+1 yılKeşke bütün Kürtler senin dediğin gibi olsa. Ama ne yazık ki içten içe PKK'YA destek veren Kürtler de çok fazla. Ben batıda yaşıyorum ve lisede en yakın arkadaşım Kürt ve PKK sempatizanı bir insandı. 3 sene mücadele ettim ona gerçekleri gösterebilmek için ama olmadı. Şuanda da onunla görüşmüyorum ve bunu söylemek istemezdim ama onun yüzünden Kürtlere hep önyargılı bakan bir insan oldum. PKK Kürtleri desteklemiyor ve PKKLILAR ' IN hepsi Kürt değil ama Kürtlerin bir kısmı PKK onları savunuyor zannediyor ve bu şekilde düşünen Kürtler yüzünden kabak iyi Kürtlere de patlıyor. PKK'NIN kurucularının arasında Güneydoğulu olmayanların da olmasi çok normal çünkü o insanlar başta solculuk için dağa çıkıyor Kürtler için değil. Inşallah PKK biter ve bu ülkeyi seven bütün insanlar da huzura kavuşur. Başka diyebileceğim bir şey yok.
21 Yorumla
Soran+1 yılevet biliyorum ben kürt değilim kürtlük var annemin babaannesi Kürt dedesi Türk hepimizin dedeleri akrabalık kurmuştur zamanında farklı etnik kökenlerle bende senin gibi ön yargılıydım şimdi bunu atmaya çalışıyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılHaklısın kardeş ama bu böyle çözülecek iş değil, türklerin duyduğu kin kat kat artıyor
12 Yorumla
Soran+1 yılne yazıkki öyle benim dedelerim mesela ermeni katliamına maruz kalmış, o yüzden vatanını sever değerini bilirler ama insanlar korkularından nereli olduğunu bile söyleyemez hale geldi
- +1 yıl
Biliyorum benim kürt arkadaşlarım var zaten ama işte çoğu ermeniden oluşan terör örgütü yüzünden önyargı büyüyor bu da iyi sonuçlar getirmeyecek ülke için herşeyin hayırlısı olsun diyelim
Vatanını sevsin bayrağını sevsin milletini sevsin ne olursa olsun eyvallah kardeştir. Ama şöyle bir durum var dostum kötü yoldaki Kürtleri kenara ayırıyorum iyi yolda olanlar bile artık şu görüşteler: "ben Türk değilim ki neden Türk üm diyeyim" .
Bak bende Arnavutum ama Türklük öyle bir şey değil bizim memleketimiz Osmanlı nın elinden giden son yerdir, Türklüğün buram buram tüttüğü yerdir. Türklüğü başka bir ırk olarak algılamaktan vazgeçin, bugün ben neden demiyorum "Ya aslında ben Arnavutum niye Türk diyeyim ki?" O zaman Çerkez de desin, Laz ı da desin, Bulgaristan dan göçenlerde desin? İşte biz bu yüzden 600 sene Dünyayı yönetmişiz, "hoşgörüyle beraberlikle" . O yüzden bu mesele asla çözülemeyecek çünkü Kürt kesimlerinde hep problem yaratılması için hazır bir zemin bulunduracaklar.02 Yorumla
Soran+1 yılkardeşim sosyalist tanıdıklarım var adam laz diyor Türk değilim lazım diye bak anne baba dan da öğrendiğim TC vatandaşıysan Türksün dür bunu diyebilen kürtlerde var diyemeyen kürtlerin yanında diğer etnik kökenlerde var
- +1 yıl
Eğer ben dolaylı düşünmeseydim bende diyodum ben Türk değilim aga arnavutum diye, demişliğimde olmuştur göçmeniz sonuçta belli oluyo az çok. Ama bunu bir farklılık olarak söylemedim hiç kendimi bu vatandan kayırmadım, ya da bu vatanı sahiplenmemezlik etmedim bir Türk olarak. Kürtlere oynanan oyunda ki gibi vatana millete isyan eder gibi, Ben Türk değilim "şuyum" (herhangi köken) diyeni görmedim, sadece Kürtlerde gördük bunu. Kürtlerin hep kandırldığı bir gerçeği var maalesef.
+1 yılOrda ölen masum olan kürtte kardeşimdir polis askerimde kardeşimdir bu olayları yapanların kökenlerinin kürt olmadığını artık birileri anlasın hiçbir müslüman toprağına ihanet etmez ne kadar kötü olursa olsun bunları yapanlar Türkiye ve Müslümanları sevmeyen kökeni başka olupta kürdüm diyenler
37 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah paşam kardeşi kardeşe kırdıran bu olaylar Allahın izniyle bigün bitecek biz yolumuzu Hak yolundan ayırmayalım yeter ki bu vatan hepimize yeter yaşamak için
Soran+1 yılinşallah üstad dualara kaldı işimiz
- +1 yıl
İşimiz dualarla Rabbim haklının yanındadır şüphesiz ki kardeşim
Soran+1 yılaga gördüğün gibi yorumlara bak benim anne tarafım türk kürt karışık böyle herkesi pkklı biliyorlar Şu an ağlamamak için zor tutuyorum kendimi
- +1 yıl
Kardesim kaçtanesi konunun farkında niye takıyosun ki ayrım yapan dil din ırk ayrımı yapan bizden değildir buyurmuş Peygamber efendimiz hiç canını sıkma
- +1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
cevabı aslında soruda vermişsin. onlar kürt ''kökenli'' yani artık kürt değiller istifa etmişler. allaha isyan etmişler onu reddetmişler. niye diyeceksin. allah seni kürt olarak yaratmışsa bunu değiştirmek kimsenin haddine değildir. ama türkleşen adam allaha karşı gelip ben türkleşmek istiyorum demiştir şirke girmiştir. işin islami perspektifi bu.
ben ve benim gibi kürtler ise kürt kalmakta ısrarcıdır. yani normal olanı yapmaktadır aslında. ben kürdüm kardeşim memleketim kürdistan dilim kürtçe bunları tanıyacaksan kabulleneceksen buyur beraber yaşayalım sıkıntı yok ama kürdistan yoktur kürtçe eğitim olmaz diye asimilasyon dayatacaksan sen yoluna ben yoluma...213 Yorumla
Soran+1 yılharputlu musun
- +1 yıl
Benim vatanimin icinde kurdistan yok!
Ne guzel demissin sen yoluna ben yoluma.
Hadi s*ktr git yoluna o zaman.
Sizin yuzunuzden bu insanlarinda adi kirleniyor, tum kurtlere kotu gozle bakiliyor. - +1 yıl
@morbeyazpembe işte bu kafa ülkeyi böler :) kürdistan yok diyorsun cahilsin belli hadi coğrafya bilmiyorsun tarih bilmiyorsun bari genel kültürün olsun. bölgeye atatürk de kürdistan demiştir ilk meclis tutanaklarında tüm vekiller kürdistan der çünkü osmanlıda bölge kürdistan eyaletiydi. kürdistan eyaletini ilk kuran da selçuklu hükümdarı sancar'dır. sen kürdistan yoktur diyerek tüm türk devlet adamlarını yalancılıkla suçluyorsun hadi kürdistan tarihi bilmiyorsun bari kendi tarihini bil
- +1 yıl
BENIM VATANIMIN ICINDE KURDISTAN YOK.
Cok iyi tarihcilerden dinledim. Ne ataturk kurdistan sozu verdi, nede oyle bir bolge belirledi TURKIYE CUMHURIYETINDE.
G*tunuzden element uydurmaya bayiliyorsunuz.
Varsa baska yerde s*ktir git, git vatanimizdan artik yettiniz hepimize. - +1 yıl
TURKIYE CUMHURIYETI benim vatanim.
Orda dogdum, orda buyudum. Bu yeterli bir aciklamada. Beynin almiyorsa heceleyerekte anlatirim. - +1 yıl
Siyasetten zerre haz etmem.
Sende bugunde ve Turkiye Cumhuriyetinde yasadigini ogren, yarinda oyle olucak, sonraki diger gunlerde.
ya da cek git hayali ulkene bakalim ordamiymis.
Soran+1 yıl@morbeyazpembe ağzına sağlık kardeşim
- +1 yıl
IRAK bölgesel Kürt yönetimini zar zor zapt edenler, Türkiye topraklarında kurdistan hayali kuruyor.. ne ironi ama..
- +1 yıl
Kimliğini çıkart bir bak bakayım ne yazıyor. T. C. vatndşı. Cuzdanındaki paralarıda çıkart bak ne yazıyıyor Türk Lirası. Daha neyin kafasındasın sen ! Hasta olduğunda hangi hastahaneye gidiyorsun ya da zor durumda kaldığında polisten yardım istiyosun dimi nasıl vicdan var sende yediğin kaba pisliyosun. Bende kürdüm ama VATAN HAİNİ DEĞİLİM!! Rahmetli babam en koyu ülkuculerden bu vatan hepimizin Elhamdülillah hepimiz Müslümanız muslumanlık birliği kardeşliği ister kusura bakmayın ama ayrımcılığı kendiniz yaratıyorsunuz
+1 yılDostum ben Samsunluyum , askerliğimi Şırnakta yaptım ve devrelerimin çoğu Kürttü. Sen boşver burada havlayıp duran köpekleri onlar ısırmazlar , sadece konuşurlar , savaş çıksa vatanı terkedip kaçar korkaklar. Şahsen pkk milliyetçileriye bu türk ırkçıları arasında fark görmüyorum. Keşke pkk lılar temizlenirken bir yandan bunlarda temizlense de şu ülke huzur bulsa artık. Üzülme çoluk çocuğun lafını ciddiye alma boşver konuşsunlar
31 Yorumla
Soran+1 yılAllah senin gibilerin sayısını çoğaltsın abicim
pkk nın içinde çok fazla Türk var
TSK nin içinde çok fazla Kürt var herkes bunun farkında olay Türk-Kürt kavgası değil insanlıkla vahşiliğin kavgası
sen hiç üzülme kardeşim sahip olduğun topraklara sahip çıkmak, vatanseverlik büyük bir erdemdir11 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun saolasın
Ulkeyi bolmek icin yapilan stratejidir bu aslinda pkk kuruculari ermwnidir zamaninda turkiyede yasayan ermeniler ulkemizde kalmak icin kurt kimligine sigindilar ve Şu an kurtleri kullanip ulkede kurt turk savasi cikarmak icin yapilan propagandadir bu
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılValla bende milliyetci TÜRKÜM ama hicbir zaman icin Kürtleri Hainlerle ayni kefeye koymadim, bildigim tanidigim cevremdeki bütün TÜRKLER ayni düsüncede..
Zaten tüm sanal alemde gördügüm herkes hdpkk isyan ediyor, kürtlere degil..
Facebook en millyetic Türklerin sayfalarinda bile sürekli Teröre karsi lanet, dogrudan Kürtleri hedef alan irkci bir yaklasima raslamak mümkün degil..
Ama hdpkk sayflarina gir, Türklere karsi inanilmaz irkci propoganda var, zaten Türkiyenin meseleside, IRKCI FASIST HDPKK degilmi? Türkler kardesiz diyor, etle tirnagiz diyor, pkk etnik kürt devleti diyor, eeee tamam kürt devleti kurulsun, Itsanbuldaki, Izmirdeki kürtleri nasil ayirip etnik kürt devletinin oldugu bölgeye gönderecegiz?10 YorumlaBu ülkede kendini Türk gibi hisseden, vatanını seven ve bu vatan uğruna canını seve seve verebilecek herkes bizim kardeşimizdir.
22 Yorumla
Soran+1 yılabi Türküm demese bile vatanını sevsin yeter bayrağını sevsin yeter ki sevende var
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeşim zaten pkk ermeni asalanin devamı
Bazıları genelleme yapıyor tum kürtleri dahil ediyor
Fakat 80 lerde bizim ülkücü davamiza mücadele eden çok kurt kökenli ulkudasimiz vardır13 Yorumla
Soran+1 yılyav kardeşim doğudaki insanlar türk kürt karışık akrabalık kurmuşlar zaten bizdede öyle mesela genelleme yapılmasın yazıktır, arapların bir kısmı sattı bizi onca arap kökenli şehidimizde oldu zamanında milli mücadelede yazıktır günahtır
Cevap sahibi+1 yılAma doğudaki vatanseverler az
kürtlerin büyük çoğunluğu pkkyi destekliyor gibi
Bu yüzden kurunun yanıda yaşta hedef oluyor
Soran+1 yılkardeşim belli başlı iller var geneli destekler mesela bir elazığ ki elazığlıyım bir erzurum gibi illerimizde var milliyetçi güneydoğu konusunda hem fikirim ama mesela güneydoğudada antep vatanseverdir
+1 yılolur mu öyle;vatanını, devletini, bayrağını, milletini sevenler hepimiz kardeşiz. benim kastettiğim hdp-pkk ve uzantıları ve bunlara oy veren maalesef 5 buçuk milyon kürt.
14 Yorumla
Soran+1 yılah kardeşim bak yorumlara herkes senin gibi düşünmüyor işte
- +1 yıl
sen onlara bakma kardeşim; teröristlerle çatışmalarda, kürt kökenli asker ve polis kardeşlerimizde var, şehit olanlarda... geçmişte çanakkale ve daha niceleri...
Soran+1 yılEyvallah üstad Allah razı olsun
- +1 yıl
cümlemizden...
faşizmle vatanseverliği karıştıran ne çok insan var yahu. Ülkücülerin neresi vatanseverl allasen? Vatanseverlik dediğiniz tek şey türkçülük ve sunniliği yüceltip diğer herkesi katliamlardan geçlrmek sanırım.
19 Yorumla
Soran+1 yılyok kardeşim yazımda öyle anlaşıldıysa kusura bakma ülkücü kürtlerde var demek istedim
Soran+1 yılbirader anlamadın mı demek istediğimi her kürdü pkklı biliyorlar ya ülkücü kürtlerde var dedim neden genelleme yapıyorsunuz dedim
- +1 yıl
Ben ülkucuyum ulkuculuu bana anlatma bu bir ikincisi git fasistligi arastir ucuncusu ulkuculuk ve trk milliyetciligini arastir once ogren ondan sonra yorum yap bilmedigin seyler hakkinda yazma benim gittigim ocakta kac tane kurt vardi bilmiyon etmiyon laf olsun diye konusuyon
- +1 yıl
@GirayKhan
Yahu tamam buyrun anlatın. Farkını söyleyin, konuşun şöyle şöyle diyin, tamam diyelim. Örneğin bir milletin dilini yasaklamak kendi dillerinde konuştu diye işkencelerden geçirmek milliyetçilik midir? Faşistliğin alası değil midir? Buyrun bir de siz anlatın öğrenelim doğrusunu.
+1 yılKürt kökenli ülkücü ne demek? Pkk sempatizani Türk olunca küfürler yagdiriyorsunuz ama.
Sen şuna Satılık kürt desene36 Yorumla
Soran+1 yılsatılık mı oluyor vatanını sevince yani öylemi kürt hain olarak doğdu diyorsun
- +1 yıl
Yoldaşlarin asimile olmamak için en ağır iskenceleri gördü çok sevdiğin vatan tarafından. Sırf kürt oldukları için. Evet vatan hainisin hemde en korkagindan
Soran+1 yıllan bir hadi ordan şurdan kürtlüğümüzü inkar etmeyiz sana göre eline silahı alıp dağa çıkmalı aşağılıksınız hepiniz hain sizsiniz
- +1 yıl
Ben vatanım sattım satılığim demiyor bana hain diyor. Komiksin
Soran+1 yılkimi neden sattım anlamış değilim söylesene bir
- +1 yıl
kardeşim ingilizin vatanı ingiltere , fransızın vatanı fransa , almanın vatanı almanya türkün vatanı türkiye kürdün vatanı da kürdistandır.
4 ülkede kürtler yaşıyor burdakiler vatanımız türkiye derse ıraktakiler ırak irandakiler iran derse kürdistan ne olacak? kürtlerin kimliği ne olacak parçalar içinde eriyip gidecek böyle salakça propagandaları yemeyin türkiye kürtlerin vatanıdır diyorlarsa özerkliği tanıyacak önce sonra dostuz kardeşiz ayağı yapacak.
senelerce savaştıkları çin bile uygurlara özerklik vermiş rusya özerklik vermiş ona rağmen rusyaya çine söverler burda kürdün hiçbir hakkı yok ama kardeşiz ne hikmetse gözü açık olun böyle saf yerine koyulmayı haketmiyorsunuz
+1 yılkürt kökenli demenden belli asıl sorunun ne olduğu. açıktan kürt demiyorsun da kürt kökenli diyorsun. kürtlüğü eskide kalmış vazgeçilmesi gereken bir şey olarak görüyorsun. eskiden kürtmüş onlar. bunlar kürt değil dedeleri kürtmüş diyorsun. asıl sıkıntı bu işte.
00 Yorumla
+1 yılKendi irkini satan baska irki daha kolay satar. Bir turk olarak seni ve kurdugun cumleleri kabul etmiyorum. Bosuna yaranmaya calismayin.
20 YorumlaO iş faşizme bağlaniyor. Evet batıda ki kürtlerin bir çoğu. Vatan sever.
10 Yorumla
+1 yılBnimde vatansever kürt arkadaslarim var ama abi dikkat etme senn pkk biter insallah herkes mutlu mesut yasar
10 Yorumla
+1 yılmasum kürt ile pkkyı iyi ayırt etmek gerek yoksa bölücülerin ekmeğine yağ sürülür
10 YorumlaKürt değil vatanına kim ihanet ediyosa onun karşsındayız.
10 Yorumla
+1 yılBizim sorunumuz kürtlerle değil ermeni it sürüsüyle.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBnmde annem kürt ama kimse kudura bakmasin dogu erkekleri 5 krus etmez her türlü pis osi yaparlar namus namus dersler 70 yasinda adama bacilarni satarlar uyustrycu satarlar kapkaccilik yaparlar
01 Yorumla
Soran+1 yılkardeşim bizde öyle bişi yok bazı illerde var o ne yazıkki güneydoğuda bak genelleme yaptın bundan bahsediyorum işte
+1 yılEvet özellikle Elazığlı kürtler hepsi ülkücü
11 Yorumla
Soran+1 yılelazığ ilginç köyleri Türk köyü bir kısmı bende Elazığlıyım fakat kürtçe öğrenmişler çünkü o köylere getirilen Türkler urfa halep kerkük gibi yerlerden getirilmiş bir kısmı arapça bir kısmı kürtçe öğrenmiş
Ay az önce bir tane abi bana laf sokup engelledi en başta o gider umarım hatta
00 YorumlaNeden ülkücüler vatansever olarak gösteriliyor?
43 Yorumla
Soran+1 yılülkücü vatan sever demedim ülkücü olan var dedim onun haricinde vatanseverler var yanlışmıyım bacım
Mesele Kürt olmakta değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldogudaki seçimlere bakınca baya az kalmıssınız
00 Yorumla
+1 yılSoyunuz kurusun.
17 Yorumla
Soran+1 yılulan ayıp ayıp pkk nın için mehmet karasu gibi türklerde var ayıp değil mi
- +1 yıl
Farketmez hicbirinizi sevmiyorum.
Soran+1 yılbende senin gibi faşistleri sevmiyorum
- +1 yıl
Valla icimde gram faşistlik yok. Faşist olabilmem icin sizden bir zarar gormesem dahi sizden nefret etmem lazim. Ama yetti de bitti bu ulkenin sizden cektigi. Evet pkkyla bir tutuyorum cunku hepiniz birsiniz.
- +1 yıl
Sen ve şu aferin çeken pi-ç arasında hiçbir fark yok gördüğün gibi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne