Arkadaşlar yalnız yaşamak istememin sebebi yukarıda. Şiddetten ve aşağılanmadan dolayı, evden ayrılmaya karar verdim, kaçıcam ama hiçbir şey bilmiyorum elimde bir tek arabam ve 3-4 bine yakın param var. Nasıl başlıycam nerede başlıycam, nasıl hayatta kalabilirim.
İnanmayanlar için fotoğraflar burada...
Boş laf yapacaklar hiç yazmasın, lütfen. Kaçmasam mı diye de düşünüyorum sizce ne yapayım, eğer kaçmamı öneriyorsanız nereye gideceğim ne yapacağım yardımcı olur musunuz?
Güncellemeler
+1 yıl
...
Güncellemeler
+1 yıl
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
18 yaşındaki bir genç tek başına ne yapabilir, lütfen tavsiyeleriniz benim için çok değerli?
Sizin böyle bir baba gören ilk çocuk olmadığınızı iyi bilin. Bu bir fitnedir, imtihandır. Sizi de böyle sınamayı dilemiştir Allah Teala; gayret edip bu sınavı kazanmalısınız. a- Asla babanızın şirk ve haram olan bir emrine itaat etmeyin, yardım etmeyin. Sizden böyle bir şey isterse nezaketle karşı durun. Ama seviyenizi kesinlikle düşürmeyin. b- Evlat olarak, babanızın babalığını inkâr edemezsiniz. İnkâr etmedikçe de babanızın evladı olarak yapmanız gerekenleri istemeyerek, hoşlanmayarak da olsa yapacaksınız. Mesela hastalanınca ilgileneceksiniz. Ama o, sizden bir şey beklemediği sürece siz bir şey yapmak zorunda değilsiniz. c- Hidayeti için dua etmeye devam edin. Onun kötülüğünü uluorta konuşmayın. Zira siz, onu kötü olarak konuştukça kendinizi de yıprattığınız gibi şeytanın da işini kolaylaştırmaktasınız. d- Annenize sahip çıkın. Onun yanında olun, duasını alın. Fakat, ikisinin arasında hakem ya da savcılık rolüne bürünmeyin. Annenizi mesela döverken annenizi kurtarmaya çalışın ama babanızı ezerek olmasın bu. Çok sabırlı olun; sabrınız sayesinde bu sıkıntınız sevaba dönüşsün. Allah yardımcınız olsun.
Evden git ama adı kaçmak olmasın bence altta bir arkadaş demiş başka şehirde iş bul diye aynen öyle yap veya baban nasıl bir kişilik bilmiyorum ama ben ayrı eve çıkmak istiyorum durum böyle böyle eğer destek olmazsan kaçarım gene yaparım de en son çare zaten üniversiteye gidersin başka şehirde okursun
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Babamdan bahsediyorum, babamdır diye söylemiyorum çok zeki uyanık bir insandır, yani öyle karşına alıp konuşup kandırabileceğin biri değil.
Mesela desen ki: "Baba şiddet görmek bende hem fiziksel hemde ruhsal travmaya neden oluyor ben ayrı yaşamak istiyorum ya bu yolda bana destek olursun ya da ben kendi hayatımı kurarım karar senin.."
Yani böyle deyince tekrar şiddet uygulama ihtimali var mı seni dinler mi konuşunca anlar mı en iyi sen bilirsin tabi
Çok basit kardeşim. İstediğin bölgeyi seç aklında. Ben olsaydım karadenize giderdim... 300Tlye kiralar mevcut okumuyorsan gir bir işe çalış ya kasaba bul kendine güzel 3-5 gün araştır. ya da şehir. dediğim gibi başta 200 liralık apart yurtta bıle kalabılırsın. daha sonra 1 yıl gecınce falan ufaktan bır dukkan acarsın kendıne... 500 1000tl lık kırayla. ama bunun ıcın once 1 yıl falan para bırıktır.. Sonra bu dükkanda yatıp kalkarsın ıslerın duzelene kadar kısa sürede toparlar çıkış yakalarsın inşallah. ayrıntı istersen 0dan başlamak adına öneriler sunabilirim daha
2000tl ye ıs kaynıyor herşey. güzelce birilerinin yanına girersin sevilirsin sayılırsın. Dükkan içinde ugrastınmı 300 tllık evden 500 tl lık kıraya bıle gecersın. Ohoo arkadasların olur abilerin olur arada aksamları ıcer balıga gıder güzel bir hayat kurabılırsın.
oha baban sana bunu yapmışsa sende ona bişeyler yapmalısın , şimdi biri atlar insan babasına el kadırmaz der, babasıda kendi canından olan birine el kaldırmaz hem de bu şekilde yaralayacak şekilde , baban kaç yasında eğer gücü yerinde değilse sende ona sert davran kendini ezdirme
yav atla arabana baska bir şehirde işe gir kalabileceğin bir yer olursa tuvet yıkanma ihtiyaclarına rahat giderebileeğin bir yer olsun bulana kadarda arabanda idare et.
En İyi Cevaplar