Ben geçen sene diş beyazlattım,vakit geçtikçe iki katı sararmaya başladı.bana çok itici görünüyor.yarın diş doktoruna gidicem.Aranızda office bleaching uygulatan varsa bir yardım eder mi? ya da dişlerinizi beyazlatmak için ne yapıyorsunuz? Kaç para verdiniz vs. yazarsanız sevinirim. diş beyazlatma
belki saçma ya da delice gelecek ama şu eskilerden tabakları parlatmak için kullanılan tozlar5 vardı kalay tozu die ben ondan kullanıyorum ama senede birkez sonra diş fırçası ve macunu kullanıyorum,o tozu parmağını n ucunu ıslayıp dişlerini ovalayarak süreceksin gör bak doktorun yapamadığını o yapıyor,ama yutma,çok kullanma,damak ve ağız içine fazla bulaştırma çok tehlikeli...
Diş beyazlatma(ağartma), dişlerin yapısında oluşmuş renklenmeleri gidermek veya mevcut diş rengini daha açık hale getirmek için uygulanan işlemdir. Bu işlem çoğu kere diş taşı temizliği ile karıştırılmaktadır. Oysa diş taşı temizliği ile, dişlerin sadece yüzeylerindeki lekelenmeler temizlenir. Beyazlatma ise, dişin rengini açma, yani dişi ağartma işlemidir.
Ofis Bleaching ise, muayenehanede tek seans olarak uygulanır. Ancak hasta açısından daha yorucu ve eziyetli bir uygulamadır. Beyazlatma ajanı dişeti izole edildikten sonra, direk diş yüzeyine uygulanır ve yoğunlaştırılmış halojen ışık kaynağından istifade edilerek, beyazlatma işlemi gerçekleştirilir. Ortalama 2 saat kadar süren bu işlemde, 15’er dakikalık şutlar halinde uygulama yapılır.
Diş hekimi kontrolünde gerçekleştirilen her iki uygulamada da, yapılan beyazlatma işleminin hiç bir zararı yoktur. Ancak beyazlatma her durumda uygulanamayacağı için(aşırı mine çatlakları, hamilelik gibi), hekimin uygulanabilir kararına göre hareket edilir. Uygulamayı takiben ilk 1 veya 2 gün kadar sıcak ve soğuğa karşı hassasiyet oluşabilir. Bu tamamen geçici bir durumdur.
Uygulama dışındaki zamanlarda kahve, kola, çay gibi renkli içecekleri kullanmamak,
Uygulama süresince tütün ve türevlerini kullanmamak,
Dikkatsiz uygulamalar sonucunda dişetlerinin zarar görmesi
Yönten vakumla şekillendirilmiş ağız içi kalıba yerleştirilen beyazlatma malzemesinin gün boyunca uygulanması temeline dayanır. Yöntemde hidrojen peroksit karbamid, karbamid üre, üre peroksit, perhidrol ure de denilen 10-15-20% karbamid peroksit kullanılır. Ağız ortamında zararlı herhangi bir bileşik oluşturmadığı için oldukça güvenlidir. Beyazlatma maddesindeki etkin kimyasal klinik beyazlatmada uygulanandan daha düşük olduğu için evde diş beyazlatma tekniğinin uygulama süresi daha uzundur.
En uygun süre 2 ile 6 hafta arasında değişir. Bu süre günde ortalama 7 saat uygulama için düşünülmüştür. Diş beyazlatma süresinin kısaltılması günlük kullanım süresinin uzatılmasına bağlıdır. Yine kullanılacak jelin konsantrasyonuna ve üretici firmanın ve dişhekiminizin tavsiyelerine göre bu sure değişebilmektedir.
beyazlatmayı onermem sürekli beyazlatma olayı gerekır yanı kronık bır sararma olayı daha fazla artar bununen kolay yolu agız gargarası ve kalıteli fırca ve macunla fırcalamak
doktorlar da bunu çok iyi biliyor zaten söylüyorlar da, int'den arastırabilirsin de, fırçalama olayı dişlerin beyazlatılmasına çok küçük bir etki yaratıyor. yani diş fırçalayarak (o en kaliteli macunlarla bile) diş beyazlatmaya kalkarsan yıllarını vermen gerekiyr:)
Kaliteli diç macunu kullanıyorum zaten Arm& Hammer ismi,diş fırçam oral-b.Daha kalitelisi varsa lütfen Bilgilendirin.Günde en az 1 kere fırçalarım.Acaba genetikten gelen birşey mi anlamadım.ama kardeşimin dişleri bembeyaz.
ceşitli sebepler olabılır en basında kalsıyum eksıklıgı bunun yanında dogru beslenmeme vece dış fırçalama alıskanlıgının kucuklukten beri sure gelmemesı ve daha asitli yıyecek içecek ayrıyeten varsa sıgara bunlar sararmayı kalıcı hale getıren faktorler
hayır kesınlıkle senın için iyi olmaz hem cene yapında ilerleyen zamanlardakı degısıklık takacagın protez ddışlerin daha kotu durmasını saglar zaten 20dişin bile kalsa hepsını cektırmeden aralara baglantılı kopru dıs yaparlar ana dışı gıbı hıc bırsey yerini alamaz
O uğraşlara girerek para ve emeğinizi harcamanızı önermem,zira dişler keşinlikle genetik faktörleri taşır ve yansıtır,bu açıdan gerekli bakımı yaptıktan sonra beyazlamadı ise bu mümkün değildir,olsa bile geçici olur..bence sağlıklı olsun yeter..
ben lazer yaptırmıştım seansı 300 den 2 seans ama yarın doktordan office bleaching yapmasını isticem artık fiyatı neyse vericem sıkıldım bu dişlerden. ortodonti (tel) tedavisi de yaptırmıştım lisedeyken. SAna tavsiyem önce office bleaching yaptır daha sonra evde home bleachinge devam ediyorsun diş kalıbın çıkartılıp.
iyi de office bleaching pahalı...ben cimriyim bu konuda kazandıgım parayı da oraya veremem :) direkt home bleaching de yapılıyor diye biliyorum. zaten ofiste yaptırsam 2-3 seansta halledilir. sende neden sararma oldu fırçalamıyor musun dikkat etmiyor musun da? bir zahmet gitmişken home bleaching fiyatını da bir sorar mısın :)
Tabiki sorarın yarın da burda olursan sana haber veririm. Fakat çok mu pahalı yaa..ben de öğrenciyim tabiki fazla para veremem :D dur bir internete bakayım.
Merhaba, 800-900 seans fiyatı mı? Bir de hangi şehirdesin acaba? Ben de office bleaching yaptırmayı düşünüyorum da öğrenci olunca daha çok düşünüyorum tabii :)