Üstün zekalı insanların %35 ile %45 Hiperaktivite bozukluğu varmış sizde bu kanıya katılıyor musunuz? Ben katılıyorum neden mi? Üstün zekalı insanlar çabuk düşünür çabuk hareket eder çabuk bağlanır.
Hiperaktivite bozukluğu olan insanlar üstün zekalıdır.
Kuzenimin apartmanda bir kiz vardi o kadar hareketli bir çocuk ki yerinde durmuyo doktora götürdüler doktor hiperaktif ve üstün zekali demiş gerçi sasirmamak lazim beş yasinda olmasına ragmen elli yasindaki adama laf sokup susturabiliyodu
normal insan IQ su 90, üstün zekalıların ki, 130 dur. 120 ler özel yetenekliler grubundadır.. yani görsel sanatlar, matematik ve teknik alanda normal kişilerden yetenekli olabiliyorlar. Eğer biraz farkediliyorsa, doğrudur.
Sizinle tartışmak istemiyorum bu ülke ÖZGÜR bir ülke olmalı tabiki istediğinizi söylebilirisiniz saygı sevgi çerçevesi içinde ama yanlışı anlamanız lazım sizin dediğiniz YARAMAZ.
Yaramaz değil, arkadaşım var hiperaktif ama ben zeka seviyesinden şüphe ediyorum. Bir izlenimimi paylaştım. Her hiperaktif insan "geri zekalı" demedim ki.
Ya olabilir zeka geriliği olabilir. Ama onun davranışları çok farklıdır. Sizden farklı düşünür sizden farklı hareket eder. Sizden daha çocukça hareket edebilir.
Evet olabilir. Bazı dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklar aynı zamanda üstün yetenekli veya üstün zekalı olabilirler. Ancak her DEHB olan çocuk için aynı şeyi söyleyemeyiz bence.
Dikkati odaklandığı sürecinde müthiş bir derecede konuya dalıyor bizim görmediği mantığı kavrıyorlar. Mesela uçakların bütün parçaları aklında tutabilir veya çarpım tablosu 1 günde ezberliyor çünkü mantığı anlıyorlar biz ise sadece rakamları görüyoruz.
Evet hiperaktif bir insandım. Ya şöyle söylemek isterim size narsist gibi anlamayın beni lütfen ama çok aşırı derece bilgi sahibiyim her şeyde ama ben çok şey biliyorum demem peygamber değilim hiperaktif insanlar Rusya Kanada ABD Çin Japonya'da özel bir okula gidiyorlar hatta ve hatta sigmund freud hiperaktif bir insandı IQ su 121 di. Zaten zeka ilerleyebilen ve gerileyebilen bir şeydir.
En İyi Cevaplar