başbakan kendisine oy vermeyenleri öldürse cani olur merhametsiz olur. allah bunun bir değişiğini yapınca neden işler değişiyor? ben mantıklı bulmadım inanmadım belki de birçok müslüman dan daha fazla araştırdım. onların hiç araştırmadan sorgulamadan inanıp ödül alması haksızlık degil mi
Cevabın nedir?
Tevbe/28-29: Ey iman edenler! Allah’a ortak kosanlar ancak bir pislikten ibarettir. Artik bu yillarindan sonra, Mescid-i Haram’a yaklasmasinlar. Eger yoksulluktan korkarsaniz, Allah dilerse lütfuyla sizi zengin kilar. Süphesiz Allah hakkiyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’in ve Resûlünün haram kildigini haram saymayan ve hak din Islam’i din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun egerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savasin.
Enfal/12: .. Artik onlarin (kafirlerin) boyunlarini vurun, parmaklarini dograyin..
Secde/13: Biz dileseydik, herkese hidayet verirdik, fakat cehennemi tamamen cin ve insanlarla dolduracagima dair benden söz çikmistir.
A’raf/179: Andolsun ki biz cin ve insanlardan birçogunu cehennem için yaratmisizdir.
Bakara/256: Dinde zorlama yoktur.
Tevbe/5: .. Müsrikleri, puta tapanlari buldugunuz yerde öldürün..
anlatabılıyorum durumu sanırım :AS:DF:G28 Yorumla
Soran+1 yılaynen şu sistem seni zorlamıyorum ama inanmazsan s*kerim :D bu zorlama değil sadece uyarı :P
bu örneği de görmüşsündür bir adam silahı doğrultuyor parayı ver diyor vermezsen de öldürürüm diyor. bu "kötü" adam suç işlemmemiştir sadece seçenek sunmuştur sen de kendi isteğinle parayı vermişsindir. allah da aynı şekilde inan ben seni zorlamıyorum diyor ama inanmazsan da vururum diyor. allah=kötü adam :D- +1 yıl
Acaba diyorum cinlerle örgütlenip yukarıya molotof mu atsak :D
Soran+1 yılşu cennet cehennem örneğin biraz da orta çağ avrupasına benziyor :) papa karıları kızları götürürken sorgulayanlar da engizisyonda yargılanıp işkence görüyordu :D
- +1 yıl
Copy paste yapmissin durumu anlatmamissin
Soran+1 yıl@Pomocu3 durumu anlatan bir örnek verdi benim güzel kardeşim :)
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Musluman olmayip da iyilik melegi gibi gezinen binlerce insan var ya da Allah'a inanmayan ama kimseye zarari dokunmayan, ama bu inanca gore onkar cehenneme gidecek. Bu bana da cok mantiksiz geliyor. Sirf Allah'a inanmadigi icin, ya da sadece musluman olmadigi icin kotu olmayan biri neden cezalandirilsin?
Musluman bir ailenin cocuguyum, ama bazi seyler bana cok sacma geliyor. Sorguluyorum, sorup dogrulugunu kavramak istiyorum, sorgulama dinden cikarsin diyorlar. Oyle bu beyin, dusunme yetenegi bize neden verildi?01 Yorumla
Soran+1 yılzaten kuranda düşün diyor defalarca demiş bunu. ben allahın bana önerdiği şeyi yapıyorum ve düşünüyorum bunun sonucunda da o bana mantıksız geliyor ve inanccımı kaybediyorum çünkü mantıksız daha ötesi yok bunun ama ben böyle düşündüğüm için yine aynı tanrı tarafından cehenneme atılıyorum bu tanrı egoisttir
Çünkü sen Allah`ın bu kadar kitabını okuyup yarattığı düzeni görmezden gelir onu reddedersen ki buna nankörlük denir cezası verilir, ki o hiç bir kitap bile açmayıp ben müslümanım deyip geçen yobaz tayfanında cezası verilecektir senin iyiliğin görülecek yaptığın kötülüklerde.
33 Yorumla
Soran+1 yılben kitabı okudum kainattaki düzene de dikkat ettim ama bana mantıksız geldi ben inanmadım özgür iradem benim düşüncem dedi ki allah yok.
Soran+1 yıleyvallah :D
+1 yılİnanıp inanmayacağını kaderine ben yazdım ama inanmazsan da seni yakarım diyo kanks
113 Yorumla
Soran+1 yılöyle demio panpa abartma :D
- +1 yıl
Ne yapacağımızı bilmiyor mu? Hani her şeyi biliyordu o. O
Soran+1 yılİnanca göre var olan allah insanları serbest bırakmış dileyen iman eder dileyen inkar eder dio bir ayette allah ise kimin iman edip etmeyeceğini sadece biliyor. bunu bilmek bunu seçmeni ben sagladım demek degildir. mesela ben senin cinayet işleyecegini bir sekilde biliyorum sen de gidip cinayet işleyince bu biliodu da bana engel olmadı diyemezsin koyun degilsin ya iraden var :)
- +1 yıl
Atıyorum beni sen yarattın, her saniye ne yapacağımı biliyorsun, cinayet işleyeceğimi de biliyorsun daha önceden, zaten belli olan bir şey için karar ver diyorsun. Daha önceden kesin olarak bildiğin bir şey için "koyun olma iraden var" diyorsun. İradem varsa senin bildiğin şey kesin değildir. Eğer senin bildiğin şey kesinse benim bir iradem yoktur, senin bilgin dahilindeki kaderi yaşıyorumdur. Yani bir şeylerin akışını değiştirebiliyorsam sen her şeyi bilmiyorsun, değiştiremiyorsam sen her şeyi biliyorsun ama benim de iradem yok demektir.
Soran+1 yılsınırlı düşünüyorsun sana hakaret anlamında söylemiyorum beyninin prangalarını çıkar at :)
sana bir irade veriyorum ve ben tanrıyım bu iradeyi senin nasıl kullanacağını biliyorum. iradenin varlığı benim bildiğimin kesinliğini açığa düşürmez. bu ilerde bir kız tarafından tahrik edilecek ama o kızı s*kmeyecek iradesini kullanacak etik bulmayacak ve kızı reddedecek mesela böle bir durumla karşılaşıldığı zaman sen iradenle hareket etmiş olursun ben de iradenle hangi sonuca ulaşacağını biliyor olurum- +1 yıl
bence iradem varsa tanrının bilgisi tam değildir, tamsa benim bir iradem yoktur. " ben tanrıyım bu iradeyi senin nasıl kullanacağını biliyorum" bu irade olmaktan çıkıyor, senin yarattığın ve daha önceden bildiğin bir kaderi yaşıyorum (her şeyi yaratan Allah değil mi?). Sana seçme şansı verdim ama ne yapacağını biliyorum demek sizin için hazırladığım sahnede benim sana biçtiği rolü oyna demek.
Soran+1 yılbenim sana biçtiğim rol değil sen doğaçlama oyna ama ben senin doğaçlamanı da biliyorum ciğerini biliyorum demek :)
- +1 yıl
Nereden bakarsam saçma geliyor bana :)
Soran+1 yıle o zmaan yanacan :D çok adil bir sistemimiz var :D ama düşünmezsen sorgulamazsan allah var var dersen yaparız bir şeyler :P
- +1 yıl
Düşünmezsem mi? Yo dostum yo!
Soran+1 yılbak diğer yorumlara zavallılar nasıl hakaret etmiş :)
- +1 yıl
Çok tatlılar amaaaa :)
Soran+1 yılkızlar tatlı :D
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
9Cevap
Bu sorunun cevabı, Allah'ın adalet anlayışına ve insanların sorumluluklarına dair inançlara göre değişir.
Başbakanın oy vermeyenleri öldürmesi, insanların seçim özgürlüğüne ve inanç özgürlüğüne aykırıdır. Bu nedenle, bu eylemi canilik ve merhametsizlik olarak değerlendirmek doğrudur.
Allah'ın inanmayanları öldürmesi ise, bazı Müslümanlar tarafından, Allah'ın adaletinin bir gereği olarak kabul edilir. Bu görüşe göre, Allah, inanmayanları, inkarları nedeniyle cezalandırır.
Bu görüşe karşı çıkanlar ise, Allah'ın adaletinin, insanların seçimlerine saygı duymasını gerektirdiğini savunurlar. Bu görüşe göre, Allah, insanları inanmaları için zorlamamalı, onları kendi seçimleriyle sorumlu tutmalıdır.
Siz, bu konudaki araştırmalarınızın sonucunda, inanmayanları öldürmenin haksızlık olduğunu düşünüyorsunuz. Bu düşüncenizi destekleyen bazı ayetler var. Örneğin, Tevbe Suresi 60. ayette şöyle der:
> "Ey iman edenler! Allah'a ve Resûlüne itaat edin ve iş birliği içinde olun. Sakın ayrılığa düşmeyin. Sonra güçsüzler korkuya kapılır, duanız da kabul edilmez."
Bu ayet, Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olmasını, ayrılığa düşmemesini öğütler. Inanmayanları öldürmek, birliği ve beraberliği bozacak bir eylemdir. Bu nedenle, bu eylemi Allah'ın emri olarak görmek zordur.
Sonuç olarak, Allah'ın inanmayanları öldürmesi, farklı inançlara göre farklı yorumlanabilir. Bu konudaki kişisel düşüncenizi, kendi inançlarınız ve araştırmalarınızın sonucunda oluşturmanız gerekir.
00 Yorumla
+1 yılAllah insanlara beyin veriyor dogru yolu bulması için ama karşıdaki bulamamışsa onada bize bişey demek düşmüyor. Elhamdulillah Müslümanım ve sanada senin gibilerede bisey demiyorum saygım var kimsenin aklı bir degil herkes istedigi seye inanabilir. O Allahla sizin aranızdaki birsey. Biz yargilayamayiz
00 Yorumla
+1 yılIlahi komedyada su yazar" Insanlar Tanri'nin onlara ceza verdiklerini dusunur ancak onlar iyilik yerine kotulugu secerek cennete gitmek yerine cehennemi secmislerdir. Cezayi Tanri degil insan kendi kendine verir."
19 Yorumla
Soran+1 yılsen anlamamışsın tam olarak ben inanmamak suç olmamalıdır dedim. her insan iyi olmaya çalışmalıdır ben senin gibi medeni insanlara küfür edersem yanlış yaparım bundan kaçınmam iyiliktir ve bunun için dine ihtiyacım yoktur
- +1 yıl
Sunu bilmelisin inanc insanin dogasinda olan bir kavramdir. Aslinda birseye inanma geregi duyar. Zaten iyiligi sirf din istedi diye degil, insan oldugu ve icinde barindirdigi icin istemeli bir insan. Aslinda baktiginda her iki tarafada nefret ve siddet var bana gore. Bir ateistte muslumanlara ve Tanri'ya, bir muslumanda ise inanmayan ya da yanlis yapan herkese. Acikcasi gunumuzde muslumanligini duzgun yapan insan sayisi ortada yok bence. O insanlari bir tanisaniz hayret ve hayranlikla izlersiniz. Ancak ben su an onlarin uzulerek izlediklerini dusunuyorum bu durumlarin. Kisaca Allah'in affetmedigi yagane sey kul hakkidir. En buyuk gunah budur. Bu da iyilik temelidir zaten. Bu bakimdan dusunebilirsiniz.
Soran+1 yılaf meselesi de ayrı bir dünya zaten hep bana yalvar yakar büyükle ulula diyor ayetlerde
- +1 yıl
Sadece uzuluyorum elbette ancak saygi duyarim. Sizin gibilere de uzuluyorum su bu caiz mi diye soran okumayan cahillere de. Iyilik yapilsa bile hicbir seye bagli kalinmaksizin yapilmali iyilik. Iyilik yapan insan inkar etmemeli ofke ile dolmamali ya da inanmiyor diye taslayip oldurmemeli bana gore. Bana gore hersey affedilip hos gorulmeli. Dedigim gibi saygi duyarim. Sadece benim fikrimdir.
Soran+1 yıladamsın :D bak senin gibi inançlıların başımın üstünde yeri vardır ama birçok müslüman ateist lafını duyduğu anda küfre başlıyor ben de anladıkları dilden konuşuyorum kısacası hatalar zinciri...
- +1 yıl
Bana gore Allah affedici olan kendinden kucuk bkr varkigi dinleyen bir varlik. Elbette bazen insan olarak kafamizin almadigi ve bize ters dusebilen ayetler oluyor ancak insan okudukca anliyor. Bazen hayran kaldigim yerler bile oldu. Neyse ben eminim sizlerde kafanizdaki sorulari birgun cozeceksiniz. Sadece ofkeyle yaklasilmamali. Sen bakma cogu muslumanim der acip Kur'an okumamistir. Onlarda ofkelerinden vazgecerler umarim. Hersey saygiyla olur.
Soran+1 yıl:* :* :*
- +1 yıl
Okuyup saygi gosterdigin icin tesekkurler. Herkes boyle olursa hicbir sorun olmaz :)
Soran+1 yıltekrar :* :* :* :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılAptalmisin sen ya senin ne haddine bu sekil konusmak yan cehennemde gor nasil haşa Allah ile bir kulu bir tutabiliyirsun kiyas yapabiliyirsun bre hayvan Allah islah etsin
212 Yorumla
Soran+1 yılsana kızmıyorum bile aç kutsal kitabını oku orada sana yönelik yığınla hakaret var sen de o kitaba inanlardan biri olarak geldin ve burada bana hakaret ettin :)
zaten senin dinin hakaret etmeye izin veriyor bu hakaretleri allahtan mı öğrendin o da kendi kitabında hep hakaret ediyor?
bir de insanla allahı bir tutmadım ben hiçbir başbakan ona oy vermeyenlleri ateşe atmaz ama allah ona inanmayanı ateşe atar o yüzden insanlar allahtan daha merhametlidir.
Cevap sahibi+1 yılAllah islah etsin benden uzak dur lutfen cahil
Soran+1 yılcahil sensin ben kimseye küfür etmem bunun için müslüman olmama gerek yok ama küfür eden senin gibi ççok müslüman var. bak ne haldesin bir ateist bile senin dinine senden daha fazla uyuyor sen bu kadar zavallısın. küfür etmeye hakaret etmeye devam et bir kızsın yarın bir gün kocan 4 tane kadını götürürken de böyle hakaret edersin kesin
Cevap sahibi+1 yılHahahaah valla guldurdun senin yaptiklarin dediklerin emin ol kufurun bin kat yerini tutuyor :D :D
Soran+1 yılhangi küfür? islam karşıtı söylemlerine devam ediyorsun cahilim benim :) sen ne olursa olsun ben senin ırzına geçsem bile göğüslerini emsem bile bana hakaret edemezsin :D etmen islama aykırıdır ve sen tam olarak bunu yaptın ben medeni bir şekilde sadece soru sordum sen sen benim allaama nasıl küfür edesin lağğğn diye başladın hakarete hala da devam ediosun. dediğim gibi ben seni karım yapsam hatta anneni de becersem bana hakaret edemzsin :) ya da peygamberin gibi 4 tanne kadın alsam yanlarına da seni eklesem çıt çıkaramazsın :D
Cevap sahibi+1 yılAllah rizasi icin yazma artik gordukce midem bulaniyor dusuncelerinden ciddiyim. tamam kardesimbp boyle devam sen haklisin sen bitanesin sen supersin devamm :D peygamberimiz 4 kadin almis ama 1 iyle iliskiye girmis diger 3 unu korumak amacli almis bu arad yazam yav yeter bildirim almak zorunda degilim munafikk :-D
Soran+1 yılpeygamberin diğerlerini götürmediği ne malum nerden biliyorsun onları da düzmediğini :D
sen yazarsan ben de yazarım senin gibilerle muhatap olmak da hata ama hata yaparak da doğru yolu bulabiliriz :D
ben kendi düşüncelerimden çok islamın düşüncelerini yazdım sen aslında şu an islamın düşüncelerinden tiksindin ama sorgulayamadığından dolayı o düşüncelerin islama ait olduğunu anlayamazsın sen :D
bir de kardeşim diye hitap etme bana ben senin kocanım :D
ayrıca da münafık senin gibilere derler islama aykırı olan ama müslümanım diyen münafıktır. ben müslüman değilim diyenn münafık değildir gerçekçidir ;) öğren bunları cahil
Cevap sahibi+1 yılHahah defol :D :D :D :D
Soran+1 yılsen defol dicem de beynin çoktan defolmuş zaten et yığını var karşımda şu an :D
Cevap sahibi+1 yıl(.) :D :D
- +1 yıl
Allahin ninjasi da geldi
Cevap sahibi+1 yılHahahahah :Dateistlerr pifff
dedğin gayet mantıklı. burada allah basit bir kural koymuş. inanırsan sonun cennet ınanmazsaan cehennme tabi istisnalar vardır. sen cehennem riskini gözden atıp olsada gşrecegşm diyorsan cenneten de vazgecmektir. aslinda inanmamak cenneti istememek anlamına gelir a. allah da bunu kabul ediyor basit bir soruyu çözmediiin için sınıfta bbırakıyor
00 YorumlaDiğer konusunda 996 cevap paylaştı. inanmayanların yandığını gördün mü? tamam yazar Kuran da ama tanık oldun mu?
05 Yorumla
Soran+1 yılsen ne diosun kardeşim
Soran+1 yıldediklerimden bunu çıkardıysan boş ver konuşmayalım
Soran+1 yılhe sen sorumun mantıksız olduğunu düşünüp mantıksız bir cevap vermek istedin yani kabul ediyorsun mantıksız cevap verdiğini? ama ben sorumun mantıksız olduğunu düşünmüyorum. o örnekten çıkan sonuç allahın bir insan kadar merhametli olmadığıdır
Müslümanların sorgulamadan iman ettiğini düşünmek en büyük cahilliğiniz ateistler ve tayfaları...
01 Yorumla
Soran+1 yıltüm müslümanlara yönelik söylemedim arkadaşım gerçekten araştırıp mantıklı bulan insanlar da olabilir bir lafım yk
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardes simdi bir suru musluman sana sapur supur cevap verir. Dediginde gayet haklisin bugun ateist olmak icin guzel bir gun :)
17 Yorumla
Soran+1 yılbenim ateist olmadığımı nerden çıkardın kardeş :D
bu müslümanlara baktıkça iyice tiksiniyorum sadece hakaret edebiliyorlar tek yetenekleri o tabi hepsi için söylemiyorum bunu :)
Cevap sahibi+1 yılEvettt :D hepsi herseyi o ladar cok biliyorki :) mesela elma yemek de yasak ama elma agaci var himm :)
Soran+1 yılelma meselesi hristiyanlarda değil miydi :O
Cevap sahibi+1 yılOoo bizdede var o :D cennettemi cehnnemdemi ne elma agaci varms ama elma yemek yasakmis :D
Soran+1 yılbu yalandır bence tekrar araştırmalısın tatlım :D
Cevap sahibi+1 yılBide bu din hosgoru dini ama ateistim desen oooohoooo :D hemen ayetler flan haaha
Soran+1 yılhoşgörü gerçekten var ama koyunlara var :D eğer ki beynini ççıkarıp atarsan allah var peygamber var dersen düşünmemen hiç önemli değil seni el üstünde tutarlar :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılKüfre düştün bre kafir. Cehennemde yanacaksın. Allah'ı sorgulamak senin haddine mi?
04 Yorumla
Soran+1 yıle sen sorgulama düşünme koyun gibi takıl cennete git var mı l*n böle yağma :D
hem allah da hiç düşünmez misin demiyor mu kuranda ben de düşünüyorum işte :D
Cevap sahibi+1 yılHak din islamdır Kuran da yazıyor zaten.
Soran+1 yıle sen sorgulama düşünme koyun gibi takıl cennete git var mı l*n böle yağma :D
hem allah da hiç düşünmez misin demiyor mu kuranda ben de düşünüyorum işte :D- +1 yıl
Kimin haddine?
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnanmayanlarda cennete girseydi inananlara haksızlık olurdu o yüzden inanmayan cehenneme gider bu merhametsizlik değil ADALETTİR
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılallahı sorgulamayın çünkü dincilerin ekmek parası bu yani. sorgularsanız foyaları ortaya çıkar ve parasız kalırlar ;)
00 Yorumladünyaya kendin mi gelmek istedin?
15 Yorumla
Soran+1 yılzorla gönderildim sanırım :D
Soran+1 yılo zaman ben seni alıp evime hapsedeyim sonra da soyun azdır beni diye emir vereyim olur mu?
ben zaten benim ait olmadığım yerde benden bir şeyler isteyemezler demedim isteyebiilrler ama yapmak durumunda değilim yapcaksın yapmzsan yakarım diyemezler dedim ya da beni buraya zorla yollayanların sistemlerini mantıklı bulma zorunluluğum da yok
Soran+1 yılvalla senin bunları düşünmen için gereken RAM miktarının yüzde onu falan yeterli olmuştur bence :)
senin verdiğin örnek yanlış beni istemeden bir yere atacaksın sonra da bu mekan benim istediklerimi yapcaksın diyeceksin bunu yapan canidir merhametsizdir senin inandığın allah bunu yapmıyor muq
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEğer varsa , hepimiz köleyiz.
00 Yorumla
+1 yılbaşbakanla o bir mi yallı
01 Yorumla
Soran+1 yılDeğil bunu yapmayan bir başbakan allahtan daha merhametli oluyor
+1 yılOlay Allahda değil, kuldadır.
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi