Alışveriş & Hediyeler konusunda 424 cevap paylaştı.
Ofis Temizliği Nasıl Yapılır?
Ofis temizliğinde yerlerde ayakkabıyla gezildiği ve salgın döneminde de olduğu için, çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Kapı kollarına da 80° alkollü dezenfektan spreylerden sıkabilirsiniz. Fakat bu tüyolarla beraber detaylı bir şekilde ofis-büro temizliği nasıl yapılır diye merak ediyorsanız size ipuçları verebilirim. Şimdi adım adım ofiste temizlik nasıl yapılır bundan biraz bahsedeceğim.
1. Adım: Küllükler ve Çöp Kovalarını Boşaltın.
Küllükler boşaltılırken etrafın kül olmaması için çöp kovasının dibine doğru boşaltılmalıdır. Çöp kovası boşaltılırken çöp poşetlerinin ıslaklığına ve yırtık olup olmadığı bakılmalı, kötü koku veriyor ise anında değiştirilmelidir.
2. Adım: Toz Alın.
Süpürgelik diye tabir edilen kısımdan başlanarak boyumuzun yettiği yere kadar toz alınmalıdır. Tablo, pano gibi bölgeler için ayrı bezler kullanılmalıdır. Camlar ve aynalar da silinmelidir. Toz alırken Silikonlu Temizleyici kullanabilirsiniz, silikonlu formülü ile tozlanmayı geciktirir.
3. Adım: Masa Üstündeki Cihazları Temizleyin.
Telefon gibi sürekli temas ettiğimiz ve nefesimize yakın olan aygıtlar ayrıca temizlenmelidir. Farklı bir bez kullanılmalı ve günlük temizlik yapılmalıdır. Bilgisayar ekranlarında toz alırken ise ıslak değil kuru bezlerle temizlik yapılmalıdır.
4. Adım: Çalışma Masasını Silin.
Masa üstleri sağdan sola temizlenmelidir. Kaldırılabilecek eşyaların alt tarafları da temizlenmeli, masanın üzerinde leke kalmamalıdır. Çok amaçlı temizlik spreyi oldukça verimli bir temizlik sağlıyor. Islak silimden sonra kuru bir bezle kurulama yapılmalıdır.
5. Adım: Zemini Silin.
Zeminimiz halı ise yürüme yolları vakumlanmalıdır. Detaylı temizlik için çöp kovalarının arkalarına kadar vakum yapılmalıdır. Sert zeminlerde ise önce kuru sonra ıslak sonra leke kalmaması için tekrar kuru paspaslama yapılmalıdır. Yüzey Temizleyici kullanabilirsiniz.
6. Adım: Kontrol Edin.
Ofis temizliği nasıl olmalı konusunda detaylara hakim olduğumuza göre sıra en son adıma geldi. Tüm işlemlerden sonra herhangi bir eksik kalmaması için kontrol yapılmalıdır. En önemli adım olan kontrol, yapılan temizliğin doğru yapılıp yapılmadığını belirler. Kontrolün son aşamasında ise açık lamba, pencere, temizlik malzemesi kalmaması sağlanır ve temizliğimiz biter. Kolay gelsin!