürt adında bir millet yoktur.. Hiç olmadı... Kürt adını ilk defa Selçuklular kullanmıştır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAhaha tabii ki değiller ırkcı faşistler onlar bakma sen çoğunluk olsalar bir tarafımızdan kan almaya kalkar bazı şerefsizler 😂😂
10 YorumlaNe çocukca şeyler düşünüp yırtınıyorsanız :D Az işe yarar şeylere kafa yorun.
06 Yorumla
Soran+1 yılSorum sizi rahat ettiyse sikayet edebilirsiniz veya hic takmayadabilirdiniz
Soran+1 yılO zaman şikayet et. Bana diyorsun ancak sende kırıcı yorum yapıyorsun.
Soran+1 yılSen laftan anlamıyorsun. Son kez diyorum rahatsız oluyorsan şikayet edersiniz" NOKTA"
Ben dünyalıyım bilmem kürdünü türkünü 🙂
10 Yorumlakürtler kendini öyle avutuyor işte soysuzlar
12 Yorumla- +1 yıl
bak soyumuz hakkında doğru konus asıl Soysuz sensin
+1 yılbisver uyma sen onlara
10 Yorumla
+1 yılGercek kürt Sarışın mavi gözlüdür
123 Yorumla
Soran+1 yılPeki araplara benzeyenler?
- +1 yıl
O bahsettiğin Haçlı seferlerinde tecavüze uğrayanların torunları..
- +1 yıl
Ya bir git iftira atma kurdi diye sahabeler de de kürt varmış hata kurdi miş
- +1 yıl
@Birgülll17 Tamamen uydurma yalan... Kurdii demek Kürdistanlı, Kürdistandan gelme demektir. İlk olarak adını kullanan Selçuklu Sulatanı, Sencer Bey bu adı İranın batı bölgeleri için kullanmıştır. Amacı tamamen siyasi olup, İranı bölmek amaçlıdır.. Sonuçta bunu başarmıştır ancak uzun vadede bugün olduğu gibi başımıza bela etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti bunu itiraf edemiyor. Çünkü bunu dediği anda İranın bu toplum üzerinde haları doğacak. Tıpkı Yunanistan'daki Batı Trakya Türkleri gibi. PKK bunu itiraf edemiyor. Çünkü ederse varlığının bir anlamı kalmayacak.
- +1 yıl
@Birgülll17 Kürdii kelimesi yıllar içinde Kürt adına dönüşmüştür... Bundan önceki isimler ise sadece etimolojik benzetmeden ibarettir.. Örneğin ; Ermenice; Korchayk Latince; Gordyene
Yunanca; Kordyene - Vikipedi der ki : Kurdistan, bölge ismi olarak ilk kez Edessalı Matthias tarafından yazılmış olan Ermeni Kroniki adlı kitapta, bir bölgeyi adlandırmak için kullanılmıştır. Edessa'lı Matthias, Diyarbakır ve Siverek arasında olan bir bölgeyi K'rdstanac olarak tanımlamıştır.[10] Kronik, 952-1136 yılları, üç bölüm olarak anlatıyor. - +1 yıl
Bu saçmalık sana mi inancam sahabeler mj sacmala İran bilmem ben ama konusmalarim suriyeliler ayn bazı Kürtler
Soran+1 yıl@Fastandeep farsçada kurdi dağlı halk demek diye biliyorum
- +1 yıl
Halk değil insan saat adın da insan varmış ozaman oda saat olsun tövbe tövbe niye bu konuyu aciyorsunuz Türk Kürt ne fark eder hepimiz dünya toprağın da yaratilmadik mi adem Babamız Havva annemiz den gelmedik mi bu ne saçmalık
- +1 yıl
@Birgülll17 Bunlar benim sözlerim değil... Tarihin gerçekleri... Ancak şöyle bir sağlamasını da yapabilirsin... Tarihe bir bak... O bölgede yaşamış tüm toplumlara ait özgün eserler vardır. Ermeni, Rum, Türk, Arap, Süryani ve şu an tarihten silinmiş birçok medeniyete ait eserler vardır. Ancak Kürtlere ait hiçbir tarihi eser bulamazsın. Son yıllarda var olduğu iddia edilenlerin tamamı da ya çoğunlukla Ermenilere ait olmak üzere diğer toplumlara aittir. Yani çalıntıdır ve bu iddialar kısa bir incelemeden sonra çalıntı olduğu ortaya çıkmaktadır. Sonuç olarak Tarihte Kürt adında bir millet hiç olmamıştır. Bahsettiğin sahabeyi bilmiyorum ancak isim benzerliği olabilir.
- +1 yıl
@soran Kürdi yukarıda da belirttiğim gibi coğrafi bir addır.. Yani bir millet adı değildir. Dolayısı ile Farsça da bu isim dağlı anlamında değil ama bölge adı ile özdeşleşerek sonradan bu tanıma girmeye başlamıştır. Bugün bile bazı yörelerimizde dağlı- şehirli, sahil kesimi insanları benzer tanımlar ile ifade edilmektedir.
- +1 yıl
Ben ülke demiyorum isim diyorum araştır istersen ona bakarsan abd bilinmiyor kim kim olduğu belli değil Kürtler yoktan mi yaratıldı
- +1 yıl
Türkler de moglu diyorlar? sizde karışmişsiniz bizde
Soran+1 yıl@Birgülll17 ortaasyada bazi Türkler Moğollarla karışmış evet zaten saf ırk diye bir şey yok
- +1 yıl
@Birgülll17 Kürtler hep vardı ama farklı bir millet ismi olarak değil... Acem halkı olarak vardı.. Med İmparatorluğunun yayılma döneminde Anadolu'ya gelmişlerdir. Yani bilinenin aksine o bölgenin yerli halkı değildir. Tıpkı Balkan Türkleri gibi... Şimdi yaptıkları da Balkan Türklerinin biz Türk değiliz, aynı soydan geliyoruz ama Osmanlıyız demesi gibi bir saçmalıktır.
- +1 yıl
onu bunu bilmem ben ırkım kürt onuda hiçbir zaman inkar etmem siz nasıl Türküm diyorsanız bende kürtum diyorum ama bayrağimiz kırmızı beyaz ne oldugumuz önemli değil zaten kürt Türk birbirler benziyor isimler de harif değişmiş 2 ırk da kitap kuran kerim peygamber hz muhammed s. a. v peygamberimiz effendimiz Rabbi ALLAH neyin davasın yapıyorsunuz ırkım la gurur duyarım
- +1 yıl
@Birgülll17 Türkler de moglu diyorlar? demişsin... Hep hatalı düşünüyorsunuz... Millet dil ve kültürle ilgili birşeydir. Yani Bir Türk Moğol ya da İngiliz kökenli olabilir ama Türk kültürü almışsa olay bitmiştir. Şöyle düşün 500 yıl önce ataları Fransaya gelmiş bir zenci kendini hangi milletten ifade edecek... Afrika bir kıtadır... Afrikanın neresi? belli değil... Çünkü o artık bir Fransızdır. Dolayısı ile Moğol lar da farklı milletlerden oluşuyordu. Türkler de birçok farklı milletin karışımıdır. Ancak köken Türktür. Kürtler de zaten Haçlılar, Ermeni, Rum, Türk, Arap karışımları vardır. Ancak kökenleri Acemdir. Türklerden farkı kendine özgü bir kültürleri yoktur. Dilin bile %70 i Farsçadır. Kalanı ise çevre toplumlardan alıntıdır.
- +1 yıl
@Birgülll17 Irk değil... millet :D ırk başka birşey :D neyse... en azından bahsettiğin milletin kökeni nedir onu bil... Soyunu inkar etmek soysuzluktur bilirsin ;)
- +1 yıl
insan kandan berili olur ayn anne baba neyse odur onu çocuklar da öyledir öyle öyle gider Türk Kürt diye niye ayriyorsun ona bakarsan biz Kürtler de Türk olduk bizde kaç yıllardır yaşıyoruz Osmanlı zamanin da beraber savasmadik mi ve gene savaşiriz biz ayrilmayiz
- +1 yıl
soyum kürttür ama Türkiye canım veririm
- +1 yıl
@Birgülll17 sorun yok... Bizim düşmanımız zaten eline silah alıp insan öldüren ve bunu sadece dil için yaptığını söyleyenlerdir.
- +1 yıl
Haklısın fakat türkler de bazilar böyle yapıyor onlar da p k k lidir
- +1 yıl
@Birgülll17 kesinlikle doğru... Yasal silahlı güçler dışında, eline silah alıp barış ve huzur getireceğini söyleyen herkes katildir. Eğer yasal silahlı güçlerinde bir sorun var ise yasalarını değiştirirsin..
- +1 yıl
kim zalım se o kötüdur ırk bakmaz nasıl bir ailede iyi kötü çıkıyorsa bir ırk tan hele hele iyi kötü cikar
Kimse saf kan değil.
10 Yorumlasalak salak konusuyorlar
10 Yorumlakendilerinin çoğu ermeni şerefsizler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiçbir ırk saf kan değildir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİkisi de olur
00 Yorumla- Diğer konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yıl% 1 milyon TÜRKÜM
00 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı