Siz, size yapılan kötülüğe iyilikle karşılık verebiliyor musunuz? :)

Aynı kitap fitne vesaire kötülük edenlerin boynunu vurun da diyor.
İsa 'Size tokat atana öbür yanağınızı dönün' diyordu, sonu çarmıha gerilmek oldu.
Hz. isa degil ona benzeyen adamı gerdiler carmıha
Valla ben olaylardan 1400 sene sonra yazılmış üçüncü el kaynak Kuran'a bakmam. Kuran İsa konusunda ciddi yanılıyor çünkü Kuran'da iddia edildiği gibi, İsa'ya kitap inmemiştir, İncil o öldükten çok uzun zaman sonra yazılmıştır ve birden çok versiyonunun olmasının nedeni de 'İsa şunu dediydi, hayır efendim şunu dediydi' diye fikir ayrılıklarının olmasıdır.
Her neyse, İsa mülkiyet ve zenginlik karşıtı vaazları, 'Zenginin cennete gitmesi devenin iğne deliğinden geçmesi kadar zordur' türevi lafları vesaire Roma'nın ordaki hükmünü tehdit eden fikirleri sebebiyle romalılar tarafından yakalanmış ve asilerin idam edilme biçimi olan çarmıha gerilme yöntemi ile öldürülmüştür.
Machievelli'nin 'Silahsız peygamberlerin sonu ölüm olur, eline silahı almasını bilenler düşüncelerini yaymayı her daim başarmıştır' demesinin sebebi de budur.
Kuranda ne yazıyor ise okurum ve Ona inanırım
İşte biz buna sorgulamadan inanıp bir takım yalanlara kanmak diyoruz.
Allah (C. C.) her zaman doğru söyledi söyler söylüyor
Tabii kendisinin var olduğu iddiası bir yalan değilse.
Bu arada mesela cihat sırasında kaç mümin kaç kafire denktir, o konuda Allah'ın kafası karışıkmış Kuran'a bakarsak.
Benimle Allahi elestirir yönde konuşma lütfen haddimize düşmüyor sen inanmiyorsun ama ben kesin ve net inanıyorum varlığına birligine tekligine.
Tamam, konudan saptık aslında ben en başta başka bişey diyordum.
Kuran'da fitne çıkaranı, nizam bozanı öldürün, size boyun eğene ve amen dileyip cizye vermeye razı olana kadar önünüze geleni katledin, boyunlarını vurun, ardından onlarla sulh yapın diyor.
Şimdi hangi ayeti baz alacaz? Kötülüğe karşı iyilik yapın diyeni mi? Yoksa 'Vur kır parçala' diyeni mi?
Kuran'ı yeterince bilmiyorsunuz anlaşılan.
Tartışma içersine girip günaha girmek istemiyorum ahirette inananlar da inanmayanlar da karşılığını görecek zaten ben kimseyi inanmıyor vs. yargilamam hesap günü ne nedir ne değildir ortaya çıkacak bu yüzden aklımı bu tür sorgulamalar ile değil ben nerden geldim nereye gidiyorum bir müslüman olarak bana düsenler nedir ne yapmalıyım peygamberlerimiz ne icin ugrasmis neler yasamis ummeti icin müslümana nasil azaplar var vs. Böyle sorguluyorum cevaplarini buluyorum Kur'ân-ı Kerim kabirde ışık olacak bu dünyada ki rehberimiz onda her cevap var
İyi de şimdi burda kötülüğe iyilkle karşılık vermeyi salık veriyorsun, gerekçen de Kuran.
Ama aynı Kuran'ın 'Acımayın, doğrayın' gibisinden ayeti de var ki tek bir tane de değil. Ben de diyorum ki kaynak gösterdiğin kitap salık verdiğin şeyin aksini de emrediyor. Ne yapacaz? diye.
Her cevap varmış, Kuran'da daha namazın nasıl kılınacağının cevabı bile yok. Yazmıyor.
Allah diyor ki beni seven kullarim Hz Muhammed peygamberinize bakin onun gibi yasayin onun sünneti seniyyelerini yapın diyor peygamberimizin namaz eda edisinden bulabilirsin nasil kilindigini
Doğrama diyorsun birde kötülüğe iyilik diyorsun işte bunlar yerine goredir
Vatan haini olan kimseler dışında cana kiyilmaz
Yok ya? Orda mıydın namaz kılınırken? Birincil ağızdan herhangi bir kaynağı var mı? Sünneti belirten hadis vesairelerin en güvenilir sayılan Buhari gibilerinin örnekleri bile peygamberden bir asır sonra yazıldı nerden baksan.
Bugün niye şiiler ile sünniler namazı farklı kılıyor sanıyorsun? Çünkü net bir kaynağı yok.
Ki, Kuran 'Benden başka hiçbişeyi kaynak almayın, rehber edinmeyin' de der. Şimdi Kuran'ın bu emri ile, peygamber de olsa başka bir kaynağı rehber edinerek çiğnemiş olmuyor musun?
Sözün özü, Kuran çelişkisi bol bir kitaptır, isterseniz inanın, ama herşeyin cevabınının onda olduğunu sanmayın.
Mesela birileri bana Norveç'de yazın oruç tutmanın imkansız oluşunun Kuran tarafından nasıl izah edildiğini açıklasa sevinirim. Hani evrensel ve bütün insanlığa indirilmiş emir ve yasakları var ya onun. Uygulanamayacağı yerler var onların.
Vatan haini neye göre belirleniyor? 'Vatan hainleri dışında kimseyi öldürmeyin' de demiyor, size direnen kim varsa diyor. Çarpıtmayın.
Sen öyle düşünüyor olabilirsin sana karışık gelmiş çelişkili gelmiş sen kitabin içeriğindekileri farklı yönden ele almış olabilirsin ben bizzat şunu diyorum Allah yolunda olduğum sürece hep korundum Allah beni gerçekten büyük şeylerden korudu bunu acamam ama bu gerçek Allah büyük inşallah kafandaki o çelişkiler biter ve sende Allahin huzuruna nail olursun
Filistinliler de Allah yolunda guya. Ama heralde seni korumakla o kadar mesgul ki onlari unuttugundan ebelerine atlaniyor senelerdir.
Yav bir kere de, okundugu an 'Hadi lan ordan' dedirtmeyecek seylerle savunun su inancinizi.
Odin'e dua etmek ile Allah'a dua etmek arasinda istatistiki bir fark yok.
Sen Hindu olsan, Maymun tanri hede hodonun seni buyuk seylerden koruduguna inanacaktin.
Allah seni biseyden korumuyor. Ona o sifati sen kendin biciyorsun.
:D :D ha ha ha ha
Kötülüğe iyilikle karşılık veririm. Üşenirim öyle bana kötülük yaptı bende yapayım deme. Şöyle bir şey var yaptığı kötülüğüde unutmam ama.
bazen ama çoğu zaman yapılan kötülüğe hiçbir karşılık vermiyorum
Cevap
3Cevap
Karsilik vermem ama bir daha bana zarar vermesine de izin vermem
duruma ve ne yaptıgına göre değişiyor aslında ama kimseye kötü düşünemiyorum ben ya.
Kötülükle karşılık vermem belki ama asla unutmam. Artık eskisi gibi olmam.
ikisiylede karşılık verdiğim oluyo :D
Kötülüğe karşılık susarım kin tutmam unuturum..
Maalesef kindar biriyim
İyilikle karsılık vermeye çalışıyorum
iyiliğe iyilik, kötülüye ise kötülük...
bazen kötülüge kötülükle cevap vermek gerekir
duruma gore degisir diyorsun
aynen mesela filistinde suriyede yapılan kötülüge kötülükle karşılık vermek bnce farz
peygamber efendimiz şavaşa katılmış biridir
bu konuda kesin bir sey diyemem tabi haktan korkarım
İntikam
Karşilik vermiyorum
Verdigm oldu evet.
Evet
Malesef
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar