+1 yılşu şekilde yorumla bence.. isteseydi zaten hepimizi ona itaat ettirebilirdi. melekler gibi iradesiz bir şekilde ona itaat etmenin aksi şeklinde davranamazdık ama bize irade verip reddetme seçeneğini de da bize sunmuş seçim şansını bize ı bırakmış ve bu özgür iradelerin kendisine itaat ettiğini görmenin mutlaka kendisi için bir anlamı var.. bizim kulluğumuzun onun katında ne anlam ifade ettiğini anlayamasakta , insani duygularla şu şekilde düşünerek bir tümevarım yapabilirsin :
iki tür dünya düşün ; birinde senin yarattığın robotların seçim şansı olmadan senin her istediğini yapmasını mı isterdin yoksa diğerinde binlerce insanın kendi tercihleriyle duygularıyla hisleriyle sana inanıp senin hizmetinde yolunda çalışmasını mı?11 Yorumla
Soran+1 yılnerden bileyim tanrımıyım ben. tanrı olsam böyle küçük işlerle uğraşmazdım. idareli olması bişey değiştirmez. ama belkide biz anlamıyoruzdur olabilir. sonuçta sadece insanız
En İyi Cevaplar
+1 yılDüşünen simalara her zaman hoşgörülü olun arkadaşlar.
Öncelikle düşündüğün için sana saygım sonsuz ben düşünürken kimse bana saygı duymamıştı. Allah ya da tanrı ki var olduğu şüphesiz, kendi görüşümce insanlıkla iletişime geçmemiştir. Madem bu bir sınav bu sınavda herkes tektir mantığını benimsedim. Baktığın zaman birisi çıkıp iyi bir kitap yazdığında ve bu yeni bir dini yansıtıyorsa Peygamber sıfatını alır. bknz: "Vedia Bülent Çorak-Bilgi Kitabı". Milyonlarca takipçiye sahip bir kitaptır Bilgi Kitabı. Bu vesileyle yeni bir din kitabı ve yeni bir peygamberimiz var.
Yani işin özü insanların kalbini fethetmek çok basittir.119 Yorumla
Soran+1 yılya sadece bu soruyu sordum. yanlış bişey söylemedim. kimseye hakarette etmedim. buna rağmen bana hakaret ediyorlar. salak dedi biri mesela :/ sebep ne? insanlar kafaları karıştığı için mi agresifleşiyor? deist misin
- +1 yıl
Aslında bir çok şey oldum ve bende bir arayış içerisindeyim. Sadece bir yaratıcının olduğuna inanmak istiyorum.
Soran+1 yılneden
- +1 yıl
Belkide inanacak bir şeye ihtiyacım olduğundandır. Hep yalnız bir insan oldum ve yalnızlığımı paylaşa bileceğim bir yaratıcıya inanmak iyi hissettiriyor.
Soran+1 yılyani sen iyi hissettiren yalanları doğrulara tercih ediyosun? peki gerçekten kalpten inanabilecek msiin? iş işten geçti artık, öğrendin
- +1 yıl
Açıkçası hayatımın şu döneminde ne yapacağım hakkında en ufak bir fikrim yok. Kafamı karıştırabilen tek olay bu.
Soran+1 yıldoğruların peşinden gitmelisin :)
- +1 yıl
Evrime inanmalıyım o halde. Öyle mi?
Soran+1 yılevrim hakkında çok araştırma yapmadım hala yapıyorum emin değilim. ne yani ben inan desem inanacak, inanma desem inanmayacak mısın? kendin karar ver doğru olup olmadığına
- +1 yıl
Hayır sadece senin bilgini sınadım. Bu konu hakkındaki görüşünü öğrendim. İnsan evrimden oluşmuştur başka bir açıklama bulamadım ben. Mantıklı olanda budur zaten. Vücudumuzda evrimin izlerini yansıtan yüzlerce kalıntı var ve bunlar tamda gözümüzün önünde. Bu durumda insanların evrilmediğini düşünmek aptallık olur benim düşünceme göre. Bir de ekstra kendimce bir görüş yazayım; İnsanın bir sonraki evrimi dmt sayesinde olacaktır.
Soran+1 yılevet araştırdım onlarıda. dmt mi? o ne :D kusura bakma cahilim
bu da benim görüşüm : evrime inanmayan kıçının arasındaki kuyruk sokumuna baksın :p- +1 yıl
İnsan beyninde salgılanan bir hormon, beyinde fazla üretildiği takdirde şizofreni doğar insanlar. Bu hormonu dışarıdan almak mümkün. Zaten canlı olan her şey dmt içerir. Fazla dmt içeren bitkiler sayesinde transa geçebiliyorsun. Bir uyuşturucu gibidir ama kesinlikle değildir insan vücuduna fiziksel zararlar vermez ama bilinç altına girip ego ile verdiğin bir savaştan sonra. Muhtemelen egodan arındırır, psikolojik olarak büyük zararlar verdiği doğrudur bir daha buraya ait değil gibi hissedebiliyorsun. Ancak egolarından arınan insan nirvanaya ulaşmış insandır. Trans anında görülen şeyler ortalama şu şekilde; themindunleashed.org/.../dmttt.jpg
Soran+1 yılsanırım fazla bilgi sahibi olmadığımdan anlamadım fazla. araştıracağım. peki evrim meselesi?
- +1 yıl
Evrim meselesini uzun uzadıya anlatmak mümkün lakin basit bir şekilde tasvir edecek olsam şu şekilde açıklardım; İnsanın şu anda en büyük düşmanı egosudur. (Nefsi) Bahsettiğim DMT (Ruh molekülü olarak ta bilinir) kullanıldığı zaman seni bilinç altının derinlerine götürür. Çoğu insan bu tarz bir deneyim yaşadığında başka boyutlara geçtiğini söyler ancak gittikleri yer uzak değil beyinlerinin içidir. Burada Süper Ego, Ego ve id ile verilen savaşta insan dayanıklıysa galip çıkar ve egolarından arınır. Bu evrimin bir ayağını tamamlar "saf insan düşüncesi" Ancak bazı insanlar çoğunlukta denebilir. Başarısız olur ve deliliğe kadar sürüklenebilir. Çünkü içeride Süper ego seni öyle bir sınar ki var oluşuna küfür etmeye başlarsın. Yani burada ikimizin arasında geçen konuşmayı beyni ve ruhu hazır olmayan biri okuyup denerse sonucu kuvvetle muhtemel intihar olur.
Soran+1 yılbu konuları araştırayım ben :D belkide o kişi benimdir :D sen denedin mi? ya da hazırlanma gibi? bunlar doğaüstü şeyler değil mi
- +1 yıl
Bana özelden yazmanı rica ediyorum. Bu konu hakkında buradan daha fazla paylaşım yapmak meraklı insanlara kötü örnek olabilir.
Soran+1 yılbana kötü örnek oluyosun o zaman :D attım :)
- +1 yıl
En iyi görüş için teşekkür ederim.
Soran+1 yılrica ederim
+1 yılOna inanmazsan emir ve yasaklarina uymazsin cunku. O da emir ve yasaklari insanlar duzgun sekilde yasasin ddidhe koymus zaten. Mesela bir ulkenin kanunkari vardir. Oyle yonetilir. Kanun olmasaydi suclu ceza almazdi. Adalet mi olurdu bu. Insanlarin icinde de bir duzen olsssun dddiye allah kurallarini koymus. Cunku seni o yaratti. Fitratini biliyor. Sen nasilki bir makine yaptiginda kullanma kilavuzu hazirliyorsan yaninda allah da seni yaratti ve seni biliyor. Senjn iyiligin icin de kuranla kjrralalrini belirmjstir. O kurallari uyhulayabilmen icin de inanman lazim kardesim
11 Yorumla
Soran+1 yıliyide bizim zaten vicdanımız var. birinin bizi korkutarak yaptırmasına gerek yok, öyle olsa iyi olmazdık zaten. ayrıca eğer senin dediğin gibiyse bizi iyilik yapmamız için yarattı :/ peki o zaman neden iyi bir hristiyan cennete gidemez? amaç yasaklananlaları yapmamamızsa o zaman yasakları yapmayan herkes cennete gitmeli. ama öyle değil. cennete gitmek için müslüman olmak gerekiyormuş
+1 yılŞimdi açıklama yapardım ama sonra millet saldırcak bana kızın kafasını karıştırıyosun bilmem ne uğraşamam şimdi 😄
14 Yorumla
Soran+1 yılyap lütfen :D
- +1 yıl
Düşün şimdi sen sürekli övülmek ister misin beni övmezsen seni cezalandırırim der misin arkadaşlarına onun gibi bişey işte. Egodan başka bişey değil ben bana inanmadıgı veya sürekli beni övmedi diye niye sonsuz ateşle cezalandırıyim insanı.
Soran+1 yılyani bir insan mantığıyla mı söylenmiş yoksa müslüman mısın
- +1 yıl
Müslüman değilim genel olarak mantık yürüten herkes bu sonucu çıkarır zaten
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
+1 yılBak Allah diyor ki bilinmez bir hazineydim bilinmek ve tanınmak istedim önce evreni sonra insanoğlunu yarattım. Allah onu sevmemizi aşkla bahsetmemizi istiyor çünkü oda bizi Azrail a. s gelene kadar sevmeye devam edicek bu sevgi karşılıksız değil düşünsene Allah senden razı gelmiş Cennette cemalini yüzünü göstermiş kainatın sahibi gücün kudretin yaratmanın tek sahibi bu güzel bişey değil mi?
Ayrıca fazlada sorgulamamak lazım Allah göstermesin dinden falan çıkarız çünkü olmaz bişeye olur desek sıkıntı sen inan ve güven ve sev gerisini boşver11 Yorumla
Soran+1 yılhayır sorgulayacağım. hemde tarafsız bir şekilde. ya yoksa diye düşünüyorum. sebebini sahmet edip yazmışsın sağol ama beni tatmin etmedi. saçma geldi. teşekkürler yinede
Kuranda ya da başka tek tanrılı dinlerde kadınlara yapılan ikinci sınıf muamelesi, her tek tanrılı kitapların içinde ben sonum benden sonrakiler yalan öncekiler bozuldu diyip savaş emri veren tanrı/tanrılardan medet ummam. Heleki artık evrimin bir gerçek olduğu kanıtlanmışken, gerisi tamamen hayal ürünüdür
22 Yorumla
Soran+1 yılevrimin var olması bütün dinleri insan uydurması mı yapar
- +1 yıl
peki o zaman evrimden vazgeçtim. şu an inanan müslüman sayısı 1.5 milyar dünya nüfusu 8 milyar geriye kalan yanacak. Hristiyan sayısı 2 milyar geriye kalan 6 milyar insan yanacak. Musevilik 50 milyon :) hatta dünyada yüzlerce din var bizim inandığımızı doğru olduğunu kanıtlayan nedir? sakın islamı kanıtlamak için kurandan örnek vermeyin genel soruyorum? yani istisnalar kaydeyi bozmaz fakat sizler başka dine inanan anne baba ve coğrafyada doğsaydınız o bölgeye ait dine inanırdınız. Son olarak insanlık tarihi yüz binlerce yıl geriye giderken yazılı olan tek tanrılı ibrahimi dinler ise son 3 4 bin yıldır var yani kısacası tanrı varsada insanlık tarihine geç girmiştir. Daha çok sorular sorulur ve söylenir ama benim dinleri kabul etmemem nedeni evrim ve tek tanrılı dinlerin kitaplarını okuduğumda tamamen insanlık dışı nefret ve suç dolu olması. Kimseye dayatmam fakat karşıdaki bana dayatmaya başladığında ise yerin dibine gömerim. Sizle ilgisi yok yanlış anlamayın.
Bak şimdi, değiştirilmemiş hadislerde/kitaplardaki öğütlere bak. Bir tanesi bile sana zarar verecek bir etken içeriyor mu? Sen nefes alıp verebiliyorsun, hayal kurup gülebiliyorsun. Bunların hepsinin özünde senin çekirdeğin var. Senin çekirdeğin kendiliğinden oluşabilecek kadar basit bir yapı değil. O yapıyı bir güç oluşturmuş. Ve sende ona inanırsan, kendi benliğini hissedebiliyorsun.
11 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani
+1 yılAllah cenneti vaadetmese insanlar bunu bile yapmazdı gibi laf vardı sonsuz hayatı düşünmek lazım
11 Yorumla
Soran+1 yıliyi olmamızı istemesini anlıyorum ama ona inanmazsak bizi cezalandırması...
allahtan korkun cumlesi insan olun anlamında çunku insan oğlu insanlıgı unuttugu zaman allahtan korkmalı işte?
11 Yorumla
Soran+1 yılpeki diğerleri? inanmazsak cezalandırılacağımız?
Senin Allaha inanıp inanmamana Allahın ihtiyacı yok. Ama kendin için inanmaya ihtiyacın var.
11 Yorumla
Soran+1 yılneden? nasıl yani
Gizli Üye(30-35)+1 yılçünkü ALLAH insanları bu yüzden yarattı..
ALLAH tanınmak istedi inanılmak istedi bu yüzden kainatı yarattı kainatta ona sırf ibadet eden sırf ibadet için yarrattığı melekler var sadece ibadet ederler.. ALLAH insanıda yarattı müslüman olmasını istedi bunun için peygamberler evliyalar gönderdi şeytana uyanlarsa seytanla cehenneme peygambere uyansa peygamberle cennete gitmeyi müjdeledi
baska sorun varsa her soruya cevab verebilirim010 Yorumla
Soran+1 yılevet sorumu tekrar bana anlatmışsın
Soran+1 yılo yazdıklarının sebebini soruyorum zaten
Cevap sahibi+1 yılarkadaşım bak ben kendimi iyi anlatamdım galiba.. diyorumki ALLAH insanı tanınmak için yarrattı ibadet etmesi ve ona inanması için yarattı bu yüzden inanmamızı ve ibadet etmemizi istiyor benim söylediklerimi mümin olan anladı.. şeytana dost olup dinden çıkanlar türkçe yazdıklarımı anlayamadılar çünkü gözleri kapalıdır kalpleri mühürlüdür dinden çıkmıştır bidaha dine dönmiycekdir ne yazsam boş yani anlayamazsın.. sen bu dindeki sorgularınla şüphelerinle anca dinden çıkarsın.. bana sorduğun soru ALLAH NEDEN ona inanmamızı istiyor bende diyorumki bu sebeble bizi yarattıgı için..
Soran+1 yıltamam işte neden o sebeple yarattı :D
Cevap sahibi+1 yılçünkü canlılık istedi.. bişeyler var olsun istedi ve yarattıkları ona şükretsin ibadet etsin böylece övülsün hizmet edilsin istedi..
bak şimdi senin bu soruna verilecek en büyük örnek şu? bir insan neden robot yaratır kendine hizmet etsin diye robotu yarattı robot ona hizmet ederse ne olur adam sevinir ve ona mükafat verir peki robot ona uymazsa sorun çıkarırsa napar robotu parçalar darma dağın edr işte insanlarda böyle allah insanı yarattı ona hizmet etsinler diye insan ALLAH kulluk etmek zorundadır ederlerse cennetle mükafatlanır etmezlerse cehennemle cezalandırır.. ALLAH istediğini yapar..
sen nasıl keyfine göre işler yaparsan ALLAHDA keyfine göre yapar yaratır çoğaltır kurandaki ayet (ALLAH istediğini yapar) ayeti sana cevabdır
Soran+1 yılcidden bayaa saçmaladın. bir insanla kusursuz Allahı bir tutmak saçmalık. neyse teşekkürler yinede
Cevap sahibi+1 yıleleştirmek yadırgamak için boş boş yorum yazıyosun sana türkçe anlatıyom anlamıyosun örnek veriyorum örneği yadırgıyosun. kuran ayetleri bugünü anlatıyo dinden çkıkana davul zurna az bidaha dine dönmiycek oyüzden ne kadar elimi yorsam laf anlamazsın benim yazdığımı baskası okusa eminim ilk yazıda anlardı senin senin algılama sorunun var herlade kafan basmıyo ya da anlamak istemiyosun.. bence kafa basıyoda anlamak istemiyosun birde bana saçmaladın diyip iyice kendinden nefret ettiriyosun mal kafamısın nesin anlamadım
Soran+1 yılat gözlüklerini çıkar ve yazdıklarını tekrar oku. daha fazla yazma by
Cevap sahibi+1 yılİyicene sinirlendirdin beni beyinsiz gerizekali zrka yoksunu aptal mal sey.. hayvan örnek verdim insanla allahi bir tutmak degil bu mal.. insan robot yaratir kendine hizmet etsin diye Allahda insani yaratti kendine hizmet etsin diye dedim örnek verdim isin gücün dinî yadirgamak. Ne allah korkusu var ne kuldan utanma hayvan sey.. dini inkar edene ne söylesem boş senin gibi kafaszdir kalpleri mühürlü gözleri kapalidir anlamazlar kuran söylüyor anlamiycagini mal inanmazsan elestirme bak yoluna benim dinime laf atma dingil
Cevap sahibi+1 yılgit beynini seveyim seni. Mal sen at gözlüklerini çıkar ya
+1 yılkuranda defalarca kez ''Allaha inanın'', ''ibadet edin'', ''müslüman olun'', ''Allahtan korkun'' cümleleri geçiyor. her tarafta. Peki neden ya? Neden istiyorki?
11 Yorumla
Soran+1 yılneden soruyu tekrar yazdın?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah egoist çünkü, Bilinmek istiyor. Asıl soru bizi neden yarattı durup dururken
28 Yorumla
Soran+1 yılvar mı ki acaba :/
Cevap sahibi+1 yılbilmek mümkün değil bence.
Soran+1 yılneden :/ agnostiksin sanırım?
Cevap sahibi+1 yılGibi gibi. Ama varlığı üzerinden tartışmayı seviyorum. Yani Allah var mı yok mu tartışması değil de, Allah neden bu şekilde yapıyor gibisinden.
Soran+1 yılbende seviyorum ama şu saçma sapan konuşan yobazlarla değil :D anlamıyorlar, kendilerini inanmaya zorluyorlar
Cevap sahibi+1 yılAptal insanla tartışmaya girilmez zaten. Kaybedersin hem. Tartışma dediğin fikir alışverişi olmalı. Kazananın nobel alacağı sandığı bir şey değil. Ayrıca çoğu insan sadece duydukları ile tartışmaya çalışıyor.
Soran+1 yılaynen ya :D benim üzerimden sevap kasmaya çalışıyorlar :D
Cevap sahibi+1 yıl:D haha. Sevabın ne olduğunu bilseler bari.
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılSalak sen evladının sana inanmasını istemezmisin yaradanın onun varlığına inanmanı istemesinin nesi yanlış
01 Yorumla
Soran+1 yılikisi bir mi? acaba aramızdaki ıq seviyesi farkından dolayı mı anlamıyorsun
düşünmek kelimesi inanmaktan daha çok geçer ya buna ne diyorsun?
02 Yorumla
Soran+1 yılhayır
Insan inanmadıgı seye ibadet eder mi bu nasıl bir soru ya :D
01 Yorumla
Soran+1 yılanlamadım?
+1 yılAnnenden dogmussun seni bu kadar seviyorken seni annenin karnina koya , seni yaratan nasıl sevmesin
07 Yorumla
Soran+1 yılbir insan bu şekilde düşünür işte
- +1 yıl
Biz hayvanmıyız , başka şekilde düşünelim, Allah bizi en güzel şekilde yaratmış , şükür edelim
Soran+1 yılişte bunu diyorum. dinlerde bu şekilde oluştu. eğer biri bize bir iyilik yaparsa teşekkür ederiz. tanrıyada teşekkür etmeli ve ibadet etmeliyiz mantığı
Soran+1 yılbiz burda Allahtan bahsediyoruz
- +1 yıl
Oruçluyum , anlamadım.
Soran+1 yılsorun oruçta değil bende takma. kimse anlamıyor zaten. teşekkürler yinede
- +1 yıl
Eyvallah
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeni yaradan Allah.
İnanacaksın tabi.
Bu kadar üstün özellikleri vermişken ona teşekkür etmek ( ibadet ) gerekir.01 Yorumla
Soran+1 yılneden
ateistler daha bilgili bu konuda çok kurcalıyor onlar :D
00 Yorumla
+1 yılyapmayacağını biliyor çünkü, gördüğünle düşündüğünle karar verme yetin ile seçmeni istiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılanlamadım?
Gizli Üye(30-35)+1 yılcevap veriyoruz niye vermiyelim. Alevi müslüman olarak her perşembe cem evine giderek cevap veriyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkudun mu kuranı? Tam
11 Yorumla
Soran+1 yıltamamını okumadım. çünkü ne zaman kuranı açıp okuyayım desem her ayette bununla ilgili şeyler karşıma çıkıyor. bununla ilgili sorumu cevaplayabilirsem daha rahat okurum
+1 yılDaha fazla taraftar toplamak adına.
00 YorumlaDiğer konusunda 18,1b cevap paylaştı. Evet ateistler cevap verin 😂
01 Yorumla
Soran+1 yılmüslüman mısın
Gizli Üye(36-45)+1 yılCehennemde popona kazığı sokmasınlar diye. :)))
11 Yorumla
+1 yılCehenneme girme diyor istiyor.
00 Yorumla- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılEgoist
00 Yorumla Varlıgı
01 Yorumla
Soran+1 yılee?
Gizli Üye(30-35)+1 yılEgo tavan çünkü
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt