Babama oha dedim kapiyi AZ kalsin yuzume carbiyordu bnde oha dedim tokat yedim
Sizce babam haklimi?
Sizce babam haklimi?
Haksiz
Hakli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tokat çok abartı. Şiddete başvurduğunda senin ona kinlenip intikam duygusu yaşayacağını hiç düşünmüyor tabi bu koca koca anne/baba olmuş insancıklar. Oturup konuşmak varken şiddetle sorun çözmek terbiye etmek hiçbir şeyin çözümü olamaz. Oha hoş bir söz değil belki ama bu terbiyeyi de sana vermesi gereken babandı ama tokatla değil, sevgi ile.
Sevgiyi cok beklerim bn ondan herseyi bagirarak anlatiyor ya da dayakla
e böyle tavırlar sergileyerek seni de içten içe etkilediğinin farkında bile değil. Bu şekilde şiddetle büyümüş insanlar bilinçaltında her zaman sevilmek ister ve seven birisinin sevgisini bu şekilde gösterdiğine bir şekilde inandırır kendisini. Çünkü buna inanmak ister. İleri de baban gibi birisini bulma da sonra. -,-
Hata etmiş hiç doğru değil. Benim çocuğum bana terbiyesizlik ediyorsa ben öncelikle hatayı kendimde arardım. Onu düzgün yetiştiremediğimi düşünür bunu düzeltmek için ne yapabileceğimin yollarını arardım. Ama işte şiddetle, kaba kuvvetle otorite sağlamaya çalışmak daha kolaylarına gelir insanların. Baban da malesef onlardan biri.
Hic kusura bakmasin zaten kendisi bni Boyle yetistirdi zaten cocuken 8 sene gormedim onu sonradan kalkmis bana terbiye verecek oda bsgirip cagirarak
Kanser hastasi diye bazen uzerine gitmem ama bnide onun Gibi sinirli yetistigi icn malesef bnimde simarik bir tavirlarim oldu onu guldurmek icn kanka gibi tavraniyorum ki uzulmesin sonra Boyle kelimere duyunxa tayagi basiyor ohh onun yuzunden Boyle terbiyeslistim simardim artik duzelemiyorum bnde...
Bana oha kelimesi daha okula baslamadan yasaklanmisti valla ama yine de dayanamayip cok sasirinca agzimdan cikiyor nadiren. kizlara yakismayan bir kelime. babaya kullanilmasi olağanüstü bir durum ama şiddet hicbirseyin karşılığı olmamali tabi
Yuh diyorm bn ya kelimeyi o kadar buyutuyor babam zaten herseye kiziyor
Oha kelimesi 'öküzlere, ineklere' kullanan bir kelimedir.. Terbiyeli bir insanın kullanmaması gerelkir.. Hadi arkadaş çevrende kullanırsın anlarm ama büyüklerine karşı kullanmak saygısızlıktır.. Tabi babanın tokat vurması da ağır olmuş.. İnsanı dayakla terbiye etmeye çalışmak yanlış birşey..
Peki oha yerine baba dikkat etsene desen acaba ne tepki alırdın. bir baba olarak soyluyorum bunu bence baban sana tokat vurmakta bayağı gec kalmış. hele bir büyü evlat sahibi ol senden çıkan seni terbiye etmeye çalışsın o azman anlarsin şimdiki hatanı
Cevap
26Cevap
Haklı bea :) bir daha demezsin sende :) Demekki sana yakıştıramıyor :)
Yok ya hicte hakli degil oha dicem daha ne diyelim
Oha sasirma anlamindadir benim gorusum bunda birsey yok
Sadece babaya karşı değil kimseye karşı kullanılmamamlı ve babanın da sözlü uyarısı yeterli olmalıydı. Şiddete başvurması gereksiz ve hoş değil.
Oha kelimesi zaten terbiyesizlik. Özellikle bir kadının kullanması çok itici...
Niye terbiyesizlik? Ne diyeyim ozmn ayy sagol kapiyi yuzume carbxakcinmi ne?
Aslında kabahat babanda yani sana bu yaşa kadar bunları öğretemedi.
Bence komik yaaaa. Kafa dengi babaya denir vallahi...
haksız, haklı olasa bile tokat atmak ne ? sözlü uyarır işte erkek egemen toplumun sonuçları şiddeti böyle meşrulaştırır.
Saygı önemlidir arkasından söv istersen ama ordayken saygısızlık etme.
haklı değil ama oha demek saygısızlık. sadece baabaya değil
sen yanlış konuşmuşsun doğru ama baban da haksız seni güzel bir dille uyarabilir belki sen de bu güzel anlayıştan ötürü böyle bir şey yapmamaya özen gösterirsin ne kadar ki senin üstüne geldi içinde hep bir kin olur
Yok be gayet doğal aynen devam et. Et de gör tokatla kalıo mu :D
ben oha da derim normalmisinda derim hastamisinda derim normal bence bu laflar
Oha çirkin bir kelime ama hiçbir şey şiddeti haklı çıkaramaz 😒
Haklı tabi ilerde senin evladın sana derse hoşuna gider mi?
bence değil ohada bişey yok küfür değil bişey değil
İnek mi baban oha diyon davar
Oda kapiyi nerdeyse yuzume vuracakti
haklı ama tokat olmasın
Niye Hakli ya normal bir kelime ben bunda kufur felan gormuyorum
ona göre küfür işte
babadır o ! denmez öyle :)
Tokat biraz ağır olmuş :(
oha denmez yanlış konuşmuşsunuz
Ne çocuklar gördüm sanırım babaları fazla rahatmış
Benim babamin beni kesmesi felan lazimdi
Tokat yiyecek kadar degil bence
babaya göre değişiyo kanka
Burda sorulması gereken harbi yaş 25-29 mu asıl.
Bende boş bulunup demiştim duymazdan geldi 😂
Benim babam da öylr terbiyesizlik olarak Görüyor
Aşırı bir tepki lan falan desen bıçaklar heralde
Dayağa karsiyim her zaman senin tarzin nasil ama
ben haklı dicektim yanlış kullandım oyumu :/
Haklı
denilmez hak etmişsin
ay ben diyemem
%100 haklı senın %1 haklı yanın yok
Haklı
Tabi hakli
Adam haklı