Evde yanlız kalıyorum ama surekli baskalarını goruyorum evde. Bazen odamda dolanıyorlar. Konusuyoruz gercekten sizofrenim sanırım. Doktora gitmeye korkuyorum napmam lazım
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılŞİZOFRENİ
Şizofreni, beyindeki kimyasal madelerin iletiminde bir bozukluk olması ve beyin yapısında bazı farklılıkların görülmesiyle ortaya çıkan bir beyin hastalığıdır. Hastalığın aktif (alevlenme) ve pasif (iyileşme) dönemleri vardır. Her ne kadar tedavi edilebilir olsa da bir çok hastada ise tamamen düzeltilemez. Kişinin hayat şartlarını ve kalitesini, çevreyle olan iletişimini çok zorlaştıran bir durumdur. Toplumda bilinenin aksine şizofren hastaları çevrelerine zarar vermez. Yani aniden saldırganlaşması söz konusu değildir.
Bu hastalık, toplumda çok sık konuşulan bir hastalık olmasa da oldukça yaygındır. Dünyada 60-65 milyon, ülkemizde ise 600 binden fazla şizofreni hastası vardır. Yani dünyada her yüz kişiden birinde şizofreni hastalığı görülür. Genelde 16-25 yaş arasında ortaya çıkar. Başlama yaşı ne kadar düşerse hem beyinde hem de kişilik üzerinde hasar o kadar fazlalaşır. Bu da hayatı daha da kötü bir hale getirir.
Yine toplumda bilinen bazı yanlışlıklar vardır. Şizofreni, bunama değildir. Ayrıca farklı zamanlarda farklı şekilde davranmak da her insanda olan normal bir davranış şeklidir.
ŞİZOFRENİ NEDENLERİ
Şizofreninin ortaya çıkışında birkaç faktör etkili olmaktadır. Beyinde bulunan sinir hücreleri birbirleriyle bağlantıldır. Bu bağlantı ile iletişim sağlanır. Bunun için de sinir hücrelerinin ucundan kimyasal maddeler (asetilkolin, serotonin, dopamin) salgılanır. Bu maddelerden dopaminin etkisiyle olan iletişimde bir bozukluk olması şizofreni nedenleri arasındadır. Şizofreni hastalarında bu bozukluk tespit edilmiştir. Bu bozulmayla hayal görme, konuşma ve davranışlarda farklılık görülür. Ayrıca bu hastalarda dopamin bazı bölgelerde fazla miktardadır.
www.sağlık.net/.../sizofreni.jpg17 Yorumla- +1 yıl
Yapılan beyin görüntüleme yöntemleriyle de beyinde bazı farklılıklar göze çarpmaktadır. Beynin bazı bölümleri küçüktür. Beyindeki boşluklar daha da genişlemiştir. Bu yüzden şizofreni hastalarının plan yapması, karar vermesi, sorunları çözmesi güçleşir. Karşıdaki kişiyle ne konuşacağını bilemez.
Şizofreninin nedenleri arasında kalıtsal faktörler de gösterilmektedir. Yani ailesel bir geçiş söz konusudur. Her 10 şizofreni hastasının birinde, birinci dereceden yakın akrabalarında da bu hastalık görülmektedir. Yapılan araştırmalar, birden fazla genin, bu ailesel geçişte rol oynadığını göstermektedir. Annesi ya da babası şizofreni hastası olan bir çocuğun da şizofreni olma ihtimali %10-12 dir.
ŞİZOFRENİNİN BELİRTİLERİ
Şizofreniyi şiddetlenme dönemi ve iyileşme dönemi olarak ikiye ayırmıştır. Hastalık şiddetlenmeden önce hastada bazı belirtiler ortaya çıkmaktadır:
- +1 yıl
◾İlgisizlik, isteksizlik, çökkün ve halsiz olma,
◾Çabuk sinirlenme, alınganlık gösterme, küçük şeylerden rahatsız olup sinirlenmek,
◾Yakınlarından uzaklaşmaya başlama,
◾Duygulanımda azalma,
◾İçki ve sigaraya başlama, kendini önemsememek, kendine bakmamak,
◾Uyku problemleri,
◾Cinsel konulara eğilimde artma.
Bu belirtilerin hepsi bir hastada olmayabilir. Zaten her hastada farkllı belirtiler görülür. Fakat bir hastada görülen belirtiler, hastalığın diğer şiddetlenme dönemlerinde de aynıdır. Bu belirtiler gözlenirken sağlık ekibiyle görüşülüp, gereken önlemlerin alınmasıyla hastalığın aktif dönemi engellenir. Ancak yapılan tedaviyle düzelmeyen ya da tamamen ortadan kalkmayan belirtiler de vardır. Hastada sürekli görülür, artabilir ya da azalabilir. Kendi kendine sesler duymak, insanlara yaklaşmak istmemek, garip düşünceler içinde olmak, şüpheci olmak, bitkin ve halsiz bir ruh hali içinde olmak bu belirtiler arasında yer alır. - +1 yıl
ŞİZOFRENİ TEDAVİSİ
Şziofreni tedavisinde ilaç kullanımı ve psikoterapiler yer almaktadır. Tedavide kullanılan ilaçlar antipsikotik ilaçlardır. Uzun yıllardır kullanılmaktadır. Hastalığı tamamen ortadan kaldırmaz fakat belirtilerin önüne geçer, hastanın iş verimini arttırır. Kişinin günlük yaşama uyumu düzelir ve hastalığın tekrar ortaya çıkışı engellenir.
Son yıllarda atipik antipsikotikler de şizofreni tedavisinde kullanılmaktadır. Yan etkisi tehlikelidir. Çünkü kandaki beyaz hücrelerin sayısında ani olarak düşme gerçekleşebilir. Doktor kontrolünde ve düzenli olarak kullanılmalıdır. Fiyat olarak da diğer ilaçlara göre pahalıdır.
Hangi ilacın ne kadar dozda kullanılacağı hastanın durumuna ve görülen belirtilere göre değişmektedir. Bunun için deneme-yanılma yöntemi kullanılır. Bu ilaç tedavisi sonucu bazı hastalarda belirtiler hafifler fakat devam eder, bazı hastalarda hiç bir düzelme görülmez. Bir grup hastada ise küçük dozlarda bile şiddetli yan etkiler ortaya çıkmaktadır. - +1 yıl
Bir grup hastada ise küçük dozlarda bile şiddetli yan etkiler ortaya çıkmaktadır. Bu ilaçların etkisi ses duyma, hayal görme gibi belirtileri ortadan kaldırmasıdır. Bu ilaçlar bağımlılık yapmazlar. Hastalığın şiddetlendiği önemde dozlar arttırılmalıdır. İlacın kısa süre kullanılıp kesilmemesi gerekir. Düzenli doktor kontrolüyle hatalık kontrol altında tutulabilir.
Bir diğer tedavi yöntemi EKT denilen, elektro konvulziv tedavidir. Hala tartışmalı olan bir tedavi şeklidir. Başın 2 tarafına elektrotlar yerleştirilmektedir. Beyinde tekrar elektriksel dengenin sağlanması amaçlanıyor.
Yapılan grup tedavisi ise hastanın belirtilerle başa çıkması için gereklidir. İnsanlarla olan iletişimin arttırılması amaçlanır. Hastanın tanıştığı kişilerle nasıl konuşacağı, sohbet edeceği, sorunlarla nasıl başa çıkacağı, çözüm teknikleri anlatılır. Haftada bir kez yapılır. Ortalama 10 hasta katılır.
- +1 yıl
BELİRTİLERİN ETKİSİNİ AZALTMAK İÇİN HASTANIN YAPMASI GEREKENLER
Öncelikle ilaçların düzenli ve zamanında alınması gerekir. İlaçlar kesinlikle aksatılmamalıdır. Sürekli doktor ve sağlık ekibiyle bağlantı halinde olmak gerekir.
Yeteri kadar uyumak şarttır. Hayatın belirli bir düzen içinde olması gerekir. Hergün aynı saatte yatıp aynı saatte uyanılmalıdır. Fazla uyumamak da önemlidir. Uykudan kazanılan zamanlar iyi değerlendirilmelidir.
Herkes gibi şizofreni hastası da gününe normal insanlar gibi devam etmelidir. Normal insanların yaptıklarını onlar da yapmalıdır. Yemek yeme, banyo yapma, temizlik gibi günlük aktivitelere devam edilmelidir.
Stresten uzak durulmalıdır. Zordur fakat yapılması gereklidir. Madde bağımlılığından, içkiden kaçınmak en iyisidir. Çünkü bu tür maddeler geçici rahatlık sağlar ve hastalığın iyileşme dönemlerini kısaltır. Şizofreni hastalarının çoğu sigara kullanmaktadır. Sigara ilaçların etkisini azaltır.
- +1 yıl
Arkadaşlarla, yakınlarla iletişimi koparmamak gerekir. Yapılan egzersizler, sporlar kişiyi oldukça rahatlatır. Her hafta düzenli şekilde yapılmasında fayda vardır. Her sabah yarım saat yürümek zor bir şey değildir. Bu yüzden spor alışkanlığı olamayan kişiler bu şekilde başlayabilir.
- +1 yıl
EİG için teşekkür ederim 😊
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılEtrafında dolaşan o şeyler dua et ki şizofren olsun, doktor şizofren tanısı koysun, hadi ya gerçeklerse... Uvv dehşett !!! :O
00 Yorumla
+1 yılallahım işi işte buraya bir bak www.kizlarsoruyor.com/.../q5134402-evde-cin-oldugunun-belirtileri-korunma-yollari-sorunlari-olanlara
039 Yorumla
Soran+1 yılcin gibi şeylere inanmıyorum
- +1 yıl
müslüman değilmisin?
Soran+1 yılhayır
- +1 yıl
sana allahın ıspatını yaparsam iman edermisin? bilimsel olarak kanıtlı allahın ıspatını yaparsam
Soran+1 yılBilim kendini bile yalanlıyor bazen. Görmediğim şeye inanmam
- +1 yıl
herşeyi yaratan yoktan var eden olan allahı sadece sadece cennette özel zamanlarda bile anca görüyorken senin görmek hevesin neden müslümanları bırak peygamberleri bile görmedi büyük tevrat sahibi musa peygamber bile göremedi allah sen beni asla göremezsin dedi şu dağa bak eğer dağ dayanırsa beni görmeye heves et dedi ve halaa dağ exik büzük üstten bastırılmış gibi tur dağı
- +1 yıl
görmek o kadar kolay bişey değil görürsen eğer bu dünyanın cennetin cehennemin ne manası var sınav diye bişey olmaz ki sana varlığının zatının delilini yapıyor zaten
Soran+1 yılDin kavramı sacmalık. Müslümanlar Allaha yunanlar tanrıya baska dinler baska seylere dua ediyor. Hepside gerçekleşiyorsa hepsimi gerçek. Cinlerde aynı sekilde.
- +1 yıl
ilk önce onların doğruluğuna karşı deliller lazım kanıtlar dinin hükümleri ve keramet mucize lazım bu zamana kadar kalan bir mucize lazım ve islamda bu mevcut 1400 yıl önceden savaşlar yaşanmadan önce galibin kim olacagını kesin bir şekilde söylemiş rumsuresi iran bizans savaşı fetih suresi mekke fethi bilim adamları 1597 de sir fransis drake diye biri dünyanın şeklini merak edip yelkeniyle açılıyor ve elipsoit olduğunu söylyüor ama kurana 1400 yıl önce ve yeri de yumurta biçimine soktu diyor ve yumurtada elipsoit aynı tarihte bilim adamları su döngüsünü araştırıyor nasıl buharlaştığını nasıl yükseldiğini falan 1400 yıl önce kuranda bahsetiyor çok açık bir şekilde
- +1 yıl
kurana bakıyorsun hem senin ırzını aileni malını sevdiklerini koruyor hemde ilahi adalet var bu dünyanın bir sınav olduğunu bundan sonra hayat olduğunuda söylüyor sence bu dünyada kendi kendine olmak sen senin elinde olmak mümkün mü?
- +1 yıl
bak ölüme innamıyorsan uyuma bakalım elinde değil boş çuval gibi düşersin uyursun dirilmeye inanmıyorsan uyanma bakalım oda elinde değil ses ya da bı ışık görür mecbur uyanırsın uyumak elinde değil uyanmamak elinde değil bil ki sen senin elinde değilsin öyleyse rabbine itaat et allah diyor ki emirlerime uyarsan seni dünyadada rahat ederim diyor
- +1 yıl
bir sevki ilahiyle kendimizi dünyada bulduk aynı sevki ilahiylede ölüyoruz sapa sağlam adam bile 1 saniyede ölüyor mermiye kafa atan ölmüyor sence bir ilahi güç yokmudur hem bir ilahın olmaması mümkün değildir çünkü üstün bir gücün olduğu çok açık
Soran+1 yılÜstün güç varsa bunun Allah olduğunu nerden bilebilirsin? Dediğim şey şu biri varsa bile ki yok dünyada adalet diye bir şeyde yok. İnsanlar bir din yaratır ve bikaç kişi ona uyar. Sonra yayılır. Tüm dinler bu şekilde.
- +1 yıl
yahu doğruluğu var kanıtı ispatı var allah ben varım diyor emirler gönderiyor gözle herkesin gördüğü bildiği kanıtlar bunlar doğru yani iş sende bitiyor senin için sana iyilik yapıyor ama sen inanmak istemiyorsan doğru olsun banane ben keyfime bakarım diyorsan o ayrı bişey
- +1 yıl
hepsini bir araya topla sence en iyi en dürüst en sağlıklı ve inanmaya delili kanıtı olan allah tan başka kim var islamdan başka?
- +1 yıl
allah tan başka bir ilahın olduğuna delil getir bende kaifir olayım islama göre?
- +1 yıl
başka bir ilahın ispatını yap bana bende sana islamın ıspatını yapayım?
Soran+1 yılDiyorum ya baska tanrıya dua et. İstediğin yine gerçeklesir.
- +1 yıl
allah tan başka bir tanrı yokki sana ıspatını yaptım zaten nedn anlamakta zorluk çekiyorsun?
- +1 yıl
bak bunu iyi oku araştır gör yani allah tan başka ilah yok cennet cehennem var kabir var herşey kuranda geçiyor zaten ilk önce onların doğruluğuna karşı deliller lazım kanıtlar dinin hükümleri ve keramet mucize lazım bu zamana kadar kalan bir mucize lazım ve islamda bu mevcut 1400 yıl önceden savaşlar yaşanmadan önce galibin kim olacagını kesin bir şekilde söylemiş rumsuresi iran bizans savaşı fetih suresi mekke fethi bilim adamları 1597 de sir fransis drake diye biri dünyanın şeklini merak edip yelkeniyle açılıyor ve elipsoit olduğunu söylyüor ama kurana 1400 yıl önce ve yeri de yumurta biçimine soktu diyor ve yumurtada elipsoit aynı tarihte bilim adamları su döngüsünü araştırıyor nasıl buharlaştığını nasıl yükseldiğini falan 1400 yıl önce kuranda bahsetiyor çok açık bir şekilde
Soran+1 yılMayalarda bir çok sey söylüyor. Çoğuda çıktı.
- +1 yıl
mayalar 2016da kıyamet kopuyor dediler ne oldu :)
- +1 yıl
onu bunu bırak allahın kuranda dediği hangi şey yalan onu bana söylesene bende kafir olayım allahın 1 yalanını bul?
Soran+1 yılKuranda dünyanın sekli ile ilgili baska bir sey daha yazıyordu. Sacma birşeydi. Bulup yazıcam. Ve herşeyi bilmişler kaç yüzyıl önceden bir kıyamneti bilemediler oda zaten bir tahmindi. Kıyamet alametlerinin yasancagı seneyi bildiler. Kahinlerde yanılır. Ben zaten hiçbirini savunmuyorum.
- +1 yıl
yahu kıyameti bilemediler diyosun demekki atıp tutmuşlar bizde kahin yok vahiyle gelen haberler var yani kesin haberler. sen şimdi olasılıklarımı tutacaksın yoksa doğru olan yolumu bunu bana söyle?
Soran+1 yılAtıp tuttukları herşey cıktı 1i hariç. kurandada bazı yanlıs seyler var. Her din insan ürünü. Olmasaydı eksiksiz olurdu.
- +1 yıl
nerde yanlış var kuranda yazsana bana :D
Soran+1 yılZariyat (51)/49. Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık.
Doğada bazı canlılar ve türler çift cinsiyetli veya cinsiyetsizdir. Bunun yanında çifti olmayan ve eşeysiz olarak da üreyen canlı türleri olduğu gibi ikiden fazla cinsiyetin var olduğu veya bireylerin sonradan kendiliğiyle cinsiyet değiştirdiği türler de bulunmaktadır. Ayrıca Kırbaç Kuyruklu Çöl Kertenkelelerinin bir türü, tamamen dişi bireylerden oluşur ve lezbiyen seks akabinde kendilerini kopyalama mantığıyla ürerler.
internette yazıo :)- +1 yıl
Zevc: çift mânasına geldiği gibi çeşit ve kısım mânasına da gelir. Allah�ın bütün çeşit ve sınıflarıyla âlemi yarattığını ifade eder. Bu âyet, çift kavramının insanlar gibi bitkilerde de erkek ve dişi unsurlar ile câri olduğunu, hatta insanların çeşitli dönemlerde bilmedikleri birçok şeylerde de çift unsurun bulunduğunu ifade eder: elektrikte artı ve eksi yük, cisimler arasında itme ve çekme kuvveti, maddenin temeli olan atomlarda pozitif ve negatif elektronlar, bu âyetin mûcizevî olarak haber verdiği şeyler arasındadır. Bütün bunlardan maksat da, her şeyi çift yaratan, bunca çeşitliliği ile kâinatı yaratan Allah'ın tek olup eş ve ortaktan münezzeh olduğunu vurgulamaktır.
Gerçekten de, bugün, maddenin çiftler halinde yaratıldığı biliniyor. Bir toz zerresinden yıldızlara kadar bildiğimiz ne varsa, hepsinin yapıtaşlarını teşkil eden atom parçacıkları ve onlardan daha aşağı seviyedeki parçacıklar, yaratılırken daima antimaddeleriyle birlikte çift olarak yaratılırlar. - +1 yıl
Daha önce de atom için aynı şey söyleniyordu, ama sonra elektronların " artı ve eksi" yüklü olduğu görüldü. Zaman geçtikçe Kuran’ın harikalığı daha iyi anlaşılmaktadır. Kuran’ın bildirdiği şeyler zamanla daha iyi anlaşılacaktır. Bu nedenle henüz bilimin ulaşamadığı gerçekleri hemen inkar etmek asla doğru değildir.
Eşeyli üremede ise aynı türe ait iki bakteri yan yana gelerek aralarında geçici sitoplazmik köprü oluşturur. Bu köprü aracılığıyla DNA molekülü, tamamen veya kısmen bir bakteriden diğer bakteriye aktarılır. Bu gen aktarımı olayına konjugasyon denir. Konjugasyon olayı ile yeni özelliklere sahip ve ortam şartlarına uyum yapmış dayanıklı bakteriler oluşur. Eşeyli üremede gen aktarımında bulunan bakteri erkek, geni alan ise dişi olarak kabul edilir. Olay tamamlandığı zaman bakteriler arasında kurulmuş olan sitoplazmik köprü erir.
- +1 yıl
“salyangozlar hermafrodit (Çift eşeyli) canlılardır. Yani hem dişi ve hemde erkeklik organı aynı hayvanda bulunur. Fakat yine de çiftleşmeleri gerekmektedir. Kıştan çıkan salyangozlar ilkbaharda gece gündüz sürekli körpe filizleri yerler. Çok çabuk gelişirler. İki salyangoz yüzyüze gelerek uzuvları sayesinde birbirlerini döller. Her yıl çiftleşmeyebilirler ve Mayıs ayında çiftleşirler. Bir defa çiftleşme ile birkaç yıl yumurtlamaya devam ederler. Çiftleşme Mayıs ve Ağustos aylarında iki defadır. Yumurtlama ise bir defadır. Burgonya cinsi salyangoz çiftleşmeden 12-15 gün sonra, bir başka tür ise 5-8 gün sonra yumurtlar..”
- +1 yıl
Ayrıca Yâsîn 36/36. suresinde “Toprağın bitirdiklerinden, kendilerinden ve daha bilmedikleri nice şeylerden bütün çiftleri yaratan Allah her türlü eksiklikten uzaktır.” buyurularak kâinatta insanın bildiği ve bilmediği bütün çiftleri yüce Allah’ın yarattığı belirtilmekte ve her birinin paydaşı, eşi, benzeri, karşıtı olan bu çiftlerin hepsinin yaratılmışlık özelliğine, dolayısıyla bunları yaratanın tek olduğuna dikkat çekilmektedir. İnsanların Kur’an’ın indiği sırada bilmediği birçok şeyde de çift yaratılma özelliğinin bulunduğu modern araştırmalar tarafından ortaya çıkarılmış olup bu, ileride daha nice varlık, olay ve kavram çiftlerinin keşfedilebileceğinin işaretidir. Paul Dirac adlı bilim adamının atom parçacıklarının da çift yaratıldığını yani elektron karşısında pozitronun bulunduğunu tespit edip “parite kanunu”nu keşfetmesi ve bu sayede Nobel Ödülü kazanması, bu âyetteki anlam derinliğine ışık tutucu bir gelişme olarak değerlendirilebilir.
- +1 yıl
yeterince açıklayıcı oldu sanırım
Soran+1 yılBaska hatalarda var :)
- +1 yıl
yahu kuranda hata yok sen yanlış bakıyorsun şaşı bakıp yanlış anlıyorsun hata var diyodun bak açıkladım nasıl oldu hepsini yaz bekliyorum
Soran+1 yılherşeye kılıf bulunabilir.
- +1 yıl
yani doğrularada yanlış diye bulunabilir ben kuranda olanı söylüyorum o zaman sen yanlış diye kılıf bulma benmkinin ispatı var seninkinin yok asılsız idda hayal :)
Soran+1 yılSen cin dersin başkaları ruh der başkaları uzayları başkaları şeytan. Sen allah dersin başkaları zeus der tanrı der tanrıça der. Hepside kendi dinini ispatlar. Demek ki seninkininde farkı yok. iyi günler.
- +1 yıl
hepsi ispatlar ama benim dinim doğrudur onların doğru olmadığınıda ıspatlarım hemde bilimsel olarak kanıtıdıa yaparım allahın hadi sanada iyi günler
+1 yılGit tedavini ol. Istedikten sonra iyileşmeme gibi bişe mümkun degil. Iyileşirsin. inş.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
9Cevap
+1 yılSürekli dua oku ayetel kursu oku abdest al Felak nas oku
00 Yorumla
+1 yılNas felak oku ya da hocaya git bir de ne konusuyolar Allahi an devamli
00 Yorumlagit doktora ilaç verir rahatlarsın yazık etme kendine
00 YorumlaBuna direkt teşhis koyamayız manik depresifde olabilrsin ;)
00 Yorumla- Diğer konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılnerler görüyorsun şizofren değil aldığın ilaç veye yiyeceklerde yapa bilir
02 Yorumla
Soran+1 yılIlac almiyorum ki
- +1 yıl
üzülmüşsün odan kaygılanma yalnız kalma
Gizli Üye(25-29)+1 yılayrıntıya girsene biraz benim dayım da şizofren ne konuyorlar seninle
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoktora git bende eskiden ölmüş olan abimi görürdüm gerçekten çok kötü bir durum
00 YorumlaDoktora gitmen lazım.
00 YorumlaSen bir doktora git
00 Yorumla
+1 yılSeninle konuşuyorlar mı
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Kimmiş onlar ne diyorlar
Utanma yoksa daha ciddi sorunlar dogabikur.
00 YorumlaDoktora gitmeden olmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılSizofrenim diye dusunebilirim ama doktor sizofrensin derse bu farklı korkuyorum
+1 yılAilene anlat doktora git ne konusuyosunuz
00 YorumlaAcil doktora git. Başka çözüm yolu olmasa gerek.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılcinleri görüyorsun hem doktora git hemde rukyeciye
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSadece evdemi görüyorsunuz
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılHiç cin ya da ifrit çağırmayı denedinmi
Soran+1 yılİnanmıyorum öyle seylere
Cevap sahibi+1 yılgördüğün şey neye benziyor el ve ayak şekilleri nasıl
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kaç kişi görüyorsun?
04 Yorumla
Soran+1 yıl6 farkli sey gordum
Soran+1 yılBazen saldırıyorlar. Biraz okudum sanrılar uretip beyin kendi yaptıklarıni baskası yaoıyomus gibi gorurmus. Kendime zarar veriyormusum yani :(
+1 yılGit bir gözük tabi
00 Yorumla
+1 yılne konusuyonuz
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?